• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erken gebelik testi ne derece güvenilir?

chistak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
41
3
36
İstanbul
arkadaşlar erken gebelik testleri ilişkiden 6 gün sonra dahi hamilelik varsa pozitif sonuç verdiği söyleniyor.14 günde idrara karışan bHCG hormonu nasıl oluyor da 6 gün sonra idrarda belli oluyor?bu konuda bilgisi olan varsa açıklayabilir mi acaba.teşekkürler.

arkadaşlar erken gebelik testleri ilişkiden 6 gün sonra dahi hamilelik varsa pozitif sonuç verdiği söyleniyor.14 günde idrara karışan bHCG hormonu nasıl oluyor da 6 gün sonra idrarda belli oluyor?bu konuda bilgisi olan varsa açıklayabilir mi acaba.teşekkürler.

valla ben inanmıyorum erken gebelik testine ki adetimden 1 hafta önce yaptım ve negatif çıktı dandik 5 tllik testten aldım birkaç gün sonra ikinci çizgi silik çıktı ve hamileymişim
en iyisi kan testi

Merhaba arkadaşlar,
Ben eşi doktor olan bir kafın olarak, adamın dediklerine kulak asmadan iki gunde bir erken gebelik testi almış ve hala ikna olmamış biriyim. Erken gebeik testleriyle kişisel tarihimi yazdım kızlar. Gecen ayki ovuluasyon gunumden 5 sonra çok kez yaptım ve hatta maasımı bitirdim. Artık utanıp farklı eczanelerden alıyordum.
Simdi yolunu buldum. Gectigimiz cumartesi ovaluasyon gunumdu. Bugun yine test yapmak aklıma dustu. Yapmayacağım. Az sonra evi toplayıp dus alacağım. Arkadaslar cok erken günlerde cidden işe yaramıyor. Sinirlerinizi bozmayın. Embriyonun döllendikken sonra rahme yerleşmesi zaten ortalama 1 hafta suruyor. Hormon değerlerinin idrarda belli olacak kadar yukselmesi ise yine enaz 1 hafta sürüyor. Dolayısıyla gebelik en erken cinsel ilişkiden ortalama 16-17 gun sonra anlaşılabiliyor.
Sevgiler

Arkadaşlar geçen ayki test serüvenimi aynen aktarıyorum. İşte bendenizin kayışı kopardığı anlar...

Günlük
SAT: 26 Nisan
Aynı gün telefona yumurtlama gününü hesaplasın diye ilgili aplikasyon yüklendi.
Kocaya sevişme takvimi ile bilgi verildi (Tamam, kabul ediyorum ültimatom çekildi)
5 nisandan itibaren iki günde bir etkinlik yaşandı.
10 mayıs teorik olarak asıl ovuluasyon günüydü. Adam uyuyakaldı. Akabinde tarafımdan fırçalandı.
Cumartesi sabah yine birlikte olundu ve adamdan "düş artık yakamdan" diye azar işitildi. Ama tarafımdan pes edilmedi
13 mayısta erken gebelik testi yapıldı: negatif
15 mayısta tekrar erken gebelik testi tapıldı: yine negatif
16 mayıs çantamı kaptığım gibi herhangi bir hastaneye gidip kan testi yaptırdığım gün: sonuç negatif
16 mayıs akşamı kocaya kan testi yaptırdığımın ve negatif olduğunun söylendiği gün.
Akabinde doktor olan kocamın benimle dalga çektiği anlar yaşandı. hamile olsam bile sonucun negatif olabileceğini söyledi.
17 mayıs sabahı: adam işe gitmeden önce yine dalga geçti.
17 mayıs 18:37 bir daha kocaya anlatmama ve sadece sizlerle paylaşmaya karar verildiği gün...

bende o teste hiç güvenemedim bi türlü ama güvenirliği %99 deyince acaba dedim.yarın adet günüm normal test yapsama acaba çıkarmıki.3gün önce ilişkiden sonra pembemsi bi kan geldi acaba demekten alamıyorum kendimi

Yarın beklenen adet gününse kan testi kesin sonuç verir. Bazen hamileliklerin ilk evrelerinde hormon seviyesi yavaş yükselebildiğinden idrar testleri yanıltıcı sonuç verebilir. Bence bir hastaneye gidin ve kan testi yaptırın. 1 saate çıkar sonuç. Ama idrar testi de yapabilirsiniz. Bu aşamada da gebeliği idrar testiyle öğrenen arkadaşlarım var.

Ama sevgili chistak
Bizlere de haber et, merak ederim. En iyi dileklerim seninle...

teşekkür ederim inşallah iyi haberler verebilirim.daha önceki bebeğimin kalp atışlarının durması nedeniyle gebelik sonlandırıldı,o yüzden çok tedirginim.inşallah güzel günler bizimle olur

Seni üzen önceki deyimleri düşünme. Unutma ki ben dahil bir çok kadın yaşadı. Kendine iyi bak. Bn bir markete gideyim sen de hadi bir test yap. Öfff bak on gün daha geçebilirse ben de test yapabilirim.

gec gebelıkte olabılır benım bir arkadasım reglısının üstünden 20 gun gecınce öğrendı gebelıgını,tabı 20 gun öncesınden ara ara kan verdı ama sonuc hep negatıf cıktı yaklasık 20 gun sonra yenı yenı adet dönemıne yakınken bellı oldu

Sevgili chistak
İstersen bir kaç gün bekle, reglin gecikirse tekrar yaparsın. Şmdiki sonuç pek güvenilir olmayabiliyor. Umarım hamilesindir, değilsen bile bir ay sonrasına bakarız. :40:

Arkadaşlar geçen ayki test serüvenimi aynen aktarıyorum. İşte bendenizin kayışı kopardığı anlar...

Günlük
Kocaya sevişme takvimi ile bilgi verildi (Tamam, kabul ediyorum ültimatom çekildi)
10 mayıs teorik olarak asıl ovuluasyon günüydü. Adam uyuyakaldı. Akabinde tarafımdan fırçalandı.
Cumartesi sabah yine birlikte olundu ve adamdan "düş artık yakamdan" diye azar işitildi. Ama tarafımdan pes edilmedi
16 mayıs çantamı kaptığım gibi herhangi bir hastaneye gidip kan testi yaptırdığım gün: sonuç negatif
16 mayıs akşamı kocaya kan testi yaptırdığımın ve negatif olduğunun söylendiği gün.
Akabinde doktor olan kocamın benimle dalga çektiği anlar yaşandı. hamile olsam bile sonucun negatif olabileceğini söyledi.
17 mayıs 18:37 bir daha kocaya anlatmama ve sadece sizlerle paylaşmaya karar verildiği gün...

:9::9::9: ayyy çok hoşsun canım yaaa bayıldım günlüğüne :46:
sonuç olarak en iyi kararı vermişsinn :128:

Günlük

Sevgili amargi geçirdiğin bu süreçleri şuan ben de geçirmekteyim. 5 Eylül de regl olmam gerekiyor. İçimde küçük de olsa bir umut
var. 4 gün nasıl geçecek hiç bilmiyorum. Saatler yerinde sayıyor sanki :(
Doğumun 1 martta olursa aynı gün doğmuş olacağız bebeğinle. İyi bir anne olacağına şüphe yok. Sevgiler ...

Merhaba arkadaşlar,
Ben eşi doktor olan bir kafın olarak, adamın dediklerine kulak asmadan iki gunde bir erken gebelik testi almış ve hala ikna olmamış biriyim. Erken gebeik testleriyle kişisel tarihimi yazdım kızlar. Gecen ayki ovuluasyon gunumden 5 sonra çok kez yaptım ve hatta maasımı bitirdim. Artık utanıp farklı eczanelerden alıyordum.
Simdi yolunu buldum. Gectigimiz cumartesi ovaluasyon gunumdu. Bugun yine test yapmak aklıma dustu. Yapmayacağım. Az sonra evi toplayıp dus alacağım. Arkadaslar cok erken günlerde cidden işe yaramıyor. Sinirlerinizi bozmayın. Embriyonun döllendikken sonra rahme yerleşmesi zaten ortalama 1 hafta suruyor. Hormon değerlerinin idrarda belli olacak kadar yukselmesi ise yine enaz 1 hafta sürüyor. Dolayısıyla gebelik en erken cinsel ilişkiden ortalama 16-17 gun sonra anlaşılabiliyor.
Sevgiler

peki yumurtlama gününüü hesaplayalım mı bilginiz var sanırım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim :)

Merhaba arkadaskar bizde 3aydir bebek istiyoruz daha once iki dusugum oldu ve septum ameliyati oldum adetlerim 3gun gecikti ben 3 paket erken gebelik testi aldim her birinde iki tane var birini az once yaptim yine negatif bugun normal test alacam esim 3gun gecmis niye test yapmiyorsun cok rahatsin senin gibi olmak isterdim diyor hergun test yaptigimi ve 13€ olan testlerin maasimi bitirdigini bilmiyor ins yarin pozitif sonuc cikar

Merhaba arkadaşlar benim 3 tane çocuğum var ve ben hepsinin gebelik testlerini 1 hafta önce yaptım sonuç pozitifti ve gerçekten de hamileydim clear blue adlı dijital gebelik testi çok hassas ben onu kullandım umarım sizede yararli olur suda var ben yurtdışında yaşıyorum Türkiye de aynimi bilmiyorum

Back