Erkek arkadaşımın sorunları ve Kendim

Xlovelyxx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2018
110
232
29
Merhaba, 1.5 yıllık güzel giden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım bana çok değer veren ince düşünceli birisidir. İkili ilişkimizde hiçbir problem yok.

Yaklaşık 1 yıl önce kendisi bir iş kurdu. 3-4 ay önce de işine dair bir borca girdi. Yani önümüzde yaza kadar her ay hatrı sayılır bir miktar ödemesi gereken meblağ var.

Ailesi ile birlikte yaşıyor. Borcu bittikten sonra ayrılıp kendi düzenini kurmak istiyor. Ancak son zamanlarda ailesiyle alakalı ekonomik sorunları var.

Erkek arkadaşımın derdini açtığı pek kimse yok. Her şeyini benimle paylaşır. Son zamanlarda bu sorunlarına çok takılıyor ve haklı olduğu birçok nokta var. Onu böyle üzgün ve bitkin görünce bir noktadan sonra nasıl teselli edeceğimi de bilmiyorum. Gerçekten çok üzülüyorum. Hatta kendi yapmam gereken işlere bile odaklanamadığım oluyor. Ne yapmam gerek sizce onu da teselli edemiyorum kendi işlerime olan hevesim de pek kalmıyor maalesef.

Borc felan vermeyin oncelikle onu solim. Yapilcak pek birsey yok sabredecek borcu odicek ayrilcak ailesinden. Yaslariniz kac evlilik dusunuyor musunuz?

Biri sürekli aynı şeylerden yakınınca teselli cümleleri de kalmıyor haliyle
Bana eşim onu teselli ettiğimde sende hep aynı şeyi söylüyorsun demişti Napim sende hep aynı şeylerden şikayet ediyorsun aklıma söyleyecek başka bir şey gelmiyor

Sevgilinizin ailesiyle sorunları ailesinin sevgilisinden para istemesi sanırım birçok evde yaşanıyor bu sorun çözümü yok gibi

Evet maalesef dediğiniz sorunlar

İşlerini oturtunca evlilik düşünüyoruz. Borç istemiyor zaten
Birisi surekli maddiyattan zorluklardan bahsedince borc istiyecekmiste sen anla diye bekliyormus hissi uyandiriyor bende. Ayri ev dediginiz o zaman evlenip ayri eve cikacak sevgiliniz.

Borç ödüyorum param yok diyordur illaki dinlenmiyorlar mı
Hiç kendisine para kalıyor mu para kalıyor da yine de vermek istemiyor mu
Evet kendisi dolarla borç ödüyor ve kendisine yetecek kadar kalıyor. O da çok az bir miktar kalıyor zaten. Ailesi sürekli para istiyor. O da fazlasıyla destek oluyor zaten ancak benim elime para kalmıyorsa ben neden bu kadar çalışayım psikolojisine büründü

Sorunları ilişkinizi etkiliyor mu? Sosyalleşmenize engel oluyor mu ya da ilişkide sürekli depresif bir ruh hali içinde mi davraniyor bu sorunlardan dolayı? Eğer ucu size dokunan bir şey yoksa kendinizi kendi işlerinizi yapamayacak kadar yipratmamalisiniz.

Birisi sürekli maddi sıkıntılardan bahsedince daral geliyor bana
Borcu çoksa toparlanması da geç olacak
Bekleyecek zamanınız var mı?
Yanlış anlama sen şu an onun yanındasın,
Borçlar bitip işler yoluna girince o senin yanında olacak mı?

Eşiniz ailesine sınır koymalı.Destek olmasın değil olsun ancak belirli bir miktar verir benden bu kadar diyebilir.

sürekli aynı şeylerden şikayet eden insanlar bana çok sıkıcı geliyor
kaymak tabaka değilse zaten herkesin ekonomik sıkıntısı var
ben de çalışan bi insanım ve kazandığım para banada yetmiyor
bunları sürekli sana anlatıp enerjini düşürüyor ama seni bu kadar etkilemesine izin vermemen lazım
adama anlatma bana bunları diyecek halin yok sevgilisiyle paylaşmak en doğal hakkı
teselli etmeye çalışma bence çünkü yapabilecek bişeyin yok
kendi işine odaklanmaya çalış sorun onun sorunu çünkü

Ayy maddi sorunlar yaşıyor olabilir de bunu her seferinde dillendirmesi çok bunaltır. Ayrıca siz neden üzülüyorsunuz dert onun derdi siz kendinize işinize odaklanın. Kimsenin derdiyle dertlenmek zorunda değilsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…