Merhaba herkese bende bu durumu 3 yıldır yaşıyorum. saçlarımın %75'ini kaybettim tepem açık geneldede çok yoğun seyrelme var yerine gelen tüy benzeri saçlarımda tutunamıyor dökülüyor bu 3 yıllık süre içinde kullandığım ve uyguladığım tedavileri sizlerle paylaşayım belki sizde işe yarar. Şampuanlar, yağlar, yumurta maskeleri, o üçlü ampül karışımı bemiks evinden vs karanfil kürü, sarımsak yağı bir çok öne gelen markanın dökülme karşıtı şampuanları serumları vichy dercos, vyes rocher, davines, bioxcin, kerastase, urban saç çıkaran tonik vs aklınıza ne gelirse hepsine para dökmüş biriyim deselerdi saçına gübre sür iyi gelecek inanın onuda yapardım Allah kimseyi böyle bir şeyle sınamasın psikolojik olarak yıpratan bir durum insan içine çıkmak özel davetlere katılmak zulüm güneşte tepem parlıyormu rüzgarda kelim açıldı mı yağmurlu hava zaten korkulu rüyam neler neler bunları yazarken şu an derin bir nefes aldım ve boğazım düğümlendi. Neyse saydığım sayamadığım bir çok şeyi kullandım HİÇBİR FAYDA GÖRMEDİM para tuzağı dökülmeye asla etki etmiyorlar hatta bilinçsiz yapılan bakımlar kökleri tıkıyor kaş yapayım derken göz çıkıyor bunlar sadece kalan saçları yumuşak ışıltılı bakımlı gösteriyor hepsi bu. Bir çok şehirde bir çok doktora gittim minoksil verip gönderdiler ve asla minoksil kullanmadım bir ilaca bağımlı olmak sonra ona bağışıklık kazanıp etki etmeyeceğini bilerek kullanmak çıkan saçların aynı hızla dökülme sürecini yaşamak psikolojim bunu kaldıramazdı hiç başlamadım o yüzden dermatoloji vs boş verin ilk olarak bir iç hastalıkları uzmanına gidin kan değerleriniz demir d b12 çinko ne alemde onlara baktırın eğer her şey yolundaysa endokrine gitmek istediğinizi söyleyin ve gidin ben kadın doğum dahiliye dermatoloji özel hastaneler özel prof muaneleri nelere gittim nelere... Troit saç döker, İnsülin direnci saç döker, dth hormonu fazlalığı saç döker, adet düzensizliği az kanma göbek kasık yüz tüylenmeleri aşırı sinir kilo verememe kabızlık aşırı tatlı yeme isteği bendeki belirtiler bunlardı ve aşırı saç dökülmesi tabiki triotlerimin az çalıştığını öğrendim nodüllerimden biyopsi oldum ve şuan troit ilacı kullanıyorum yaklaşık 6 aydır insülin direncim göklerde şeker ilacı kullanıyorum 2 aydır ve tabiki kahrolası dht erkeklik hormonu baskılayıcı ilaç kullanıyorum onada 2 ay oldu henüz saçta bir fayda görmedim ama ilaçları kullanalı kronik kabızlığım azaldı almamın haftasına fışkıran kalın siyah tüylerimde azalma incelme var az yememe rağmen yürüyüş pilates yapmama rağmen yıllardır 65'e sabitlenen kilom 57'ye düştü yemeklerden sonra şekere saldırırdım çikolata bisküvi ne olursa şu an çayıma şeker atma ihtiyacı bile duymuyorum sabahları daha dinç uyanıyorum şimdilik düzelmeler bunlar adet düzensizliğim zaten yoktu yumurtalıklarımda kist yok eğer adet düzensizliği ve ksitiniz varsa endokrin ve kadın doğumu bir arada yürütmenizi tavsiye ederim. Dökülmeme gelince şu an çeşme oluğundan akarcasına dökülüyor mevsim geçişide fazlaca etkiledi tabiki normal elime ne gelirse şampuanı kullanıyorum bakım vs yapmıyorum çünkü yoruldum.
Vee geldik en sona PSİKOLOJİ... bende bu durum acil sinyaller veriyor imkanlarımın uygun olduğu en kısa sürede destek alacağım artık bazı şeyleri kaldıramıyorum vücudumda buna saçımla tepki veriyor çünkü en çok saçlarımı severdim.. Yakın zamanda birini kaybeddiyseniz ya da zor bir süreçten geçtiyseniz psikolojik yardım almakta fayda var bunu bende yapmadım ama yapacağım umudunuzu kaybetmemeye çalışın ben bu sıralar tamamen kel olduğum kabuslara ağlayarak uyanıyorum elim saçımdan ayrılmıyor aynaya bakmıyorum ama siz öyle yapmayın hepiniz için dua ediyor olacağım Allah'a sığınıyorum mucizelerin sahibidir ol deyince oliverir Rabbim yar ve yardımcımız olsun...