bende 3 yaşında konuşmuşum bence korkma her çocuk farklıdır kimi 9 yaşında konuşmaya yürümeye başlar kimi 5 yaşında. bir çocuk doktoruna götürün istersenizTam tamina 2 yasinda oglum var.toplam 5-6 kelime konusuyo.ve surekli ciglik atiyo.sizin cocuklariniz kac yasinda konustu(( erkek cocugu gec konusurmus kiz cocugu erken konusurmus dogrumu bu konusmamasi normalmi.her soyledigimizi anliyo yap dedigimiz ne varsa yapiyo getirip goturuyo ama sadece konusmuyo
Aslinda pek fazla ik mik da demiyoNasil buyutuyorsunuz? Konusuyor musunuz ve konusmasina izin veriyor musunuz?
Yapilan soyle bir hata var. Aileler cocuklari her ik-mik deyisinde, onun istedigini anlayip yerine getiriyorlar. Veya yanlis soyledigi seylere gulup, duzeltmek yerine o yanlislikla devam ediyorlar. Birakin cocuklari konussun, kelimeleri dogru ogrensin. Isteklerini ik-mik ederek degil, konusarak soylesin. 2 yasinda o kadar kelime bana normal gelmedi. Erkekler gec konusur diye bir teselliye inanmiyorum.
TElevizyon cook coook asiri cok izliyo gozunu hic almiyo.kapatinca agliyo.bazilari televizyon cok faydali kelimeleleri ogrenir daha cabuk konusur diyo bazilari ise asiri hiperaktif olur izletne diyo bende yapacagmida bilmiyorum.sadece cizgi film ve reklam izliyo.onlar yoksa agliyoOnce doktora gotur canim tv izliyorsa kapat fazla baktirma ve surekli konus masal anlat sarki soyle resimlerdekilerin ne oldugunu sor sen soyle sonra ona sor benim oglumda 25 aylik tv bakiyor ama cok degil yemek yerken yada ben namazdayken gun icinde devamli konusuyoruz gayet iyi konusuyor ben dogdugundan beri hep konusdum kimsem olmadigi icin simdilerde ona laf yetistirecem diye cenem agriyovalla istedigi seyi soylemeden yapma anlamadim de soyler belki her cocuk bir degil sıkma canini gec olsun guc olmasin
Arkadasinizin oglu 2 bucuk yasina kadar cat pat bikac kelime konusuyomuydu.birde arkadasiniz tv cok izletiyomuarkadasimin ogluda ayni sekilde konusmuyordu..ama 2,5 yasinda birden konusmaya basladi.
belki sizin oglunuzda birden konusmaya baslar,tabi siz yinede bir pedagogla gorusun.
Tesekjur ederim cevabiniz icin :) biraz fazla canimi sikiyorum galiba.bende konusuyorum amma surekli tv istiyoOnce doktora gotur canim tv izliyorsa kapat fazla baktirma ve surekli konus masal anlat sarki soyle resimlerdekilerin ne oldugunu sor sen soyle sonra ona sor benim oglumda 25 aylik tv bakiyor ama cok degil yemek yerken yada ben namazdayken gun icinde devamli konusuyoruz gayet iyi konusuyor ben dogdugundan beri hep konusdum kimsem olmadigi icin simdilerde ona laf yetistirecem diye cenem agriyovalla istedigi seyi soylemeden yapma anlamadim de soyler belki her cocuk bir degil sıkma canini gec olsun guc olmasin
Canim acikcasi bizim evde tv kapanmaz bitek mutfaga gidince kapanir kimsem olmadigi icin cok tv bakiyom ama arada oglum oyle reklama falan bakar ama yemek yemesi sorunlu oglumun onu oyle oyalayip yediriyorum pepeye falan bakiyor evet izlerken onlardan ogrendigi seylerde oldu sarkilari oyunlari falan ogrendi ama isde gunde toplasan iki saati bulmaz baktigi onun harici oyun oynarken tvye sirtini donup oyun oynatiyorum resim falan tvnin sesi cok olmuyor resim falan yapiyoruz boyuyoruz falan tvyi azaltman lazim zor ama dikkatini dagitacak seyler yap top oynat arabayla oynat sarki ac oynayin boyle boyle azalir belki canimTesekjur ederim cevabiniz icin :) biraz fazla canimi sikiyorum galiba.bende konusuyorum amma surekli tv istiyo
Arkadasinizin oglu 2 bucuk yasina kadar cat pat bikac kelime konusuyomuydu.birde arkadasiniz tv cok izletiyomu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?