İçimizdeki Kadın
Her erkeğin içinde bir kadın vardır. Bunu sadece ben söylemiyorum. Bilimsel veriler de benim bu görüşümü destekliyor. Biliyorsunuz ki; kadın kromozomu 'xx' diye kodlanır. Erkek kromozomu ise 'xy' diye. Kadınlığı belirleyen V kromozomu görüldüğü gibi erkekte de var. Kadına ait diye bilinen yumuşaklık, şefkat, duygusallık, duyarlılık, detaycılık koruma güdüsü gibi özellikler aslında erkekte de var.
Ancak o 'y' kromozomu V kromozomunu nasıl bastırı-yorsa, erkeğin bu özellikleri kaybolup gidiyor. Kaybolup gidiyor demek yanlış olabilir, ama; kaybolmasa da içerilerde bir yerlere hapsoluyor. Böylece erkek kendini "ağlamaz, yıkılmaz, zayıflık göstermez" olarak dışavuruyor. Oysa erkek, birçok konuda kadından çok daha dayanıksız. Ben bunu kendimden biliyorum ve çok da rahat itiraf edebiliyorum.
içimdeki kadınla ilginç konuşmalarım vardır benim. Onu asla bastırmıyorum. Bana fikirlerini söylüyor, bazen ne yapmam gerektiğini gösteriyor, kadın ruhunun incelikleri konusunda ipuçları veriyor. Bu nedenle kadınlarla iletişimde zorluk çekmiyorum. Hiçbir zaman bir kadınla aynı dili konuştuğumu iddia edemem. Çünkü "Doğada, dişi ve erkeğin birbirinden bu kadar farklı olduğu başka hiçbir canlı yok". Hatta, iki cinsten birinin uzaydan geldiğini bile söylemiştim. Kadın ve erkek 'aynı' değil biliyorum. Ama ortak bir noktada buluşabilmeleri de mümkün.
Bir kadın bir erkekten ne bekler? İşte bu sorunun cevabını erkeğin içindeki o 'x' kromozomu verebilir; ama, dinlemek gerekiyor. Zaten aslında kadınla erkeğin birbirini anlayamamasının en büyük nedeni de birbirlerini dinlememeleri.
Şimdi erkekler "Peki kadın bir erkeğin ne istediğini nereden bilecek?" diye sorabilir. Bu sorunun cevabını kadınlar çoktan vermiş durumda. Kendinizi bir kadının eline teslim ederseniz emin olun çok rahat olacaksınız. Kadın beyni tüm ayrıntıları algılar ve değerlendirir. Sizin için en iyi olanı da seçer. Üstelik hiçbir kadın erkeğinin diğerlerinden daha değersiz olmasını istemez. Çünkü kadın erkeğiyle övünme yeteneğine sahiptir.
Sevgili hemcinslerim, içinizdeki kadına kulak verin. Söylediği her şey inanın bana yaşamınızı çok kolaylaştıracak. Onu dinlediğinizde de bana "Neden kadınlarla iletişim kuramıyorum" diye mektup yazmayacaksınız.
(mehmet coşkundeniz)