Ertelemeyi ertelemek:)

ben dışarda aktifimdir. pek çok kisiye gore daha girisken ve çalışkan da sayilabilirim. ama eve gelince herseyi ertlelerim. temizlik kitap okuma ders çalışma hatta b
namaz falan. dus almam gerekiyorsa bi onu ertelemem heralde ama dis fircalamaktan tuvalete gitmeye kadar kalani erteleme

Bende dışarıda girişken ertelemeyen biri olarak bilinirim.
Ama evdeki yaşantım bambaşka.
Evlendiğimden beri uzun saatler çalışmaktan evimi ve kendimi hep erteledim.
Şimdi işten çıkalı 3 hafta oldu hayatıma eklediğim tek şey yürüyüş... O da hem kg vermek hemde romatizmam için dr tavsiyesi. Ağrılardan ve sıcaktan her gün yarın evi toplarım yarın saç bakımı yaparım vb bir sürü şeyi erteliyorum.
Yani bende erteleme huyu mu var yoksa sıcaklardan ağrılardan mı erteliyorum her şeyi anlamıyorum.
Sonuç olarak birikmiş işler ve dejavu bir hayat...
Çözümü bulan olursa bana da söylesin kızlar lütfen..

Ben de disarida ertelemeyenlerdenim. O yuzden bazi zamanlar eve cok gec geldigimi bilirim. :KK53:

O zaman bizim evlerde bi sey var kizlar. :KK45:

Bende de kansizlik var fiziksel rahatsizliklarin etkisi olmuyor degil ama ertelemek daha cok ruhsal bir bunalimin disa yansimasi bana gore. Kastettigim depresyon degil, tukenmislik olabilir.

Bunun bir formulu yok Mutluluki Mutluluki deneme yanilma yoluyla ogrenecegiz. :silah:

Ben de disarida ertelemeyenlerdenim. O yuzden bazi zamanlar eve cok gec geldigimi bilirim. :KK53:

O zaman bizim evlerde bi sey var kizlar. :KK45:

Bende de kansizlik var fiziksel rahatsizliklarin etkisi olmuyor degil ama ertelemek daha cok ruhsal bir bunalimin disa yansimasi bana gore. Kastettigim depresyon degil, tukenmislik olabilir.

Bunun bir formulu yok Mutluluki Mutluluki deneme yanilma yoluyla ogrenecegiz. :silah:
bende de kansizlik var. halsizlik yapiyor. birde kalp kapakciginda ufurum denen seyden var. merdiven ciktim mi cok yoruluyorum. koltuğa zor atiyorum kendimi. kiyafetleri saga sola sacarak. halbuki işte o ilk oturusu yapmasam daha cok sey yapabilecegim.

bencede ruhsal bunalimdan oluyo.

ben evliyim evde kayinvalidem var. o olmadigi gunler daha cok ev isi yaptigimi farkettim. belki bahane belki degil.

gerci evlenmeden oncede oyleydim sanirim ama bu kadar degildi heralde.

bende de kansizlik var. halsizlik yapiyor. birde kalp kapakciginda ufurum denen seyden var. merdiven ciktim mi cok yoruluyorum. koltuğa zor atiyorum kendimi. kiyafetleri saga sola sacarak. halbuki işte o ilk oturusu yapmasam daha cok sey yapabilecegim.

bencede ruhsal bunalimdan oluyo.

ben evliyim evde kayinvalidem var. o olmadigi gunler daha cok ev isi yaptigimi farkettim. belki bahane belki degil.

gerci evlenmeden oncede oyleydim sanirim ama bu kadar degildi heralde.

O zaman oturmayacaksin. Beyinde bitiyor dedikleri olay bu sanirim.

Bende bir de insulin direnci var. Bi sey yersem de yoruluyorum. :KK45:

Kayinvalidene bi sey diyemem ama mumkun oldugunca ne yapacagiz; enerjimizi dusuren insanlari hayatimizdan soyutlayacagiz. :silah:

insülin direnci bende de vardi bi ara ama hala var mi bilmiyorum ☺

ya ama iste o iki kat merdiveni cikinca nefes nefese kaliyorum mecbur atiyorum kendimi koltuga. koltuk yerine yataga atsam da uyusam daha iyi aslinda. en azindan kalkinca bisiler yapilir

kilo vermek istiyordunuz genelde sanirim. bende vermek istiyorum. plank yaptim bugun tam tembel isi :-)

Merhaba..
Kendimi görüyorum şuanda .
Bir sürü cilt maskesi aldım, dolapta bekliyor.
Kilo vermeyi sürekli erteliyorum.
Ders çalışmaya başlamam lazım onu da erteliyorum.
Ütüler epeyce birikti onu da erteliyorum. Hatta yarın yapsam iyi olacak.
Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar.
Konuyu takipteyim

Şuan buralarda dolanmamın nedeni bile yapmam gereken şeylerden bir nevi kaçış..Bu döngü beni inanılmaz geriyor beni sürekli geriye çeken şeyin ne olduğunu hiç bilmiyorum muhtemelen sadece tembelliğe alışmak,bir yerden başlayamamak..Mükemmeliyetçilik, bitmeyecek en iyisi başlamıyım duygusu da olabilir bilmiyorum...
Ama her konuda böyle değilim sadece ev işleri konusunda geçerli benim ertelemem...
Spor,kurs gibi şeyleri asla aksatmam eğitim gelişim konularında istekliyim ama galiba ev hanımlığı yok bana göre değil :KK12:

Tam benlik konu artık tembelim ben tamam deyip kabul verdim kendime :)) herşeyi erteliyorum kansızlık falanda yok daha yeni test yaptırdım doktor bu ne kadar çok kan git kan ver dedi benim sığınacak bahanemde yok bildiğin herşeyi erteleyerek yaşıyorum hatta uyanırken saati bile ertele ertele sersem oluyorum :) sonra yapmam gerekenleri ertelediğim için kocamaaaannn bir suçluluk duygusu oluyor :) aslında az sıksak kendimi Bi başlasak başlamakta sorun değil devamını getirsek :))) :duduk:

Bu topik ertelememeye yonelik. Daha uygun bir yer bulamadim.

Insan kendisini nasil erteler ya. Neden erteledigimi bilmiyorum. Bir cevabim yok buna.

Mesela kilo vermeyi ertelemek . Neyseki buna yine basladim bir kac gundur umarim ertelemem. :)

Balik yagi ,corek otu yagi aldim bir aydir ic(e)miyorum.

Sacima kina yakicam ocaktan beri yak(a)miyorum.

Sacima bakim yapmam gerek, onu da yap(a)miyorum.

Yuz maskeleri aldim. Dolapta bekliyor.

Kosullar(im) mevcut aslinda ama beni erteleyen bir seyler var.

Ev isleri desen tamamen bitik durumda:)

Bu topigi actigimda durum degisir mi ki. :)
bir bıkkınlık sezdim:)
hafif depresyon başlangıcı mı ki,ya da sadece üşengeçlik:p önceden nasıldın?

Arkadaslar benim net bozuldu . Boyle ortada kaldim. Kendimi yemeye verdim. Verdigim 3 grami da 9 gram olarak aldim. :rapci:

Net sabitlesince bi duzen oturtucam yoksa unutmus degilim.

A AklinYolu1 nerdesin. ertelemeyi erteleme topigini de mi erteledin :KK48:
Yok ya ertelemedim ama nickim degisti :)
Bak bunu ertelemedim:p

Merhaba..
Kendimi görüyorum şuanda .
Bir sürü cilt maskesi aldım, dolapta bekliyor.
Kilo vermeyi sürekli erteliyorum.
Ders çalışmaya başlamam lazım onu da erteliyorum.
Ütüler epeyce birikti onu da erteliyorum. Hatta yarın yapsam iyi olacak.
Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar.
Konuyu takipteyim

Disari ile sorunum yok benim. Ev isleri ile sorunum var.

Ben hic bi soyledigimi yapmadim ama sanirim birbirimize gaz versek iyi olacak.

Tam benlik konu artık tembelim ben tamam deyip kabul verdim kendime :)) herşeyi erteliyorum kansızlık falanda yok daha yeni test yaptırdım doktor bu ne kadar çok kan git kan ver dedi benim sığınacak bahanemde yok bildiğin herşeyi erteleyerek yaşıyorum hatta uyanırken saati bile ertele ertele sersem oluyorum :) sonra yapmam gerekenleri ertelediğim için kocamaaaannn bir suçluluk duygusu oluyor :) aslında az sıksak kendimi Bi başlasak başlamakta sorun değil devamını getirsek :))) :duduk:

Ciddi isen bir program olusturalim.

bir bıkkınlık sezdim:)
hafif depresyon başlangıcı mı ki,ya da sadece üşengeçlik:p önceden nasıldın?

Yok bi senedir boyleyim cathy. Hic bir zaman usengec olmadim. Ev isleriyle aram cok iyidir diyemem ama boyle degildim.

Ilgilenenler icin , suraya bi kac not birakayim:

1- Buyuk isleri tamamlamak yerine, her gun ufak ufak halletmek.

2- Kan durumunuza baktirmak (Demirim cok dusuk cikti, tiroid sinirda. )

3- Beklentinizi dusuk tutmak (Ne kadar az beklenti o kadar fazla motivasyon. )

4- Mukemmeli beklememek (Hic bir is mukemmel yapilamaz . Ilk seferde mukemmeli beklemek mutsuzluk yaratir.)

5- Tatli, kahve, ekmek turevlerini az tuketmek (Bunlari tukettigimde daha fazla yorgun oldugumu farkettim.)

6 - Plan yapmamak (Plan yapmak bende tamamen ters tepti. )

7- Bol su icmek .

Ilgilenenler icin , suraya bi kac not birakayim:

1- Buyuk isleri tamamlamak yerine, her gun ufak ufak halletmek.

2- Kan durumunuza baktirmak (Demirim cok dusuk cikti, tiroid sinirda. )

3- Beklentinizi dusuk tutmak (Ne kadar az beklenti o kadar fazla motivasyon. )

4- Mukemmeli beklememek (Hic bir is mukemmel yapilamaz . Ilk seferde mukemmeli beklemek mutsuzluk yaratir.)

5- Tatli, kahve, ekmek turevlerini az tuketmek (Bunlari tukettigimde daha fazla yorgun oldugumu farkettim.)

6 - Plan yapmamak (Plan yapmak bende tamamen ters tepti. )

7- Bol su icmek .

merhaba ,

başlığı görünce atladım. ben de profesyonel erteleyiciyim. işimi, evlenmeyi kısaca hayatımı erteliyorum :KK43:(

kısır döngü haline geliyor, sonra bezginlik ve mutsuzluk geliyor, aslında yabancı sitelerde self sabdtaj diyorlar, çok doğru, kendimizi gerçekleştiremiyoruz.
Ben EFT diye bir yöntem deneyeceğim erteleme alışkanlığından kurtulmuk için, bunu da erteliyorum maalesef :))

yapmak isteyen varsa birlikte yaparız 21 gün motivasyon olur hem, ne dersiniz??

şurada yöntemle ilgili bilgi ve örnek metinler var.
http://eftilehayatinizdegissin.blogspot.com.tr/

Türkçe video yok ama uygulamayla ilgili ingilizce video var
genel bilgi;

erteleme alışkanlığı uygulaması:

merhaba ,

başlığı görünce atladım. ben de profesyonel erteleyiciyim. işimi, evlenmeyi kısaca hayatımı erteliyorum :KK43:(

kısır döngü haline geliyor, sonra bezginlik ve mutsuzluk geliyor, aslında yabancı sitelerde self sabdtaj diyorlar, çok doğru, kendimizi gerçekleştiremiyoruz.
Ben EFT diye bir yöntem deneyeceğim erteleme alışkanlığından kurtulmuk için, bunu da erteliyorum maalesef :))

yapmak isteyen varsa birlikte yaparız 21 gün motivasyon olur hem, ne dersiniz??

şurada yöntemle ilgili bilgi ve örnek metinler var.
http://eftilehayatinizdegissin.kadinlarkulubu.com.tr/

Türkçe video yok ama uygulamayla ilgili ingilizce video var
genel bilgi;

erteleme alışkanlığı uygulaması:

Merhaba,

Ben biraz daha iyiyim sacimi boyadim, evi topladim, islerim halletmeye calisiyorum. Hala yolum var. Bir de kilo vermeyi ertelemesem. :)

Bu yonteme inancim yok ama denemekten zarar gelmez. 21 gun suan benim icin uzun bir sure ama yaparsan desteklerim. Kilo vermede de ise yariyormus galiba.

Soyle diyeyim hayatimda super bir belirsizlik/karisiklik var . Onu cozdugumde gerisi gelecek. Suan gunluk yasiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,

Ben biraz daha iyiyim sacimi boyadim, evi topladim, islerim halletmeye calisiyorum. Hala yolum var. Bir de kilo vermeyi ertelemesem. :)

Bu yonteme inancim yok ama denemekten zarar gelmez. 21 gun suan benim icin uzun bir sure ama yaparsan desteklerim. Kilo vermede de ise yariyormus galiba.

Soyle diyeyim hayatimda super bir belirsizlik/karisiklik var . Onu cozdugumde gerisi gelecek. Suan gunluk yasiyorum.

evet bazı şeylerde işe yarıyor, bazen de yaramıyor gibi, gerçek sebebi bulmak lazım tıplarken.
kiloyla ilgili değil ama sağlıklı beslenmek için yaptım ben, bilhassa ekmek ve şeker tüketmeyle ilgili yaptım, işe yaradı, tatlı canım hiç istemiyor ayda yılda bir ancak, ekmek de sadece kahvaltıda bir dilim yiyorum.

benim de epey bir belirsizlik var bilhassa iş hayatımla ilgili, çalışmaya motive olamıyorum bu yüzden ama erteledikçe belirsizlik artıyor, tezimi bitirebilirsem biraz feraha çıkabilirim. En azından iş imkanım artar, özgürleşirim tercihlerimde.

ben bir türlü üstesinden gelemedim, mecburen bu yöntemi deneyeceğim, olumlu yönde ilerleme kaydedersem yazarım,

selamlar..

evet bazı şeylerde işe yarıyor, bazen de yaramıyor gibi, gerçek sebebi bulmak lazım tıplarken.
kiloyla ilgili değil ama sağlıklı beslenmek için yaptım ben, bilhassa ekmek ve şeker tüketmeyle ilgili yaptım, işe yaradı, tatlı canım hiç istemiyor ayda yılda bir ancak, ekmek de sadece kahvaltıda bir dilim yiyorum.

benim de epey bir belirsizlik var bilhassa iş hayatımla ilgili, çalışmaya motive olamıyorum bu yüzden ama erteledikçe belirsizlik artıyor, tezimi bitirebilirsem biraz feraha çıkabilirim. En azından iş imkanım artar, özgürleşirim tercihlerimde.

ben bir türlü üstesinden gelemedim, mecburen bu yöntemi deneyeceğim, olumlu yönde ilerleme kaydedersem yazarım,

selamlar..

Benim de ulke degisikligi kafamda...

Ya aslinda birakirim tatliyi ama birakmak isime gelmiyor suara . Kafami dagitiyor.

Tez yaziyorsan isin zor sadece ona odaklanmalisin. Iki kere yazdim biliyorum:)

Tamam yaz mutlaka.

Kolay gelsin.

X