- 9 Temmuz 2021
- 2.948
- 5.522
- 28
* cinsiyete göre yetiştirmek istemiyorum diyip erkek çocuğu annelerine soruyorum diye konu açmanız , muhteşem (!)merhaba sevgili kadınlar kulübü üyeleri,
1. sorum: 16 aylık bir oğlum var onu nasıl merhametli sevecen saygılı topluma yararlı bir birey yetiştirebilirim bunlar için neler yapmam gerekiyor bunlar küçük yaşta başlayan şeyler mesela oturduğumuz sitede köpek ve kediler var onları görünce seviniyor gidip seviyoruz hem kediyi hem köpeği kedi genelde kaçıyor hayvanları sevmesi çok hoşuma gidiyor hergün seviyoruz sitedeki hayvanları mesela cinsiyetine göre yetiştirmek istemiyorum bana ilerde yemek yapmaya da ev temizlemeye de yardım etsin ki ilerde bir ailesi olduğunda bu işler için eşiyle sorun yaşamasın bu tarz şeyleri kadının görevi görmesin kadınların bir çiçek olduğunu üzmemek gerektiğini nasıl bu yaşlardan başlayarak öğretebilirim birinci sorum bu
2. sorum bebeğim şuan daha 16 aylık ve akşama kadar çalıştığım için akşamları yatana kadar dibimden ayrılmıyor tuvalete bile beraber giriyoruz korkum şu mahrem olayı kaç yaşında başlar giyinip soyunurken bile bacağıma yapışan bir bebek şuan 16 aylık ama büyüdüğün de de bu kadar bana bağımlı olacak mı bilmiyorum ama kaç yaşında giyinirken veya soyunurken kendimden ayırmam gerekir mesela geçenlerde bebeğimi duş aldırdım akşam babasına bıraktım kendim duşa girdim çocuk peşimden banyoya gelmiş duşa kabin camına vuruyo eşime kızdım alsana çocuğu alışmasın böyle diye eşimde o daha çok küçük ne bilsin cinsiyetinin bile farkında değil diyor tamam haklı şuan farkında değil ama korkuyorum psikolojisini bozmaktan inşallah kendimi anlatabilmişimdir
* henüz erkek çocuğu annesi olmama pardon komple anne olmamam rağmen . çocukların 3 yaşından sonra tek başlarına yıkanmalarının (başka çocukla aynı anna yıkanmaması anlamında hem kendi cinsi hem karşı cins için geçerli ) ve mahremiyetlerini geliştimeyi öğrendiklerini biliyorum .
umarım bidahaki sefere kendinizi daha iyi ifade edecek cümleler seçebilirsiniz