Çocuk Hastalıkları Erkek bebeği idrar enfeksiyonu yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Uqalaa

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2017
836
351
23
34 gunluk bebeğim var lökosit 3-4 çıktı enfeksiyon var dedi böyle olupta rahat atlatan kim var zimaks diye bi ilaç verdi

Geçmiş olsun. Konu hakkında bir fikrim yok. Doktorunuza güvenin ve ne diyorsa yapın.
Sakın alternatif tıp demeyin çünkü bebiş çok küçük daha.

Yok zaten doktorun dediğini yapacam sadece morale ihtiyacım var di atlatabilenn var mi diye sordum

Benim yegenim de dogdugundan beri idrar yolu enfeksiyonu sorunu yasiyor. Dogustan sunnetliydi ve doktoru enfeksiyona bunun sebep oldugunu soylemisti. Erkenden sunnen ettirmek zorunda kaldik. Doktorunuzla gerekirse yeniden gorusun ya da degistirin doktorunuzu. Sunnet gerekiyorsa da doktorun uygun gordugu bir zmaanda yaptirin cunku sunnetten sonra enfeksiyon geciyor buyuk oranda. Bir de kullandiginiz bezden de kaynaklaniyor olabilir. Isterseniz bezinizi de degistirin. Cok gecmis olsun.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun uzulmeyin. Ona uygun ilac verirler atlatir. Kronik bir hal alirsa sunnet öneriliyor sanirim.

Prima kullanıyom bezi doktor umuzda ilk ilaç uygulaması yapalım son çare sünnet dedi

34 gunluk bebeğim var lökosit 3-4 çıktı enfeksiyon var dedi böyle olupta rahat atlatan kim var zimaks diye bi ilaç verdi

Benim oğlum 4 günlüktü idrar yollarından hastaneye yattığında, muhtemelen doğumdan gelen bir şeydi. Şikayetler ilk günden beri vardı çünkü. 7 gün antibiyotik tedavisi gördü, geçti bitti. 3 aylıkken de sünnetini yaptırdık ki tekrarlamasın. Böbreklerine ilerlerse sıkıntı Allah korusun. Sizin bebişinize de geçmiş olsun. Geçip gidiyor hepsi üzülmeyin :)

Son düzenleme:
Teşekkür ederim desteğiniz için bizde antibiyotik baslayacaz

Eninde sonunda sunnet oluyorlar zaten korkmayin. Ne kadar kucuk olursa o kadar kolay iyilesir diyorlar. Ben de 7 aylikken yaptirdim
Ya eşimin en çok istediği şey sünnet düğünü yapmak oğluyla karşılıklı oynamak o yüzden kursağında kalmaz inşallah

Hayır atesı olmadı
Size basimizdan gecen birseyi anlaticam, cok onemli.

1,5 aylik bebegime idrar tahlili yapildi lokosit 6-7 filan cikti bir kac degerde daha ufak tefek biseyler vardi, doktorumuz kultur de istedi kulturde 100 bin ureme cikti, bizi cok kucuk oldugu icin nefroloji bolumune sevk ettiler, 300 lira musyene parasi vererek nefrolojiye gittik, uriner sistem ultrasonu cekildi.

Sonra, nefroloji doktoru koca profesor bize oturdu ve sistemi anlatti. Cok uzun bir konusmaydi ama ozet geceyim: 2 aya kadarki bebeklerde idrar tahlilinde lokosit 10 uzeri olursa ve mutlaka atesi varsa idrar kulturu yapariz. Ve kulturu asla posetle degil mesaneden sonda ile aliriz.

Eger lokosit 10 uzeri degil ve ates yoksa bebegin idrar yolu enfeksiyonj olma ihtimali %1 dir dedi.

Kullandigimiz antibiyotigi hemen biraktirdi, keske cocuk doktorlari bize hemen yonlendirse bu gibi durumlarda, bos yere antibiyotik kullanimi yapilmsa dedi. Yani idrar yolu enfeksiyonu olma ihtimali %1 su an bebeginizin. Bence sizde bi nefroloji bolumune gidin belki tam tersi bir sorundur cinku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…