• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Erken yürüme bacak eğriliği yapar mı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Yildiz39

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
10
2
1
31
Bebeğim 8 buçuk aylık. 6 aylıkken emeklemeye başlamıştık. 1 aydır da sıralıyordu. 1 haftadır ellerini bırakıp desteksiz durmaya ve adım atmaya başladı. Tabi hemen düşüyor. Tatilden dönüşte bugün doktor kontrolüne gittik. Kan idrar tahlili yapıldı. Gelişimine bakıldı. Doktorumuz 10 Aydan önce yürümesinin pek de iyi olmadığını, bacaklarının eğri olabileceğini söyledi. Siz yürütmeye çalışmayın dedi. Biraz garip geldi ama endişe etmeli miyim bilmiyorum. Zaten daha yürümüyor sadece çok hareketli ve yürümeye hevesli, ayakta duruyor ama adım attığı gibi düşüyor. Yürümesi belki bir iki ayı bulur diye düşünüyorum ama emin olamadım. Bebekleri erken yürüyen anneler var mı, herhangi bir sorun yaşadılar mı?

Adam haklı, geç yürüyen çocuklar daha sağlıklı olur iskelet açısından. Zorlama, üsteleme, 10 - 11 ayına girsin o şekilde yürüsün. Büyüyünce sadece bacakta eğrilik değil omurgasında da sorun çıkabiliyor. Yine de sen bilirsin.

Bebeğim 8 buçuk aylık. 6 aylıkken emeklemeye başlamıştık. 1 aydır da sıralıyordu. 1 haftadır ellerini bırakıp desteksiz durmaya ve adım atmaya başladı. Tabi hemen düşüyor. Tatilden dönüşte bugün doktor kontrolüne gittik. Kan idrar tahlili yapıldı. Gelişimine bakıldı. Doktorumuz 10 Aydan önce yürümesinin pek de iyi olmadığını, bacaklarının eğri olabileceğini söyledi. Siz yürütmeye çalışmayın dedi. Biraz garip geldi ama endişe etmeli miyim bilmiyorum. Zaten daha yürümüyor sadece çok hareketli ve yürümeye hevesli, ayakta duruyor ama adım attığı gibi düşüyor. Yürümesi belki bir iki ayı bulur diye düşünüyorum ama emin olamadım. Bebekleri erken yürüyen anneler var mı, herhangi bir sorun yaşadılar mı?
Eltimin çocuğu 7 aylıkken yürüdü , MaşAllah hiçbir şeyi de yok , şimdi koca delikanlı oldu .

Zaten zorlamıyoruz, serbest bırakıyoruz, yatmaktan oturmaktan hoşlanmıyor hiç. Çalıştığım için sürekli peşinden koşmak zor oluyor, düştü kalktı diye. Biraz daha geç yürüse benim için daha iyi tabi. Yalnızca merak ettim ilk defa duyuyorum bacak eğriliği olabileceğini. Biraz endişelendim.

Sen zorlamadıkça bir sorun olmaz ki yürümek isteyen bebeği zorla yerinde mi tutacaksın. Zaten onlar kendini hazır hissettiklerinde yürümeye çalışıyor her bebek farklıdır. Benim ilk 2 çocuğum 13 aylık yürüdü ama ondan önce 8-9 aylıkken ayakta durmaya başlamışlardı. Üçüncü 9 aylıkken yürümeye başladı, şu an 18 aylık ve herhangi bir sorunu yok. Yeğenimde 9 aylık yürüdü ve şu an koca delikanlı bir sorunu yok.

Back