- 4 Mart 2011
- 10.375
- 11.989
-
- Konu Sahibi kirmizigitar
Normalde ebe 30 da hazır oldun diyor Şen'de 28 olmuşsun hazırla yavaştan . Riskin olduğunu biliyorsun işini şansa bırakma inş zamanında doğar bebiş. Ben iki gebeliğimizde 30 da hazırladım
Hazırla bence yavaştan, ben kontrole gitmiştim, yatırdılar 3 gün sonra doğum yaptım . 35 haftalıktım o 3 gün içinde annem hem Evimi topladı hem de eşyaları topladı getirdi ama herşeyim yarım yamalak oldu
30 haftadan sonra zaman çabuk geçiyor at ki don 2 haftaya gelene kadar. Son iki hafta geçmiyor. Alışverişini tamamla zaten. Gebelik bi günü bi gününü tutmaz. Dr bana 29 da yataktan tuvalet harici kalkmayacaksın demişti. Ben şok. Tüm alışverişim tamamdı Doğuma kadar yattımHala yenidogan tulum almadim bebege:) su an kitlik var durumda resmen hic bir yerde yeni dogan tulum yok:) neyse ben hazirda olanlari en azindan hazirlayayim, sonra duruma gore eksikleri eklerim:)
Daha erken degilmi ya? Hep sanki daha cok varmis gibi geliyor... ama sanirim gercekten az kaldi:) cok cabuk geciyor zaman hic anlamadim!!!!
Basladim ama ne alacagim konusunda inanilmaz kararsizim.hazırlamaya başla bana doktorum 28 yada 30 dan sonra hazır bulunsun demişti
tamam cnm daha ne olsun ztn bi eksik olursa hastane etrafında da temin edilecek yerler oluyo stres yapmayın eşiniz alır getirir altı ustu 2 gun :) depent in tek kullanımlık lohusa kulotlarıda iyi oluyor bn ondan koydum çantama makyaj malzemi gögüs kalkanı fln koymadım gögüs ucum buyuk diye sutumde simdiden gliyor bakalım zorlanmam diye düşünoyrm hakkımızda hayırlısıBasladim ama ne alacagim konusunda inanilmaz kararsizim.
Pijama
gecelik
Sutyen/kulot
Atlet/corap
Terlik
gogus pedi
gogus kalkani
silikon gogus ucu
Gogus ucu kremi
Dis fircasi/ macunu
Makyaj malzemeleri
Hasta bezi
Ped
İslak mendil/rulo havlu
Bebek bezi 10-15 adet
Yenidogan islak mendil
Pisik kremi
İc zibin/ patikli alt pijama 3 takim
Tulum 3 takim
Onluk-sapka-eldiven 2 takim
Battaniye 2 adet
Emzik
Biberon ( 240 ml dr brown's ve 60 ml avent "0" no dan hangisini almaliyim yanima bilemedim)
Baska yanima ne almaliyim? Yenidogan mama almama gerek varmi tedbir amacli?
Rezene cayi, hurma, incir, su sut yapan iceceklerden 1-2 kutu, seyahat utusu ve seyahat utu masasi, catal kasik diyenler felan oldu, bilemedim...
Cok yuksek ihtimalle sezeryan olacagim ve 2 gun kalacagim hastanede. İhtiyacim olan baska neler olmali yanimda mutlaka sunlari al diye ekleyeceginiz birseyler var mi?
tamam cnm daha ne olsun ztn bi eksik olursa hastane etrafında da temin edilecek yerler oluyo stres yapmayın eşiniz alır getirir altı ustu 2 gun :) depent in tek kullanımlık lohusa kulotlarıda iyi oluyor bn ondan koydum çantama makyaj malzemi gögüs kalkanı fln koymadım gögüs ucum buyuk diye sutumde simdiden gliyor bakalım zorlanmam diye düşünoyrm hakkımızda hayırlısı
yok artıkAman ben alayim yanima da ne olur ne olmaz:) bu seyahat utusu kismina kafam takildi:) alsam mi yanima:)
ütü mü? Kim neyi utuleyecek o esnada. Alemmis yani.... 60 ml lik biberon yeter de artar. Ağız bezini unutma.ençok o lazım olmuştu bana. Birde tulum kullanmak rahat olmaz bence. Mamayi da lazım olursa alırsınız ki belki hastanede vardır.Basladim ama ne alacagim konusunda inanilmaz kararsizim.
Pijama
gecelik
Sutyen/kulot
Atlet/corap
Terlik
gogus pedi
gogus kalkani
silikon gogus ucu
Gogus ucu kremi
Dis fircasi/ macunu
Makyaj malzemeleri
Hasta bezi
Ped
İslak mendil/rulo havlu
Bebek bezi 10-15 adet
Yenidogan islak mendil
Pisik kremi
İc zibin/ patikli alt pijama 3 takim
Tulum 3 takim
Onluk-sapka-eldiven 2 takim
Battaniye 2 adet
Emzik
Biberon ( 240 ml dr brown's ve 60 ml avent "0" no dan hangisini almaliyim yanima bilemedim)
Baska yanima ne almaliyim? Yenidogan mama almama gerek varmi tedbir amacli?
Rezene cayi, hurma, incir, su sut yapan iceceklerden 1-2 kutu, seyahat utusu ve seyahat utu masasi, catal kasik diyenler felan oldu, bilemedim...
Cok yuksek ihtimalle sezeryan olacagim ve 2 gun kalacagim hastanede. İhtiyacim olan baska neler olmali yanimda mutlaka sunlari al diye ekleyeceginiz birseyler var mi?
Vala almistim ben cok isimi gordu demisti arkadas:) ne bileyin valizden cikanlari utuleyip mi giydi nedir:)ütü mü? Kim neyi utuleyecek o esnada. Alemmis yani.... 60 ml lik biberon yeter de artar. Ağız bezini unutma.ençok o lazım olmuştu bana. Birde tulum kullanmak rahat olmaz bence. Mamayi da lazım olursa alırsınız ki belki hastanede vardır.
ütü doğumu kolaylaştırırVala almistim ben cok isimi gordu demisti arkadas:) ne bileyin valizden cikanlari utuleyip mi giydi nedir:)
Evet bak agiz mendili, unutmusum onu:)
Hemen :)
İçine koyacaklarını dolabının ayrı bir yerine koy
Birşey olursa eşin çantaya koyar hemen
Benimde erken doğum riskim var cnm biliyon ben bu hafta sonu hazirlayacam herseyi inşallah. Tüm malzemeleri aldım ama daha canta ya koymadim. Muhakkak hazır bulunması gerekiyor. Ilk oğlumda normal hastaneye gitmiştim doğum başlamış dediler. Hastane çıkışını bile daha yikayamadan oğluma giydirmek durumunda kaldık. Benim o yüzden korkum var.
Kiyafetlerimi yikayip utuleyip dolaba koydum da hala yenidogan giysilerim tam degil. Hastaneye alacaklarim henuz tamamlanmadi. Tamamlansa da duruma gore mis gibi yikayip utuleyip hazirlasam...
Biberon emzik vs de sterilize etmem lazim daha... gogus pedi gogus kremi filan koydum cantaya anca...
Bu arada hemsirelere bebegin giysilerini vericez ya, onu bir kese yapicam ama o keseye neler koyucam giysi disinda? Pisik kremi vs koymama gerek varmi
Keseye bir takım kıyafet
Bir bez birde battaniye diye biliyorum
hayir henuz konusmadik, doktorum normal dogum dusunuyordu bastan, ama benim kan pihtilasmasi, tek unbriker arter cikti. Simdi bebek ters, 7 aydir bas asagi duran cocuk bu hafta dondu, acikcasi bu kadar sikinti varken ben zaten normal dogum dusunmuyorum bile. Zor kavustum zaten normal dogum eisklerini alamam bu durumda. Doktorum da sadece boyle giderse sezeryan yapmak zorunds kaliriz dedi. Kan sulandirici kullandigim icin erken dogum riskime karsi hastanenin kan depolarina bilgi verdi ama, sezeryan mi normal mi konusmadik henuz...İnsallah zamaninda gelir bidik. Doktorunuz doğumunuzun nasil olacagi hakkında bilgi verdi mi ?
Hakkinizda hayirlisi olsun insallah saglikla kucaginiza alirsiniz.Bak bu cok iyi oldu:) sagolasin:)
hayir henuz konusmadik, doktorum normal dogum dusunuyordu bastan, ama benim kan pihtilasmasi, tek unbriker arter cikti. Simdi bebek ters, 7 aydir bas asagi duran cocuk bu hafta dondu, acikcasi bu kadar sikinti varken ben zaten normal dogum dusunmuyorum bile. Zor kavustum zaten normal dogum eisklerini alamam bu durumda. Doktorum da sadece boyle giderse sezeryan yapmak zorunds kaliriz dedi. Kan sulandirici kullandigim icin erken dogum riskime karsi hastanenin kan depolarina bilgi verdi ama, sezeryan mi normal mi konusmadik henuz...