• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erzurumlu arkadaşlar ya da Erzurumda yaşayanlar yardımm :(

Esim erzurumlu 2 defa gittim 2 defa da Mutlu donemedim erzurumdan....yanlis yazmis olabikirim ismi ackakalemiydi ne esim orda beni hava alanina biraktik tan sonra donuste trafik kazasi gecirdi 12 yasinda bir cocuk oldu karsi taraftan....ne kadar karsi taraf %90 hatali olsa da psikolojikmen coktuk kahrolduk....uzgun bir sekilde erzurumu terkettik....2.gidisimizde k.v problemler yasadik kus ayrildik anladikki erzurum bize iyi gelmiyor....Kim olursa olsun asla hinis taraflarini onermem hem merkeze asiri uzak hem yabanci biri yapamaz....erzurumun tek sevdigim yonu cag kebabi yok boyle bir lezzet patlayincaya kadar yemedigime pismanim....
Bir daha erzuruma gidecegimide sanmiyorum....

Esim erzurumlu 2 defa gittim 2 defa da Mutlu donemedim erzurumdan....yanlis yazmis olabikirim ismi ackakalemiydi ne esim orda beni hava alanina biraktik tan sonra donuste trafik kazasi gecirdi 12 yasinda bir cocuk oldu karsi taraftan....ne kadar karsi taraf %90 hatali olsa da psikolojikmen coktuk kahrolduk....uzgun bir sekilde erzurumu terkettik....2.gidisimizde k.v problemler yasadik kus ayrildik anladikki erzurum bize iyi gelmiyor....Kim olursa olsun asla hinis taraflarini onermem hem merkeze asiri uzak hem yabanci biri yapamaz....erzurumun tek sevdigim yonu cag kebabi yok boyle bir lezzet patlayincaya kadar yemedigime pismanim....
Bir daha erzuruma gidecegimide sanmiyorum....

Erzuruma en aşağı 10 kez iş için gitmiş her gittiğimde de üç beş gün kalmış biri olarak soğuğunu geçtim insanları bir garip.tahammülsüz ve hoşgörüden uzaklar.en azından benim muhattap olduklarım öyleydi.her ramazan ülkenin ilk linci bu ilden boşuna çıkmıyor.

Erzuruma en aşağı 10 kez iş için gitmiş her gittiğimde de üç beş gün kalmış biri olarak soğuğunu geçtim insanları bir garip.tahammülsüz ve hoşgörüden uzaklar.en azından benim muhattap olduklarım öyleydi.her ramazan ülkenin ilk linci bu ilden boşuna çıkmıyor.
Hadi ya :(

Merhaba arkadaşlar eşim askeri personel Erzurum'a tayinimiz çıktı. Tekrar il içi tayinimiz olacak. Bilgisi olan arkadaşlar yaşam şartları imkanlar sosyallik. Terör vs. Açısından bildiğiniz yerleri değerlendirir misiniz? biz merkez ilçeler dışında aşkale oltu horasan cs düşündük bi fikir verin lütfeeennnn :KK43:
oldukça milliyetçi ve muhafazakar insanlardır. Aile olarak yaşantınızı sürdüreceğiniz için zorluk çekmezsiniz.

5 yıl İspir de kaldım eşim de 2 sene tortumda. Küçük ilçeler ama soğuk vs daha az en önemlisi terör yok. Özellikle İspir Rize iklimine yakın. Kuzey ilçelerini rahatça yazabilirsiniz.

Ben erzurumluyim en son 2011 de gitmistim cok gelişmiş bir sehir görsel olarak. Cok fazla ogrenci vs. Var disardan gelen.
Orada terör olaylari olmaz. Trabzon gibi dusun.
Çoğu dadastir birazida kürt.
Seversin diye tahmin ediyorum.

merkezi iyidir, muhafazakar bir şehirdir ama kışın kayak vs güzel geçirirsiniz zaten 6 ay falan hep kış. yaz mevsimi yaşanmıyor pek.

İş için çok gittim. Egeli olarak Erzurumu çok sevdim bende.
Evet halkı muhafazakar sakin bir şehir. Görüştüğüm kişilerden duyduğum kadarıyla terör olayları pek yok doğunun sessiz sakin huzurlu bir şehri denebilir.
Tortum, ispir ve Oltu'yu gezme fırsatım oldu.
Oltu da yediğim cağ kebabını hala unutamam. Sırf onun için bir daha gitmek istiyorum.

Bir hacı teyze demişti ki kızım evimi hep askerler subaylar kiralar ve her gelen oflar puflar sıkılır. Gece hayatı yoktur burda, hafta sonları da yapılacak çok bir şey yok. Sürekli eve kapanırlar soğuktan, sabrederler ama döndüklerinde ellerinde iyi birikimleri olur. Bizim memlekette iyi para biriktirilir çünkü harcayacak yer yoktur. Mutlu ayrılırlar.

Eğer elinizde daha iyi bir seçenek yoksa bence doğu da gidebileceğiniz en iyi yerlerden birisi Erzurum.

-35 Derecelere Hazır Olun Erzurum'a Doğunun Paris'i Derler Gerçek Anlamda Doğu Anadolunun En Güzel ve En Gelişmiş Şehri İlçe Olarak Horasan , Hınıs Felan Tavsiye Etmem Umarım Merkez de Kalırsınız .

Merhaba arkadaşlar eşim askeri personel Erzurum'a tayinimiz çıktı. Tekrar il içi tayinimiz olacak. Bilgisi olan arkadaşlar yaşam şartları imkanlar sosyallik. Terör vs. Açısından bildiğiniz yerleri değerlendirir misiniz? biz merkez ilçeler dışında aşkale oltu horasan cs düşündük bi fikir verin lütfeeennnn :KK43:
Ahh ahh memleket iste sogukta olsa daglari kurakta olsa denizi olmasa da insan özlüyor :( merkezde kalin yildizkent,palandoken ve şükrüpasayi tavsiye ederik diger semtlere gore daha guzeldir siteleri fln benim favorim palandoken, camini aciyosun mis gibi dag kokusu :) ilcelerden de bir tortumu tavsiye ederim horasan askale oralarda bisey yok tortumda biraz karadenize benzer bu yuzden tavsiye ederim. 2 avmsi var idare eder kucuk bir il. Askerler cok sevilir teror merkezde olmaz ama hinis tekman oralarda olur. Patatese kartol, cekirdege sımışka denir. Boyle bazi kendine has kelimeleri vardir. Yasam son derece ucuzdur o dedigim semtlerde evler kocamandir. Kis cok sert gecer ama merkezi sistem olan evlerde oturursan cok zorlanmazsin.

Temmuzun sonuna doğru gidecez. Havalar sıcak olur herhalde o zamanlar da :KK17::KK70:
Oyle cok sicak olmasini bekleme. Biz yazin temmuz agustosta gittigimizde kislik pijamalarimi gotururdum. Istanbulda kisin giydigimi orda o aylarca giyiyorum. Asla uzerime ceket trenckot almadan disari cikamam. Gunduzleri neyse de aksamlari daha cok soguk olur

İspirliyim terör diye bir şey yok oralarda Rize'ye yakın bir yerdir tabi ki fazla sosyal değil ama sizi çokta mutsuz etmez. Akrabamız 2-3 yıl eşinin işi için Palandökendeydi o çok memnundu hatta İstanbul'a dönerken üzülmüştü oradaki ortamı için HoppaKuzenim Atatürk üniversitesinde okudu o da çok memnundu öğrenci olarak bir çok şey yapıyorlardı merkezde sıkılacağınızı sanmam:süslü:

İspirliyim terör diye bir şey yok oralarda Rize'ye yakın bir yerdir tabi ki fazla sosyal değil ama sizi çokta mutsuz etmez. Akrabamız 2-3 yıl eşinin işi için Palandökendeydi o çok memnundu hatta İstanbul'a dönerken üzülmüştü oradaki ortamı için HoppaKuzenim Atatürk üniversitesinde okudu o da çok memnundu öğrenci olarak bir çok şey yapıyorlardı merkezde sıkılacağınızı sanmam:süslü:
Ispir kizlari icin merkezdekiler cok hamarat derler :hamarat:

Hımm bende meb persobeliyim. Eşim merkez ilçelerde kalmamız için dilekçe verdi benm kadrom yakutiye palandöken ilçe mem ve erzurum il mem de varmış. Peki merkezde en iyi semtler hangisi ki acebaa :)) ay soğuk soğuk deyi beni burda üşütttünüz valla :KK61:biz eşimle eşimle Cağ Kebabı'nın hastasıyız Hatta tayinler açıklanmadan önce Erzurum'a çıkarsa Tayinimiz artık bol bol cağ kebabı yeriz diye espri ile yapmıştık:KK53:

Back