Canım ben de ilkokul öğretmeniyim şu ana kadar 2 sınıf mezun ettim 3 kere 1.sınıf okuttum. Her sene sınıfımızda okuma yazma bilerek gelen çocuklar olur. Size düşen en önemli görev çocuğunuzu okutacak öğretmene bu durum hakkında bilgi vermeniz. Öğretmen doğru yaklaşırsa çocuk sıkılmaz aksine öğretmene yardımcı olur, mesela ben bu tür çocuklara sorumluluk vererek ayrıca onlara ek bilgiler ve görevler vererek okula bağlılıklarını arttırmaya çalışmışımdır daima. Tenefüslerde arkadaşlarını çalıştırır, örnek olur,öğretmenin yardımcısı olur.Şu ana kadar sıkıldım diyen öğrencim olmadı hiç hatta bu örnek davranışları diğer çocuklar tarafından da takdir görür çoğu kez bu da onlara liderlik vasfı katar genelde sınıf başkanı olurlar diğer öğrenciler çoğunlukla ona oy verir.Benim gözlemim bu.Ayrıca okuma yazma bilerek gelmek ileri zeka ile ilgili bir durum değildir olgunluğa erişmiş ve hevesi olan her çocuk okuldan önce öğrenebilir ben de 5 yaşında okul öncesi öğrenenlerdenim.Madem çocuğunuz öğrenmiş artık teşvik edin kaslarının da gerekli olgunluğa erişmesi için oyun hamurları alın bol bol yoğursun etkinlik yapsın,ipe boncuk dizdirin,küçük bir kutuya kum koyarak parmağıyla özgür şekiller çizmesine müsaade edin ama el yazısı ile ilgili bilgi vermeyin okulun gizemi kalsın gözünde.Kas gelişimi de uygun olursa sadece yarım dönem sıkacak dişini ve arkadaşlarını bekleyecek sonra bir çoğuyla eşitlenir zaten