Erken Gebelik Belirtileri

Darmiss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2018
235
158
Sevgili Hanımlar;
Şüphesiz gebelik bekleyen ve isteyen herkesin en merak ettiği konu budur. Kadınlar Kulübü bu merakları giderme noktasında en çok başvurulan portallardan birisi. Ama tüm bilgiler çok dağınık malesef ben yaşadığım belirtilerin gerçek olup olmadığını anlayamadım. Çünkü tüm belirtler hastalık ve regl belirtlerinde karşılaşılan belirtiler ile aynı. Ama yine de yanlızca gebelikte oluşan belirtiler mutlaka var. Bu sebeple ben gün gün yaşadığım belirtileri tek tek yazdım. Ve buradan her günü tek tek paylaşacağım umarım faydası olur. Sevgiler ❤️

16 Ocak: Son adetin başlangıç tarihi
24 Ocak: Adet sancısına benzeyen yumurtlama sancısı başladı.
25 Ocak: Özellikle sabaha karşı yumurtlama sancım arttı. Sancı ya da ağrı sol tarafımda sanırım sol yumurtalık hareketlendi. Sanki orda dar bir koridor var ve orda birşeyler patlıyor ve basınçla hareket ediyor.
27 Ocak: Bu sabahta hafif ağrı var alt karnında sanki adet olacakmışım bir gibi bir ağrı ve dün gece peynir kesiği gibi akıntım oldu ve çok ıslaktı neredeyse 4 kat bezden çamaşırıma geçmişti. Sanırım yumurtlama dönemim. 27 Ocak gecesi yumurtlama zamanı olduğunu düşenerek (ağrı ve akıntıdan dolayı) değerlendirildi.
29 Ocak: Değerlendirilen bir diğer gün 29 Ocak. (yani 27 Ocak yahut 29 Ocak tarihlerinin birinde gebelik gerçekleşti ama bana kalırsa 27 Ocak.
30 Ocak: Alt karnımda ince ince sızılar var hani sanki regl dönemim yaklaşmış gibi ama belim müthiş ağrıyor.
31 Ocak: Bu sabah ateş basmasıyla uyandım yorganı üzerimden attım. (Bu yumurtlama dönemi vucüt ısısı yükselmesi olabilir. Bu sebeple şu hassas derece ile ölçüm yapma durumu yumurtlama tarihi için başarılı sonuçlar verebilir.) Sürekli tuvalete gitme durumum var ama pek fazla çiş yaptığım söylenemez. Alt karnımda incecik regl ağrısı devam ediyor.
1 Şubat: Alt karnımda özellikle sol tarafa doğru şişlik var ve çok ciddi şişlik ve gaz var.
2 Şubat: Ciddi dereceli bir ishal yaşıyorum. Birde kirpiklerim batıyor karışıyor. (Bu önemli bir belirti hani kocakarı yöntemi derler ya eğer kirpikler karışmış ise grup grup ayrılmış ve birbirinin üzerine çıkmış ise bu bir gebelik belirtisidir. Bir de gözümde hafif bir nemlilik var hani esnedikten sonra olur ya öyle. İştahım çok açık özellikle tatlı şeyler
Sabah ilk uyandığımda ise alt karnımda regl olacak gibi bir sancı vardı sol karın boşluğum hafifçe beni yokluyor.Gece 23.00 gibi çok üşüdüm. Akşam saatinden sonra sol kasığımda batmalar oldu. Gaz ve batma devam ediyor.
3 Şubat: Uyandım karnında hafif adet sancıları var ve sıcak basması var yorganı attım. Gün içerisinde Hafif midem karışık ve sürekli idrara sıkışıyorum gidiyorum azıcık yapıyorum.
4 Şubat: Yüzümde dev büyük sivilceler var bir de leğen kemiğim ağrıdı ve alt karnım inanılmaz şiş.
5 Şubat: Bu gece inanılmaz gazım var hayatımda ilk kez böyle sesler çıkarıyorum. Alt karnım aşırı şiş hafif hafif kramplar saplanıyor. Ve vucut ısım baya yüksek. Bunları gece 3 de yazıyorum. Bu arada gece uykusuzlukları devam ediyor.
6 Şubat: Sabah ateş basması ile uyandım ayaklarımın altı yanıyor. Sürekli canım tuzlu birşeyler istiyor gece uyanıp tuzlu peynir zeytin gibi birşeyler yedim.
Gün boyu aşırı şişkindim. Sürekli gaz çıkarıp duruyorum çok fazla gazım var. Karnımda sağ tarafımda sancı var içerde gaz patlamaları var. Ciddi derecede regl ağrısı yaşıyorum.

6 Şubat’a kadar kendimde gözlemlediğim durumları bir özet olarak yazdım aşağıda.

Genel:
Saçlarımda ciddi bir yağlanma var.
Kirpiklerim karışıyor ve batıyor gözlerim nemli gibi gripte de böyle olur gerçi acaba grip belirtisi mi?
Akşamları hafif bir üşüme sabah kuşluk vakitlerinde üşüme ama diğer vakitlerde ateş basması var.
Mütemadiyen regl ağrısı alt karında gaz patlamaları
Sağ karın boşluğumda hafif bir ağrı var
Alt karında üşütmüşüm gibi karın ağrısı var
Çok yorgunum
Uyku halim var hep uyumak istiyorum, gözümü açık tutamıyorum.
Regl ağrım devam ediyor.

7 Şubat:
Artık gaz olayı ayyuka çıktı bu sabah gazla uyandım soda içtim aşırı geğirme ve gaz vardı. Karnım beş kat oldu ve şiş heryerine sancılar giriyor. Eğer bu üşütme ise, nasıl bir üşütme anlamadım?

Göğüslerim de bugün şişmeye ve uçları da büyümeye başladı sanırım adetime 6 gün kaldığı için vücut ısım baya yüksek gün içinde birkaç kez üşüme geldi bu yüksek ısıyı gaza da bağlıyorım sürekli tuvaletteyim yüzümde birsürü sivilce çıktı. Normalde ne ergenlikte ne regl dönemimde sivilcem olmadı bunlar sivilceden çok çıban gibi. Gece regl ağrım baya bir arttı gerçi hiç kesilmemişti. Sanırım Regl olacağım.

8 Şubat
: İdrarımda kötü bir koku var ama sanırım su içmemekten göğüs şişim hiç yok şu anda (not idrardaki o berbat koku betahcg yükselmesi ile alakalı imiş meğerse. Oysa ki ben az su içiyorum diye sanmıştım)

Buna benzer belirtiler yaşayıp regl olmuştum daha önce ki aylarda, belki şimdi de regl olacağım. 5 gün sonra anlayacağız. Bu arada akıntım... evet çok ıslaklık çok fazla...Sağ yumurtalığımda ya da kasığım da bilmiyorum patlayacak gibi bir ağrı var saat 08.00

9 Şubat:
Dün geceden beri gögüs uçlarım acıyor ve etrafındaki kahverengi yerlerde ve onlarında dışında kabartılar çıktı o kabartılar gebelerde çıkarmış diye okudum. Annemde aynısını söyledi.
Sabahları midem kazınarak uyanıyorum ama midemde dönüyor ama yinede zeytin yiyorum
Sıcak basmasına bir de mide yanması,mide dönmesi eklendi yani minnak bir bulantı hissi var.
Bunların hepsini yazıyorum ki sonraki aylarda kendimi dinlemekten vazgeçeyim
İştahım çok açık malesef. İdrarım ise iğrenç kokuyor

10 Şubat:
Çok ilginç gecenin saat 3 buçuğu benim vajinamda zonklama var çok ilginç. Karnım deli gibi ağrıyor ha regl oldum ha olucam modundayım Alt karnımda yada göbeğime doğru bıçak kesiği gibi ağrılar var.

11 Şubat:
Rahmimin hemen üst tarafında alt karnın soluna doğru kasılmalar ve sancı saplanmaları var. Ayrıca regl ağrısı devam ediyor şiddetle.
Akşam saat 7 bu sefer regl oldum diye koşa koşa wc ye gittm iki adet pamuklu bez koymuştum full ıslaktı peynir gibi akıntı gelmiş kokmuyordu. Temizdi. Her an regl ağrısı devam ediyor.

12 Şubat: Bugün yine şişkinliğim devam etti arada regl ağrısı ile her an wc ye koşup kontrol ettim. Akşama doğru bir üşüme başladı. Bu hal dışarıda otobüste iken iyice arttı eve gelince uzunca bir süre ısınamadım.
Şu an gece 3 ve ben pişiyorum sıcaktan regl günümün içindeyim bakalım hayırlısı yarın bizi neler bekliyor.
Uzun süredir dikkatimi çeken şey akşam saatleri üşüme gelmesi.

13 Şubat: Sabah patlak patlak mürdüm renkli dudaklarla uyandım. Bugün geçen adetimin ilk günü ve gebelik testi aldım. Sonu çift çizgi çıktı. Demek yaşanan belirtiler üşütmeden ya da reglden değil diye düşündüm. Gece berbat bir başağrısı başladı.

Not: buraya kadar adet gecikmesi yaşanana kadar oluşan belirtileri yazdım arzu edenlerle burdan sonra ki kısmı da paylaşabilirim. Sevgiler

İnşallah göreceksiniz. Ama test yapın lütfen iyi haberinizi bekliyorum

Gerçekten çok faydalı bi yazı olmuş çoğunu yaşıyorum adet ağrısı gibi ağrılarım devam ediyo oyüzden test yapmayı erteliyorum 2 olumsuz tüp bebek denemesinden sonra bnm için mucize olucak eğer warsa ☺️ Yoksa da çok ümitlenmemek için bekliyorum hala rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın

Amin
Gerçekten çok faydalı bi yazı olmuş çoğunu yaşıyorum adet ağrısı gibi ağrılarım devam ediyo oyüzden test yapmayı erteliyorum 2 olumsuz tüp bebek denemesinden sonra bnm için mucize olucak eğer warsa ☺️ Yoksa da çok ümitlenmemek için bekliyorum hala rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
amin inşallah ama regl ağrıları hala vurup geçiyor diyebilirim. Ben de hiç birşeyden emin değilim. Yani bı regl sancısı normal mi onu bile bilmiyorum. Zaten doktorada gitmedim. Teslim oldum sadece

Amin

amin inşallah ama regl ağrıları hala vurup geçiyor diyebilirim. Ben de hiç birşeyden emin değilim. Yani bı regl sancısı normal mi onu bile bilmiyorum. Zaten doktorada gitmedim. Teslim oldum sadece
Şimdi sizin kaç gün gecikmeniz olmuş oluyo birde kirpik durumu Benimde saçma sapan duruyo karmakarışık düzelmiyoda inşallah güzel sonuçlar alırız

Şimdi aklıma gelen şeyleri size yazmak için açtım.
Öncelikle bu konuda haklısınız. Ben bu belirtilerin nir çoğunu üşüttüğüm aylar yaşadım hatta birkere prolaktinim yükselmiş o zaman da yaşadım insan refl olacağını sanıyor eli teste gitmiyor. Bu sebeple ben gecikmemin birinci gününde test yapmıştım

Kirpiklerim rimel sürsem bile düzelmiyor bir grup birleşip önür grubun üzerine çıkmış Bu bence regl ağrısından üşütmekten herşeyden ayrı bu 1.
2. Hani esnersersin gözlerinde hafif bir nem olur. Belli belirsiz ama.
3. Bence en önemlisi ateş basması. Ayeş basması regl döneminde düşmeli sizin düştümü yüksek mi hala ona bakın bir de akşam saatleri üşüme geliyor.

Şimdi sizin kaç gün gecikmeniz olmuş oluyo birde kirpik durumu Benimde saçma sapan duruyo karmakarışık düzelmiyoda inşallah güzel sonuçlar alırız
Ya cevaplrı alta yazdım size pek anlayamadım

Şimdi aklıma gelen şeyleri size yazmak için açtım.
Öncelikle bu konuda haklısınız. Ben bu belirtilerin nir çoğunu üşüttüğüm aylar yaşadım hatta birkere prolaktinim yükselmiş o zaman da yaşadım insan refl olacağını sanıyor eli teste gitmiyor. Bu sebeple ben gecikmemin birinci gününde test yapmıştım

Kirpiklerim rimel sürsem bile düzelmiyor bir grup birleşip önür grubun üzerine çıkmış Bu bence regl ağrısından üşütmekten herşeyden ayrı bu 1.
2. Hani esnersersin gözlerinde hafif bir nem olur. Belli belirsiz ama.
3. Bence en önemlisi ateş basması. Ayeş basması regl döneminde düşmeli sizin düştümü yüksek mi hala ona bakın bir de akşam saatleri üşüme geliyor.
Şimdi toparladım kusura bakmayın lütfen
Ateş basması gün içinde oluyo sadece akşamları çok üşüyorum ama ayaklarım sıcak oluyo bende çok merak ediyorum ama test yapmaya da korkuyorum :110: salı gününe kadar adet olmaZsam inşallah olmam kan testi yaptıracam kısmetse buarada sizin hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah :anne:

Tmm regl günü geldi hala
Ateş basması gün içinde oluyo sadece akşamları çok üşüyorum ama ayaklarım sıcak oluyo bende çok merak ediyorum ama test yapmaya da korkuyorum :110: salı gününe kadar adet olmaZsam inşallah olmam kan testi yaptıracam kısmetse buarada sizin hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah :anne:
Regl günü geldi ve hala üşüme gelmediyse hala vucut ısısı yüksekse bendeki belirti ile aynı. Biriey daha var. Şimdi benim çok gazım ve şişkinliğim vardı. Aşırı derecede karnım 5 kat idi. Ama regl günüm geldi geçti Ya şişkinlik yavaş yavaş kayboldu gaz var hala. Bir de refl bir kaç gün kala bıçak saplanması gibi sancılar başlamıştı

Akşamları üşüme belirtisi aynı sanırım kirpikte

Tmm regl günü geldi hala

Regl günü geldi ve hala üşüme gelmediyse hala vucut ısısı yüksekse bendeki belirti ile aynı. Biriey daha var. Şimdi benim çok gazım ve şişkinliğim vardı. Aşırı derecede karnım 5 kat idi. Ama regl günüm geldi geçti Ya şişkinlik yavaş yavaş kayboldu gaz var hala. Bir de refl bir kaç gün kala bıçak saplanması gibi sancılar başlamıştı
Benmde sancı olayım war kasıklarda ve bacaklarımda ağrım çok fazla sabit bi şekilde oturamıyorum cuma pembe lekeden sonra adet olurum demiştim günü de cuma en geç cumartesi olucaktı olmadı bugün de yok ama belirsizlikten çatlıcam mide bulantım da war acaba üşüttüm mü yoksa gerçekten hamilelik belirtisimi öğrensem rahatlıcam :KK76:

Benmde sancı olayım war kasıklarda ve bacaklarımda ağrım çok fazla sabit bi şekilde oturamıyorum cuma pembe lekeden sonra adet olurum demiştim günü de cuma en geç cumartesi olucaktı olmadı bugün de yok ama belirsizlikten çatlıcam mide bulantım da war acaba üşüttüm mü yoksa gerçekten hamilelik belirtisimi öğrensem rahatlıcam :KK76:

İnşa'Allah hamilesindir rabbim salih ve saliha evlatlar nasip etsin..

İnşallah hamilesindir inşallah ama öyle görünüyor. Gögüslerinin kahverengi yerleri koyulaştımı bi baksnaa sen anlamazsan başka bir kadınla karşılaştır o zaman belli oluyor fark

Ya bir de aşırı yorulma ve uyku basması ama gece sık sık uyanıp idrara çıkma. Bide idrar kokusunda farklılık var mı sizde ?

X