Erkek Çocuklari bir araya gelince

Lut_ran

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
3.621
4.098
333
Iyi aksamlar hanimlar.erkek cocuklari 6-7 yaş bir araya geldiklerinde savas türü oyunlari oynuyorlar(bedensel) sizce bu saglikli mi.Engellemek gerekli mi?
Yasak getirmeli mi?
Sizlerin bu konuda tutumu nasil?
Simdiden tum cevaplar icin teşekkür ediyorum.

Yasaklamali mıyız? Mesela oyuncak bir kilicla birbirlerini dürtüyorlar.Cok korkuyorum gözlerine isabet edecek diye.ben silah, tabanca, kilic bu tur oyuncaklar almadim hic ama arkadaslarinda var.

Burdayim :)
Ya ne yazik ki kılicimoz falan var. Işın kılı ci kalkan ok yay ne varsa var bizde. Vurmadi kimseye ama yine de sakincali ne yazikki.

Biz bu oyuncak konusun da becereksiz cıktik.
Bir araya geldiklerinde uygulamaya geciyorlar :) ödüm kopuyor.mesela bir arkadasiyla bir araya geldiginde savas oyununa yasak getirmeli miyim bunu cok merak ediyorum.deli gibi vuruyorlar birbirlerine önce kıkırdayip sonra canlari yaninca da agliyorlar.

Bir araya geldiklerinde uygulamaya geciyorlar :) ödüm kopuyor.mesela bir arkadasiyla bir araya geldiginde savas oyununa yasak getirmeli miyim bunu cok merak ediyorum.deli gibi vuruyorlar birbirlerine önce kıkırdayip sonra canlari yaninca da agliyorlar.
Ya benim ki bunu yapmiyo pek. 5 yasin da. Genel de tv unitesinden paaatt küt araba ucuruyo :) youtbe wideolari yuzunden siddet meyili var biraz. Izletmiyoruz artik. Yasaklamak yerine yanlis oldugunu anlatabilirseniz daha köklu bir cozum olur.

Ya benim ki bunu yapmiyo pek. 5 yasin da. Genel de tv unitesinden paaatt küt araba ucuruyo :) youtbe wideolari yuzunden siddet meyili var biraz. Izletmiyoruz artik. Yasaklamak yerine yanlis oldugunu anlatabilirseniz daha köklu bir cozum olur.
Teşekkür ederim:) evet youtube videolari cok fena.benimki de izliyordu. Bazi youtuberlar cok argo konusuyor ben de izletmemeye basladim.

Şiddeti çağrıştıran oyuncaklar almamak oynatmamak ,şiddet içerikli dizi film ve haber seyrettirmemek.

Mesela bu asker dizileri filan çok sakıncalı aslında büyükler izlerken çocuklarda bakıyor etkileniyor farkında olmadan

Şu iletiyi paylaşmak için geldim :)
Screenshot_20180629-225347~2.webp

Valla benim yorumum çocukların evciligine oyununa karismamak. Biz de ne salakça oyunlar oynardık, aklın durur. Ama bunlarin hepsi yaratıcı zekaya bir etken
Çok rahatsız oluyorsaniz yasaklamak yerine oyun kurma aşamasında yanında olabilirsiniz. Mesela bir kutu oyunu açarsanız,onu oynarlar. Ya da siz kurarsiniz oyunu, kamp yapmisiz. Şu koli çadirmis. Ama ayı varmış. Nasıl saklansak? Falan diye.
Gerçi ne kadar yasaklasaniz da nafile. Biz oyuncak silah almazdik asla, çocuk terliği tüfek gibi tutar bizi öldürmüş gibi yapardı :)) çocuk iste,

Şu iletiyi paylaşmak için geldim :)
Eki Görüntüle 2163402

Valla benim yorumum çocukların evciligine oyununa karismamak. Biz de ne salakça oyunlar oynardık, aklın durur. Ama bunlarin hepsi yaratıcı zekaya bir etken
Çok rahatsız oluyorsaniz yasaklamak yerine oyun kurma aşamasında yanında olabilirsiniz. Mesela bir kutu oyunu açarsanız,onu oynarlar. Ya da siz kurarsiniz oyunu, kamp yapmisiz. Şu koli çadirmis. Ama ayı varmış. Nasıl saklansak? Falan diye.
Gerçi ne kadar yasaklasaniz da nafile. Biz oyuncak silah almazdik asla, çocuk terliği tüfek gibi tutar bizi öldürmüş gibi yapardı :)) çocuk iste,
Ya çok sağolun. Yazi çok komik :DErkek çocuklari gercekten cok seviyorlar bu tür oyunları:) yasaklamak olmaz diyordu bir yanim.Sakınan goze çop batarmis.bu yazi da bana iyi geldi.Daha yazin anneler lutfen.
Fikirleriniz benim icin degerli gercekten.

Oyuncak silah konusunda katıydım, sonra bir yazı okudum ve katı bakmamaya başladım.
Kesinlikle almam derken oğlum büyür isterse alırım diyorum.
Ama o yazı neydi, neyden bahsediyordu onu hatırlamıyorum artık.

Iki oğlum var büyük oğlum savascilik silah kılıç hic almadik oynamadi kendiside istemedi ama 7 yasina geldikten sonra bi oglum daha oldu su an 5 yasinda 3 yasindan beri tek meraki ya asker ya da polis olmak her oyuncak almak gittiginde polis rozetleri tabanca tüfek ne varsa aliyo aksama kadar evde savas yapiyo icinden geliyo çizgi film nerdeyse hic izlemiyor youtube de cok az zaman geciriyo bana gore icinden geliyor büyük oğlum hala hoşlanmıyor onun oyunlarindan sizin yapabileceğiniz daha sakin birbirlerine vurmadan oynamalarini saglamak bizde vurma kirma yok ama kosarak atlayip zipliyor

Ben karışmam oyunlara sadece takip ederim can yakıcı bir durum olursa müdahale ederim.
Savaş,şiddet oyunları elbette hoş değil ama benim gözlemlediğim kadarıyla oynamayan/oynatmayan da pek yok.
Bu tip savaş oyunları strateji yapmayı gerektirdiği için zekaya olumlu yönde etkisi vardır demişti bir pedagog ama elbette gözetim altında.

Benim beş yaşındaki oğlum da araba hastası :) hatta büyüyünce ne olacaksın diye sorduğumuz zaman polis arabası olacağım diyor :) oyunları da genelde polis hırsızı kovalıyor şeklinde.ama yaptığımız en iyi şey telefonu haftada bir indirmek oldu o da sadece pazar günleri oynuyor iki haftadır.çok bağımlısıydı inanın iki günde alıştı .pazarı iple çekiyor artık :)

Erkek çocuk annesi değilim ama gelişim psikolojisi eğitimi aldım zamanında :) Bu itişmeli kakışmalı oyunlar (birbirlerine ciddi zarar vermedikleri sürece tabi) çocukların hem bedensel gelişimine olumlu katkıda bulunuyor, hem mücadele duygularını geliştiriyor (başarmayı öğreniyorlar), hem de arkadaşlıklarını pekiştiriyor (gruplaşma olduğu için bir aradalık farkındalığı)

Birbirlerine ciddi zarar vermedikleri, güç sınırlarını bildikleri sürece itişmeli kakışmalı oyunlar oynamalarında bir sakınca yok.

İki oğlum var öyle oyunlar oynamszlar, onlar tüm hayatı futbol top oyunları bütün gün top oynuyorlar.10 ve 7yașındalar

Back
X