Erkek bebek ismi Orman olur mu?

Maiabgm

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2022
11
7
6
37
Merhaba,
Allah nasip ederse bir oglumuz olacak eşim yillardir oğlu olursa Orman adini koymak istediğini söylerdi ama simdiye kadar duyan kimseden iyi tepki almadik. Bu yuzden ben cok kararsizim. Eşim, nasil kumsal,kanat nehir konuyorsa, Orman cok daha anlamli ve guzel diye bakiyor ama cocukla dalga gecilir mi nasil olur sizin fikirleriniz nedir? Birde turkiye de hic orman ismi konulmamis sanirim

Yani tamam anlam vs olarak iyi olabilir de söyleniş olarak hiç hoş degil yani Bi insana orman diye seslenmek dilde güzel durmuyor bence yinede eşin hayaliyse bu isim 2 isim koyup çocuga ileride istedigi ismi seçme hakkı olabilir ilk isim daha kullanışlı güzel olabilir ama bana kalsa ben orman ismi koymazdım çocuguma

Ben orhan diye okumuşum başlıkta sonra farkettim. Değişik geliyor siz ne diyorsunuz?

Bir harf değişikliğiyle Orhan veya Osman oluyor isim. Çocuğunuz , hayatı boyunca isminin hatalı mı yazıldığı ; Orhan veya Osman mı demek istediği sorularıyla boğuşacak.

Çocuğunuza kolay anlaşılacak , çocuğunuz kekelese de , peltekte konuşsa rahatlıkla söyleyebileceği ; alay konusu olmayacağı bir isim vermeniz daha güzel olacaktır.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı , analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

Ben olsam farklı bir isim konusunda ısrarcı olurum eğitim hayatında sıkıntı yaşayabilir bence, illa orman olmak zorunda değil siz Çınar, Doğa ile felan değiştirmeye çalışın

Ya cok afedersiniz ben ormen diye okudum super kahraman ismi gibi Anlam cok guzel tabi ki ama bence soylenisi isim olarak cok kotu. Insanlar, hele ki cocuklar cok acimasiz, dalga gecerler, saka yapiyorum zannedip cocugu komplekse sokarlar. Ben olsam koymazdim.

Aslında ada,su, rüzgar gibi isimler konuluyor ise orman da konulabilir,evet hoş gelmiyor kulağa ama saydıklarım da çok saçma,madem eşiniz çok istiyor onun da gönlü olsun yanına bir isim daha koyarsiniz, ormanı söylemeyin digerini söylersiniz,hem belki ilerde orman ismi yaygınlaşır onu kullanmak ister

Çocuğun okul çağı gelince ;Tohumlar Fidana , Fidanlar Ağaca şarkısı söylenmesin diye dua edecek.

TOHUMLAR FİDANA FİDANLAR AĞACA

Tohumlar fidana
Fidanlar ağaca
Ağaçlar ormana
Dönmeli yurdumda

Yuvadır kuşlara
Örtüdür toprağa
Can verir doğaya
Ormanlar yurdumda

Bir tek dal kırmadan
Ormansız kalmadan
Her insan bir fidan
Dikmeli yurdumda

Toprak,Su,Deniz,Ada,Rüzgar ee Orman 'a da saygı duyuyorum En azından ikinci isim olmalı bence Orman Ali vs. ama sesleniş olarak kaba gibi..Yine de herkesin düşüncesi

Okuldaki akranları çok acımasız olabilir ve orman kaçkını falan diye dalga geçebilir. Yani yanlış anlaşılmaya da müsait isim, osman , orhan diyen çok olur. Illa ki marjinal olcak diye acayip isimler koymaya ne gerek var bilemedim.tabi yine de sizin tercihiniz kimse karışamaz.
Bi arkadaşım kızının adını eva koydu, hiç sevmedim ama onların tercihi . Bir arkadaşım da mila koydu. Ne biletim anlamsız geliyor bazı isimler bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…