Erken ergenlik

Merhaba. Göğüslerinde hassasiyet başlamıştı ve göğüs ucu çevresinde minik tomurcuklar vardı
Kızım 9.5 yaşında.
Dün çok az tüylenme farkettim genital ve göğüs ucunda.
Yorumları okuduğumda erken ergenlik belirtisi daha çok göğüste büyüme olarak yazılmış buraya.
Kizimda göğüste büyüme yok, genital ve göğüste ayva tüyü var. Acaba sadece bu da erken ergenlik belirtisi olabilir mi?

Benimde kızım 2013 lü tam 11 ine girdiğinde hastalanmıştı.Birden boy attı ve gelişti. Sanırım hormonlu gıdalar ve gdo ürünler ,paket gıdalar çocuklarımızı etkiliyor maalesef

Artık hormonlu yiyecekelerden midir nedir beşe giden bir yığın öğrenci var adet gören. On yaşında o çocuklarda.

Ben 40 yaşındayım, 10 yaşında regli oldum
Annem de 10 yaşında regli olmuş

Ayva tüyü olması normal diye biliyorum yanlış yönlendirmek istemem. Benim kızım 1. Sınıfa giderken göğüslerinde hassasiyet ve şişkinlik başlamıştı ben öyle farkettim. Bir çocuk doktoruna muayene yaptırın gerekli görürse çocuk endokrine sevk yapıyor.

Benimde kızım 2013 lü tam 11 ine girdiğinde hastalanmıştı.Birden boy attı ve gelişti. Sanırım hormonlu gıdalar ve gdo ürünler ,paket gıdalar çocuklarımızı etkiliyor maalesef
Regl öncesi büyüme patlaması gerçekleşiyormuş yani hızlı bir boy uzaması ve kilo alımı. Benim kızımı endokrine götürdüğümde doktorun ilk sorduğu soru birden büyüme patlaması olup olmadığıydı. Benim kızım doğduğundan beri kalıplı bir çocuktu ve persentil değeri hiçbir zaman %97 nin altına düşmedi. Şu anda 9 yaşında 44 kg 145 cm. Paketli gıdalar, tavuk tüketimi, giysilere kullandığımız yumuşatıcılar, telefon ve televizyondan izledikleri hormonları uyaran içerikler, aileden gelen genetik yatkınlık bir çok sebebi var maalesef

Ben de ilk reglimi 10 yasinda olmustum ve 45 kiloydum , regli ile birlikte kilo artisim olmuştu , suan 40 yasindayim

Ben de ilk reglimi 10 yasinda olmustum ve 45 kiloydum , regli ile birlikte kilo artisim olmuştu , suan 40 yasindayim
Benim kızımın belirtileri 7 yaşında başladı 2 senedir tedavi görüyor 2 sene kadar daha tedavisi devam edecek 11-12 yaş normal kabul ediliyor. 10 yaşında erken regl olmuşsunuz. Bende sizle aynı yaşlardayım. Benim arkadaşlarımın geneli 11-14 yaş aralığında ilk reglini olmuştu şu an maalesef erken ergenlik çok yaygın. Kızımı tedaviye götürdüğümde kızımın yaşlarında erken ergenlik tedavisi gören çocuğa rastladım

Ergenlik yaşı 8,9 yaşında normal kabul görünüyor ayrica herkesin vücut tepkisi bir değil, bizim hocalarımız kundakdaki bebekler regl olarak geliyor bize dedi 8,9 yaş normal dedi artık çünkü yediklerimiz, içtiklerimiz hersey değişti ayrica ben 12 yaşında oldum mesela kuzenim 9 yaşında adet oldu ben 34 yaşındayım. İğne olayına 8,9 yaş için karşıyım

Evet ben de birkac arkadasimin cocuklarinda denk geldim erken ergenliğe.
Allah yardımcimiz olsun , hic bir sey artık doğal degil ki , Allah evlatlarimizi korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…