• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken ergenlik ignesi kullananlar

DDonimelo​

Her cevabınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.Sizin boyunuz baya uzamış acaba bu süreçte boy uzamasına yardımcı fiziksel bir aktivite yaptınız mı? Bize ip atlamasını falan önerdiler,abur cubur yemesin dediler,marketteki tavuk etini tüketmeyin dediler ama biz aşırı olmamakla beraber tamamen uygulayamadık.İp atlama işini hiç düzenli yaptıramadım😞 inşallah sağlıkla atlatırız bu dönemi
Ah yukarida alinti yapmayi unutmusum cevaba yukaridaki mesajima bakabilirsiniz.

Hanimlar merhaba ben 21 yasindayim ve ben de 2 yil boyunca bu igneyi ve tedaviyi oldum. Erken meme buyumesi vardi. Annem suphelenip goturdu ve tedaviye baslandi. Yanlis hatirlamiyorsam ayda 1 igne oluyordum popodan. 2 yil boyle devam etti. Erken ergenlige girmiyim diye yapiliyordu bildiginiz uzere. Doktor igneyi kestigimizde en fazla 156 olur boyu diyordu regl olunca. Simdi ise 167 boyundayim. Eger sorunuz olursa seve seve anneme de sorarak cevaplarim. Yasim o zaman 10 falan oldugu icin tam hatirlayamiyorum.
Aramıza katılıp bizi aydınlattığınız için çok teşekkürler.....bizde iğneye başlıcaz ama ilerisi için çok endişelerim var ....dr umuz çok aydınlatmadı bizi bu konuda ...size gelecek için birşeyler söyledimi...kızımda martta 9 olacak meme büyümesi ve tüylenme var...siz hangi şehirdensiniz....eğer ankara ise hangi hastane ve dr a takipliydinz

Ne demek seve seve. Sonucta ben deneyimledim ve yasadiklarimi bilmek siz annelerin de hakki. Dogal olarak cocuguma ne olcak diye merak ediyorsunuz. Ben istanbuldaydim. Eger merak ediyorsaniz ismini sorabilirm anneme. Ben tam hatirlamiyorum ama o hatirliyordur kesin.
Aramıza katılıp bizi aydınlattığınız için çok teşekkürler.....bizde iğneye başlıcaz ama ilerisi için çok endişelerim var ....dr umuz çok aydınlatmadı bizi bu konuda ...size gelecek için birşeyler söyledimi...kızımda martta 9 olacak meme büyümesi ve tüylenme var...siz hangi şehirdensiniz....eğer ankara ise hangi hastane ve dr a takipliydinz

Ne demek seve seve. Sonucta ben deneyimledim ve yasadiklarimi bilmek siz annelerin de hakki. Dogal olarak cocuguma ne olcak diye merak ediyorsunuz. Ben istanbuldaydim. Eger merak ediyorsaniz ismini sorabilirm anneme. Ben tam hatirlamiyorum ama o hatirliyordur kesin.
Ankaradayız biz canım teşekkür ediyorum sormana gerek yok ...dr da kızıma 1.58 de kalır diyor....ama asıl olması gereken boy 1.70 miş süreç nasıl ilerlicek yaşayıp göreceğiz sanırım

Yani size soyle soyliyim ben dahil kardesim de igne oldu benim üçüzüm o o igneye basladiginda 140 baslarindaydi simdi 156. Şansimiza mi diyim diger ucuzumuzde boyle bisi olmadi ( erken ergenlik) ama ikimizde de meme buyumesi falan vardi. Simdi dogal olarak erken ergenlikte regl olunca erken yasta boy uzamasi cooook daha yavqsliyor hatta durabiliyor. Annem ve doktorun bana dedigi buydu. O yuzden erken regl olmami istemediler. Igne yardim ediyor tabi erken regl olmamak icin. Benden bi kac ay sonra ona da igneye baslayan kardesim. hatta 2 tane yiyordu 1 ayda. Onun boyu 156 oldu. Ki turkiye ortalamasi zaten 160. Ama zaten normalde de benden hep kisaydi biraz genetik te olabilir. Yani soyle soyliyim anladigim kadari ile tedaviye yeni baslanacak. Doktora cekinmeden sorun. Benim doktorumun on gordugu boy 156 idi fakat bilmiyorum genetik midir ben 167 yi buldum. 12 yasinda regl oldum bu arada. Regl olmak sanirim boy uzamasini asil yavalastan ve bitiren sey. Ben ama kizinizin uzayacagini dusunuyorum. Evde ayni seyi 2 kez yasamis biri olarak kesinlikle uzmeyin kendinizi.
Yanlış anlamadıysam üçüzsünüz dimi....peki diğer kardeşine neden ayda 2 iğneydi o kısmı anlıyamadm....belkide dediğiniz gibi herşey genlerle alakalı uzayacağı varsa uzuyor...baksana iki kardeş de bile aynı tedavi a a biri uzamış diğeri onun kadar olmamış.....

Ankaradayız biz canım teşekkür ediyorum sormana gerek yok ...dr da kızıma 1.58 de kalır diyor....ama asıl olması gereken boy 1.70 miş süreç nasıl ilerlicek yaşayıp göreceğiz sanırım
Iğne olmazsa mi 158 de kalır?

Soyle soyliyim ben zaten hep ikisinden uzundum. Yani bebekken bile farki cok rahat gorebilirdiniz. Sanirim bu yuzfen bizim icin supriz olmadi hatta ilkokulda bir fotografim var diger cocuklardan cok daha uzunum ve cok komik gorunuyor. 2 igne yiyen kardesimin meme buyumesi daha fazlaydi sanirim o yuzden. Bir de benim iki kardesim de ayni boyda. Ikisi de 157. Yani biri kullanmadi digeri kullandi ama ayni boydalar. Endiselenmeyin doktorunuzu dinleyin yeter. 🙏
Yanlış anlamadıysam üçüzsünüz dimi....peki diğer kardeşine neden ayda 2 iğneydi o kısmı anlıyamadm....belkide dediğiniz gibi herşey genlerle alakalı uzayacağı varsa uzuyor...baksana iki kardeş de bile aynı tedavi a a biri uzamış diğeri onun kadar olmamış.....

Inanin bana 158 de cok kisa degil. Zaten Turkiye ortalamasi da 160 falan. Bizde cok uzun kadin zaten nadir. Uzulmeyin sakin❤
Birşey daha sormak istiyorum.bu iğne iştah açıyor mu?normalde yiyen bir çocuk ama şimdi saatte bir açım diyor. Cildiracagim

Merhaba. Benim kızım da şunan iğne kullanıyor ve boyu en fazla 1:55 olur dediler. Sizinle iletişime geçebilir miyim lütfen sormak istediğim sorular var.

Merhaba,
2 iğne kullanmasının sebebi kilo olabilir. Bizde ilk iğnemizi dün olduk. Bizde kilo biraz problemli olduğundan doktorumuz uyarıda bulundu. 36-38 kilolarda tek iğne genelde yetmiyor dedi. Kilomuzu özellikle koruyup hatta kilo vermemizi istedi.
Sanırım burada yazanlardan en küçüğü biziz. 2014 temmuz doğumlu ve ilk 6 ay çnce genital bölgede tüylenme oldu. Testler yapıldığında herşey normaldi. Ancak 6 ayda gerşey o kadar hızlı ilerledi ki hemen iğneye başladık. Bizimde kemik yaşı dedikleri el görüntüsünde yaşımız 10-10,5 civarı çıktı. Bizede maks 145 cm olursunuz denildi. Sonra başka bir doktora daha gittik. Hayır uzarsınız niye uzamayasınız dedi. Genetik faktörde burada çok önemli tabi. İp atlama basketbol vs önerinde bulundu.
Benim asıl merak ettiğim yan etki görenler oldumu acaba? Mesela dün iğneyi olduk bugün çok hafif idrarını yaparken bir kanaması oldu onuda ben gördüm yanındaydım söylemedim hiç.

Ne guzel aciklamissiniz. Kilomuza dikkat etmemizi hep soylerdi ama diger kardesimde ergenlik belirtileri daha ileriydi ve benden daha kisaydi bu yuzden 2 igne yiyordu. Yan etki olarak ben ne yazik ki bisi gormedim
Merhaba,
2 iğne kullanmasının sebebi kilo olabilir. Bizde ilk iğnemizi dün olduk. Bizde kilo biraz problemli olduğundan doktorumuz uyarıda bulundu. 36-38 kilolarda tek iğne genelde yetmiyor dedi. Kilomuzu özellikle koruyup hatta kilo vermemizi istedi.
Sanırım burada yazanlardan en küçüğü biziz. 2014 temmuz doğumlu ve ilk 6 ay çnce genital bölgede tüylenme oldu. Testler yapıldığında herşey normaldi. Ancak 6 ayda gerşey o kadar hızlı ilerledi ki hemen iğneye başladık. Bizimde kemik yaşı dedikleri el görüntüsünde yaşımız 10-10,5 civarı çıktı. Bizede maks 145 cm olursunuz denildi. Sonra başka bir doktora daha gittik. Hayır uzarsınız niye uzamayasınız dedi. Genetik faktörde burada çok önemli tabi. İp atlama basketbol vs önerinde bulundu.
Benim asıl merak ettiğim yan etki görenler oldumu acaba? Mesela dün iğneyi olduk bugün çok hafif idrarını yaparken bir kanaması oldu onuda ben gördüm yanındaydım söylemedim hiç.

Merhaba iğneden sonra algılarda gerileme oldumu yani ders başarını etkiledi mi.Kaygılatım büyümeyle birlikde vücutta her şey duracak mı 😔

Biz de bugün gittik ankaradayız çok endişeliyim kemik ölçümüne gönderdi gazinin eski başhekimiymiş bizim gittiğimz bakalım nasıl ilerliyeceğiz sizinki hanhi doktor.

Back