erken doğum :(

seznur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
586
406
36
merhaba arkadaşlar geçen hafta kontrolümde erken doğum riskim olduğunu öğrendim doktorum progestan verdi mümkün olduğunca dinlen ayakta durma dedi. size sorum aranızda erken doğum yapan var mı ? hangi sebepten kaçıncı haftada doğum yaptınız? doğumunuz nasıl oldu? bebeğinizin durumu nasıl ? ne gibi zorlukları var neler yaşadınız beni bilgilendirebilir misiniz? çok tedirginim çok korkuyorum :/

Ilk bebegim 32. Haftada agir kanamayla erken dogum ile dunyaya geldi. Plesanta dekolamaniydi sebep bebek dogum oncesi plesantadan ayrilmis. Farkedemiyorsun tabi benim cok siddetli kanamam oldugu icin farkedildi. Allaha cok sukurki bebegim hayatta suan 1.5 yasinda. Erken dogdugu icin cok zayifti cigerleri gelismemisti makatinda catlaklar vardi vs. Bayagi sıkınti cektik. Kuvozde kldigi sure boyunca surekli emzirdim. Saatimi kuruyordum gece gunduz emzirmeye gidiyordum. Bazi anneler biberona sagip birakiyordu ama ben hep kendim emzirdim annenin kokusunu alinca guvende hissedermis bebislerimiz. 1 haftada ciktik hastaneden suan kuzu gibi yatiyor yanimda erken dogum yapmak cok zor o psikoloji mahvediyo herkesin bebegi yaninda seninki yok . Rabbim kimseye yasatmasin. Sende insallah gununde saglikli sihhatli alirsin yavrunu kucagina

çok geçmiş olsun sana ve bebeğine. amin inşallah herkes gününde sağlıklı bir şekilde alır bebeğini kucağına. insan çok korkuyo çok ufaklar çünkü plasentadan ayrılmasının sebebi ne peki biliyo musun? yani bi hareket bişey falan mı yoksa kendiliğinden mi?

Dogumumdan sonra bircok kere alkol alip almadigimi ilac kullanip kullanmadigimi sigara icip icmedigimi sordu doktorlar . Bunlarin hicbirini yapmadim hamileligimde . Dogumdan sonrada cok arastirdim netten belli bir nedeni yokmus ama ben ilk gebeligimde calisiyordum hic dinlenemiyordum ve cok fazla sisiyordum bir de dogum yaptigim da idrarda protein cikti bnde belki bunlarin hepsi bir neden olmustur. Suan 2. Bebegime hamileyim sukur bunda boyle sorunlarim olmadi dogumada 1 hafta filan var

olacağı varmış demekki şuan sağlıklı ya önemli olan bu. bu bebeğini de sağlıkla alırsın inş. benimde bu kadar zaman geçti şimdi sanki zaman geçmiyo gibi benim bebek hep aşağıdaydı ama büyüdükçe bide ben ev taşıdım sürekli ayakta eşya yerleştir falan bebek daha da inmiş aşağıya :/ inşallah bekler en azından bi 7-8 hafta daha

34 haftada kontrole gittiğimde erken dogum yaptım.açilmam vardı ben preklampsi geçirdim birde bebeğimde gwlişim geriligi vardı 28 haftasa akciğer geliştirici iğne oldum.bebeğim 1950 gr 41 cö doğdu.ilk hafta evdeydik emme problemi vardı.8.gün hastaneye yatırdılar kızımı yogun bakıma 8 gün kaldı.emmeyi öğrendi biraz kilo aldı.taburcu olduk şuan 3 yaşini doldurmak üzere 18 kg 93 cm

Hic biseyim yoktu carsamba kontrle gttim hersey guzeldi pazar gunu oldu koydeydik aniden suyum patladi bildigin musluk akar gbi su gelmeye basladi apar topar hastaneye gttik 3cm acilma olmus kese patlamis hemen doguma aldilar 33.haftaliktim oglum iyiydi allaha skur cigerleri falan ama kani dusuyor dediler kuveze aldilar 12 gun antibotik falan filan ozel olunca gunluk 2milyar kuvez parasi almak icn biraz beklettiler bizi ama sonunda kavustum oglusuma smdi 9 aylik 1980 gram dogmustu.
Kiyafetlerin icinde kayboluyordu smdi msllah 9 kiloyu gectik :)
Iyi dusun iyi olsun insallah sagsalim alirisin kucagina minisini :)

geçmiş olsun canım preeklamsi de çok tehlikeli bi olay. maşallah kocaman olmuş bebiş :) allah sıkıntılarını göstermesin

inşallah canım inşallah. özel hastaneler malesef öyle para almak için bi dünya şey yapıyorlar. günlük 2 milyar da abartmışlar ya o paraya günde 2 tane doğum yaparsın. iyi düşünmeye çalışıyorum ama elde değil işte insanın aklına geliyo sürekli bide nette minnak bebekleri görünce içim gidiyo makina bağlanmış falan. alllah herkkesin bebeğini zamanında sağlıkla versin inşallah.

inşallah canım inşallah. özel hastaneler malesef öyle para almak için bi dünya şey yapıyorlar. günlük 2 milyar da abartmışlar ya o paraya günde 2 tane doğum yaparsın. iyi düşünmeye çalışıyorum ama elde değil işte insanın aklına geliyo sürekli bide nette minnak bebekleri görünce içim gidiyo makina bağlanmış falan. alllah herkkesin bebeğini zamanında sağlıkla versin inşallah.

Amin canm insallah rabbim hayirlisini nasip etsin hepimizeee insallah

Bende mayısın 5 inde erken dogum yaptim35. haftada pazartesi kontrole gitmistim bana erken dogum oldugunu soylediler baska hastaneye gittim 3 cm acilma var dediler yatis yaptilar aksama kadar dogumhanede sancilarima baktilar acilmayla beraber sancilar gecmeyince acilmada devam edince doguma aldilar bebegim makat gelisi oldugu icin sezeryan dogum yaptim bebegim 10 gün küvozde kaldi solunum sıkıntısindan cok zor günlerdi ama sükür simdi yanimda erken doguma neden olan seyi bilmiyorum son bi hafta cok yorulmustum o da bi etken olabilir allah saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsin

amin canım teşekkür ederim. senin de yeni doğmuş bebişin hayırlı uğurlu olsun geçmiş olsun çok inşallah bundan sonra bi sıkıntı yaşamazsınız

Merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim yaşım 36 ve temmuz ayında hamile kalmıştım. herşey çok güzel gidiyordu nisan da doğum olacaktı 2 gün önce aşırı kanama ve sancıyla hastaneye kaldırıldım 22+6 haftalık hamileydim. hiç birşey olmamış gibi benim rahim açılıp bebek doğum kanalına girmiş acilen normal doğum yaptılar!!! bebeğimiz başka bir hastanede yaşam savaşı veriyor. doktorlar umut olmadığını söylüyor yaşasa da sağlık sorunları vs. daha da olumsuz konuştular, çok kötüyüm Allah a isyan etmiyorum ama insan çok üzülüyor. biz onu ne hayallerle bekliyorduk halbuki o minnacık melek orda yatarken içimiz acıyor. 6 senedir istiyorduk Allah tedavisiz bir mucize vermişti bize şimdi ise ne olacağı belli değil... eşim ben tüm aile resmen çöktük... Yaşayan bebekler varmış ama mucize olsada sorunlar olacağını söyledi doktorlar... Bende hamilelikte 3,5 cm lik miyom 11 cm oldu ama doktorların hiçbiri rahime bakmadı normal hamileler gibi gezin yürüyüş yapın dediler. Burda kim suçlu arkadaşlar bende rahim ağzı açıklığına bakılmış olsaydı bir umut bu kadar acı yaşamazdım belkide...Bu doktorlar nasıl insanlar? Yorumlarınızı bekliyorum!!! Hastaneye bebeğimizin yanına gidemiyorum bile içim de onun yuzunu rüyalarımda görmek ve acısını yaşamak korkusu geliyor Allah ım sen acı halimize.... Bu şekilde olan herkese yardım et....

allah yardımcın olsun tüm gebelerin korkulu rüyasını yaşamışsın allah bebeğine güç kuvvet verir de inş bir an önce kavusursunuz.

doktor 11 cmlik miyomu nasıl almaz bilemedim şşimdi.. tıpta operasyon için sınır yok mu ?? bunu bilmenız lazım..
keşke başka drada gitseydınız..

keşkelerle zaman geçmez bunları düşünmeyın şimdilik, bebeğinize dua edin..vesveseye kapılmayın..

RABBİM size,eşinize sabır,bebeğinize şifa versin..

Tskler Allah razi olsun Allah herkesin bebisini korusun saglik sifa versin hamilelikten once 3.5 cm di hamilelikte buyudu doktor alamazdi! Zaten miyomun disinda rahim acilmasini onlemek icin bana dikis atilsaydi belki boyle olmicakti pisipisine oldu bu! Medipoldeki gittigim dr. Hersey olumlu diyince o yuzden devam ettik bilemezdik maalesef

neden alamasın?? ben 2,5 aylık hamileyken ameliyat oldum.. 6 cmlik kistım yumurtalığımı döndürüp kangren yapmış..acil oldum..aldılar bir yumurtalığımı..

kaderin önüne geçilmiyor..dua edip ALLAHA sığının..var bununda bi hikmeti..

RABBİM size sağlık versin, doğru insanlarla karşılaştırsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…