Erken ergenlik ignesi kullananlar

Evet doktor ne dedi. ..birde kizinizin boyu ve kilosu kaç?kızım 140 cm 35 kilo.
Dr iğne tedavisi vaşlancK gibi konuştu ama yine bir kurul a sokacak dedi...15 inde belli olacak
Kızım 29.5 kilo boyuda 1.34...iğne den sonra ne gibi farklılıklar oluyor.... göğüs gelişimi geriliyor mu aynımı kalıyor ....iğnenin ilerisi için bir zararı varmı dr size bu konuda bilgi verdimi

Hayır pek birşey demedi.

Kızlarımız kaç doğumlu acaba benim 2013 Şubat doğumlu sadece göğsünde tomurcuklanma var ne yapmalıyım bilmiyorum

Kızlarımız kaç doğumlu acaba benim 2013 Şubat doğumlu sadece göğsünde tomurcuklanma var ne yapmalıyım bilmiyorum
Aralık 2013 doğumlu..çocuk doktoruna gotururseniz onlar gerekli gördüğü takdirde çocuk endokrine yönlendiriyor.orada takip ediliyor

Aralık 2013 doğumlu..çocuk doktoruna gotururseniz onlar gerekli gördüğü takdirde çocuk endokrine yönlendiriyor.orada takip ediliyor
Endokrine gittik kemik yaşı 1 yaş ilerdeymis üç ay sonra kontrole çağırdı paketli gıdalari kesin dedi bilmiyorum kızım 8 yaşında demişsiniz 2013 doğumlu değil mi

Endokrine gittik kemik yaşı 1 yaş ilerdeymis üç ay sonra kontrole çağırdı paketli gıdalari kesin dedi bilmiyorum kızım 8 yaşında demişsiniz 2013 doğumlu değil mi
Aralik 2013...bizede paketlu gidalari kesin dedi.kemik yasi 2 yas ilerideydi..3 ayda 1 kontrol olduk.ergenlik hızlı ilerliyor dedi.igne verdi

Aralik 2013...bizede paketlu gidalari kesin dedi.kemik yasi 2 yas ilerideydi..3 ayda 1 kontrol olduk.ergenlik hızlı ilerliyor dedi.igne verdi
Yaa bana da meme gelişimi çok hızlı ilerlerse iğne veririm dedi sizin kızınız daha küçükmüş genetik yatkınlık da önemli bende teyzesi de erken girdik ergenliğe maalesef Allah ya ardimciniz olsun

Hanimlar merhaba ben 21 yasindayim ve ben de 2 yil boyunca bu igneyi ve tedaviyi oldum. Erken meme buyumesi vardi. Annem suphelenip goturdu ve tedaviye baslandi. Yanlis hatirlamiyorsam ayda 1 igne oluyordum popodan. 2 yil boyle devam etti. Erken ergenlige girmiyim diye yapiliyordu bildiginiz uzere. Doktor igneyi kestigimizde en fazla 156 olur boyu diyordu regl olunca. Simdi ise 167 boyundayim. Eger sorunuz olursa seve seve anneme de sorarak cevaplarim. Yasim o zaman 10 falan oldugu icin tam hatirlayamiyorum.

Kızım yılda 10 cm uzuyor.sanırım bu normal değil..araştırdığı kadarıyla yılda 5-6 cm uzaması lazım.zaten yaşıtlarına göre uzun..iğne boyun uzamasını azaltıyor diye biliyorum...siz geç iğne olduğunuz için- yani 10 yaşında - boya katkısı olmaz diye mi düşünüldü acaba?kızım şu an 140 cm

Yani size soyle soyliyim ben dahil kardesim de igne oldu benim üçüzüm o o igneye basladiginda 140 baslarindaydi simdi 156. Şansimiza mi diyim diger ucuzumuzde boyle bisi olmadi ( erken ergenlik) ama ikimizde de meme buyumesi falan vardi. Simdi dogal olarak erken ergenlikte regl olunca erken yasta boy uzamasi cooook daha yavqsliyor hatta durabiliyor. Annem ve doktorun bana dedigi buydu. O yuzden erken regl olmami istemediler. Igne yardim ediyor tabi erken regl olmamak icin. Benden bi kac ay sonra ona da igneye baslayan kardesim. hatta 2 tane yiyordu 1 ayda. Onun boyu 156 oldu. Ki turkiye ortalamasi zaten 160. Ama zaten normalde de benden hep kisaydi biraz genetik te olabilir. Yani soyle soyliyim anladigim kadari ile tedaviye yeni baslanacak. Doktora cekinmeden sorun. Benim doktorumun on gordugu boy 156 idi fakat bilmiyorum genetik midir ben 167 yi buldum. 12 yasinda regl oldum bu arada. Regl olmak sanirim boy uzamasini asil yavalastan ve bitiren sey. Ben ama kizinizin uzayacagini dusunuyorum. Evde ayni seyi 2 kez yasamis biri olarak kesinlikle uzmeyin kendinizi.

Çok teşekkürler ben çok panik yaptım benim kızım 1.32 boyunda 27 kilo ben sütü bile kestim paketli olanı yani bir tek mayaladigim yoğurttan ayran içiyor ama boyu nasıl uzayacak hiç bilmiyorum peki iğneye başladıktan sonra meme gelisimi durdumu acaba

Ayni kaldi meme boyutu zaten yanlis hatirlamiyorsam bir kac ayda bir de kontrole gidiyorduk. Soyle soyliyim bazen beslenmeden de kaynakli olmuyor yani cidden cok degisik bir durum. Cunku biz 3 kardesten birimiz gayet normaldi. Boyle bir belirti gorudugunuz anda doktorunuza danisin. Ergenlik ignesi ama bencd cok fayda sagladi. Belki de daha erken ergenlige girseydim daha kisa kalirdim. Cok gecmis olsun size de. Sakin kotu dusunmeyin.

DDonimelo benim kızımda da 9 buçuk yaşında iğneye başlandı ve bir yıldır iğneyi kullanıyoruz yazdıklarınizla içimi çok rahatlattınız Dr nın kızıma ön gördüğü boy 159 cm kızım şu an 5. Sınıfa gidiyor boyu 145 cm ama biz kendi istegimizle artık iğneyi bırakmayı düşünüyoruz son bir ignemiz kaldı (doğru mu yapıyoruz bilmiyorum ama)acaba siz iğneyi bıraktıktan ne kadar sonra regl oldunuz ve her şey normal mi seyretti bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.​

DDonimelo benim kızımda da 9 buçuk yaşında iğneye başlandı ve bir yıldır iğneyi kullanıyoruz yazdıklarınizla içimi çok rahatlattınız Dr nın kızıma ön gördüğü boy 159 cm kızım şu an 5. Sınıfa gidiyor boyu 145 cm ama biz kendi istegimizle artık iğneyi bırakmayı düşünüyoruz son bir ignemiz kaldı (doğru mu yapıyoruz bilmiyorum ama)acaba siz iğneyi bıraktıktan ne kadar sonra regl oldunuz ve her şey normal mi seyretti bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.​

Her sey normaldi. Lutfen doktorunuz birakin demedigi surece birakmayin!. Bende on gorulen boy 156 idi. Ben 12 yasinda regl oldum. 9 yasinda bu tedaviye basladim 2 yil surdu. Su an boyum da uzadi. Lutfen doktoru dinleyin.

DDonimelo​

Her cevabınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.Sizin boyunuz baya uzamış acaba bu süreçte boy uzamasına yardımcı fiziksel bir aktivite yaptınız mı? Bize ip atlamasını falan önerdiler,abur cubur yemesin dediler,marketteki tavuk etini tüketmeyin dediler ama biz aşırı olmamakla beraber tamamen uygulayamadık.İp atlama işini hiç düzenli yaptıramadım inşallah sağlıkla atlatırız bu dönemi

[ Ben yatağın üzerinde ziplatiyorum.daha hoşuna gidiyor

Valla dogrusu ben hic spor sevmezdim bi aktivite yapmadim. Bence boy genetik diyim. Uzayacagi varsa uzar elbette. Ayrica hepimiz gdolu besleniyoruz yani afedersinjz ama dogal beslenen cok az. Onlar da ya koydedir ya da cok sanslidir. O yuzden cok sorun etmeyin yemekleri de. Benim annem tabi bizi asiri tatlilar ve fast food ile beslemiyordu ama bolca yemek yapardi. Tavuk ta cok tuketirdik bir sorun yasamadik. Elimizi attigimiz her sey gdo lu maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…