Erken evlilik dusuncesi

Ama boyle bir duruma benim babam asla musade etmez ? Sizin aileniz bu durumu ilk basta nasil karsiladi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

müsaade ettiklerini kim söyledi.

sevgilim benim için yaşadığım şehre taşınmıştı. birkaç yıl yalnız yaşadı. sonra ben aile içi facialar yaşadım. arkama bile bakmadan gitmeme sebep olacak şeyler yaptılar. ben de arkama bile bakmadan çıktım gittim. geçen ay da bu durum bizi bazı açılardan zorladığı için evlendik. iki yıl beraber yaşamanın sonucunda.

bu arada ben 24 yaşındayım. evden ayrıldığımda 22 yaşındaydım. ben evden ayrılmadan önce de sevgilim yalnız yaşadığı için ve ev okulumun yanında olduğu için sık sık hatta her gün geliyordum. yani temelli tanışınca da evlenince de benim için pek değişiklik olmadı. o yüzden nasıl bir süreç dersen, çok normal bir süreç. öyle geleneksel insanlar da değiliz zaten. her şey standart. aileler nedeniyle bazen evcilik oynuyor, gelenekselleşiyoruz o kadar.

ha bir de benim annem de üniversite mezunu ve nerdeyse okul biter bitmez evlenmiş. o zamanlar daha normal tabi, ben 2010lu yıllardaki genç kızlar arasında tekrardan yükselen evlilik merakını eleştiriyorum.
demek ki böyle oluyor bir jenerasyon özgürlükçü, feminist; sonraki de anaç, ev kadını...

Cok mutlu sizin adiniza gercekten. Insallah cok cok mutlu olursunuz bi an once gecmesini bekliyorum bu surecin. Ama siz bitirmissiniz cok mutlu oldum inanin tum kalbimle soyluyorum :)

benim çevremde, arkadaşlarımda, okulumda hiç evlenen yok. :26: evlenme yaşı çok geç bizim okuyanlarda. ben de öyle düşünüyordum ama şartlar bunu gerektirdi.

Ha, onlar ayrı bir konu zaten :) Hepimizin aklından geçmiştir o dönemlerde evlilik, ben mesela 24'ümde kesin evlenirim diyodum, bi baktım 24'ün üstünden 2 yıl daha geçmiş ama hala kendimi evimin kadını, çocuklarımın anası olacak biri olarak görmüyorum

Ama evlilik için okul bırakanları, ailelerini kandıranları ayrı tutuyorum. Onlar hakikaten 'basit.' Neyse biz birazdan topa tutulabiliriz bu başlık altında

Tesekkur ederim sagol bu arada sormussun soylemesi unutmusum 5 yil 4 ay 6 gun oldu iliskimiz
Lisede baslamistik

Ama senin sevgilin cok gec baslamis unive daha 23 yasinda ve 2 ye geciyor
Sizin icin daha zor olacak beklemek

Sen napiyorsun okul fln?

Bu durum gercekten cok entresan cunku 3 4 sene once 30 dan once evlenmem diyodu herkes kizida erkegide. Simdi kizda erkekte erken evlilikler cogaldi.. Hayir bide bende ne hissettigimi anlayamiyorum. Dogru insan karsimda ama beklemek zorunda oldugum zorunluluklae var. gonul isterki evlen cocuksuz ayni evde kalirmsi gibi hayatini surdur okul ve evlilik .. Ama hayal dunyasinda fum bunlar

fal gunah canim. tehlikeli bir is. gelecegi Allah'tan baskasi bilemez. evlilik konusuna gelince erken evlilikte sakinca gormuyorum yalniz dogru kisiyle olmazsa hayatn kayar. cok iyi tart.

Kesinlikle problem tam olaeak bu zaten. Surekli is pesinde kosuyo kendi sirketleri. Bu yuzdende okulu boslamisti. Aslinda o donem ona cok kiziyodum isin basina zaten gecicegini okulunu aksatmamasini. Ama biliyorum beni kinicaksiniz ama bu defa okulu birakmasini ve ise odaklanmasini istedim icten ice. Cunku okulum bitiyo 1 senem kaldi ve bari soz kesilse en azindan aileler tanissa mantigindaydim.. Su ise bakinki ben tam bunlari dusunurken adam bu sene bolumunu gecti :) hangisi hayirliydi bilmiyorum ama umarim bu 3 yil cabuk gecer. Ben uni ogrencisiyim son senem moda okuyorum :)

benim çevremde, arkadaşlarımda, okulumda hiç evlenen yok. :26: evlenme yaşı çok geç bizim okuyanlarda. ben de öyle düşünüyordum ama şartlar bunu gerektirdi.

sen birlikte yaşamışsın ama... birlikte yaşayıp evlenme kararı alabilen bir çifti eleştirmek saçma olur. benim tanıdıklardan 1 kişi evlendi, 1 kişi sözlendi. bunlar da hep kalburüstü okullarda okuyan kızlar. o yüzden bunlar böyle yapıyorsa, biraz daha durumu kötü, çok gezip görme imkanı bulamamış olanları falan tahmin edemiyorum.

Hmm ama univ mezunu olmazsa da uzun donem askerlik yapar bir de onu mu bekleyeceksin bence bitirsin okulunu
Yok ben kimseyi kınamam canım
Bari ustten ders alsin okulu erken bitirmeye calissin :)
Hele bir de evlenirseniz o okul hiic bitmez
Sen univ mezunu o lise mezunu olmasin bazi konularda denklik olmasi iyi olur :)

genelde pek rahat olamayan ve dediğin gibi gezme görme imkanı bulamamış kişilerde evlilik biraz özgürlük rahatlık gibi gözükebiliyor.

Valla adam zehir gercketen bunu tum kalbimle soyluyorum cok zeki her ortamda her yastan adanla muhattap olur maddi skintidada yok bakma lise uni mevzusu olayi yasanmaz ama ne biliyim bencillik iste evlenmek icin adam okumasin diyorum

Adam okusun okusun sen sorumluluk sahibi diyorsun ama
Universitesini bitiremeyen adama ben sorumluluk sahibi demem
O da derslerini calisacak disiplinli olacak ders sorumlulugu tasiyacak sıkıntı cekecek o okulu bitirecek
3 yıl olmus daha bak
Benim arkadas lise 1de basladilar lise bitti univ bitti mezun oldu esi hemen atandi 5 ay sonra ekimde evlendiler
Mutlular da masallah.
Bak adam mezun olmus 4 yilda ve hemen atanmis
İste sorumluluk budur tatlim

Haklisin ama is kendi isi olunca okumak biraz uni mezunuyum demek icin oluyo. Bak kac arkadasim var onlarda hep patron cocuklari ayni yastayiz. Adamlar kadin kiz icki eglenxe icin harciyo bizimki babanin gozune girmek evlenmek icin. O yuzden sorumluluguna diyecegim biset yok ama karar vermeli artik ya okumicak yada bi an once bitsin okul.. Beklemek istemiyorum ben artik onunla uyanmak icin 😔 aksam olunca o evden cikmak cok uzuyo artik gercekten...

İsi kendi isi olsa da okumak zorunda yarinin garantisi mi var canim?
Sen okuuma diye aklina sokma cocugun okusun okusun
Yoksa uzun donem askere gider bak nasil bekleyeceksin
Bedelli filan cikmazsa :)
Simdi eski fotolarina bak 3 yil onceki
Nasil da gecmis 3 yil
Bir iki uc yil daha elbet gecer
Burada cok tanistigim arkadaslarim var hep 5-6 yil flort edip evlenenler
Herkes sabrediyor bak

16 yasimdan beri esimle beraberiz 18 yasimda nisanlandik 19da evlendik pismanmiyim? Hayir ama bizimki uzak mesafe iliskisiydi bi araya gelebilmemiz icin evlenmemiz sartti
Suan yasim 20
Tabi erkeklerle ugrasmak zor :) esim bazen cocuk gibi biraz sorumsuz ama yola gelicek

En güzelidi bu mesaji suan dünya tatlisi 1 aylik oglum kucagimdayken yaziyorum

Aranizda mesafe yoksa bekle bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayir hayalci falan degilsin:) Mesele evlilik meselesinin falda cikmasi degil ben soylediklerinden bunu cikardim Falcilar evliligi kafana sokmus evlilikten bahsetmis tam bi kizin hosuna gidecek seyler. Evlilik meraklisi degilim diyosun bende senin gibiyim evlenmek istemiyorum ama karsina biri cikip evlilikten bahsedince insanin hosuna gidiyo evlenesi geliyo kizlar boyledir iste:) Evlenme isine gelince bisey diyemem tabi. hayirlisini iste

Canım okul neyse de askerliğini yapsın da sonra evlenin. şuan ki üzüntünün kat kat fazlasını çekersin söyleyeyim.

Biz mezun olduk eşim askere gidip geldi sonra evlendik ben 23 o 26 yaşındaydı. 3 sene geçti, beni hep bekar sanırlar evli ve bebeğim olduğunu öğrenenler şaşıyor.Bence bu çok onure edici bişe :) Erken evlilik güzel bişe bence ama askerlik yapılmamışsa asla tavsiye etmem şahsen

inanma şu falcılara. bi ara ben de takıntı haline gelmişti. birisi evleneceğin kişinin isminde 'H' ve 'Y' harfi var dedi diye 2 sene boyunca isminde bu harf olan kişiyi bekledim. Gelen kişilerin isminde bu harfler yoksa reddettim falan. hey gidi cahil kafam heeeyyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…