- 26 Mayıs 2021
- 479
- 1.035
- 43
- 35
- Konu Sahibi Dogangunes1
-
kaynana dırdırı ıstemyorm
Pencereden batırmayan tipler mıBayburtluyum evet yobazlar
Buda diyor sessiz sakın biriyimdir diyorBence bu memleket işi değil. Kültür tabi ki farkeder ama sizin saydıklarıniz bence kişilik özelliği kibarlık naziklik vs.kavgaci olmak. Yani ben yazdim baba tarafımi ama dedemin abileri fenaydı benim ama dedem cok iyi biridir. Hak adalet ondadir. Höt höt biri degildir. Sakindir. Alir verir yedirir icirir. 80 yaşındadir ama küçücük çocuğa bile saygilidir. Sohbetlidir.
Tabi ki dediğim gibi kültürel özellikler vardır es gecemeyiz ama kişilik daha önemli diye düşünüyorum.
Asla tanımadan evlenir mym sadece onden bılgı alaym braz dedım. Ustıne ustluk bu benım ıkıncı evlılıgım olckTanımadan evleneceksiniz gibi geldi. Muhtemelen hayatınızın hatası olacak.
Benım knstgm kısıde oyle asla esımın calısmasna ızun vermem diyor namusuna duskun kıskanc sahiplenici bırı o anlamda karakteri guzel ama evlendikten sonra benı sık bogaz edermı diye korkuyorm. Bıde benım olursa ıkıncı evlılıgım olck o nedenle tereddutteym aılem istemez bu durumu ama ben esımı kmsys ezdrmem ben istedikten sonra onlar saygı duyacak fln dedı..Bayburt'un içi yobaz derler. Lakin üstüne basa basa kaynana yazmamın nedeni bu. Kaynana iyi biri ise. Oğlu ne yaparsa yapsın oğlunun önüne geçer. İzin vermez. Ama fitne bir kaynana ise işin zor. Bayburt içi dışı olsun farketmez. Kadınlarımız her zaman öndedir. Ailemizi kadın yönetir. Erkeklerimiz daha çok kollayıcı ve yönlendiricidir. Hanımlarının çalışmasını istemezler. Eğer kaynana baskın ise o ailede ezilme ihtimalin çok yüksek. Eğer kaynanan yapıcı biri ise bayburtlu ile evlenmek bana göre kâr. Hınıs ( Erzurum) dadaş tıpatıp bizle aynı. Farketmez. Şiddet eğilimi erkeklerimiz kesinlikle yok.( Kötü alışkanlığı varsa onu bilemem) Ben hiç duymadım. Çevremde de görmedim. Kültürümüze çok bağlıyız. Ben Bayburt'ta dogmadim büyümedim. Ama kim sorarsa Bayburtluyum derim. Çünkü ben Bayburtluyum. Özümü, kültürümü seviyorum. Herkes de öyledir. Ailede kültür hep devam eder. Kaybeden yok. Bunu bil :)) Genel itibari ile din ve kültür baskın olduğu için genel bir sorun yok. Ama şu var. Benim sevmediğim. Bayburt içinde çok dedikodu var. Satafati severler. Herkesi evine almazsan o da sorun olmaz. Çok içli dışlı olmazsan basın ağrımaz.
Benım olursa ıkıncı evlılıgım olck o nedenle korkuyorm brzAnnem Erzurum İspir babam Bayburtlu. Valla çekilecek dert değillerhoş ikisi de memleket görmeden büyümüşler. Ama büyüklerinden gördüklerini söylersem Anne tarafım çok misafirperver yedirmeyi icirmeyi severler hizmet etmeyi de ettirmeyi de severler. Baba tarafım çok kavgaci dedikoduyu seven tipler. Dedemin abileri gelinleri vs. Ama yukarıda bi arkadaş demiş kaynana faktörü önemli diye o bir gerçek Bayburtlu kadınlar alttan işliyorlar fenalar valla.
Benim babannem cok iyidir. Gelinleri sever ama dengeyi tutamadi o ayrı anama iyi yengeme aynı olamadı. Bayburt'ta da hizmet etmeyi de ettirmeyi de severler. İki tarafın kültürü yemekleri fln benziyor. Biraz içlerine girmek çaba istiyor. Tabi girmek isteyene
Bir Erzurumlu eşi olarak cevap vereyim eşim hamd olsun iyi ama ailesi için aynı şeyi diyemem yalnız her insanın iyisi de var kötüsü de var belki sizinkiler iyi olucakSelam kızlar. Erzurum dadaşlara veya bayburta gelın giden varmı? Nası insanlar? Esler nasıl oluyor esıne karsı? Bılgısı olan detaylı yazablrmı
Esinin calısmasına izin vermeyen, kıskanc sahiplenici olunca karakteri güzel mi olmus oluyor yani???? Ahshdjdj. Bence evlenin olur bu is erzurumlular candırrrrr caaaaanBenım knstgm kısıde oyle asla esımın calısmasna ızun vermem diyor namusuna duskun kıskanc sahiplenici bırı o anlamda karakteri guzel ama evlendikten sonra benı sık bogaz edermı diye korkuyorm. Bıde benım olursa ıkıncı evlılıgım olck o nedenle tereddutteym aılem istemez bu durumu ama ben esımı kmsys ezdrmem ben istedikten sonra onlar saygı duyacak fln dedı..
İkinci evlilikse çokkk iyi düşünün iyice tanıyın, sürekli yüz yüze görüşmeden tanımak imkansız çünkü kötü olan huylarını saklıyolar birkaç ay.Asla tanımadan evlenir mym sadece onden bılgı alaym braz dedım. Ustıne ustluk bu benım ıkıncı evlılıgım olck
Benım knstgm kısıde oyle asla esımın calısmasna ızun vermem diyor namusuna duskun kıskanc sahiplenici bırı o anlamda karakteri guzel
Biraz tutucu oluyorlar. Ama bence rize, trabzona gore çok daha iyi.Selam kızlar. Erzurum dadaşlara veya bayburta gelın giden varmı? Nası insanlar? Esler nasıl oluyor esıne karsı? Bılgısı olan detaylı yazablrmı
Ben Erzincan'li kayinvaldieye düştüm inanılmaz kültür farkı var ben eskisehir liyim 5 yıl.oldu hala alışamadım eşimin hatrina yürüyor hersey ..Bense an seçme şansım olsa kültür farkını hiç yabana atmazdimSelam kızlar. Erzurum dadaşlara veya bayburta gelın giden varmı? Nası insanlar? Esler nasıl oluyor esıne karsı? Bılgısı olan detaylı yazablrmı
Benım knstgm kısıde oyle asla esımın calısmasna ızun vermem diyor namusuna duskun kıskanc sahiplenici bırı o anlamda karakteri guzel ama evlendikten sonra benı sık bogaz edermı diye korkuyorm. Bıde benım olursa ıkıncı evlılıgım olck o nedenle tereddutteym aılem istemez bu durumu ama ben esımı kmsys ezdrmem ben istedikten sonra onlar saygı duyacak fln dedı..
Bunun nesi güzel, bence sizin kafanız güzel.Benım knstgm kısıde oyle asla esımın calısmasna ızun vermem diyor namusuna duskun kıskanc sahiplenici bırı o anlamda karakteri guzel
Sizinle akraba mı olacağız acabaGyzel yorumunuz ıcın twskekeur ederm.. Sızı buldugu ma sevındm. Pekı bayburtun erkekleri yobaz derler ne dersnz? Gıdecegım cocuk Bayburt lu ama annesı Erzurum hınıslı dadas. Sıddete egılımlımıdır Erzurum erkegı. Karısını aılesıne ezdırdı mı.. Biraz daha detaylı bilgi verırmsn
Benim koca da Erzurumlu ama çalışmama izin veren namussuz biri işte (!) arkadaşım saflık yapma bak 2. Evliliğin olacakmış bu kafada biriyle mutlu olunur mu senceBenım knstgm kısıde oyle asla esımın calısmasna ızun vermem diyor namusuna duskun kıskanc sahiplenici bırı o anlamda karakteri guzel ama evlendikten sonra benı sık bogaz edermı diye korkuyorm. Bıde benım olursa ıkıncı evlılıgım olck o nedenle tereddutteym aılem istemez bu durumu ama ben esımı kmsys ezdrmem ben istedikten sonra onlar saygı duyacak fln dedı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?