- 26 Haziran 2023
- 138
- 44
- 25
- Konu Sahibi birhemsiree
Merhaba öncelikle biraz uzun olacak bu yazı ama sabirla okumanizi ve yorumlamanizi temenni ediyorum. Esim yakin zamanda spermiogram ve dna hasar testi verdi. Morfoloji %1 ileri hizli hareket %0 ileri yavas %12 yerinde hareketli %10 hareketsiz %78. Bunun yanısıra likefaksiyon süresi 55 dk. Semen viskozitesi anormal. Dna hasar testinde fragmantason yani dna hasari % 14 bu normal kabul ediliyormus. Doktor proxymen ve krilom isimli iki takviye ilac verdi krilom omega 3 iceriyor ben de kullanacakmisim. Likefaksiyon suresi viskozite ve hiz birbirini tetikliyor arastirmalarimdan bunlari öğrendim. Bu basligi hem bilgilendirme hem sorunlarimiz paylasmak amaciyla açıyorum. Doktor likefaksiyon yani semen sivilasma suresiyle ilgili bir sey onermedi (normali 30 dk yada daha az) ben sordugumda bunlara takilmayin dedi sivilasma icin alternatif tedavi yok dedi salgi bezleriyle ilgiliymis. Ama ben bunun da hızı etkileyebilecegini arastirdim ve öğrendim bu sebeple nac 600 efervesan tablet sordum doktora işe yaramaz dedi. Bunun uzerine tekrar arastirdim ve kullananlarda likefaksiyon suresinde azalma oldugunu okuduğum icin nac 600 aldım esim bugun kullanmaya basladi. Bu ilac bir balgam söktürücü esasında asetilsistein etken maddesi iceriyor bu da sıvılasmaya etki ediyor. Ancak ne kadar sure kullanmamiz gerektigini bilmiyorum. Doktor ise yaramaz deyip kestirip atti cunku. Ayni zamanda çaksır suyu ve keciboynuzu özü genel sperm takviyesi icin kullanmaya başladi esim. Henuz 6 aydir deniyoruz bir bucuk yila yakindir evliyiz bu surecte esim doktora gitmemisti testi yeni verdi. Morfoloji sorunu icin herkes zor düzeliyor yada düzelmiyor demis bizim sadece morfoloji degil diger seyler de sorun oldugu icin (sıvilasma süresi ,viskozite ve hız) ne yapacagimizi bilmiyoruz sadece verilen takviye ilaclari kullanmaya calisacak duzenli bir sekilde. Esim de ben de çok üzüldük ona cok belli etmemeye calisiyorum ancak endiselerim cok fazla. Rabbim zorlastirmasin kolaylastirsin sizlerin bu konuda paylasacagi yada önerecegi seyler varsa dinlerim
Son düzenleme: