Merhaba, azfc delesyonu nedir hiçbir fikrim yok öncelikle onu belirteyim. Biz varikosel sebebiyle tansel beye gitmiştik. Kısaca hikayemizi anlatayım siz karar verirken yardımcı olur belki. Bizde erkek infertilitesi var. Eşimin sperm sayı, hız ve morfolojisi düşük. Varikosel var dediler doğruca İstanbula gittik. Tansel bey ile görüştük. O da kendi çalıştığı laboratuvarda test istedi yaptırdık. Çocuk sahibi olmak için 4 yolunuz var; 1 beklersiniz kendiliğinden olur imkansız değil ama bunca yıldır iki elin parmağını geçmez benim gördüklerim, 2 aşılama ki sizin sayılarda önermiyorum, 3 tüp bebek, 4 varikosel ameliyatı ama ameliyatı bu sayılarla önermiyorum çünkü tüp bebek için yeterli ben size tüp bebeği tavsiye ediyorum dedi. İlk tüp bebeği yaptırdık negatif oldu. Döllenme oranı falan çok düşüktü. Geriye hiç embriyo kalmadı. Ameliyat edeceğiz bir daha denesek yine aynı sonuç olur boşa yaparız dedi. Ameliyat etti eşimi. Şimdi ikinci kez deniyoruz. Döllenme oranı daha yüksek oldu ama 5.gune sadece 1 tane embriyomuz ulaştı. Transfer için geçen ay gittim bu sefer rahimde problem gördü kendi doktorum. Onun için bir iğne yaptı. 2 ay bekleyip sonra gideceğiz.
Tansel bey net bir insan, ben kötü bir doktor olduğunu düşünmüyorum. Kendisini gelistirmis, bilgili bir doktor. Kendisine gerçekten çok güveniyor, konuşmasından anlaşılıyor zaten. Şu an için size tavsiye ederim ya da etmem diyemem çünkü ben henüz sonuç alamadım.
Bu ismini yazdığınız tüm doktorların YouTube videolarını ve instagram canlı yayınlarını takip etmenizi öneririm.Karar verirken size yardımcı olur bence.
Rabbim hepimizin kucağını doldursun inşallah en kısa zamanda..