ay burayı geç okudum ama yani şimdi budurumda kız evide bayabi masrafta canımya bune ya ay iyiki erzurumlu diilmişiz dedim şimdi yoksa babamlar yanmıştı 5 kız kardeşiz biz ay ay düşünemiyorum ayilem sürekli bizlere çalışacaklardı ay yok aman bence bu adetlerini biraz olsun degiştirmeliler ya yazık
şimdi benim ablamın çeyizi dizili içeriki odada ayın 17 sinde düğünü var.valla bir ev götürüyor.o evinde rahat rahat oturacak,keyfini sürecek bizde borçlarnı ödeyeceğiz.ablam illaki yapacağız ama ben şahsen babama o kadar masraf yaptırmam.maaaşım elimde herşeyimi kendim yaparım.bizim ve erkek tarafının neler aldığını bi yazayım.
bizim aldıklarımız;
1.yatak odası takımı,yatak odası halısı,perdeleri,yatak örtüsü(tam takım yaptırıldı)
2.bulaşık makinesi
3.çamaşır makinesi
4.fırın
5.halı yıkama robotu
6.elektirikli süpürge
7.oturma odası halısı
8.antrelere halı
9.mutfak robotu
10.yemek takımı
11.kristal takımı
12.çatal_kaşık_bıcak takımı
13.uyku seti,battaniyeler
14.fritöz
15.tepsiler,çay takımları,günlük çatal_kaşık, çay kaşıkları,porselenler,baharat takımları,kavanozlar
16.oturma gurubu
17.mutfak perdesi
daha bir sürü şey.normalde büyük eşyalara amca dayı falan yardım eder alır.bizde dayı yok,amcamızda çay bardağı dahi getirmedi.bunun yanında çeyize akrabalar komşular arkadaşlar bizim buralrın ismi ile SAÇI yani hediye getirirler ama öyle büyük pahalı şeyler değil.
erkek tarafının aldıkları;
1.buz dolabı
2.plazma(duvar ünitesi ile birlikte)
3.misafir odası grubu perdesi ile birlikte
4.hamam takımı zaten onlardan geldi
(ben bi çeyize bakıp geleyim unuttum neler var
hemen geliyorum)
5.iki tane halı büyük.biri zaten hamam takımı ile gelen biride eş olsun diye eniştenin çeyize bakmaya geldiğinde aldığı.
onlardan sanırım başka bir şey yok.bizim aldıklarımızdan tencereler falanda var yazmayı unutmuşum.danteller seccadeler bohçalar ıvır zıvır var bir sürüde.çok yazdım galiba.
maşaallah subhanallah allah nazarlardan korusun artık erzurum kızları bir ev dolusu eşya götürüyor.gelin ile damata sadece birikim yapmak kalıyor.bebek oluncada kız tarafı olarak beşik takımı düzmeye başlayacağız.bu devirde düğün yapmak zor valla.