Erken gebelikte kullanılan ilaçlar

Demosan

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
557
1.165
313
Merhaba herkese,

Geçtiğimiz cumartesi reglim 2 gün geciktiğinden şüphelenerek idrar testi yaptım ve pozitif sonuç aldım. Tabi hemen hastaneye koşarak beta hcg testimi oldum ve 105 çıktı Pazartesi yine tekrarladık testi ve 209 sonucunu aldık Sorun şu ki doktorumuz pazartesi çalışmaya başlayacakmış bayram tatili sebebi ile bizde bekleyelim dedik ama forumu karıştırdıkça erken gebelikte aspirin ve progesteron ilaçlarını kullananları görüyorum Şu an bu ilaçları almayarak gebeliğimi riskemi atıyorum, hemen doktora gitmelimiyim veya beklemelimiyim pazartesiyi sizlere danışmak istedim.

Canım öncelikle hayırlı olsun ınsalalh bu dediklerin her hamilelik için aynı degil ve yeni gebersin zaten bu lar için belirli aylar var mesela düşük tehlike olacakki progestan kullanacaksın Allah korusun yada kanla ilgili bir problemin olacakki aspirin kullanacaksın şimdi sen gidince büyük ihtimal vitaminlere baslicaksin ve kese görmek için gün alacaksın yani daha çok mini annesi içini rahat tut

Hayırlı olsun bebişin.
Bi sorunun mu vardı ki ya da daha önce düşük mü yaptın..
O ilaçları riskli gebelikler kullanıyor çünküü.
Kafana göre içme sakın

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için İlk gebeliğim inşallah herhangi bir sorun çıkmaz Pazartesi doktora gitmeyi beklerken forumu karıştırayım demiştim sadece, bazı hamile olanlar bu ilaçlara başladığını yazınca acaba geç mi kaldım doktora gitmekle bu ilaçlar herkese fix veriliyor muydu diye düşünmüştüm ama dediğiniz gibi risklilere veriliyorsa içim rahatladı teşekkürler

Hayırlı olsun bebişin.
Bi sorunun mu vardı ki ya da daha önce düşük mü yaptın..
O ilaçları riskli gebelikler kullanıyor çünküü.
Kafana göre içme sakın

Düşük yok ama pko, insülin direnci ve tiroid rahatsızlığı mevcut Hamile kalmadan insülin direnci ve pko için diaformin kullanıyordum öğrenince kestim, tiroid için ilaca devam ediyorum
Az önce bir beta Hcg için kan verdim 800-900 aralığında beklerken 1300 olmuş Umarım sorun yoktur Pazartesiyi iple çekiyorum

Yoktur inşallah bi sorun içini rahat tut.
Bazen 2 katından fazla artabiliyor değer çoğul
Gebeliklerde özellikle.
Doktorun sana kullan kullanma der zaten ilaçlarını..
Sağlıkla gelsin miniğin

Progestanın prospektüsünü okursanız düştüğü önlemeye yardımcı olmadığı yazıyor. Faydası zararından çoksa kullanılmalıdır yazıyor. Folik asit önemli diye biliyorum

Yoktur inşallah bi sorun içini rahat tut.
Bazen 2 katından fazla artabiliyor değer çoğul
Gebeliklerde özellikle.
Doktorun sana kullan kullanma der zaten ilaçlarını..
Sağlıkla gelsin miniğin

Anladım canım çok sağol bakalım pztsi ultrasonda görebilecekmiyiz

Progestanın prospektüsünü okursanız düştüğü önlemeye yardımcı olmadığı yazıyor. Faydası zararından çoksa kullanılmalıdır yazıyor. Folik asit önemli diye biliyorum

Çok teşekkürler Doktora gitmeyi beklerken bu bilgiler benim için çok değerli Umarım düşük tehlikesi yoktur der, yazmaz ilacı

Anladım canım çok sağol bakalım pztsi ultrasonda görebilecekmiyiz
Daha ufak..
Gözükmeyebilir canım.
Bence bekle bi iki hafta daha..
Vajinal usg de bi ihtimal gözükür ama ben rahatsız edilmemesi taraftarıyım bebeğin

Sakın kendi kafanıza göre ilaç kullanmayın progesteron ve aspirin özel durumlarda kullanılır. Siz bu süreçte sadece folik asit kullanabilirsiniz.

Sakın kendi kafanıza göre ilaç kullanmayın progesteron ve aspirin özel durumlarda kullanılır. Siz bu süreçte sadece folik asit kullanabilirsiniz.

Yok tabi ki kullanmam Sadece doktora gitmeyi bekliyorum ama bu ilaçları da kullanmıyorum beklerken Yanlış mı yapıyorum sorusu kafama takılmıştı Hani deseler kullanılması gerek ilaçların, acilde çalışan bir doktor bulmaya çalışacaktım Sizlerden aldığım yanıtlarla daha içim rahat bekliyorum pazartesi kontrolümü, bilgi almak için sordum sadece

Daha ufak..
Gözükmeyebilir canım.
Bence bekle bi iki hafta daha..
Vajinal usg de bi ihtimal gözükür ama ben rahatsız edilmemesi taraftarıyım bebeğin

Anladım, vajinal usg bebeğin gelişimini olumsuz etkilemiyor ama sanırım değil mi? Pazartesi doktor yapalım derse yaptırmayı düşünebilirim belki

Anladım, vajinal usg bebeğin gelişimini olumsuz etkilemiyor ama sanırım değil mi? Pazartesi doktor yapalım derse yaptırmayı düşünebilirim belki
Yâni yok diyorlar ama bence var
Ben istemedim doktor bakalım istersen dedi ben yok beklerim acelem yok dedim.
En iyisini tabii ki doktorlar ve anneler bilir sen nasıl istersen öyle yaptır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…