EŞ Teyzesi problemi

Arkadaşlar merhaba,
3 ay kadar evvel eşimin babası vefat etmişti . 7. günü mevlüt yapıldı herkes ağlıyor üzgün eşimin teyzesi sohbet ediyoruz oda bana sen ne iş yapıyorsun filan sorguya çekti resmen beni nerede çalışıyorsun filan diye normal karşıladım beni düğünden sonra ilk kez görüyor sonuçta dedim.
başladı bana sen neden çalışıyorsun çocuğuna bakmıyorsun da bu kadın senin çocuğun yüzünden dışarı çıkıp bir hava bile almaya gidemiyor filan acayip kalbim kırıldı . zaten yalnızdık o an mutfakta kendimi tutamadım ağladım odaya geçip eşime de bişey belli etmemeye çalıştım adamın babası ölmüş sonuçta .

2. olay yine 40 olduğu zaman lokma dökme işi bitti millet dağıldı yakın akrabalar kaldı sadece başladı bu bak kaynanan tek kaldı ne zaman alacaksın bu çocuğu diye milletin içinde bana bağırıyor bu kadın senin çocuğa bakmak zorunda değil filan ben şok zaten öfke kontrol problemim var çocukluğumda yaşadığım ağır şeylerden ötürü film koptu bende kayınvalidem de kardeşine neden öyle diyorsun ben memnunum ben kendim bakmak istiyorum ikisi de çalışıyor ne güzel tek maaşla artık ev mi geçinir diye oradan eşimin babaannesi yalnız değil ben varım sana ne oluyor filan kadın çocuk olmasa belki benim mahalleme taşınır kardeşim diyor ben de artık tutamadım saydırdım ağzıma ne gelirse sinirden kadının önündeki sehpayı kaldırıp atmışım öfkeden çocuğu da kreşe vericem dedim kayınvalidem bu kez ağlamaya başladı ben onunla avunuyorum 3 yaşını bekle diye ağlıyo bir yandan bu kez herkes kavgaya tutuştu eşimi aramak zorunda kaldım herkes kadına bağırıyor hem kaynanamı ağlattığı için senin gibi kardeş olmaz olsun filan kaynanam onun sözlerine ağladı neden kreşe ver diyorsun diye eşim geldi kavga hala devam ediyor eşimde kızının çocuğu olursa sen bakmazsın sanane bizim aile meselemizden diye oda sinirlendi baya kadın bu kez bakmam tabi bana güvenip kimse çocuk yapmasın diyor eşimle baya ağız dalaşına girdiler sonra kalkıp gitti kadın :KK43:

20 aylık bebek kaynanam kendisi ben onunla avunuyorum 3 yaşını bekle bezi filan bırakır o zaman daha rahat olur benim kardeşim böyle saçmalıyor diyor kadının da acısı var bişey diyemiyorum ama kadına çıldırıyorum tam düzeliyorum öfke konusunda tedavim sonuç veriyor diyorum yaşadığım bir olay beni başa döndürdü ve ben eşimin tüm akrabalarına sanırım rezil oldum.
Öylelerine senin yaptığın gibi lazım
Çok iyi yapmışsın
Prim verme terbiyesize
Ben de eş olacağım teyzelerinden çok çektim

Hayatta herkes herseyi soyleyebilir. Haddini asabilir. Bence bu anlattiklarinizin icinde konusmaya ve uzerinde dusunulmeye deger tek konu karsinizdakine sehpa firlatacak derecede kotu bir sekilde ofkelenmeniz.
Evet, ne kadar dogru bir yorum. Yarin da cocugunuz kizdirsa, ona da mi sehpa fırlatacaksınız ?

Siz baskasinin edebinden sorumlu degilsiniz, siz kendi edebinizden sorumlusunuz. Terbiyenle, terbiye et demişler.
Ben böyle durumlarda, " peki, tmm, oyle yapayim. Baska neler yapmam gerekiyirsa bi kagida yaziverin de ezberleyeyim" deyip gecerim. Bakar kalırlar.

ben asıl kadının kızına üzülüyorum allahtan o duymadı söylediklerini eşime bana güvenen çocuk yapmasın kimsenin çocuğuna bakamam kendi kızım da dahil diyor allah da kızını düşürmesin eline bu kadının sanki ben çok memnunum tek maaşla büyük şehirde geçinmek çok kolaydı da ben çalışıyorum bebeği bırakıp
size ne bundan? 🤷‍♀️ Herkes annesini bi sekilde tolere ediyordur

Evet, ne kadar dogru bir yorum. Yarin da cocugunuz kizdirsa, ona da mi sehpa fırlatacaksınız ?

Siz baskasinin edebinden sorumlu degilsiniz, siz kendi edebinizden sorumlusunuz. Terbiyenle, terbiye et demişler.
Ben böyle durumlarda, " peki, tmm, oyle yapayim. Baska neler yapmam gerekiyirsa bi kagida yaziverin de ezberleyeyim" deyip gecerim. Bakar kalırlar.
Konu sahibi zaten tedavi surecindeymis kendisi de farkinda durumun ve ortami terk etmesine izin vermemisler olay kizismis.

Konu sahibi zaten tedavi surecindeymis kendisi de farkinda durumun ve ortami terk etmesine izin vermemisler olay kizismis.
Kayinpeder hayatta bir defa vefat edecek. Esin, kayunvalidenin, hayatta bir defa taziye anlaminda ona ihtiyaci olacak. Cocuguna gül gibi bakan insan icin disini sikmaliydi, o kadar da idare edemeyecek bir durum görmüyorum. Herkes üzüntüsünü birakmis onunla ugrasmis.

Kayinpeder hayatta bir defa vefat edecek. Esin, kayunvalidenin, hayatta bir defa taziye anlaminda ona ihtiyaci olacak. Cocuguna gül gibi bakan insan icin disini sikmaliydi, o kadar da idare edemeyecek bir durum görmüyorum. Herkes üzüntüsünü birakmis onunla ugrasmis.
Sizin ofke kontrolunuz var ama konu sahibinin yok. Bu da bir hastalik ve tedavi ediliyor. Ben konu sahibine kizmiyorum karsidaki kisi niye bunu dusunmeyip ustune ustune gelmis suclu kimse ona kizilir bu durumda. Yaptigi dogru demiyorum yanlis ve farkinda ama geri donduremez zamani sonucta. Bundan sonra ne yapmasi gerektigiyle ilgili fikir verebiliriz ancak.

Arkadaşlar merhaba,
3 ay kadar evvel eşimin babası vefat etmişti . 7. günü mevlüt yapıldı herkes ağlıyor üzgün eşimin teyzesi sohbet ediyoruz oda bana sen ne iş yapıyorsun filan sorguya çekti resmen beni nerede çalışıyorsun filan diye normal karşıladım beni düğünden sonra ilk kez görüyor sonuçta dedim.
başladı bana sen neden çalışıyorsun çocuğuna bakmıyorsun da bu kadın senin çocuğun yüzünden dışarı çıkıp bir hava bile almaya gidemiyor filan acayip kalbim kırıldı . zaten yalnızdık o an mutfakta kendimi tutamadım ağladım odaya geçip eşime de bişey belli etmemeye çalıştım adamın babası ölmüş sonuçta .

2. olay yine 40 olduğu zaman lokma dökme işi bitti millet dağıldı yakın akrabalar kaldı sadece başladı bu bak kaynanan tek kaldı ne zaman alacaksın bu çocuğu diye milletin içinde bana bağırıyor bu kadın senin çocuğa bakmak zorunda değil filan ben şok zaten öfke kontrol problemim var çocukluğumda yaşadığım ağır şeylerden ötürü film koptu bende kayınvalidem de kardeşine neden öyle diyorsun ben memnunum ben kendim bakmak istiyorum ikisi de çalışıyor ne güzel tek maaşla artık ev mi geçinir diye oradan eşimin babaannesi yalnız değil ben varım sana ne oluyor filan kadın çocuk olmasa belki benim mahalleme taşınır kardeşim diyor ben de artık tutamadım saydırdım ağzıma ne gelirse sinirden kadının önündeki sehpayı kaldırıp atmışım öfkeden çocuğu da kreşe vericem dedim kayınvalidem bu kez ağlamaya başladı ben onunla avunuyorum 3 yaşını bekle diye ağlıyo bir yandan bu kez herkes kavgaya tutuştu eşimi aramak zorunda kaldım herkes kadına bağırıyor hem kaynanamı ağlattığı için senin gibi kardeş olmaz olsun filan kaynanam onun sözlerine ağladı neden kreşe ver diyorsun diye eşim geldi kavga hala devam ediyor eşimde kızının çocuğu olursa sen bakmazsın sanane bizim aile meselemizden diye oda sinirlendi baya kadın bu kez bakmam tabi bana güvenip kimse çocuk yapmasın diyor eşimle baya ağız dalaşına girdiler sonra kalkıp gitti kadın :KK43:

20 aylık bebek kaynanam kendisi ben onunla avunuyorum 3 yaşını bekle bezi filan bırakır o zaman daha rahat olur benim kardeşim böyle saçmalıyor diyor kadının da acısı var bişey diyemiyorum ama kadına çıldırıyorum tam düzeliyorum öfke konusunda tedavim sonuç veriyor diyorum yaşadığım bir olay beni başa döndürdü ve ben eşimin tüm akrabalarına sanırım rezil oldum.
terbiyesiz kadin, keske muhatap olmasaydiniz. kaldirip sehpayi atacaginiza cocugu alip gitseydiniz daha az zarar gorurdunuz

Zaten kadina firlatmamis. Hizli kalkinca itip devirmis.
Konu sahibi tam olarak "sinirden kadının önündeki sehpayı kaldırıp atmışım" yazmış.
Umarim konu sahibi etrafindaki hadsiz insanlardan kurtulur ve ofke kontrolunu kolayca saglayabilir. Yerini, sınırını bilmeyenler insani hasta ediyor.

Yahu teyzenin ne dediği önemli mi?
Ben olsam kayınvalideme döner, x anne yoksa sen istemiyorsun da kardeşinden mesaj mı gönderiyorsun aşk olsun der gülümserdim. Gerisini kayınvalide hallederdi zaten. Ortada krize girilecek bişey yok ki.

Gidin tedavi olun dicektim, oluyormussunuz zaten. Teyzeyi savunmucam ama hepimizin bosbogaz akrabalari var, sehpa falan firlatmiyoruz, bu ne sacmalik yani. Teyze de busbutun boyle dayanaksiz mi konusuyr, kaynananiz dert mi yandi acaba bilemiyorum. Soyledikleri uslupsuz olsa da yanlis degil. Kayinvalide durumdan hosnut değilse bakmak zorunda degil. Bunun gayet de farkinda oldugunuz, teyze soylediklerinde gayet de hakli bunu bildiginiz icin bu kadar cildirmissiniz bence

İnsanlarin ne dedigini bukadat takanlari anlamiyorum birakin konussun yani herkes biseyler soyler biz boyle mutluyuz herkes kendi ailesine baksin demek cokmu zordu?

Arkadaşlar merhaba,

Hiç olmamışsınız. Kadın haddini aşmış. Siz birinci de susmuşsunuz . İkinci de iyi yapmışsınız.
Hiç kendini ilgilendirmeyen mevzulara karışmasaydın.

Dipnot: ben orada olay çıkarmazdım ama bir daha da asla görüşmezdim

Babaanne bakıyorsa oğlu için bakıyor. Tamam ben de karşıyım yaşlıların çocuk bakmasına fakat senin mi bir tek çocuk da işi sen bırakacaksın sen alacaksın? Yeğenine neden ağzını açmıyor? Ki onu hiç ilgilendirmez.
Kayınvaliden ona dert yanmıyorsa mesele sadece ortalığı karıştırmak istemesi olabilir. Yas ve düğünlerde kıskanç ve hadsiz tipler alttan alınacağını bildiğinden böyle yaparlar. Öfke kontrolünü sağlamak için tedavine devam et fakat kim olsa sinirlenirdi. Kendine de çok yüklenme. Bir de bu tiplere kibarca laf sokmaya uğraşma. Direk lafı söyle kahkahayla gülüp çık git. Sehpayı fırlatmaktan daha çok rahatlatır.

Arkadaşlar merhaba,

Hiç de rezillik bir durum yok. Sonuç itibariyle kavganın özneleri 1 kişiye karşı aynı fikirde. Yalnız değilsiniz ki. Teyzeye hak verilseydi sizin cepheniz boş kalırdı,o zaman üzülürdünüz. Ben önce sandım ki iki kardeş aralarında konuştular da teyze ağzından kaçırdı. Ama öyle değilmiş ikna oldum. Teyze biraz patavatsız.

Hiç de rezillik bir durum yok. Sonuç itibariyle kavganın özneleri 1 kişiye karşı aynı fikirde. Yalnız değilsiniz ki. Teyzeye hak verilseydi sizin cepheniz boş kalırdı,o zaman üzülürdünüz. Ben önce sandım ki iki kardeş aralarında konuştular da teyze ağzından kaçırdı. Ama öyle değilmiş ikna oldum. Teyze biraz patavatsız.
diğer akrabalar zaten özellikle babaanne ben yokken ağlamış oğlum öldü de götürmeye mi geldin diye ben yokken de sana artık bizim oralardan ev bulalım diyormuş . babaanne de duyunca zaten kadın benden evvel bir çıldırmış 80 yaşındaki kadını da ağlatmış benden evvel sonra ortama ben gelince olanlar oldu işin ucunu bu kez bana çevirdi .

Ya bunlar lafta konuşurlar yoksa öyle her söylediklerini çocuklarına dahil yapamazlar. Öyle olsa evlatları da durmaz bence yanında. Ben istenmediğim yerde durmam şahsen. Tamam çocuğa bakmak istemeyebilir ama bunun bi üslubu vardır öyle büyük konuşarak artislik yapmaya benzemez bu işler yediz doğurur kızı birde :KK70:
kendi kızının da 5 yaşında mı 6 yaşında mı oğlu var kız çalışmıyor ama çalışsa bakar mı bilemedim

Böyle insanların tuzağına düşmemelisiniz. Siz onu ağlatsaydınız keşke. Mesela, ee babanne olmak kolay değil, böyle güzel babak birini bulmuşum ohh uzun yıllar çalışırım ben daha, iki kardeş biraz özleyin özlemek güzeldir vs gib şeyler söyleyip siz delittseydiniz keşke.. Bumtür insanların iişine gelir sinirlenmeniz ağlamanız. Ya öfke kpntrol probleminiz de varsa ağlamayın eğlenin bu tip insanlarla. Sinirlenöeden öfkenizi keyifle atmış olursunuz.
keşke yapabilsem ama zaten 7 olayında zaten sinirden başka odada durdum ağladım 40 olayında görünce kadını bir gerildim bırakmadılar da gideyim

Nihayet birisi canım ablam Yıldız Tilbe'nin o mottosunu hayata geçirmiş...

"Kavga ederek çözebileceğiniz sorunları, konuşarak uzatmayın."

Ben sizi haklı buldum.
İnsanın öfke kontrol problemi olmaz, insanı zıvanadan çıkaran başka insanlar olur daima.

Güzellikle de söylense, o teyze anlamazdı zaten. Hadsiz, terbiyesiz.
Hak etmiş, siz de gerekeni yapmışsınız. Babaanne memnun, torun memnun, eş memnun.
Problem yok.
anlamıyor zaten şimdi de benim yüzümden aramaz kayınpederin yerine ben geçmiş bulundum birazda kayınpeder yüzünden görüşmüyorlarmış 6 yıldır ilk kez 6 sene sonra cenazeye geldi zaten kayınvalidem ona çok kırgınım böle kardeş olmaz olsun diyor 6 sene sonra beni görüyo acılı günümde torun bakmam dert oluyor insan bir nasılsın başın sağ olsun der diye ağladı birde

X