Premature Bebekler Erken doğum yapacaklar ve yapanlar....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben varım oğlum şuan 9 aylık sayılır 34+3 te suyum gelmesiyle doğum gerçekleşti 2300 doğdu ilk 2 gün küvezde kaldı sonra 3 gün evde sarılık ve beslenme bozukluğu nedeniyle tekrar 4 gün daha kaldı..
ilk günler çok ama çook zor prematürelerin hiçbiri sarılığı kolay atlatamıyor çünkü emme refleksleri yok denecek kadar az ve desteksiz beslenemiyorlar oğlum gününü doldurduğunda emmeye başladı zorlamayın sakın aç bırakmayın sık sık besleyin birşekilde yedirin emmiyosa biberon onuda almıyosa şiringa ile yeter ki sarılığı kolay atlatın.günlerini doldurana kadar neredeyse ağlamıyorlar bile siz bir bebek telsizi edinin ve başucuna koyun ben onunla nefeslerini bile takip ettim 1 ay...Mama olarak sma ile başladık oğlum mahvuldu kusmaktan meğer prematüre maması ayrı olurmuş standar mamalar onlara göre değilmiş APTAMiL PREMATİL hem prematüre maması hem çok iyi kilo yapıyor.ilk günler sütünüz olmaz aç bırakmayın bununla takviye yapın
Çok sağol canım ben de standart mama alırdım herhalde bunu söylemesen iyi ki söyledin ben farkları olduğunu bilmiyordum :emir_bebek:

tarihlerimiz yakın benim ki de bahar bebeği.. Bu yüzden tavsiyeye ihtiyacın olursa buradayız.
Bu arada hem erken hem de sezeryan olacağı için sütün üç gün gelmeyecek.
Ben malesef bu sürede mamaya alıştırdım. sütümü sağıp verdim. Çok zordu.
Eltim ise 3 gün kaşıkla verdi ve memeye alıştırdı.
Bu da benim hatam oldu.
Mümkün oldukça dayan ve kaşıkla içir.Doymuyor zannetme. Doyuyor.
Çok vicdan azabı çektim bu yüzden. Gerçi şimdi niye o kadar kendimi yıprattım bilmiyorum.:KK43::KK43:

tarihlerimiz yakın benim ki de bahar bebeği.. Bu yüzden tavsiyeye ihtiyacın olursa buradayız.
Bu arada hem erken hem de sezeryan olacağı için sütün üç gün gelmeyecek.
Ben malesef bu sürede mamaya alıştırdım. sütümü sağıp verdim. Çok zordu.
Eltim ise 3 gün kaşıkla verdi ve memeye alıştırdı.
Bu da benim hatam oldu.
Mümkün oldukça dayan ve kaşıkla içir.Doymuyor zannetme. Doyuyor.
Çok vicdan azabı çektim bu yüzden. Gerçi şimdi niye o kadar kendimi yıprattım bilmiyorum.:KK43::KK43:
2 gün hastane de kalıcam yanımda mama götürmeme gerek var mı canım sütüm gelmezse diye ?

Aynen canım yengem de öyle söyledi bana onun ki ilk emzirdiğin de mosmor kesilmiş :mad:
ahh sormayın ne stresler, ne kaybetme korkuları yaşadık , asla normal kilo ve boyda doğan bebeklerle aynı olmamalı, daha bi titizlik ve dikkat istiyorlar.
zaten erken doğmasala bile düşünün hangimiz yatarak bişey yiyip içmek isteriz, herkes için n ekadar tehlikeli.
biz oğluma 1 çay kaşığı şurubu verirken acillik olduk (şurubu o an bi akraba vermişti) , hava takıldı, o gecemi hatırlamak bile istemiyorum, daha kuzum 1 aylıkken oldu bu. ve kuzum biraz daha kendini iyi hissetmeye başlayınca bana öyle bir baktıki halen etkilenirim sanki o gözlerde "neden anne neden onun kcağındaydım, niye sen vermedin, çok korktum" der gibiydi ve en az 2 saat göz göze ayırmadan bakıştık, ben sürekli hıçkırarak "özürdilerim annecim" diye diye ağlıyorum, bi yandanda evi arıyorum kızım iyimi diyorum aklımdanda kızımda bana küstüyse diyorum offf annelik başka bişey Allah ım, çok şükür Rabbim izin verdide bugünlere gelebildik, Allah ım daha iyi etsin hepimizin evlatlarını.

Bende 32 haftalık dogum yaptım 2300 gr 42 cmdi. Dogum yapmadan 3 gün önce ciger geliştirici iğne olmuştum solunum sıkıntısı olmadı ama takip edilmesi için 1 hafta küvezde kaldı.
Sen 36 haftalık olmuşsun korkmana hiç gerek yok çiğerleri çokdan gelişmiştir onun zayıf olmasıda sorun olmaz çok çabuk büyüyorlar

Bende 32 haftalık dogum yaptım 2300 gr 42 cmdi. Dogum yapmadan 3 gün önce ciger geliştirici iğne olmuştum solunum sıkıntısı olmadı ama takip edilmesi için 1 hafta küvezde kaldı.
Sen 36 haftalık olmuşsun korkmana hiç gerek yok çiğerleri çokdan gelişmiştir onun zayıf olmasıda sorun olmaz çok çabuk büyüyorlar
İnşallah öyle olur canım ben küvezde kalmasını hiçç istemiyorum bizde dün olduk ciğer geliştirici yarında doğuruyorum ama korkularım aldı başımı gidiyor ya sarılık olursa solunum sıkıntısı çekerse küveze girerse diye :KK12::KK61:

İnşallah öyle olur canım ben küvezde kalmasını hiçç istemiyorum bizde dün olduk ciğer geliştirici yarında doğuruyorum ama korkularım aldı başımı gidiyor ya sarılık olursa solunum sıkıntısı çekerse küveze girerse diye :KK12::KK61:
Sarılık için mavi ışık uyguluyorlar atlatması kolay oluyor .
İğne olduysan sıkıntı cekmezsin inşallah hayırlısıyla alırsın bebegini kucagına

X