ERKEK İNFERTİLİTESİ

Ailem tarafından sosyal baskı yok fakat çevre tarafından var diyebilirim, hani herkes gözlüyor gibi bir sorun çıkmasını… Biz 1 yıl 2 aydır evliyiz ilk aylar korunduk ama yaklaşık 1 seneye yakındır istiyoruz, benim hormonal bir sıkıntım çıkmadı sadece tshı 2.5 altına indirmek istedi doktor gebelikte öyle isteniyormuş benim biraz daha yüksekmiş geçen ay o da indi şükür adetlerim 35 günde bir oluyordu geçen ay hsg çektirdim daha günüm olmasına rağmen adet sancısı çekiyorum sanki 2

Ben hsg çekildiğim için ilk aylar çok önemli sizce doktorumdan çatlatmayı destekleyici e bir şeyler istemeli miyim bu ay? Çünkü eşimin de değerleri düzelmeye gitmiştir hemen hemen 2 aydır kullanıyor ilaç bu konuda siz daha tecrübelisiniz nasıl bir yol izlemeliyim

Ben de 23-24 günde bir adetim olurdu. Klomen kullanırken 25-27 gün arasına çıktı. 25 gün iyi değil miymiş ki canım? Orayı anlayamadım. Benim tsh 1.5 ama doktorum adet günümle ilgili birley demedi. Kısa döngülüsün dedi sadece... hsg'den sonra değerlendiridniz mi canım

Canım yanlış yazmışım 35 günde bir oluyorum günüm olmamasına rağmen sanki adet sancısı yaşıyorum

Yanlış yazmışım 35 günde bir oluyorum, günüme daha olmasına rağmen adet sancısı çekiyorum hsg acaba döngüyü değiştirebilir mi diye düşündüm.. Gün aşırı ilişki önerdi doktor Şuan o şekilde ilerledik

Canım sor istersen ama doktorlar vitamin takviyesi pek vermiyor benim gördüğüm. Sana zaten ınofolic vermiş. Klomen verirse yumurta takibi yapması lazım. O da başka bir süreç. Hsg'den hemen sonra yumurtanı takip etmek istemeyebilir. Seni kendi haline bırakacaktır diye tahmin ediyorum bir kaç ay. Klomen femara gibi yumurta geliştirici ilaçlar kist de yapabiliyor o sebeple doktor kontrolünde içilmeli canım. İnoflic yeterli bence. Ovulasyon testiyle de takip ediyor musun?

hsg den hemen sonra neden yumurta takibi yapmak istemeyebilir aslında en verimli olan dönemlerden biri değil mi canım? Ovualsyon testini pek beceremedim açıkçası bütün çizgiler aynı gibi geliyor bana

hsg den hemen sonra neden yumurta takibi yapmak istemeyebilir aslında en verimli olan dönemlerden biri değil mi canım? Ovualsyon testini pek beceremedim açıkçası bütün çizgiler aynı gibi geliyor bana
Hsg sonrası şans arttığı için doktorlar genelde kendi haline bırakıyor benim gördüğüm. Sen yine de sor canım. Sen istersen takip de yapacaktır.. ovulasyon testi bana kalırsa çok önemli. Çünkü yumurtalamayı kaçırıyor olabilirsin. İlla adetin 12. 14. Günleri yumurtlanmıyor. Ben 7. Günde bile yumurtlama görmüştüm. Bana göre önemli bi test ama tabiki hepsi tercih meselesi canım.

Anladım canım tecrübelerini aktardığın için teşekkür ederim ayın 25 inde randevum var bakalım doktorumu da değiştiriyorum, inşallah isteyen herkes sağlıklı ve hayırlı benişleri kolaylıkla alır kucağına

Rica ederim kuzum ne zaman istersen bilgi paylaşımı yapabiliriiz. Özellikle eşimle aynı gibi oldukları için eşinin sürecini merak ediyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun. Gelsin sağlıkla bebişlerimiz . İnşallah adetin gelmez de gerek kalmaz yumurta takibine kuzum bebişin seninledir.

İnşallah canım çok teşekkür ederim umarım senin de aşılama sürecin güzel geçer

Herkese merhaba. Eşim sperm testi verdi doktor hızının düşük olduğunu söyledi normal olması için %40 ve üzeri olması gerektiğini söyledi. Bizim %30 çıktı keçi boynuzu pekmezi ve doktorun tavsiye ettiği vitamini kullanıyor. Böyle sorun yaşayan var mı bu %10 luk düşüklük ne kadar etki eder hamile kalmayı. Tecrübeli olanlardan yorum bekliyorum kızlar

Merhabalar öncelikle bende hikayemi size anlatmak isterim geçen yıl mayıs ayında bir düşük yaşadım gerçekten çok zor bir düşüktü çok sancılı ve çok kanamalı hemde yalnızca sekiz haftalık olmasına rağmen daha sonra altı ay ara verip tekrar gebelik planladık Aralık ayında kimyasal gebelik geçirdim bildiğiniz gebelik belirtilerim vardı aşırı mide bulantısı ve halsizlik olduğu için gecikmemin üçüncü gününde şüphe duyunca test yaptım ve pozitifti 11.günümde adet olmuş gibi kanamam oldu zaten beta hcg asla olması gerektiği gibi gitmiyordu yani malesef kimyasal gebelik geçirdim sonra yine bir ay ara verdik ve şubat ayı geldi tekrar düşünmeye başladık biraz zaman aldı ama bende eşimi doktor kontrolünden geçmeye ikna ettim ve ramazan ayı sonrası nisan ayında doktora gittik eşimin sperm sayısı biraz düşüktü hareketinde azalma vardı ve bol miktarda da lökosit yani enfeksiyon da vardı enfeksiyondan olabilir dediler çünkü bütün kan hormon testleri normaldi genomen şase kullanıp bir ay sonra kontrol spermiogram dediler ve bugün kontrole gittik toz fayda etmişti değerleri gercekten yükseldi ama ileri hareketlilik hala olması gerekenden düşük ultrason istendi ama ben şuan idrar testinde silik bir pozitif çizgi gördüm aşırı halsizlik vücut ağrısı uyuklama var bende ve aslında bir hafta geçti günüm ama yumurtlama testinde 21.günde yumurtladım normal olduğunu düşünüyorum bu yazıyı yazmamın sebebi hem gercekten çok üzüntü yaşamış sıkıntı çekmiş bi kadın olarak sizlere bir faydam olabilir düşüncesi hemde ileri hareketlilik düşük olmasına rağmen gebelik olabilir mi size de sormak istiyorum bu arada ilk gebeliğimden beri bu sayfadayım sizlerden çok şey öğrendim diyebilirim belki benimde bir faydam dokunur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…