Eş ailesi ile ilgili fikrinizi istiyorum

Humeyra000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2018
238
218
30
Merhaba arkadaşlar eşimin ailesiyle alakalı fikrinizi istiyorum çok fazla uzatmadan yazmaya çalışacağım. Ben altı yıllık evliyim iki tane çocuğum var. Başından beri kayınvalidem annemi çok kıskanıyor. Sözle asla belli etmez ama yüzünden mimiklerinden bu açık açık belli oluyor. Annem bize gelse kaç saat oturdu annen ne zaman geldi ne zaman gitti bunları tek tek sorar. Annem her güzel bir şey yaptığı zaman beni arar. Kızım sen şunu çok seversin bak ben yaptım hadi kalk gel oturalım çay içelim yemek yiyelim çocuklar kapıda oynasın der. Ama kayınvalidem tam tersi hiçbir şeyde bizi çağırmaz anneme her gittiğimde de oraya gittik diye sürat eder. Yani hem Çağırmıyorsun hem çağırana gittik diye kızıyorsun. Gerçekten tuhaf bir kadın yani. Başından beri hiç suratına karşı Bir şey demedim eşimin annesidir saygı gösterdiğim kalbini kırmiyim dedim ama artık ben de doldum.

Şimdi şöyle bir durum var. Ailen bir haftalığına memlekete gidiyor. Annem de bana dediki kızım kız kardeşine memlekete götürmıyoruz sen gel köyde kal çocuklarınla beraber hem kardeşine arkadaş olursun hem de çocuklar kapıda oynar mı seni rahat bırakırlar. Hem de bizim tavuklara bakarsınız yemleri suyunu falan verirsiniz. Şimdi bu fikir benim çok hoşuma gitti çocuklarım köyü çok seviyor kapıda oynarlar ben de güzel vakit geçiririm benim için de çok iyi olur ama şöyle bir durum var kim kayınvalidem de aynı mahallede. Yani sürekli gözü camda olacak hümeyra neden gelmiyor burayı sevmiyor mu sürekli eşimi darlatacak. Günde 1 saat Gider yanına uğrarım o problem değil ama bunu kesinlikle kabul etmiyor. Kesin diyecek ki gece annenin evinde kalıyorsun gündüzde benim buraya gelmeni istiyorum. arkadaşlar diyeceğim o ki hem kayınvalideme kırmadan hem de eşimi arada bırakmadan ne yapabilirim kayınvalidemin oraya gitmeyi açık açık istemiyorum çünkü kalabalık bir ortam çoluk çocuk çok fazla. Çocuklarını sürekli kucaklarına almaya çalışıyorlar rahat bırakmıyorlar çocuklar evde zaten sıkılıyor bahçede oynamak istiyorlar annemin evi bahçeli.sırf bu sorunlardan dolayı çıkmak istemiyorum ama kız kardeşimi de köyde yalnız bırakmak istemiyorum. Kaynanam hayatımı zehir ediyor yani böyle günlerde

Ben bu olayı anlamıyorum. Böyle bir insan ne yaparsan yap ne şekilde ifade edersen et bozulacaktır zaten. Ya bunu göze alarak gitmeyeceksiniz ya da gönlü olsun diye günü yanında geçireceksiniz. Başka bir yolu yok ki.
hem kayınvalideme kırmadan hem de eşimi arada bırakmadan ne yapabilirim
Eşiniz neden arada kalıyor? Onu ilgilendiren bir durum mu var. Yetişkin kadınsınız, bir yere gidip gitmeme kararı size ait olmalı.

Ben bu olayı anlamıyorum. Böyle bir insan ne yaparsan yap ne şekilde ifade edersen et bozulacaktır zaten. Ya bunu göze alarak gitmeyeceksiniz ya da gönlü olsun diye günü yanında geçireceksiniz. Başka bir yolu yok ki.

Eşiniz neden arada kalıyor? Onu ilgilendiren bir durum mu var. Yetişkin kadınsınız, bir yere gidip gitmeme kararı size ait olmalı.
Çünkü bana bişey diyemiyor eşimin beynini yiyor. Karına diyemiyormusun anneme gidicrksin işini görüp dizinin dibinde oturucaksın diye. Eşimde diyorki ben karıma emir veremem nerde mutluysa orda durur. İstiyorki kocam bana emir versin beni yönlendirsin. O yüzden onu arada bırakmakda istemiyorum

Merhaba arkadaşlar eşimin ailesiyle alakalı fikrinizi istiyorum çok fazla uzatmadan yazmaya çalışacağım. Ben altı yıllık evliyim iki tane çocuğum var. Başından beri kayınvalidem annemi çok kıskanıyor. Sözle asla belli etmez ama yüzünden mimiklerinden bu açık açık belli oluyor. Annem bize gelse kaç saat oturdu annen ne zaman geldi ne zaman gitti bunları tek tek sorar. Annem her güzel bir şey yaptığı zaman beni arar. Kızım sen şunu çok seversin bak ben yaptım hadi kalk gel oturalım çay içelim yemek yiyelim çocuklar kapıda oynasın der. Ama kayınvalidem tam tersi hiçbir şeyde bizi çağırmaz anneme her gittiğimde de oraya gittik diye sürat eder. Yani hem Çağırmıyorsun hem çağırana gittik diye kızıyorsun. Gerçekten tuhaf bir kadın yani. Başından beri hiç suratına karşı Bir şey demedim eşimin annesidir saygı gösterdiğim kalbini kırmiyim dedim ama artık ben de doldum.

Şimdi şöyle bir durum var. Ailen bir haftalığına memlekete gidiyor. Annem de bana dediki kızım kız kardeşine memlekete götürmıyoruz sen gel köyde kal çocuklarınla beraber hem kardeşine arkadaş olursun hem de çocuklar kapıda oynar mı seni rahat bırakırlar. Hem de bizim tavuklara bakarsınız yemleri suyunu falan verirsiniz. Şimdi bu fikir benim çok hoşuma gitti çocuklarım köyü çok seviyor kapıda oynarlar ben de güzel vakit geçiririm benim için de çok iyi olur ama şöyle bir durum var kim kayınvalidem de aynı mahallede. Yani sürekli gözü camda olacak hümeyra neden gelmiyor burayı sevmiyor mu sürekli eşimi darlatacak. Günde 1 saat Gider yanına uğrarım o problem değil ama bunu kesinlikle kabul etmiyor. Kesin diyecek ki gece annenin evinde kalıyorsun gündüzde benim buraya gelmeni istiyorum. arkadaşlar diyeceğim o ki hem kayınvalideme kırmadan hem de eşimi arada bırakmadan ne yapabilirim kayınvalidemin oraya gitmeyi açık açık istemiyorum çünkü kalabalık bir ortam çoluk çocuk çok fazla. Çocuklarını sürekli kucaklarına almaya çalışıyorlar rahat bırakmıyorlar çocuklar evde zaten sıkılıyor bahçede oynamak istiyorlar annemin evi bahçeli.sırf bu sorunlardan dolayı çıkmak istemiyorum ama kız kardeşimi de köyde yalnız bırakmak istemiyorum. Kaynanam hayatımı zehir ediyor yani böyle günlerde

Taksimetre açar gibi şu kadar saat annemin evinde oturdum, şu kadar saat kayınvalidemin evinde oturayım diyemezsiniz. Ama kayınvalideniz bunu anlayacak biri değil, onu anladım yazdıklarınızdan. Bu konuyu kayınvalideyi kırmadan çözemezsiniz. Açıkça söyleyeceksiniz. "Ben buraya kardeşime göz kulak olmak için geldim. Çocuklar da bahçede oynamaktan keyif alıyor. Bütün gün burada duramayız." diyeceksiniz. Tüm gün annesinin evinde oturmuyorsunuz diye eşiniz size dır dır etmez herhalde.

Kadın sana iş buyurmuyorsa ciddi manada rahatsız etmiyorsa arada ona da git süreyi sen belirle.
Gidiyorum. Ama 5 saatte otursam kalkarken suratı beş karış oluyor. Yolcu etmeye bile kalkmıyor. Bide nasıl desem insan gelinim torunlarım gelmiş diye sevinir bi çay koyar bi poaça bişe hazırlar. Öyle bi değer görmüorum o evde. Sadece elalem desin ki ooo gelini yanında duruyor elini sıcak sudan soğuk suya değdirmiyor. Sevdiği için değil gösteriş için yanında istiyor beni

Çünkü bana bişey diyemiyor eşimin beynini yiyor. Karına diyemiyormusun anneme gidicrksin işini görüp dizinin dibinde oturucaksın diye. Eşimde diyorki ben karıma emir veremem nerde mutluysa orda durur. İstiyorki kocam bana emir versin beni yönlendirsin. O yüzden onu arada bırakmakda istemiyorum
Eşiniz gayet mantıklı yine üstesinden gelir çocuklarınız için iyi gelecekse ben kabul ederdim

Taksimetre açar gibi şu kadar saat annemin evinde oturdum, şu kadar saat kayınvalidemin evinde oturayım diyemezsiniz. Ama kayınvalideniz bunu anlayacak biri değil, onu anladım yazdıklarınızdan. Bu konuyu kayınvalideyi kırmadan çözemezsiniz. Açıkça söyleyeceksiniz. "Ben buraya kardeşime göz kulak olmak için geldim. Çocuklar da bahçede oynamaktan keyif alıyor. Bütün gün burada duramayız." diyeceksiniz. Tüm gün annesinin evinde oturmuyorsunuz diye eşiniz size dır dır etmez herhalde.
Hayır allahtan eşim anneci değil. Bana oraya git buraya gitme demez

Eşinin arada kalacağını sanmıyorum. Kocaman adam net konuşur, konu kapanır. Kayınvalide uzatmaya devam ediyorsa eşin senin yanında olduğu sürece sonuç değişmez.

Ya nekadar narin ve hassas eşleri var burdaki konu sahiplerinin
Nekadar çıt kırıldımlar.
Ne güzel kafaları hep rahat işleri güçleri yolunda demekki tek dertleri annelerinin gönlünü hoş tutmak.
Hep arada kalmasınlar diye kadınlar uğraşiyor, hiç acaba karım arada kalıyormu diye düşünen yok.
Adam annesi aradığı zaman karım oraya ailesinde kalmaya geldi, arada sanada uğrar görürsün bile diyemiyor, kadında aman kocam üzülmesin aman kv kırılmasın derdinde 🤦🏻‍♀️

Esiniz arada kalmiyor ki. Gereken cevabi veriyor zaten

Anlattıklarına göre Kv ye her gün gitmen bile yanlış. Madem memnun değilsin madem hoşlanmıyorsun mesafe koy haftada bir git sonra ayda bir şekline getir :)

anne gibi anne olan kv ler istisna tabi. Öyle kv ler de genelde kıymet bilmeyen gelinlere düşüyor gözlemlediğim kadarıyla nedense.
Eşin de arkandaymış, istediğini yap.
Eş için problem değilse annende değil bir hafta 1 ay da kalırsın 3 ay da kime ne?

Benim kv benim için sadece eşimin annesi, kendi annem değil öyle bir bağımız yok. Dolayısıyla hesap vereceğim kişi de değil. Sen de mesafeni ona göre ayarla. Zaten bazı insanlara ne yapsan yaranamazsın, istedikçe ister doymazlar. Yine kötü sen olursun.

O yüzden boşver👍

Kocan annenin agzini kapamayi cevabini vermeyi ogrenmeli ne uzuluyorsun sen istedigin gibi davran esinde ne guzel seni zorlamiyor ama annesine sinir cizmeyide ogrensin koca evli adam

Esinizi darlayacaksa kayinvalideniz karisma karima desin bir zahmet. Ayrica ugramam da demiyorsunuz. Siz oraya kardesinize yoldaşlık etmeye gidecekmissiniz. Aynen boyle soyleyeceksiniz.

Hümeyraa birileri üzülmesin diye beklersen seni cok üzerler Hümeyraaa
Bırak üzülen üzülsün,kocan bile karıma emir veremem ben diyormus,daha derdim mi var diyorsun Hümeyraa:)
Nerde mutluysan orda otur bosver milleti Hümeyraa

Not:Hümeyra ismi ne güzelmis kız,söylemesi falan:)

Ben olsam ne yaparım diye düşündüm .Anne giderim ,bir kek yapıp aksam üstü kayınvalideme uğrarım laf arasında kardeşim evde yalnız kalmasın diye geldim, çocukları kalabalığa sokmak istemiyorum ,işiniz yoksa yarında buyrun siz bize gelin birlikte kahvaltı edelim derim.
Gelirse ne ala yer içer sohbet ederiz,gelmez ve bununla alakalı tavır alırsa köye geliş amaçlarımı yine kendisine hatırlatır, hergün olmasa da gün aşırı evine uğrayıp onun için yapabileceğim birşeyler bulurum.
Annem babam ve kayınvalidem yazları memlekette oluyor,özellikle bayramlarda toplanıp onlara gitmemizi çok önemsiyorum,çünkü insan bir yaştan sonra insanlar böyle şeylere çok anlam yüklüyor,özelilkle köy gibi herkesin birbirini tanıdıgı içli dışlı yerlerde çocuğunun sık sık araması sorması gelinlerin damatların ilgi göstermesi birazcık dosta düşmana karşı önemli oluyor sanırım.
Ben size haksızsınız diyemem,koşulsuz şartsız kayınvalidenizin lafından çıkmayın aman itaat edin de demem.Ama balık bilmezse halik bilir,siz elinizden gelen çabayı gösterin,iyi niyetli davranın kayınvalideniz anlamasa dahi bir anlayan çıkar,en önemlisi vicdanen huzurlu olursunuz,iyi tatiller :)

X