Premature Bebekler erken doğum sebebim enfeksiyon

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ecrin bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2007
209
3
96
Gaziantep
erken doğum sebebi enfeksiyon olanlar acaba tekrar gebe kalırsam tekrarlar mı?sağlıklı bir gebelik geçiren var mı<? daha önce böyle kötü bir deneyim yaşayıpta.

canım başın sağolsun.bende enfeksiyondan 27 haftalık erken doğumla bebeğimi kaybetmiştim geçen yıl.malesef şimdide uğraşıyorum ama daha dikkatliyiz doktorlarım ve ben.allah yardımcımız olsun.o isterse herşey olur.korkma...

bende 18 haftalık bebeğimi su kesesi birden boşaldığı için kaybettim enfeksiyon dendi şimdi bir ay sonra yeniden deneyeceğim ama kafam çok karışık...enfeksiyon geçirdiğim için dış gebelik riski ve zor hamile kalma olasılığı varmış denemeden bilemiyorum o yüzden bende çok merak ediyorum bu durumda sağlıklı bir gebelik geçiren var mı?

bende 22 haftalik bebegimi kaybettim ayni nedenden dolayi.Ama Allaha sükür saglikli bir hamilelik sonucu bir oglum oldu.Korkmayin arkadaslar.Benim hamilelik boyunca yaptigim seyi sizlerede tavsiye ederim.Günde yarim greyfurt yedim.Biraz yemesi zor bir meyve ama herkese tavsiye ederim.Mideniz el verdigi sürece yiyin.antibiyotik ve mikrop kirici özelligi var.Bir de elma sirkesini taharetlendiginiz suya katmanizi ve sürekli bununla taharetlenmenizi tavsiye ederim.Hamilelik boyunca hicbir bakteriyel problemim olmadi.

benimde dişimde iltihap oluştu ve kullandığım antibiyotikler gargaralar işe yaramıyor kısa bir süre sonra tekrarlıyor bu durum beni çok rahatsız etmeye başladı doktorum dikkat et dedi bu tarz bişey yaşayan varmı

canım benim bende enfeksiyondan hastanede yattım dün akşam eve geldim.silme enfeksiyon olmusum.bebeğim karnımda kasılıyor ve asagımdan sanki su cıkacakmıs gibi bi his oluyordu onun için gitmiştim.bebeğimin kasılma sebebide ennfeksiyon cıktı.bide cok asagıya inmiş.3 gün boyunca kolumdan hiç çıkmaksızın antibiyotik ve serum yedim.bu beniim ikinci bebeğim.oğlumda asla böyle bi sorunla karsılaşmadım.her ay muayane takibinden baska hastane yolunu bilmezdim.ama bunda cok sorun yasıoyorum.doktorum tamam enfeksiyonun gittiğini ama cok dikkatli olmam gerektiğini söyledi.32+5 günlüğüm bu sorunu yasayan herkese geçmiş olsun diyorum.umarım isteyen herkes sorunsuz bi hamillelik yasar

çok geçmiş olsun cnm

RABBıM tekrar böyle bir acı yaşatmasın

ne gibi rahatsızlığın oluyodu hamileyken karnında ağrı yada ishal yani neyden şüphelendi dr ona dayanarak enfeksiyon olduğunu söyledi

HıÇbır Şıkayet yok tu .doĞum sonrası ÖlÇÜlen crp yanı vÜcuttakı enfeksıyon oranı 0- 5 arası olması gereken ben de 70 tı dÜŞÜn 70 .bır haftada 13 e dÜŞtÜ yanı.o kadar antıbıyotıkle .geÇen ay ÖlÇÜldÜ 4.5 muŞ ama olan benım prensesıme oldu ne yazık kı.

canım ya mesajını şimdi gördüm.evet allaha şükür şu an 31+6 günlük hamileyim....

hayırlı olsun bitanem .rabbim zamanında sağlıkla yollasın inşallah .nasıl bir süreç izledin ve şu an ne kadarda bir gidiyosun doktoruna. Dr özel bir hastanede mi yoksa üniversitede hocaya mı gidiyorsun? Canım kusura bakma çok sordum ama çok korkuyorum da.çok öpüyorum.

hayırlı olsun bitanem .rabbim zamanında sağlıkla yollasın inşallah .nasıl bir süreç izledin ve şu an ne kadarda bir gidiyosun doktoruna. Dr özel bir hastanede mi yoksa üniversitede hocaya mı gidiyorsun? Canım kusura bakma çok sordum ama çok korkuyorum da.çok öpüyorum.

amin güzelim.rabbim bir daha beni ve kimseyi evlat acısıyla sınamasın.canım normal doğum yaptım.4 gün sonra yavrumu kaybettim.daha sonra bir dünya test yapıldı ve hiçbir şey bulunamadı.yapılan bir testte enfeksiyonumun yüksek olduğunu gebeliğimin son üç ayında enfeksiyon geçirdiğim yazıyordu.allahıma sığındım dua ettim namazlarımı kıldım.folik asite başladım.4 kez adet gördüm ve bebeğim geldi.şimdi özel hastaneye gidiyorum.birbirinden habersiz iki doktorum var 15 güne bir dolayısıyla iki tane olduğu için her hafta kontrolüm var.enfeksiyon 26.haftada yapılan kültür testiyle yine çıktı ama çok şükür atlattık.ama şimdide kanımda enfeksiyon var ciddi olmadığı için sıkıntı yaratmıyor ama korkuyorum.
canım hamile kaldığındada bitmiyor malesef.korkular tam gaz.yine rabbime sığındım ve çok zor hamilelik geçiriyorum.ağrılarım berbat boyutta.üç aydır evdeyim ve hala çok korkuyorum....
darısı başına.fazla korunma.yeni bebek yarayı azda olsa sarıyor....

amin güzelim.rabbim bir daha beni ve kimseyi evlat acısıyla sınamasın.canım normal doğum yaptım.4 gün sonra yavrumu kaybettim.daha sonra bir dünya test yapıldı ve hiçbir şey bulunamadı.yapılan bir testte enfeksiyonumun yüksek olduğunu gebeliğimin son üç ayında enfeksiyon geçirdiğim yazıyordu.allahıma sığındım dua ettim namazlarımı kıldım.folik asite başladım.4 kez adet gördüm ve bebeğim geldi.şimdi özel hastaneye gidiyorum.birbirinden habersiz iki doktorum var 15 güne bir dolayısıyla iki tane olduğu için her hafta kontrolüm var.enfeksiyon 26.haftada yapılan kültür testiyle yine çıktı ama çok şükür atlattık.ama şimdide kanımda enfeksiyon var ciddi olmadığı için sıkıntı yaratmıyor ama korkuyorum.
canım hamile kaldığındada bitmiyor malesef.korkular tam gaz.yine rabbime sığındım ve çok zor hamilelik geçiriyorum.ağrılarım berbat boyutta.üç aydır evdeyim ve hala çok korkuyorum....
darısı başına.fazla korunma.yeni bebek yarayı azda olsa sarıyor....

canımsın ya. rabbim korusun inşallah bebişini.ben acaba özel hastane dr ları es geçiyo mu diye sordum gerçi nerden bilsin enfeksiyon olacağını hiçbir problem yokken .yani insan suçlu arıyor ya ondan bana göre en büyük suçlu benim ya o başka.nasıl anlaşıldı son üç ayda olduğu yani birkaç gün değilde neden üç ay.doğum belirtin sancımıydı yoksa suyun mu geldi? meleğinin ve şimdiki bebeğinin cinsiyeti ne? ilk bebeğin miydi?çok soruyorum ama ne olur affet bitanem.çok şaşkınım neyapsam bilmiyorum. bebek çok istiyorum ama oluncada çıldıracağıma eminim birşey olacak diye. yani inan 40 hafta hastanede yatmaya bile razıyım düşün(inşallah öyle birşeye gerek olmaz tabi de)of ya.canım seni çok öpüyorum.rabbim bebeğini korusun.

yaaa çok üzüldüm ben d e35 haftalık erken doğum yapım, ama çok şükür bbeğim sağlıklı doğdu, erken doğum yapmamın sebebi de bilimiyor ama diğer gebelikte de erken doğum riski olabileceği için doktor takibinde gebelik geçirmem gerekiyormuş, yani diğer gebeliğimde diken üstünde olacağız anlaşılan

canımsın ya. rabbim korusun inşallah bebişini.ben acaba özel hastane dr ları es geçiyo mu diye sordum gerçi nerden bilsin enfeksiyon olacağını hiçbir problem yokken .yani insan suçlu arıyor ya ondan bana göre en büyük suçlu benim ya o başka.nasıl anlaşıldı son üç ayda olduğu yani birkaç gün değilde neden üç ay.doğum belirtin sancımıydı yoksa suyun mu geldi? meleğinin ve şimdiki bebeğinin cinsiyeti ne? ilk bebeğin miydi?çok soruyorum ama ne olur affet bitanem.çok şaşkınım neyapsam bilmiyorum. bebek çok istiyorum ama oluncada çıldıracağıma eminim birşey olacak diye. yani inan 40 hafta hastanede yatmaya bile razıyım düşün(inşallah öyle birşeye gerek olmaz tabi de)of ya.canım seni çok öpüyorum.rabbim bebeğini korusun.

yok hayır.özel hastane ama doktorum ilkinin erken doğduğunu biliyor ben ağlayarak anlatmıştım ve her kontrolde elim kalbimde ağlayarak dinledim.iki doktorumda allahıma şükürler olsun çok iyi ve bana prenses gibi davranıyorlar.acımın farkındalar yani.canım ilkinde hiçbir şey anlamadım kanama başladı ve sabaha normal doğum yaptım.testler yapıldı ve ankaraya gönderildi gelen raporda son üç ay yazıyordu.meleğim erkekti şimdikide erkek.evet ilk bebeğimi kaybettim.şimdi allahın izniyle doğacak olan ikinci.yani iki çocuğum var biri ölsede.allahım onun ömrünü kardeşine eklesin.bende çok korktum ve halada çok korkuyorum aynen senin gibi 40 hafta hastanede yatmaya razıydım ama yüce rabbime şükürler olsun gerek kalmadı.çok ağrılı ve zor geçiyor hamileliğim.bunada şükür.3 temmuzdan itibaren riskim bitiyor yavrum temmuz ayından itibaren doğabilirmiş doktor öle söyledi.dua et olurmu yavruma?
bu arada hiç bekleme ben 4 ay bekledim ve şükürler olsun yaradan aratmadan tekrar verdi.ayağa kaldırdı beni.dünyadan kopmuştum çünkü.korku hiç bitmiyor malesef ama tedbirli olursan ve rabbime sığınırsan herşey güzel oluyor canım...

yaaa çok üzüldüm ben d e35 haftalık erken doğum yapım, ama çok şükür bbeğim sağlıklı doğdu, erken doğum yapmamın sebebi de bilimiyor ama diğer gebelikte de erken doğum riski olabileceği için doktor takibinde gebelik geçirmem gerekiyormuş, yani diğer gebeliğimde diken üstünde olacağız anlaşılan

ya bırak düşünme söylenenleri.bana neler sölemediler.kulağını tıka.rabbim yeterki ol desin.valla bana 35 hafta yeter.yavrunu rabbim bağışlasın...

canım 3 hamileleik geçirdim 3.yeni düşük yaptım ilk iki hamileliğimde de ani grip enfeksiyonu geçirdim ama bu tür bir sorunla karşılaşmadım ilkinin başka sebeplerden dolayı doğduktan sonra kaybettim ikinciyide ALLAH IMA ŞÜKÜRLER OLSUN 1 YAŞINA GELDİ....

Evet canım ilkinde ne zman doğurduysan ikincide mecburen aynı zmanda hooop geliyor benim başıma geldi hep erken doğum riskim var yani..birinciyide dr. Sağolsun durup duruken 36 hft.aldı ve sezeryanla akciğerleri gelişmediğinden 3 .günün sonunda 4. Günün başında yani öldü...ama tabi bu doğum ne kadar zorakide olsa ikinciyide etkiliyor ikincide aynı zmanda gelmeye kalktı akciğerlerini geliştirici iğne yapıldı bana ...ikinciyide ben 38 hft.lık doğurdum ama zor dayandım ozamana kadar bile GÜNLERıMı HEP HASTANEDE MUAYENEHANELERDE KONTRPL ALTINDA GEÇıRDıM HEP .....

yok hayır.özel hastane ama doktorum ilkinin erken doğduğunu biliyor ben ağlayarak anlatmıştım ve her kontrolde elim kalbimde ağlayarak dinledim.iki doktorumda allahıma şükürler olsun çok iyi ve bana prenses gibi davranıyorlar.acımın farkındalar yani.canım ilkinde hiçbir şey anlamadım kanama başladı ve sabaha normal doğum yaptım.testler yapıldı ve ankaraya gönderildi gelen raporda son üç ay yazıyordu.meleğim erkekti şimdikide erkek.evet ilk bebeğimi kaybettim.şimdi allahın izniyle doğacak olan ikinci.yani iki çocuğum var biri ölsede.allahım onun ömrünü kardeşine eklesin.bende çok korktum ve halada çok korkuyorum aynen senin gibi 40 hafta hastanede yatmaya razıydım ama yüce rabbime şükürler olsun gerek kalmadı.çok ağrılı ve zor geçiyor hamileliğim.bunada şükür.3 temmuzdan itibaren riskim bitiyor yavrum temmuz ayından itibaren doğabilirmiş doktor öle söyledi.dua et olurmu yavruma?
bu arada hiç bekleme ben 4 ay bekledim ve şükürler olsun yaradan aratmadan tekrar verdi.ayağa kaldırdı beni.dünyadan kopmuştum çünkü.korku hiç bitmiyor malesef ama tedbirli olursan ve rabbime sığınırsan herşey güzel oluyor canım...
allahım esirgesin inşallah zamanını bekler ve gününde doğar bitanem .ağrıların neden var onu anlamadım evde bazı işleri yapıyor musun yoksa hiç kalkmadan yatıyor musun?rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah.

arkadaşlar bende de enfeksiyon var ama nerde oldugu birtürlü bulunaıyor.29 haftalık hamileyim crp 20 ile 22 arasında gidip geliyor. ama dr bebeğimin iyi oldugunu onda hiç bir problem görünmediğini söylüyor ben anlayamadım bendeki sorun ne işin tuafı drlarda anlayamıyor

Back