erkekler ve evler

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.165
333
Merhaba arkadaşlar,
yakında ben de eveleneceğim ve bu yüzden ev resimlerine bakıp fikir ediniyorum. Çoğu evler pembe, kırmızı renklerle, çiçekli böcekli renklerle döşenmiş. Şimdi ben düşünüyorum da evi düzerken içinde erkeğin de yaşayacağını düşünmüyormusunuz? yani eşiniz de rahat ediyor mu evde? ben mesela nevresim takımlarına bakarken bile böyle çiçekli, kalpli şeylere bakmam, nişanlım içinde çok komik görünür bence. Evi dekor ederkende yine hem beni hem de onu yansıtacak mobilyalara bakarım , zaten o da fikir belirtir. Sizi kırmak için demiyorum bunu ama bazı evler benim için (bir kadın olarak) bile fazla çiçekli böcekli iken erkeği rahatsız etmiyor mu?

%100 katiliyorum cok haklisin. kadinlar evi kedileri icin düzüyor bence, yatak odalari bile mesela savarovski tasli ola evler var bana da cok garip gelir bu durum sen icimdekileri yazmissin. bi de kadin evi sahiplenir, mesela kadin bi arkadasini eve cagirdigin da esine kocasina danismaz. ama erkek kendi kafasina göre bi erkegi eve davet edemez. ben de bunu cözemedim bi türlü. ev erkegin evi degilmi yani ?

benim de resimlere bakarken kafamdan bunlar geçiyor bazen ama erkekler için farketmiyo sanırım evdeki eşyaların özelliği bu durumları da en azından benim işime yarıyor çünkü eve alınan tüm eşya benim beğenimle alındı eşim fikrini belirtse de pek üstünde durmadı ısrar etmedi belki de onların zevkine göre döşenince içimize sinmediği için kafalarını şişireceğimizi biliyolar

Merhaba arkadaşlar,
yakında ben de eveleneceğim ve bu yüzden ev resimlerine bakıp fikir ediniyorum. Çoğu evler pembe, kırmızı renklerle, çiçekli böcekli renklerle döşenmiş. Şimdi ben düşünüyorum da evi düzerken içinde erkeğin de yaşayacağını düşünmüyormusunuz? yani eşiniz de rahat ediyor mu evde? ben mesela nevresim takımlarına bakarken bile böyle çiçekli, kalpli şeylere bakmam, nişanlım içinde çok komik görünür bence. Evi dekor ederkende yine hem beni hem de onu yansıtacak mobilyalara bakarım , zaten o da fikir belirtir. Sizi kırmak için demiyorum bunu ama bazı evler benim için (bir kadın olarak) bile fazla çiçekli böcekli iken erkeği rahatsız etmiyor mu?

ama o evin içinde sen bir çiçeksin o da böcek uyar merak etme :D

%100 katiliyorum cok haklisin. kadinlar evi kedileri icin düzüyor bence, yatak odalari bile mesela savarovski tasli ola evler var bana da cok garip gelir bu durum sen icimdekileri yazmissin. bi de kadin evi sahiplenir, mesela kadin bi arkadasini eve cagirdigin da esine kocasina danismaz. ama erkek kendi kafasina göre bi erkegi eve davet edemez. ben de bunu cözemedim bi türlü. ev erkegin evi degilmi yani ?

neden cunku hizmet edicek yemegi cayı kahveyi yapacak olan kadında ondan:9: erkek esine sormalı musaitmisin diye netiecede kadın hazırlıyor herseyi normalide bu bana kalırsa kadınlar erkeklerin haber vermeden cagırdıgı misafirlere kızar bende kızarım sahsen

Walla benim evim çiçekli böcekli dili ama oturma odam pembe-gri ve evin butun duvar kağıtları halıları simli.. Ama sonuc olarak bu zevk meselesi..en azından kendi adıma konuşayım, esim hicbiseye karismadi (ben nevresim takimina kadar sorup hangisi olsun dedigim halde) tam tersine benim sevdiğim seyleri alıp mutlu oldugumu görünce o daha da mutlu oldu.. Su anda pembe yada simli bisey gordugunde kendisi gosteriyo begenirsen al diye.. Bu olay kisiden kisiye veya kocadan kocaya değişebilecek bisey sanırım.. Ama sonuçta bir evi yaratan güzelleştiren kadindir.. Ne çevremde ne kendi eşimde bu ne bicim renk yada ben çiçekli nevresimde yatmam diyen gormedimde duymadimda.. Onlar icin önemli olan yaşadıkları ortamın temiz olması kendilerine ait seylerin kullanışlı olması.. Son olarak şahsi fikrim bu evde erkek de yasayacak diye herhalde hicbir bayan çiçekli böcekli yada hosuna giden başka bişeyden vazgecmemistir..

neden cunku hizmet edicek yemegi cayı kahveyi yapacak olan kadında ondan:9: erkek esine sormalı musaitmisin diye netiecede kadın hazırlıyor herseyi normalide bu bana kalırsa kadınlar erkeklerin haber vermeden cagırdıgı misafirlere kızar bende kızarım sahsen
iyi diyosun güzel diyosun tatlim da ben calismiyorum mesela. esim getiriyor ben harciyorum.:52: o zaman o da sunu diyebilir (tabii ki demiyor ama) be kazaniyorum sen yediriyorsun. bunu dese nolcak peki ? valla bigün erkeklerin tepesi atacak ama du bakalim ne zaman :24:

ben genel olarak zaten pembeden çiçekten hoşlanmam ama doğal olarak hoşlananlar vardır ve onların aklından hiç geçmiyor mu diye merak ediyorum. arkadaşın dediği gibi taşlı, simli bir yatak odasında bir adet karayağız erkek :)))

erkekler zaten fark etmiyor ama siz de düşünmüyormusunuz diye sormuştum.

Gwencooper adlı arkadasıma kesinlikle katılıyorum..sonuçta gelecek olana hizmet edecek olan kadın erkek icin değişen bisey yok..kadın o gun müsait olmayabilir yada dar zamanda ikram edecek birşeyi olmayabilir..bende kızarım şahsen ama esim evdeyse ve ben birilerini davet edeceksem bende ona sorarım.. Bizde karşılıklı yani..

iyi diyosun güzel diyosun tatlim da ben calismiyorum mesela. esim getiriyor ben harciyorum.:52: o zaman o da sunu diyebilir (tabii ki demiyor ama) be kazaniyorum sen yediriyorsun. bunu dese nolcak peki ? valla bigün erkeklerin tepesi atacak ama du bakalim ne zaman :24:

ikisi cok farklı seylerdir ama bir erkek ben kazanıyorum eve parayı ben getiriyorum derse o adam iyi bir es degildir zaten benim anlatmaya calıstıgım su sanırım tam anlatamadım diyorumki yemegi kadın yapar mutfakta ne var ne yok kadın bilir hizmet eden kadın adam esine sormadan eve misafir cagırıyor ya esi o gun rahatsızsa ya ev musit degilse bu acıdan karısına haber vermeli demeye calıstıgım bu arayıp bugun eve misafir cagırmak istiyorum musaitmiyiz cnm bunda ne varki gayet dogal bence buna tepesi atan erkek evlenmesin:27: kadınlar erkekler yuzunden cıldırmıyorsa onlara bişi olmaz:9:

kizlar gercekten kadinin hizmet etmesi pasta börek yapmasiyla alakali bi durum degil bu. esiniz gelse size ve dese ki karicigim sen bugün evi bosalt ben 10 tane erkek arkadasimi cagiricam oturcaz mac seyredicez, hizmeti düsünme ben alirim hazirdan biseyler diye hangi kadin kabul eder? ben bunlari yaziyorum ama ben de etmem yani. simdi olayi bi de tersten düsünün. hangimiz gün yaparken esimize bugün günüm var ona göre eve gel demedik? ve hangimizin esi hayir kabul edemem dedi. pasa pasa kabul ederler cünkü ev kadinindir, ne kadar dogru olmasa da toplumda ki yeri böyledir

Evin dekore edilmesi bir yana eşlerinin, sevgililerinin ne giyeceğine karar veren kadınlar var! Damatlığını bile onlar seçiyor. Ama gelinliğini başkası seçse asla kabul etmezler:D Eşlerinin her adımlarına müdahele eden kadınların yanında ev dekoru bence çok önemsiz kalıyor.

Ben 6 aylık evliyim. Mobilyaları eşimle birlikte seçtik. Düğün paketlerinden aldık. Allah nasip ederse kendi evimize geçtiğimizde country tarzı çiçekli böcekli bir ev hayalimiz var. Dikkatinizi çekerim "hayalimiz" dedim. Çünkü eşim de o tarz bir salon hayali kuruyor. Yani çiçekli böcekli bir dekor sadece kadınlara özel değil. tamamen zevk meselesi.

Çoğu erkek,bekar evinden değil,anne evinden çıkıp geliyor.
Anne evleri de süslü,örtülü vs... oluyor zaten :)
Eh bekar evleri deseniz,özensiz derme çatma eşyalarla döşeniyor diye düşünürsek...
Yeni döşenen ev,sevgilinin elinden çıkma cennet gibi gelebilir.

Bence tv seçimini erkek yaptıysa,tv koltuğu da rahatsa tamamdır :)
Çarşafa bibloya filan bakmazlar yani.

dekorasyonda da feminen ve maskülen diye kavramlar var. çiçek böcekten çok eşyaların formlarıyla ilgili. genel olarak söylediğinde haklısın ama şu da var o evin her şeyiyle ilgilenen ve erkekten fazla zaman geçirenler kadınlar o yüzden bence kadınların beğenisi daha önemli olmalı. ben tamamen nişanlımın istediği gibi bir ev dekorasyonunu kabul etmedim belki ama beğendiklerimi ona göstermeden de almadım hatta bir çok eşyayı bu evde bir erkeğin de yaşayacağını düşünerek seçtim.

örneğin yatak odamızda ben laura ashley tarzı lukens ayaklı takımlara bakıyordum "bu ne böyle genç kız odası gibi" diyince yine beyaz ve country tarzda fakat daha maskülen bi takım aldık.

english country tam senin dediğin gibi çiçekli böcekli bir tarz o da türkiye'de pek yok zaten :)

canım halısın tabi evde onlar da yaşıyor ve onların da zevklerine göre olmalı. ama bence bu durum erkeğine göre değişiyor. mesela benim eşim herşeyi bana bıraktı. alışverişi zaten sevmez. herşeye o da güzel bu da güzel der. sen bilirsin der. saolsun evde kapı kolu kırılsa ben demesem yüzüne balmaz günlerce öyle kırık kalır. yani eve hiiç balmaz ilgilenmez. hatta eve bi bardak bi aksesuar alayım gereksiz harcama diye düşünür. ama gelgelelim eve elektronik bişey alınacaksa mesela tv,kamera gibi bişey. kendisi araştırır,karşılaştırır,teknosa vatan ne varsa dolaşır alır gelir. yani ilgilenmeyen erkek için nevresim takımının deseninin önemi yoktur.

taşlı, simli bir yatak odasında bir adet karayağız erkek :))) .............buna bayıldım arkadaş iyi oturtmuş lafını.
BANA GÖRE EV ORTAK YAŞAM ALANIDIR. SADECE KADINLARIN YADA DAHA ÇOK KADINLARIN DEĞİLDİR. O YÜZDEN ORTAK ZEVKLERİ YANSITMALI. BENDE ÇİÇEK BÖCEK SİM-TAŞ FALAN SEVMEM . EŞİMDE SEVMEZ.

O erkekler de büyürken hemen hemen böyle evlerden cıkmalar..
Cicekler, danteller vs..
O zaman eve aksesuar, objeler, cicekler de koymayalım..
Bence evin dekoru erkegi ilgilendirmemeli, tabiki abartmamakta lazım..
Yasayabilecegi rahat bir ortamın olması yeterlidir yani, cicekli örtüler olmazsa, cıvıl cıvıl renkler olmazsa da bana hayat cok sıradan, bunaltıcı ve tek düze geliyor hersey dümdüzz..
:ssz:
Zevkler ve renkler tartısılmaz tabiikiii.. :34:

valla bende yakında evleneceğim benim nişanlımda salonumuz şık olsun ama oturma odamız sıcak olsun normalde pembe tshört bile giymeyen adam mesela çiçekli fon perde yaptıralım diyor bu zevk meselesi üstüne giymeyecek yaa bu ikimizin kurduğu yuva olacak

Aynen bencede eve girdiginde o sicaklik hissi olmalı ama abartıya kaçmadan küçük ayrintilarla..
Zaten varolan simler ışık yada güneş vurduğunda ara ara parlıyor ve o ışıltı bir nevi temizlik hissi de veriyor.. Ama bazi arkadaslar erkeklerin de o isilti icinde parladiklarini saniyorlar galiba :1:
Cok fazla tartisacak bisey yok sanirim adi ustunde ZEVK meselesi.. Tek bir dogrusu yok.. Ama o evde en cok kadin zaman gecirdigi icin onun begenmesi yada icine sinmesi daha onemli bence..

ev dediğin çiçekli böcekli renkli cıvıl cıvıl olmalı zaten yoksa o evin sıcaklığını iklimini hissedemezsinki ???bir erkek eşine karışmıyorsa eşinin bir eşya alırken her ikisinide düşünerek alabileceğini kararlaştırmış demektir .ki evi bayan yönetir bana göre herşeyiyle bayan ilgilenir hıı bazı erkekler dekorasyondan ,iyi anlar eşlerine fikir alışverişi sunar o ayrı ama ev dediğin zaman o evi bir bayanın eline bırakacaksın ki iyi sonuç alabilesin sonuçta iki kişilik bir yaşam alanı tek düze tek renk olmamalı bence.hayatın renklerini evimize katmalıyız:kkk:o nedenle yaşasın kadınlar yaşasın dekorasyon:72::72::72:

Back
X