Erkek bebeğe pembe kıyafet paradoksu

Ne olacağından korkuyor eşiniz, erkek bebek pembe tulum giyerse eşcinsel olur diye mi? Erkek adam olmaz diye mi? Üreme organı değişmez pembe dikişli giyerse merak etmesin, yine aslan parçası gibi bir oğluşu olmuş olacak.

Saçmalık! Her şey bitti sıra renkleri mi ötekileştirmeye geldi? Erkek adam pembe giymezmiş. Giydireceğim efendim, ilerde oğlum olursa pembe giydireceğim, kızıma helikopter traktör oyuncaklar alacağım. Ayrım yapmayacağım.

Valla 1,5 yaşında kızım var, en büyük hayalim sivil havacılık pilotu olması..Şimdiden eve uçak helikopter ne varsa doldurdum :)

Böyle ufak tefek şeylere takılmayın,eşiniz de merak etmesin takımın kenarları pembe diye oğlunuzun minik pipisi düşmez:) kız bebeğe mavi kenarlı bir takım alınsaydı acaba yine bu şekilde rahatsız olur muydu? Oğluma en az aldığım bir renk varsa o da mavi,aynı şekilde kızımı da asla pembelere boğmadım. Çocuklarımıza kundaktan itibaren şu saçma sapan çinsiyetçi düşünceleri aşılamayalım.

bende erkek bebek bekliyorum annem mavili battaniye almis beyaz battaniye ormus ama ben bebegimde annemin bana kardeslerime kullandigi bi sira mavi bi sira pembeli battaniyeyi kullanmak istiyorum eskiden cinsiyet icin doktora gidilmediginden annem kizada oglanada olsun diye mavili pembeli ormus bence cok guzrl zaten bebekler cabuk buyuyo onuda giysin nolcakki zaten bi iki giyneye bidaha olmaz

Yerinde olsam kayınvalıdem bebegımı dusunuyor dıye sevınırdım :dondurma:
Bakınız benım kayınvalıdem :KK53: Lafını bıle etmıyor.
Hastane cıkısının eve gelınce gıydırırsınız. Bebek bu nasılsa uzerı sık sık degıstırelecek :anneadayı:

Lütfen artık bu renk ayrımlarını bırakalım yaa daha bebeklikten itibaren çocuklara bu ayrımı aşılıyorsunuz yok erkek bebeğe pembe olmaz yok kız bebeğe mavi olmaz. Yok erkek çocuk bebekle, kız bebek arabayla oynamaz. Yaa kim koyuyor bu kuralları. Sonra da kadın erkek ayrımı niye var eh işte daha bebeklikten öyle kodlandığı için var. Ayrıca sadece dikişleri pembeymiş, yatış yastığı pembe olsa ne olur ki. Kadın özenmiş almış yani bunda da konu açılacak ne var anlamadım. Almasa bu seferde almadı olur.

Buraya konu açacağım hiç aklıma gelmezdi. Kayınvalidem doğacak erkek bebeğime beyaz üzerine kenarları pembe dikişli, bazı yerleri kırmızı mavi puantiyeli hastane çıkışı ile toz pembe güvenli yatış yastığı almış ve gönderdi.

Erkek reyonundan aldığını eltimin ve kvmin arkadaşlarının çok beğendiğini söyledi...

Ben giydirmekte kararsızım ve kv ne olacak burada (Balıkesir) herkes böyle giydiriyor dedi.

Eşim pembe hariç hiç bir renk kalmamış mı acaba diye sinirlendi.

Sizce giydirmeli miyim? siz ne düşünürdünüz?
Giydirmeeee.kendi icine sinen bisey olmazsa tabikide giydirme.cocugu dogar dogmaz avlatma yani bennnce.firsatin varsa kafana gore bisi all.her hediyeyi.begenmek.zorunda degilsin.yada degistirebiliuosa degistirsin

Hastane çıkışları cok parcali ve yüksek fiyatli oluyor genelde, ama yaz bebegi ise zaten kac parca giyecek sadece onlari alin, hediyeyse hediye dogumdan sonra giymesi sart degil ya. Kendin sec bir set senin secimin önemli.

Hayır bir de erkek bebeğe pembe kıyafet almak da ayrı bir olay. Hem içinize sinmiyorsa sonradan niye bunu giydirdim ki diye soylenecekseniz hiiiccc giydirmeyin

Benim bebegim kiz am a besigi mavi.severek aldik.yani Ben sevmem kiza pembe erkege mavi.hosuma gittimi alirim yani

Hadi kıyafet giyilir çıkarılır sorun yok. Güvenli yatış yastığını tozpembe neden alır ki bi insan? Bilemedim.. :)
Mevzu renk olmasın, içine sinmediyse giydirme..

Evde giydirin derim zaten çabucak büyüyecek maksimum 2 ay kullanabileceksiniz.
Ben her renk almıştım ama zamanla saçı olmayan bebeğime erkek mi diye soranlar yakışıklı diye seven yabancılar yüzünden sinir olup evde giydirmeye başlamıştım. Zaten standart sorular bilirsiniz cinsiyet ve kaç aylık/kaç yaşında.
Saçları uzamaya başladığı andan itibaren yine rengarenk giydirmeye başladım ,şu an 4 yaşında ne renk isterse o renk alıyor giydiriyorum.
Bence takılmayın. Erken almış olabilirler yani cinsiyet belli olmadan,indirim vardır ondan o parçaları seçmiş olabilirler yada cidden farketmemiş ,düşünememiş olabilirler. Zaten o kadar kısıtlı ki ilk aylarda giyebilecekleri tulum,zıbın,çıtçıtlı body vs ,6 aydan sonra farklı alternatifler oluyor genelde.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim.

Bebegin saglikla gelsin gerisi fiss herkes her renk giyiyor. Ben kizima mavi veya hall arasinda bildigimiz "erkek renkleri" giydiriyorum bu onu erkek yapmiyor

Ben diger arkadaslarin aksine asla giydirmezdim.
bu ne demek ya erkek cocugu mavi almiyosanda yesil al sari al da pembe kirmizi puantiye ne ya direk kiz cocugu rengi.
tabikide renklerin cinsiyeti vardir ozellikle bebeklerde.
mavi erkek
pembe kiz
kim bunun tersini iddaa edebilirki.
ben olsam alir bisey demez ama gider yavruma yeni bir hastahane cikisi alir giydirirdim neden giydirmedin diye sordugundada eltimin kiz cocugu olursa hediye olarak goturebiliriz madem begenmis der keserdim konuyu

Pembe renk naziler almanyasında eşcinselleri ayırt etmek için kullanılan bir renk, yıldız Yahudiler için, pembe üçgen gayler için, pazarlamadan değilde, pembe giyersem eşcinsel sanırlar korkusu ordan miras

Amerikada araştırmalar pembenin erkeğe uygun mavinin kıza uygun olduğunu göstermiş 1917 yıllarında.. önceden beyaz iken perakendecilerin çıkardığı bişey..
Almanya'daki bahsettiğiniz durum da ayrı tabi..

Back
X