• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ERKEK COCUK ANNELERİ YARDIMM:( :(

4 yaşına kadar konuşmazsa kritik dönemi gecirdiginden konuşmasında kalıcı hasarlar kalabilir. Ama suan endişelenmeyin 3 yaşına kadar bekleyin olmazsa bir doktora danışın.

Tam tamina 2 yasinda oglum var.toplam 5-6 kelime konusuyo.ve surekli ciglik atiyo.sizin cocuklariniz kac yasinda konustu:KK43:(( erkek cocugu gec konusurmus kiz cocugu erken konusurmus dogrumu bu:KK43: konusmamasi normalmi.her soyledigimizi anliyo yap dedigimiz ne varsa yapiyo getirip goturuyo ama sadece konusmuyo
Oğlum 20 aylık. Çevremizde kız ve erkek çocuklara baktığımda kızlar daha başarılı ama erken konuşan erkek çocukları da var. Son zamanlarda çok fazla tv izlettim :( ve konuşması durdu diyebilirim. Tv izlerken hayattan irtibatını kesiyordu! Tv olayını kaldırdım. Pepe dergilerimiz vardı. Tv krizine girince hemen dergileri açıyorum başlıyorum ne var ne yok anlatmaya. Sevebileceğini düşündüğüm oyunlar üretiyorum, yakın mesafe oturuyorum her cümleye bak ile başlayıp gözünün içine bakıyorum. Komik hareketler, tekrar tekrar aynı şarkı aynı dans. Her şeyin ismini tekrar tekrar söylüyorum. Neyi istiyorsa ismini söylemeye teşvik ediyorum. Ilk günler bayaa bi sabır istiyor. Resmen yeniden oyun oynamayı öğreniyorsunuz :110: zor olsada sabır sabır sabır! Hep derim 'evlat ana Baba'nın sivri kalmış yerlerini törpüler' sağlıkla büyüsünler :nazar:

TElevizyon cook coook asiri cok izliyo gozunu hic almiyo.kapatinca agliyo.bazilari televizyon cok faydali kelimeleleri ogrenir daha cabuk konusur diyo bazilari ise asiri hiperaktif olur izletne diyo bende yapacagmida bilmiyorum.sadece cizgi film ve reklam izliyo.onlar yoksa agliyo :KK43:
Oğlum sabah uyanınca yanına gittiğimde bana 'niyaya' (niloya) demeye başlamıştı! Isırma,saç çekme, istediği olmayınca kendini yerden yere atmalar, ağlama krizleri, elindekini atma, inat, iştahsızlık, gece uyanmaları ağlamaları ne ararsan var yani! İnan bu kötü alışkanlıkları bile tv ye bağlıyorum. Tabi hala devam ediyorlar ama eskiye göre daha uysal sanki. Inşallah daha iyi olacak. :KK33::nazar::nazar:

Tam tamina 2 yasinda oglum var.toplam 5-6 kelime konusuyo.ve surekli ciglik atiyo.sizin cocuklariniz kac yasinda konustu:((( erkek cocugu gec konusurmus kiz cocugu erken konusurmus dogrumu bu:( konusmamasi normalmi.her soyledigimizi anliyo yap dedigimiz ne varsa yapiyo getirip goturuyo ama sadece konusmuyo
benim de tam 2 yaşında bir oğlum var daha 10 martta doğum gününü kutladık ellerinizen öper. benim oğlum çok şükür her şeyi konumşabiliypr. ne istdeğini her cümleyi kurabiliyor. sinirlenerek ifade ettği hiç bir şeyi yapmıyorum. bırak sinirlenerek dediğini yapmayı rica etmeden konuştuğunda bile yapmıyorum. "anne bana su ver " diyor anlamadım anneciem su bu şekilde mi istenir diyorum "annecim bana su verirmisin " diyor. bende tabiki annecim sana su veririm diyorum ve kalkıp su veriyorum:)))

soruna gelince canım arkadaşım; evet senin oğlunun konulması da normal.ama onu konulması için zorlamalısın. yani tatlı şekilde. ben ilk başlarda ne istedğini dile getirmeden vermiyordum. şimdi istediğini rica etmeden vermiyorum. ve öyle anlıyor ki emin ol:) ha bu arada sen onu anladığını ifade edersen işin kolaylaşır. oğlum konuşamazken bana ıh ıh diye işaret e4diyor diyelim ki. ve ben ne istediğini anlıyorum örn su:) hep sudan örnek verdim. anneciğim su mu istiyorsun diyorum hı hı diyor. bende işaret etme o zaman canım anne su ver de diyordum ve o su ver demeden vermiyordum. işte dedğim gibi böyle böyle konuşması bi anda arttı. kendi cümle kurmaya başladı. şimdilerde de rica etmeden vermiyorum. ve artık çok şeyi ben demeden rica ederek söylüyor. annecim işin bitti mi? evet oğlum . ikimiz çiftlik yapalım mı? tabiki oğlum:))) gibi

Tam tamina 2 yasinda oglum var.toplam 5-6 kelime konusuyo.ve surekli ciglik atiyo.sizin cocuklariniz kac yasinda konustu:KK43:(( erkek cocugu gec konusurmus kiz cocugu erken konusurmus dogrumu bu:KK43: konusmamasi normalmi.her soyledigimizi anliyo yap dedigimiz ne varsa yapiyo getirip goturuyo ama sadece konusmuyo

Benimde 18 aylık bir oğlum var ve bitti geldi yok anne annemm dio mama gibi bazi kelimeleri söylüyo üstelik babayada haba dio ben haba değil o baba dediğimde sinirleniyo ve israrla o haba diyo:))ama arkadasimin 16 aylik kizi var bülbül gibi maşallah :) bana doktor biraz gec konuşabilir normal ama kitap okuyun bol bol cocugunizla kinusun demişti bende bekliyorum artık konussun diye bakalım artık

C
benim de tam 2 yaşında bir oğlum var daha 10 martta doğum gününü kutladık ellerinizen öper. benim oğlum çok şükür her şeyi konumşabiliypr. ne istdeğini her cümleyi kurabiliyor. sinirlenerek ifade ettği hiç bir şeyi yapmıyorum. bırak sinirlenerek dediğini yapmayı rica etmeden konuştuğunda bile yapmıyorum. "anne bana su ver " diyor anlamadım anneciem su bu şekilde mi istenir diyorum "annecim bana su verirmisin " diyor. bende tabiki annecim sana su veririm diyorum ve kalkıp su veriyorum:)))

soruna gelince canım arkadaşım; evet senin oğlunun konulması da normal.ama onu konulması için zorlamalısın. yani tatlı şekilde. ben ilk başlarda ne istedğini dile getirmeden vermiyordum. şimdi istediğini rica etmeden vermiyorum. ve öyle anlıyor ki emin ol:) ha bu arada sen onu anladığını ifade edersen işin kolaylaşır. oğlum konuşamazken bana ıh ıh diye işaret e4diyor diyelim ki. ve ben ne istediğini anlıyorum örn su:) hep sudan örnek verdim. anneciğim su mu istiyorsun diyorum hı hı diyor. bende işaret etme o zaman canım anne su ver de diyordum ve o su ver demeden vermiyordum. işte dedğim gibi böyle böyle konuşması bi anda arttı. kendi cümle kurmaya başladı. şimdilerde de rica etmeden vermiyorum. ve artık çok şeyi ben demeden rica ederek söylüyor. annecim işin bitti mi? evet oğlum . ikimiz çiftlik yapalım mı? tabiki oğlum:))) gibi
Çok iyiymiş bu yaptığınızoysa ben oğluma s demeden su istediğini anlayıp su veriyorum yani oğlumun her hareketini anladiğım için açmı susadımi dışarı mi çıkmak istiyor kakami yaptı uykusu varmı hepsini ben o istemeden yapıyorum sanırım ben yanlış yapıyorum farkettim

oğlum tam iki yaşındayken kreşe başladı, evde maalesef konuşmasına çok ihtiyaç duymuyordu, ağlamasın diye özellikle babannesi sonra da biz istediklerini yapıyorduk. belki de bu sebeple konuşabilecek çocuk konuşmuyordu. çünkü kreşe başlaması ile konuşması birden hızlandı, bir iki ay içinde 5-6 kelimelik cümleler kurmaya, şarkılar söylemeye, hikaye kitaplarını ezberlemeye başladı.

tv konusunda yorumum olacak bir de, açıkçası o kadar nasıl tv izletebiliyorsunuz şaşırdım, bir de yaşına uygun olmayan reklam vb. benim oğlum biraz hassastır mesela, yaşına uygun olmayan bir şeyler izlettiğimde gece hemen kabus görür, anlarım tv den kaynaklı olduğunu. belki oğlunuzun çığlık atmasını tv ye bağlayabilirsiniz buradan, ne izlediğini takip ederek. ki klip ve reklam asla izletmeyin diyor uzmanlar.

Back
X