erkek arkadaşımla geleceğimiz konusunda kararsızım :(

hachi

Think I'm just happy..
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
3
0
36
İzmir
kızlar sanırım karar vermem gereken bir yol ayrımına geldim.2yıllık bir ilişkim var.bu zamana kadar gayet güzel idare ettik.yani ben biraz alttan alan bir kişiliğe sahibim.sinirlendiğimde sinirim çok çabuk geçer.erkek arkadaşım ise tam tersidir.çok sinirlidir ve sinirlendiğinde kendini tutamaz.ve nedense kendini hep haklı görür.kesinlikle olaylara bir de benim açımdan bakmaz.her kavga edişimizde hep ben alttan aldım.ve sanırım böle yaparak kendi duymak istediklerimi ona zorla söyletmiş oldum her seferinde.ve her şey yine yolundaymış gibi davrandım.tartıştığımız olaylar hep çok küçük olaylardır.ama nedense ben ne kadar sakin yaklaşsamda erkek arkadaşım hemen sinirleniyor.artık hiçbir şey söyleyemez oldum sanki ona.bir hareketini eleştirdiğimde hemen 'beni böyle kabul etmen gerekiyor' gibi bir şey söylüyor ve yine kendini haklı çıkarıyor bir şekilde.ya da gece konuştuğumuzda bazen sarhoş oluyor.ben de haliyle kızıyorum niye dışarı çıktığında haber vermedin diye.en azında kimle ne zaman çıktığını söyle diyorum.ama yine aynı olaylar yaşanmaya devam ediyor.benden beklediği şeyleri kendisi yapmıyor.ve 2yıl sonunda önemsiz gelen hep alttan aldığım bu olayları artık çok büyük sorunlar olarak görmeye başladım.sorun dışarı habersiz çıkması falan değil önemli olan benim rica ettiğim şeyi yapmak için çabalamaması.erkek arkadaşımın beni sevdiğinden ve bana sadık olduğundan çok eminim.üniversite tercihlerimizi yaparkende sırf benim yanımda olabilmek için benim tercih ettiğim üniversiteyi tercih etti o da mesela.tabi sadece bununla ölçmüyorum sevgisini.kararlarında beni de göz önünde bulunduruyor demek istediğim.ve sevdiğini biliyorum yani aldatılma falan olaylarını hiç düşünmüyorum.ama yine de erkek arkadaşımın kişiliği böyle.biraz karamsar ve içine kapanık biri.en başından beri böyleydi.hatta henüz arkadaşken bile böyleydi.ama ben artık böyle biriyle devam edip edemeyeceğimi düşünmeye başladım ve yardımınıza ihtiyacım var :( şimdi yine tartıştık ve olaylar hakkında güzelce konuşup bir sonuca varmak yerine 3gündür benimle konuşmuyor ve görüşmek istemiyor.biraz çocuk gibi yapıyor kendini ama haklı olduğum halde bu kez ben bütün gururumu çiğneyip onu konuşturmaya çalışıyorum.vçok güzel günlerimizde oldu bana çok değer verdiğini hissettirdiği günlerde.ama bazen kendimi çok değersiz hissediyorum onun için ve bu bana artık yanlış gelmeye başladı.geçmişte yaptıklarına bakarak bana değer verdiğini hissetmek istemiyorum, doğru değil bu :( siz ne düşünüyorsunuz? sizce ne yapmalıyım ya da böyle birine nasıl yaklaşmalıyım :( biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olurum :25:

tatlım oncelıkle ben su olaya hıc ınanmam ve kabul etmem ; ben cok sakin bır yapıya sahıbım olayları alttan alırım ,ama karsı taraf sakin degıldır sınırlıdır fevri davranır..v.s.. boyle bırsey yok hepımız canlıyız ve herseyden once hepımız ınsanız .ve hepımızın de sınırlendıgı alttan aldıgı donemler oluyor .ama kısılerı ben boyle kalıplara sokulmasını dogru bulmuyorum .karsımızdakı kısılerın bu kalıplarda olmasını ( fevrı davranıslar asabıyetler alttan almamama benım dedıgım olacak ) tamamen bız belırlıyoruz .karsındakı esıp gurledıgın de haklıda olsa haksız da olsa ,aman gergınlık cıkmasın aman ayrılmayalım dıye susarsak ,o adam asabıde olur delıde olur hersey olur cunku o na bu hakkı sen vermıs oluyorsun zaten .ama susmak yerıne olayları tartısıp cozmek ıcın ugrasırsak ,veya haklıysan hakkını sonuna kadar savunursan ,karsındakı adam ;ben sınırlı bır yapıya sahıbım bagırırım yıkarım eserım gulerım dıye boyle bos bos sekle gıremez .boylelıkle haklarımız esıtlenmıs olur .yanı yerı geldıgın de sen de bagırır ofke kusarsın o da ,yerı geldıgın de sen de alttan alırsın o da .karsılıklı olarak dengelerı kurmak cok onemlı .dedıgım gıbı dengeyı kurmak da bızım elımızde .sen en basından boyle kalıplara sokarak kaybetmıssın zaten ,o ınsanı su saatten sonra nasıl degıstırebılırsın bılmıyorum .yanı hıc analamam su olayı ,bızım kızlarımız sevgılılerıne karsı adeta bırer kanatsız melekler olayları alttan alabılen olgun yapıcı sakin melek oluyorlar hepsı nedense .acaba sevgılılerı dısın da cevresıyle de aynen bu sekılde kanatsız melek oluyorlar mı en basıtı aılelere karsı ? ınanmıyorum bu olaya tabıkı de olmuyorlar .cok sahıt oldum cevrem de boyle olaylara ,kız sevgılısıne karsı agzı var dılı yok mısalı sevgılısı eser gurler hanım kızımızın gıgı cıkmaz .tabı o da gerılır sevgılısıne bagramaz ,gıder evde anne ye veya baba ya gosterır tum hunerlerını.lutfen yanlıs anlamayın benı ama,cevrem de gordugum bır kac ornek vermek ıstedım .umarım hersey yoluna gırer ama sanmıyorum ,bu adama bu luksu vermıssınız sız degısecegını ummuyorum bu saatten sonra .

bu erkek milleti neden böyle davranmaya başladı. Erkeklerin bizim davranışlarımızı alttan alması gerekmiyor mu? veya birşeye alındığımızda sinirlendiğimizde trip bile atamıyoruz. hemen kafalarını çeviriyorlar öbür tarafa, küsüyorlar konuşmuyorlar. burada okuyorum evliliklerde de böyle. erkeklerin uğraşması, naz çekmesi gerekirken haklı olduğumuz konuda bile tepki gösteremiyoruz. benim ilişkimde de kısman böyle. en başlarda en ufak şeyde trip atan ben, nazımı çeken erkek arkadaşımken şu anda birazcık sinirli olsam hiç oralı olmuyor. iş kavgaya dönüştüğünde ise ee sen haksızsın diyor bana, ya da bu kadarcık sebepten kavga çıkarmasaydın diyor. ee biz kızlar nasıl belli edecez sinirimizi, bozulduğumuz şeyleri. suzan haklı bence de bu erkekleri kadınlar bu hale getiriyor.

artık olan olmuş böyle gelmiş böyle gitmemeli düşündüklerini paylaş onunlaaa konuş açık açık yoksa ayrıl bence

bu erkek milleti neden böyle davranmaya başladı. Erkeklerin bizim davranışlarımızı alttan alması gerekmiyor mu? veya birşeye alındığımızda sinirlendiğimizde trip bile atamıyoruz. hemen kafalarını çeviriyorlar öbür tarafa, küsüyorlar konuşmuyorlar. burada okuyorum evliliklerde de böyle. erkeklerin uğraşması, naz çekmesi gerekirken haklı olduğumuz konuda bile tepki gösteremiyoruz. benim ilişkimde de kısman böyle. en başlarda en ufak şeyde trip atan ben, nazımı çeken erkek arkadaşımken şu anda birazcık sinirli olsam hiç oralı olmuyor. iş kavgaya dönüştüğünde ise ee sen haksızsın diyor bana, ya da bu kadarcık sebepten kavga çıkarmasaydın diyor. ee biz kızlar nasıl belli edecez sinirimizi, bozulduğumuz şeyleri. suzan haklı bence de bu erkekleri kadınlar bu hale getiriyor.

neden bılıyo musun cunku artık devır öle bır hale geldı ki adamların umrunda mı sen gitmişsin git ne olacakkı etrafta binlerce herturlu ıhtıyacıbı karsılayacagı kız var ne olacakkı bıgun bırıyle gezer sıkıldımı dıger gun dıgerıyle onlar ıcın no problem zaten afedersınız de kızların hallerını göruyoruyz sokaklarda ALLAH ıslah etsn gercekten sonumuz hiç ii degıl.......ark mızın derdıne gelınce cnm bu cocuk cok nazlanıyor fazla naz aşık usandırmıs sonunda......ne sanıyorlar kendılerını anlamıyorum sinirlendım yanı şuan sende artık aramayı kes umrunda olmasın yeterınce derdını cekmişsin zaten:kkk:

cevaplarınız için çok teşekkür ederim.hepinizin haklı olduğu yönler var ve sanırım benim bunları farkedebilmem ve emin olabilmem için dışarıdan yapılan yorumlara ihtiyacım vardı.ben her zaman 'bunun için küs mü kalıcaz', 'bu kadar küçük bir şey için birbirimizi mi kırıcaz şimdi' diye düşünerek ilerlemiştim ilişkimde.ama zamanla farkettimki karşı taraf benim gösterdiğim hassasiyeti göstermiyor, bir de üstüne kendisi haklıymış gibi bana afra tafra yapıyor.sanırımtecrübesizliğimden dolayı bu davranışlarımın ilişkimi böyle bir noktaya getireceğini tahmin edemedim.çok kez konuştum derdim anlattım, her seferinde anlaşıldığımı düşündüm ama sonuç hep aynı.artık ortaya sert bir tepki koymak istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilemediğimden sizlere danışıp tecrübelerinizden yararlanmak istedim.çünkü eğer devam edersem, ne kadar seviyor olsamda bu işin sonu hayırlı olmayacak gibi geliyor.ben hep kendimisinir olurken ve teselli olmak için bir şeyler aralen buluyo olucam.şu an zaten konuşmuyoruz.ben sadece bekliyorum.eğer konuşmaya başlarsak öncelikle bu sorunumuza bir çözüm isticem yok olmadı bu şekilde devam ettiremeyeceğimi söyleyeceğim.2 yılda böyle olduysa eğer, daha ileriki yıllarda nasıl olacağını düşünemiyorum çünkü.bu şekilde bir ilişkiyide sağlıklı görmemeye başladım.cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum önerilerinizi göz önünde bulundurucam :54:

Son düzenleme:

evet bal esmer sanırım durumumuz çok benziyor :( bir şeyi eleştirmek istediğimde ya da kızdığımda bana fırsat bile bırakmıyor.ben ne olduğunu anlamadan bakmışım o bana trip atıyor ve ben de onun trip attığı olayı yatıştırmaya çalışıyorum.e sonra ne oluyor benim sinirlendiğim şey alt tarafta kaynamış gitmiş.sanırım daha en başından sert olup kuralcı davranmalıyımdım ama çok fazla imtiyaz gösterdim.bunun böyle olumsuzluklara dönüşeceğini bilsem hiç göstermezdm imtiyaz falan.sorun çok ufak bir şey olsa bile, eğer haklıysan sonuna kadar, o hatasını kabul edene kadar tepkini ortaya koymak gerekiyormuş demekki.'aa aman bunun için tartışmaya ne gerek var, alttan alıyım ortam gerilmesin' yapınca böyle oluyormuş demek.

evet bal esmer sanırım durumumuz çok benziyor :( bir şeyi eleştirmek istediğimde ya da kızdığımda bana fırsat bile bırakmıyor.ben ne olduğunu anlamadan bakmışım o bana trip atıyor ve ben de onun trip attığı olayı yatıştırmaya çalışıyorum.e sonra ne oluyor benim sinirlendiğim şey alt tarafta kaynamış gitmiş.sanırım daha en başından sert olup kuralcı davranmalıyımdım ama çok fazla imtiyaz gösterdim.bunun böyle olumsuzluklara dönüşeceğini bilsem hiç göstermezdm imtiyaz falan.sorun çok ufak bir şey olsa bile, eğer haklıysan sonuna kadar, o hatasını kabul edene kadar tepkini ortaya koymak gerekiyormuş demekki.'aa aman bunun için tartışmaya ne gerek var, alttan alıyım ortam gerilmesin' yapınca böyle oluyormuş demek.

Gerçekten öyle olmuyor canım.aynı durumu bende yaşıyorum 2 senelik bi birlikteliğim var hep alttan alıp durdum arada patlayıp tepki gösterdiğim oldu.ama susupta oturmasını bilemedim tepkilerimi hep ortaya koydum.ufacık bir lafımdan bile tepki görmeye başladım hiç hassasiyet göstermedi aramız bozulmasın diye.uçurumun kenarındayız nerdeyse ama ona göre aramız gayet iyi.sustukça çok taviz veriyoruz fakat sinirlenip esip gürleyincede emin olun ki hiç bir şey değişmiyor bende delirme noktasına geldim bir çare bulamadım bu duruma arkadaşım :(:5:

Back