Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Erken okuyup yazma

Sıkılması nasıl bir öğretmene denk geleceğiyle çok ilişkili ne yazık ki.
Aynen öyle. Allah her çocuğumuza nasib etsin inşallah. Ben bu anaokul, ilkokula biraz fazla takıntılıyım. Orada bütün eğitim hayatının temelleri atılıyor, bakışı şekilleniyor diye.

Aynen öyle. Allah her çocuğumuza nasib etsin inşallah. Ben bu anaokul, ilkokula biraz fazla takıntılıyım. Orada bütün eğitim hayatının temelleri atılıyor, bakışı şekilleniyor diye.
Haklısınız, umarım çocuğunuzun farkına varabilen özverili bir öğretmeniniz olur.

Bizim tanıdığımız birinin oğlu vari sınıfta onunla birlikte 2 kişi biliyordu okuma yazma ve baya sıkılmıştı. Birde çok bilmiştir kendisi, öğretmeni bana şikayet etmişti çok zeki, ama çok da ukala diye :KK45:
O benim oğlum :KK45: Devamlı konuşuyoruz evde öğretmenine cevap vermeme konusunda.

Hanımlar, okuma ve yazmayı okuldan önce öğrenen çocuğun 1. Sınıfı nasıl geçer? Ne yapabilirim acaba şimdiden? Hazırlıklı olmaya çalışıyorum.

Oğlum 5,5 yaşında kendi kendine öğrendi ikisini de ve çok hevesli bu konuda. Kartlı oyunlar hazırlıyor, oturup masal yazıyor kendisiyle ilgili. Hem hevesini kırmak istemiyorum, hem de okuldan önce öğrenmesini. El yazısı bilmediği için seneye öğrenecek o kalıyor ama korkuyorum sıkılır da okuldan soğur diye.

Tecrübeleriniz, gözlemleriniz nedir? yardımcı olursanız sevinirim.

ben de okuldan once kendi kendime ogrenmistim.
birinci siniftayken ogretmen bana geride olan cocuklara yardim ettirirdi :)
sIkildigimi hatirlamiyorum.

Canım ben de ilkokul öğretmeniyim şu ana kadar 2 sınıf mezun ettim 3 kere 1.sınıf okuttum. Her sene sınıfımızda okuma yazma bilerek gelen çocuklar olur. Size düşen en önemli görev çocuğunuzu okutacak öğretmene bu durum hakkında bilgi vermeniz. Öğretmen doğru yaklaşırsa çocuk sıkılmaz aksine öğretmene yardımcı olur, mesela ben bu tür çocuklara sorumluluk vererek ayrıca onlara ek bilgiler ve görevler vererek okula bağlılıklarını arttırmaya çalışmışımdır daima. Tenefüslerde arkadaşlarını çalıştırır, örnek olur,öğretmenin yardımcısı olur.Şu ana kadar sıkıldım diyen öğrencim olmadı hiç hatta bu örnek davranışları diğer çocuklar tarafından da takdir görür çoğu kez bu da onlara liderlik vasfı katar genelde sınıf başkanı olurlar diğer öğrenciler çoğunlukla ona oy verir.Benim gözlemim bu.Ayrıca okuma yazma bilerek gelmek ileri zeka ile ilgili bir durum değildir olgunluğa erişmiş ve hevesi olan her çocuk okuldan önce öğrenebilir ben de 5 yaşında okul öncesi öğrenenlerdenim.Madem çocuğunuz öğrenmiş artık teşvik edin kaslarının da gerekli olgunluğa erişmesi için oyun hamurları alın bol bol yoğursun etkinlik yapsın,ipe boncuk dizdirin,küçük bir kutuya kum koyarak parmağıyla özgür şekiller çizmesine müsaade edin ama el yazısı ile ilgili bilgi vermeyin okulun gizemi kalsın gözünde.Kas gelişimi de uygun olursa sadece yarım dönem sıkacak dişini ve arkadaşlarını bekleyecek sonra bir çoğuyla eşitlenir zaten

Sizin yöntem pek naifmiş. Benim 1. Sınıf öğretmenim de okulun ilk günü okuma - yazma bilenleri tahtaya kaldırıp birşeyler yazdırmış, sonra tek tek azarlamıştı hepsini a elini kaldırmadan yazılır, D öyle yaZılmaz, bak hiç birşey bilmiyormuşsunuz işte diye. Ben okuma-yazma bilmediğim halde çok net hatırlıyorum ilk günden hem korkup hem sinir olmuştum kadına. İşte öğretmen var öğretmen var.

İlköğretim kurumlarında sınıf yükseltme

MADDE 32 – (1) İlkokul 1, 2 ve 3 üncü sınıf öğrencilerinden bilgi ve beceri bakımından sınıf düzeyinin üstünde olanlar velisinin yazılı talebi, sınıf öğretmeninin önerisi ile eğitim ve öğretim yılının ilk ayı içinde sınıf yükseltme sınavına alınırlar. Başarılı olanlar bir üst sınıfa yükseltilir.

a) Bu sınav okul müdürünün başkanlığında sınıf öğretmeni ve bir üst sınıfın öğretmenlerinden oluşan komisyon tarafından yapılır. Okulda bu komisyonu oluşturacak sayıda öğretmen bulunmaması durumunda, sınavın yapılacağı yer ile sınav komisyonu, okulun bağlı bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce belirlenir.

b) Sınav sonucu tutanakla tespit edilir. Bu tutanak, okul yönetimince dosyasında saklanır. Başarılı olanların durumu e-Okul sistemine işlenir.

c) Sınıf yükseltme sınavına değişik sınıflarda olmak üzere bir defadan fazla da girilebilir. Ancak sınıf yükseltme aynı öğrenci için bir kez yapılır.
Sınıf yükseltmeye gerek yok bizim için ama arkadaşların dediği gibi iyi bir öğretmen arayışı içinde olacağım galiba, müdürümüzle konuşup.

Hanımlar, okuma ve yazmayı okuldan önce öğrenen çocuğun 1. Sınıfı nasıl geçer? Ne yapabilirim acaba şimdiden? Hazırlıklı olmaya çalışıyorum.

Oğlum 5,5 yaşında kendi kendine öğrendi ikisini de ve çok hevesli bu konuda. Kartlı oyunlar hazırlıyor, oturup masal yazıyor kendisiyle ilgili. Hem hevesini kırmak istemiyorum, hem de okuldan önce öğrenmesini. El yazısı bilmediği için seneye öğrenecek o kalıyor ama korkuyorum sıkılır da okuldan soğur diye.

Ben de 5 yaşında okuma yazma öğrendim.Okula gitmeye çok özeniyordum ben de, evde tek başıma kendi kendime öğretmencilik oynardım :) çok despot bir öğretmendim, kendi kendime kızardım :) kitaplarını çıkar, defterlerini çıkar diye :)ne manyakmışım ya :)
Okuma yazma biliyorum diye okula 6 yaşında başladım. Öğretmenimiz okuma yazma bilenleri bir kümeye toplayıp ödevlendirirdi. Yazı çalışması okuma çalışması falan yapardık. Şimdi nasıl bilmiyorum.
El yazısı öğrenmesi zor olabilir yalnız, çünkü öyle öğretiyorlar direkt.
Belki bir uzmandan yardım alabilirsiniz o daha doğru yönlendirir.

Bende okuldan önce öğrendim . Hiçbir sorun çıkmıyor hatta herseyi herkstn önce bilip okumak yada yazmak çok hoşuma giderdi. Hevesim hiç bitmedi

Sizin yöntem pek naifmiş. Benim 1. Sınıf öğretmenim de okulun ilk günü okuma - yazma bilenleri tahtaya kaldırıp birşeyler yazdırmış, sonra tek tek azarlamıştı hepsini a elini kaldırmadan yazılır, D öyle yaZılmaz, bak hiç birşey bilmiyormuşsunuz işte diye. Ben okuma-yazma bilmediğim halde çok net hatırlıyorum ilk günden hem korkup hem sinir olmuştum kadına. İşte öğretmen var öğretmen var.
Benim de bir arkadaşımın çocuğu bildiğin deha bir çocuk ama ilkokul öğretmeni 4. Sınıfa kadar onu arka sıraya oturtup gazete okutarak ders çalışmaktan soğutmuş.

iyi öğretmen kötü öğretmeni anca çocuğunuz okula başlayınca anlarsınız kimse size bu öğretmenimiz iyi bu kötü demez.Öğretmenlik yılına göre seçebilirsiniz

O benim oğlum :KK45: Devamlı konuşuyoruz evde öğretmenine cevap vermeme konusunda.

Bizde konuşuyoruz ama hiç banamısın demiyordu, birde okuma yazma biliyorlar ya onunda havası var sanırım, öğretmeni aslında iyi bir şey özgüveninin olması ama bu çok ukala dedi. :)
O kadar güveni var ki kendine, kitap okuyormuş, bir kelimeyi yanlış okumuş , kendinin yalış okuyabileceğini düşünmüyor beyimiz, kahkaha atıp yanlış yazmışlar demiş. :))
Öğretmeni getir kitabı buraya demiş heceleyerek oku. hecelemiş kelime doğru tabii. Eee ne oldu demiş öğretmeni insanlar yanılabilir demiş oturmuş. :KK45:
Bir süre bocaladı ama alıştı sonra, sizinki de alışır. Maşallah oğlunuza ben 2. sınıfa gidip hala doğru düzgün okumayanları biliyorum. :nazar:

O da tuhafmış cidden. Neden derse katmıyor çocuğu?
Ben de anlamıyorum, direk kötü öğretmen işte. çocuk öğrettiklerinin hepsini biliyor diye sınıfı baz almış bir kötü öğretmen direk. Şimdi çocuk 20 yaşında. Dereceler yapıyor ama kendi istediği şeylerde bir tek. Diğerlerinde çalışmaya gerek yok, zaten yapabiliyor.

Bizde konuşuyoruz ama hiç banamısın demiyordu, birde okuma yazma biliyorlar ya onunda havası var sanırım, öğretmeni aslında iyi bir şey özgüveninin olması ama bu çok ukala dedi. :)
O kadar güveni var ki kendine, kitap okuyormuş, bir kelimeyi yanlış okumuş , kendinin yalış okuyabileceğini düşünmüyor beyimiz, kahkaha atıp yanlış yazmışlar demiş. :))
Öğretmeni getir kitabı buraya demiş heceleyerek oku. hecelemiş kelime doğru tabii. Eee ne oldu demiş öğretmeni insanlar yanılabilir demiş oturmuş. :KK45:
Bir süre bocaladı ama alıştı sonra, sizinki de alışır. Maşallah oğlunuza ben 2. sınıfa gidip hala doğru düzgün okumayanları biliyorum. :nazar:

Evet bıcır bıcır sevgi yumakcıkları bunlar. Aynı yüksek özgüven. Öğretmeni düşünme sandalyesine oturtacağım deyince, ne yapalım, zaman makinemiz yok ki geri alalım demeler :KK45: Ben de devamlı oğluma telkin ediyorum. Şimdilik olumlu bir anaokulu geçiriyoruz. Dananın kuyruğu seneye kopacak ama inşallah alışacak rahatça. Bu yorumlar da içimi rahatlattı gerçekten.

Komşumuzun oğlunu direkt 2. Sınıfa almışlardı.

X