Erkek Kedim Evin Her Yerine Koku Bıraktı

Eleven11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2019
11
1
29
Merhaba arkadaşlar,
14 aylık erkek bir kedim var. 9-10 aylıkken kızgınlığa girdi ancak koku bırakmak gibi bir huyu yoktu bu yüzden kısırlaştırmak istemedik. Ama ne yazık ki son 2 haftadır evde koku bırakmadık oda kalmadı. Bugün kısırlaştırdık, yarın eve gelecek. 2 gündür veterinerimizde kalıyor.
Bu süreçte evin her yerini sirkeli su ile temizledim. Halılara dolaplara kadar sildim.
Koltuğa koku bırakmıştı, koltuğu yıkattım.
Yani koku evde kalmasın diye elimden geleni yaptım. Ama, buna rağmen acaba koku bırakmaya devam eder mi?
%90 koku bırakmayı kesiyorlar diye okudum ama devam etmesinden çok korkuyorum.
Benim için sorun değil, ben yine silerim, temizlerim. Asla gocunmuyorum.
Ama ailemin bu duruma bakış açısı ne yazık ki olumsuz.
Bu tarz bir olay yaşayan arkadaşlarımız tecrübelerini paylaşırsa çok mutlu olurum.
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Bir de buradaki bir başlıktan okuduğuma göre yazıyorum. 2 gündür veterinerde olması psikolojisini olumsuz etkiler mi?

Koltuk kurudu ama ne yazık ki koku geçmedi. Biraz hafifledi ama geçmedi. Acaba nasıl geçireceğimi bilen var mı?

Cevap yazan kimse yok ama benim sorunlarım katlanarak devam ediyor.
Bugün kızgınlıkta olduğu zamanlardaki gibi miyavlıyor, koku bıraktığı odalara girmeye çalışıyor ve normalde evin kapısı açık olsa da asla dışarı adımını atmazdı bugün açılma sesini duyduğu anda koşarak çıktı merdivenlerde yakaladık. Kısırlaştırma sonrası böyle bir şey yaşayan var mı?
Lütfen biri yardımcı olsun, benzer konulara elimden geldiğince bakıyorum ama asla net bir yanıt alamıyorum.

Keşke 2 gün veterinerde değil yanınızda olsayıd .
Neyse olan oldu .
Benım kedimde kısırlaştırıldı ama sokaktan çok korkar asla kapıya yaklaşmaz .
Koku bırakmaz bir daha büyük ihtimalle ama şöyle bir şey duydum mutsuz olduklarında mutsuz oldugunu belli etmek için işerlermiş belirli yerlere ..
bu süreçte ona destek olun . İlk baştaki eğitimdeki gibi onu 1 saatte bir kumuna götürün anlatım burası kumun bebeğim deyin .

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Sanırım bu durum psikolojikmiş. Benim de psikolojim alt üst oldu, onun da.
Kimsenin çok bilgisi yok sanıyorum. Bu süreci inşallah atlatınca buraya tüm deneyimlerimi aktaracağım böyle bir şey yaşayan olursa diye. Bilinmezlik çok kötü.

Benim kedilerim kısırlaştırıldıktan sonra bu şekilde sorun yaşamadılar, ufak çiş bırakmalar belli bölgelerde devam ediyor ama sorun edecek kadar çok değil. Kokusu da kalmadı bu arada. Zaten 5 erkek kedimden yalnızca 1 tanesi çiş bırakma huyuna sahipti, muhtemelen seyrek aralıklarla hormonel olarak devam ediyor.

Birkaç gün daha bekleyin derim, sonuçta her kedinin huyu suyu farklı. Zamanla düzelecektir diye düşünüyorum.

Koltuk kurudu ama ne yazık ki koku geçmedi. Biraz hafifledi ama geçmedi. Acaba nasıl geçireceğimi bilen var mı?

Bulaşık makinesi parlatıcısı ile silin .
Sonra üstüne bolca karbonat dokun 1_2 saat beklesin .
Sonra makine ile çekin.
Benimki de geçen hafta oldu bıraktı koku bırakmayı.
Geçmiş olsun

O şekilde miyavlamasi normal arasıra kızan döneminde yine miyavlamaları olacak çünkü kediniz kısır olduğunu bilmiyor :) içgüdüsel yani.Ama eskisi gibi uzun sürmez 1,2gun surer, koku bırakmaz

Cevap veren arkadaşlarım teşekkür ederim.
Bulaşık makinası parlatıcısı ile deneyeceğim.
4 gündür tüm kapılar kapalıydı sadece odama giriyordu ve koku bırakmadı. Bugün annem odanın kapısını açınca yine koltuğa yapmış. Kokuyu aldığı için mi acaba? Silince bir daha yapmaz değil mi?

koku geçmiyor üzgünüm dene ben herşeyi denedim geçmedi karbonat vb vb vb kimyasal herşeyi
1 ay içinde geçicektir o koku bırakması vücudundaki testeron kısırlaştıktan sonra belli bir zaman atılmıyor

Koltuğun rengi soldu silmekten. Şansımı deniyorum yine de ne yapayım.
Bugün yapmamış bir yere. İnşallah bu şekilde devam eder de şu dönemi atlatırız.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Size tavsiyem kendi psikolojinizi de düzeltmeye çalışın çünkü kediler sahiplerinin psikolojilerini çok iyi anlarlar. Erkek kedim olmadı o kısmı tam bilmiyorum ancak kısırlaştırmadan sonra yavaş yavaş geçer diye düşünüyorum. Genel itibariyle daha önce okuduğum yorumlar bu şekildeydi. Ona karşı nazik olun. Vette de uzun bi süre kalmış çünkü terkettiğinizi düşünmüş olabilir. Kedilerde çok fazla oluyor terkedilme korkusu. Onu şımartın ancak kesin yasakları da belirleyin. Ameliyattan 1 hafta kadar sonra olsun bu belirleme olayı. Onu karşısınıza alın konuşun ve hafif de olsa bağırmadan ama ses tonunuz sinirli bir şekilde ona tuvaletini yaptığı yeri gösterin. Tuvaletini her kumuna yaptığında da ödüllendirin en sevdiği mamalardan verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…