Ertelemek fayda değil :/ Mutfak !

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.442
208
Selam kızlar
Bu da dert mi demeyin cidden bana dert oldu bu konu
Yarın ne zamandır ertelediğim mutfak temizliğimi yapmaya karar verdim(Tabi erken kalkabilirsem)
Daha önce de bir çok kez yaparım diye yatıp sabah geç kalkınca çocuklar evin rutin işleri derken hep ertelemiştim.
Gelin görün ki erteledikçe işler dağ gibi büyüdü. Bir dolabım karman çorman abur cubur,pasta malzemeleriyle doldu taştı! Bir dolapta çocuğumun maması toz halinde dökülmüş silinmeyi bekliyor! Buzdolabım çok kötü olmasa da bir elden geçse fena olmaz!

Küçük oğlum bu ara çok yordu bende onunla ilgilenip işleri yüzeysel yaptım ondan böyle diyerek içimi rahatlatsam da biraz elimde telefon tembellik de yapmadım değil hani :)

Eveeeet şimdi kadınlar kulübünün çalışkan temizlik sever hanımları tam şu an desteğinize ihtiyacım var.

Mutfak temizliği hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.
Unutmayın ufacık bir bilgi hayat kurtarır ;)
Sevgiyle kalın :KK36:

Selam kızlar
Bu da dert mi demeyin cidden bana dert oldu bu konu
Yarın ne zamandır ertelediğim mutfak temizliğimi yapmaya karar verdim(Tabi erken kalkabilirsem)
Daha önce de bir çok kez yaparım diye yatıp sabah geç kalkınca çocuklar evin rutin işleri derken hep ertelemiştim.
Gelin görün ki erteledikçe işler dağ gibi büyüdü. Bir dolabım karman çorman abur cubur,pasta malzemeleriyle doldu taştı! Bir dolapta çocuğumun maması toz halinde dökülmüş silinmeyi bekliyor! Buzdolabım çok kötü olmasa da bir elden geçse fena olmaz!

Küçük oğlum bu ara çok yordu bende onunla ilgilenip işleri yüzeysel yaptım ondan böyle diyerek içimi rahatlatsam da biraz elimde telefon tembellik de yapmadım değil hani :)

Eveeeet şimdi kadınlar kulübünün çalışkan temizlik sever hanımları tam şu an desteğinize ihtiyacım var.

Mutfak temizliği hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.
Unutmayın ufacık bir bilgi hayat kurtarır :KK66:
Sevgiyle kalın :KK36:
Niyet ettim allah rızası için mutfak temizliğine deyip dolap çekmece allah ne verdiyse girişiyorsunuz :))

oncelikle perdeleri cikar makinaya at sonra pencereleri temizle(kremsiz sampuan ve mikrofiber bezler tertemiz oluyor).bi kovaya bulasik makinesi tableti ve sicak su ekle cok az bulasik deterjanida koy tableti erit ve dolaplari temizlemeye basla.dolaplari birden bosaltmak yerine hangi dolabi yapacaksan onlari cikar silip yerine koy ortalik cok dagilmaz.yikanacak bulasik varsa bulasik makinasina at.dolaplar bitince firinin icini ankastreyi falan highgenic diye bi firin temizleyicisi al mukemmel bisey onunla temizle.buzdolabini sirkeli suyla guzelce sil.en sonda mutfagi supurup sil.simdilik bu kadarini hatirliyorum.

Bence gözünde büyüttüğün için yapamıyorsun bende bazen yapmak istemiyorum of nasıl yapcam bukadar işi diyorum mesale bende yarın yeni evimi temzlcem ertesi günde eski evdeki eşyaları toplucam ve üstelik iki cocugum var ve hamleyim bunları tek basıma yapcam biz kadınlar yapmcagımz iş yok yani kolları sıva ve temizliğine başla :KK56:

Bence gözünde büyüttüğün için yapamıyorsun bende bazen yapmak istemiyorum of nasıl yapcam bukadar işi diyorum mesale bende yarın yeni evimi temzlcem ertesi günde eski evdeki eşyaları toplucam ve üstelik iki cocugum var ve hamleyim bunları tek basıma yapcam biz kadınlar yapmcagımz iş yok yani kolları sıva ve temizliğine başla :KK56:
Tü tü tü maşallah sana canım ben hamile olcam bir de iki çocuğum olacak yerimden çocuklarıma ancak bakarım temizlikle ilgili önerin varsa alırım :KK16:

Sırayla bütün dolapları boşaltıp ,içini temizleyip,fazlaliklari çöpe atarak başlayın işe.Bir dolap bitmeden diğerine geçmeyin.bu şekilde daha çabuk ve temiz yaparsınız işinizi.Kolay gelsin.
Dolaptan çıkardığınız tabakları felan yıkıyor musunuz peki ?

Sabah kahvaltidan sonra bir kahve icip, muzigi biraz acip mutfaga girismek derdim heralde. Ama kelin ilaci olsa kendi basina surermis hesabi tum gun is. Cocuk koca vs derken sadece bulasik yikayip etrafi toparliyorum o kadar :D

1.Önce tezgahı toparlayıp silme (bu en son tekrar yapılacak şimdilik tezgaha konulacak eşyalar için temiz olmalı)
2.Buzdolabını dökme ve içinde atılacakları gruplandırılacakları yeniden poşetlenecekleri kutulanacakları ayarlama. Buzdolabını silme. Yerleştirme.
3.Bakliyat baharat vs dolabı çekmeceler varsa yine dökme gruplama kavanozlama. Dolabın içini silme.
4. Bardaklar tabaklar tencereler düzenli değilse o dolapları dökme. Dolap içi silme. Bardaklarda leke oluşumu varsa sirkeli ya da domestoslu suya koyma. Tencere çaydanlık parlatma. Dolap yerleştirme.
5. Dolap dışlarını silme. Tezgah Ocak silme.
6. Yeri süpürüp viledalama.
7. Işığı kapatıp çıkma.
Kapanış:))

Yapmadıkça gözünde büyür başlanmış iş bitmiş iştir diye düşün daha sonra alıp başını gidiyor işler
Çocuklarla birden hepsi bitmiyor maalesef bir hızla temizlik yaparken ufaklık ağlıyor bütün hevesim kaçıyor oturunca da yorulduğumu anlıyorum geri başlamak zor oluyor of ooof :(

Back
X