• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Erkek bebekleri idarar yolu enfeksiyonu olan anneler bakar mısınız????

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

xeno

Carpe Diem
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
1.614
4
156
İzmir
Arkadaşlar oğlum 9 aylık. Geçen gün idrarı kokulu geldi bana doktorumuzu aradım. Klinik hiçbir bulgu yok. Kusma, ishal, ateş vs. Ben dayanamadım kendi başıma aldım idrar örneğini götürdüm kültüre. İdrar yolu enfeksiyonunun çok sinsi olduğunu bildiğim için telaşlandım. P.tesi günü örnek verdim. Aynı gün saat 17.00 de aradığımda 1-2 lökosit var üreme olacağını sanmıyoruz siz Salı günü arayın dediler. Aradım ve üreme olmuş. Kesin sonucu yarın verecekler. Temizliğine çok dikkat ediyorum. İçirdiğim suyu 10 dk kaynatmadan vermiyorum. Kaşığı, tabağı strilizatörde dezenfekte oluyor.. Söylermisiniz ben nerede hata yaptım??? Şimdi ne yapmam gerekli?? Çocuk doktorumuzu değiştirip pediatrik nefroloğa mı gitmeliyim?? Lütfen yardım edin çok şaşkınım

Ne güzel kimsenin bebeği idrar yolu enfeksiyonu değil. Sizler adına sevindim..

canım bizim başımıza gelmedi ama arkadaşımın bebeği oldu
aradım bugün sordum1 hafta antibiyotik kullandı geçti
herhangi büyük bir sorun yaşamamışlar
iştah düzeliyormu o da birşey diyemedi çünkü onun oğlu henüz sadece emiyor

canım bizim başımıza gelmedi ama arkadaşımın bebeği oldu
aradım bugün sordum1 hafta antibiyotik kullandı geçti
herhangi büyük bir sorun yaşamamışlar
iştah düzeliyormu o da birşey diyemedi çünkü onun oğlu henüz sadece emiyor

Canım ilgine çoook teşekkür ederim. Bugün ben başka bir lab. daha götürüp yeni bir test yaptırdım. Az önce doktorumuzla görüştüm tesadüftür ki bugün benim gittiğim lab.dan yine kültür istedi. Bende bugün götürdüm dediğimde iyi yaptın bakalım sonuca göre hareket edeceğiz dedi. Çok korkuyorum

canım çınar bebeğe çok geçmiş olsun hani sakınan göze çöp batar derler ya aynı o hesap seninkisi.
malasef bu konu hakkında hiç bir fikrim yok.ama bence hemen dr unu değiştirme

ben bu konuyu yeni gördüm canım
arkadaşımın oğlu çok sık idrar yolu enf oluyordu, doktorları artık sünnet önermişti ve 2,5 yaşında sünnet yaptırdılar
geçmiş olsun arkadaşım
ben bir de şu herşeyin steril olmasına takıldım canım
bu kadrı biraz fazla gibi sanki
vücudun mikroplara da alışması gerekiyor sonuçta
doktoruna bu konuyu da bir sor istersen

öncelikle geçmiş olsun ben de erkek bebek annesiyim ama başımıza gelmedi böyle bir şey.bence de bu kadar titiz olma seni anlıyorum mükemmel bir şekilde büyütmek istiyorsun bebeğini ama bu kadar üstüne düşme mikroplara karşı bağışıklık kazansın ki her fırsatta hasta olmasın. ayrıca sonucu merak ettim yazarsan sevinirim umarım endişe edilecek bişeyi yoktur

canım çınar bebeğe çok geçmiş olsun hani sakınan göze çöp batar derler ya aynı o hesap seninkisi.
malasef bu konu hakkında hiç bir fikrim yok.ama bence hemen dr unu değiştirme

Aynen öyle. Bakım esiri oldu benim oğlan.. İlgine teşekkür ederim.

ben bu konuyu yeni gördüm canım
arkadaşımın oğlu çok sık idrar yolu enf oluyordu, doktorları artık sünnet önermişti ve 2,5 yaşında sünnet yaptırdılar
geçmiş olsun arkadaşım
ben bir de şu herşeyin steril olmasına takıldım canım
bu kadrı biraz fazla gibi sanki
vücudun mikroplara da alışması gerekiyor sonuçta
doktoruna bu konuyu da bir sor istersen

Canım ilgine teşekkür ederim. Sünnet yaptıracağım mutlaka. Herşey yolunda gitseydi ve ben planladığımız gibi doğursaydım doğum sırasında sünnet olacaktı. Sonrasında babam itiraz etti neymiş mürvetmiş bilsinmiş sünnetini, yok efendim düğün yapmazmışım büyüdüğünde hayat gailesinden vs vs diye. Sonunda onun da inadı kırılacak. Steril konusuna gelince doktorum her konuda bana sakin ol diyip duruyor.

öncelikle geçmiş olsun ben de erkek bebek annesiyim ama başımıza gelmedi böyle bir şey.bence de bu kadar titiz olma seni anlıyorum mükemmel bir şekilde büyütmek istiyorsun bebeğini ama bu kadar üstüne düşme mikroplara karşı bağışıklık kazansın ki her fırsatta hasta olmasın. ayrıca sonucu merak ettim yazarsan sevinirim umarım endişe edilecek bişeyi yoktur

İlgine çok teşekkür ederim. Çınar'ın hastalığı konusunda o kadar çok kendimi suçluyorum ki nerde hata yaptım diye. Çocuğumun yüzüne bakıyorum solmuş, zayıflamış gibi sanki. Tartmaya korkuyorum. İçim acıyor ona baktıkça. Günlerdir aç, sadece emiyor. Bu beni iyice bitiriyor..

ya canım üzülme ya seni çok iyi anlıyorum sadece anne sütü verdiğim dönemde oğlum amip oldu nasıl kaptı anlamadıık bende çok titizim hastalıktan sonra dahada üstüne düştüm 2 ay uğraştık güç bela iyileşti çok şükür
ama şimdi herşeye el atıyor ağzına alıyor bende titizliği bıraktım valla mikrop alsın azcık koruduğum zaman kaptı zaten hastlığı

ya canım üzülme ya seni çok iyi anlıyorum sadece anne sütü verdiğim dönemde oğlum amip oldu nasıl kaptı anlamadıık bende çok titizim hastalıktan sonra dahada üstüne düştüm 2 ay uğraştık güç bela iyileşti çok şükür
ama şimdi herşeye el atıyor ağzına alıyor bende titizliği bıraktım valla mikrop alsın azcık koruduğum zaman kaptı zaten hastlığı

Doktorumuza Çınar'ın elleri ağzında dediğimde bana, yapacak birşey yok elleri 3. gözü. Dokunup, ağzına götürecek elbet demişti. Böyle böyle bağışıklık sistemi gelişecek, buna engel olursan anaokuluna başladığında çok hasta olur. Mikrobun içinde büyüt demiyorum ama çokta stril olmaya çalışma. Hem sana hem oğluma günah demişti.

canım fazla titiz davranma.doktorunuzun da dediği gibi sanada oğlunada yazık,bırak bağışıklığı gelişsin biraz.birde sanırım paniksin biraz,eminim elinde değil ama daha sakin olmaya çalış lütfen yıpratma kendini.sonuçları bekliyoruz,çok geçmiş olsun,inşallah hemen iyileşir iştahıda düzelir..

xeno gecmis olsun benim kizim su an 8 aylik iki kere idrar yolu enfeksiyonu gecirdi,1 hafta antibiyotik tedavisi gordu gecti,tabi cok zor geciyo istahsizlik kusma ates bazende ishal,,ilaci cok zor aliyo,yani zor bi surec,mikrobun ne oldugunu merak ettim benim kizimda iki sefer e koli mikrobu bulundu , ne kadar dikkat edersen et bi sekilde alabilir mikrobu kendini suclama,erkeklerde cok tekrarlarsa sunnet yapiyolar,

Arkadaşlar hepinize ilginiz ve desteğiniz için çoook teşekkür ederim. İyiki varsınız. Oğlumun ilk kültür örneğini ben alıp lab. götürmüştüm. 1-2 lökosit ve 1000000 Preteus üremişti. Doktorumuz bulaşmadır yada sonuç bana anlamlı gelmedi evde alınan örnekte en çok bu bakteri ürer demişti ama durumuyum ben hemen başka bir labratuvara götürdüm. Çok güvenilir bir labaratuvar ve örneği kendileri aldılar. Anlamlı ve antibiyotik tedavisini gerektiri bir üreme olmadı. Yani şükürler olsun ki idrar yolu enfeksiyonu değil. Yine durmadım USG çektirdim. Orda da sonuç aynı. Pipisinin ucunda bir mikrop var ve idrar yolları temiz.Ben Çınar'ın sünnet derisini geriye itip hiç temizlemedim. Sanıyorum o yüzden başıma böyle birşey geldi. Çok şükür oğlum iyi. Sonuçlarımızı yarın ayrıca pediatrik nefrologa göstereceğim. Ben idrar yolu enfeksiyonundan çok korkuyorum. Arkadaşım kızının bu hastalığı ile 13 yıldır uğraşıyor ve yavrum 2 kez ameliyat oldu bu yüzden. Ben de öldüm öldüm dirildim açıkcası. Çok uzattım. Herkese tekrar teşekkür ederim.Sevgiler

xeno gecmis olsun benim kizim su an 8 aylik iki kere idrar yolu enfeksiyonu gecirdi,1 hafta antibiyotik tedavisi gordu gecti,tabi cok zor geciyo istahsizlik kusma ates bazende ishal,,ilaci cok zor aliyo,yani zor bi surec,mikrobun ne oldugunu merak ettim benim kizimda iki sefer e koli mikrobu bulundu , ne kadar dikkat edersen et bi sekilde alabilir mikrobu kendini suclama,erkeklerde cok tekrarlarsa sunnet yapiyolar,

Canım sanada çok geçmiş olsun. Arkadaşımın kızında da sürekli ekoli ürüyor. Ondan bildiğim bol bol su içiriyor, yeşillikleri çok iyi yıkıyor, elini ağzına götürtmüyor. Birde kefir içiriyordu.Kefiri de özellikle kendi nefroloğu önermişti. Bilgine. Sevgiler

canım idrar yolu enfeksiyonu çok önemlidir.eğer idrar yolu enfeksiyonları tekrarlarsa iyi bir çocuk üroluğuna götürmen gerekir.bazen sünnet çözüm olabilir ama altından başka problemlerde çıkabilir.geçmiş olsun.a.s.

canım idrar yolu enfeksiyonu çok önemlidir.eğer idrar yolu enfeksiyonları tekrarlarsa iyi bir çocuk üroluğuna götürmen gerekir.bazen sünnet çözüm olabilir ama altından başka problemlerde çıkabilir.geçmiş olsun.a.s.

Desteğin için teşekkür ederim. Dün oğlumu Pediatrik Nefroloğa götürdüm görüşünü almak için kültür sonucu ve USG raporu ile. O da sorun görmedi. İlk kültürümüzü İYE olarak değerlendirmedi. Akşamda eşimin delirdin artık çocukta hastalık arayıp durma nidalarına aldırmaksızın aynı sonuçları çok yakın arkadaşımın eşi ürolog ( pediatrik değil ama ) kaptım ona götürdüm. Aynı şekilde antibiyotik gerektirir bir durum görmedi. İçim rahat açıkçası. İlk sonucu kimse kale almadı açıkçası. Benim hatalı aldığımı düşündüler örneği çünkü çıkan sonuçlarda lökosit 1-2. Ben yine de ayda bir kültür yaptırmak istiyorum. Sence abartmış olurmuyum??

Back