• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İkinci El Erkek bebek için yürüteç sunnybaby

Merhaba,hiçkullanmadı bebeğim 40.00tl. uygunfiyata veriyorum Mavirenkte önünde müzikli çevirmeli oyuncaklar var resim maalesef yükleyemedim ist.okmeydanı eldende bakıp alabilirsiniz bebeğimin kullanmadığı telsizi,kangurusu,anakucağıda var bilginize

Merhaba,bebeğim sadece 1-2kez kullandı ama beşdk. sürmedi kullanmadığı için yürüteçi 40.00tl. uygunfiyata veriyorum Mavirenkte önünde müzikli çevirmeli oyuncaklar var resim maalesef yükleyemedim ist.okmeydanı eldende bakıp alabilirsiniz bebeğimin kullanmadığı telsizi,kangurusu,anakucağıda var bilginize

son derece gereksiz ve sağlıksız olduğunu söylüyor uzmanlar..

hiç alakası yok her uzman farklı konuşuyo bizim ailede binmeyen kalmamış hepside maşallah aslan gibi :41: hiçbişeyleride yok kimisi çocuk olmuyo erkek bebeklerde testislere zarar veriyo diyolar :53: ama maşallah yengemler çatır çatır doğuruyo :21:

Yürütecin bebek için olumsuz etkileri şu şekilde sıralanabilir:

• Vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine neden olabilir.

• Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformiteleri oluşabilir.

• Kalça yapıları tam gelişmeden, tüm vücut ağırlığının simetrik ya da asimetrik olarak kalçalara yüklenmesi sonucu kalça problemleri oluşabilir.

• Bebek yürüteçte aslında yürümez, ayakları ile iteleme yapar. Bacak boyu kısa geldiği ve tam basmayı bilemediği için parmak ucuna basar ve bu alışkanlığa neden olabilir . Böylece yürüdüğü zaman parmak uçlarında yürüyebilir.

• Bebeğini kaşla göz arasında masa örtülerini tutup çekerek masa üzerindeki ağır cisimleri üzerine düşürür veya akla gelmedik binbir türlü tehlikeye maruz kalabilir. Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan araştırmalarda 1-12 ay arasında geçirilen kafa travmalarının nedenleri arasında, %90 oranında yürüteç kazaları tesbit edilmiştir.

• Bebek kısıtlı bir mekanda kaldığı için de psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkiliyebilmektedir.

İşte bu nedenlerden dolayı bebeğinizin fiziksel, zihinsel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız YÜRÜTEÇ KULLANDIRMAMANIZI tavsiye ederiz.

Ataşehir Memorial Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Esra Dolar ın açıklaması...

ve bana yürüteç tavsiyesinde bulunan 1 uzman dr. söyle tüm uzmanlar aynı görüşte bu yürüteç mevzusunda...

valla uzmanlara kalsa şunu yapma bunu yapma şunu yedirme ama ne olduğu belli olmayan mamaları para kazanmak uğruna tıkıyolar bebelere sonra al sana obezite bilmem ne eskiden annelerimiz öyle mi yapmış süt bulamayanlar bulgurla pirinçi un edip verirlermiş uzmanlara kalsa yok çocuk bilmem ne hastası olur vs... bak eskilere taş gibiler şimdiki bebekler üflesen hasta oluyo

bebekleri 9 aydan sonra yürüteçe koyarsanız hiç bişey olmaz arkadaşlar annem beni çoook bindirmiş 9 aylık yürümeye başlamışım maşalllah kalçamda sağlam :9: :9: :9:

saçma sapan gülme bence senin sağlam olabilir ama herkesin bebeği sen ve sülalen gibi sağlam da olmayabilir bu cahil alaylı bildirimlerinle bir bebekte varolan bir rahatsızlığın farkedilemeden tetiklenmesine sebep olabilirsin hastalıklar çoğaldı eskisi gibi hiçbirşey organik değil yiyecek içecek hatta soluduğumuz hava değişti o zaman öyleydi fakat zaman değişti erken doğumlar sorunlu bebekler çoğaldı ne yazık ki ..

saçma sapan gülme bence senin sağlam olabilir ama herkesin bebeği sen ve sülalen gibi sağlam da olmayabilir bu cahil alaylı bildirimlerinle bir bebekte varolan bir rahatsızlığın farkedilemeden tetiklenmesine sebep olabilirsin hastalıklar çoğaldı eskisi gibi hiçbirşey organik değil yiyecek içecek hatta soluduğumuz hava değişti o zaman öyleydi fakat zaman değişti erken doğumlar sorunlu bebekler çoğaldı ne yazık ki ..

Gülcan arkadaşım kaliteli bir ürünle,az zaman aralıklarıyla kullanılsa pek zararlı olmaz diye düşünüyorum.Zaten bebkler çabuk sıkılır,dakikalarca kalmaz üstlerinde.Çok gerekli değil bence ama kullanılabilir diyenlerdenim.

neye nasıl güldüğüm seni ilgilendirmez ayrıca merak ettim bu saydıkların erken doğum vss... yürüteç mi sebep olmuş bunlara :9: :9::9:

Cevremde bindirip te bebeginde yada buyudukleri donemde sorun yasayan kimse gormedim
Iki cocugumuda bindirdim

Erkek bebek bindirmeme olayinida 6 aylikken uroloji dr una sordum bindirmenizde hic bir sakinca yok dedi

Back