• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadasım ve tüm sülale

miyavlayanaslan

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2019
284
577
18
GÜNCELLEME: Yorumlarınız için teşekkürler kk üyeleri. Çok daha iyi ve sakinim şu an. Bundan sonra çevremdeki kötü tecrübelerden etkilenmeyip daha sakin ve olumlu kalmayı deneyeceğim. Normalde kontrollü biriyimdir ancak bu konuda böyle olduğumu bilmiyordum. Tekrar tesekkür ederim :)

Merhabalar Biraz uzun, kusura bakmayın.
5 senedir devam eden bir ilişkim var Kendisi mezun olup çalışmaya başladı. Ailemizden epey uzakta okuduk, aileler başka şehirde ve anne babalarımız yoğun çalışıyor. Ailelerle hiç yüz yüze buluşmamıştık ama iki tarafta aileler ile teknoloji yoluyla iletişimdeydi.
Yani anne babam erkek arkadasımı bilir, telefonda konusur eder. Ben de öyleyimdir.
Erkek arkadasım ailemle yüz yüze tanısmak istedi, e seneler oldu diyerek ailem de onayladı. İşte bu noktada olaylar ciddileşmeye başladı. Babam, tüm sülaleye söylemiş. Kendi dayısından tut amcalarına... Üstelik o kadar da demistim herkes bilmesin, ailecek tanısalım zaman gecirelim diye ( Belki biraz çocukça ama) (Edit:Burayı yanlıs anlamısım biraz. Babam bazı akrabalarımıza söylemis onlar da diğerlerine söylemis.)
Annem de gelip bana biz herkese söyledik, sizin iş ciddiye bindi, baban gelecekse artık her şey ciddi ilerler deyip duruyor.
Bu da beni gerçekten çok geriyor
Erkek arkadaşım bu durumdan gayet memnun.Benim açımdan da sorun yok ancak birden çevremdeki olaylara vb bakıp stres yapmaya başladım. İşler ciddileşince, aileler araya girince her şey mahvolacakmış gibi geldi. Buralarda okuduklarım, çevremde gördüklerim de hep bu yönde. Sanki ilişkimizin güzel günleri bitmiş gibi hissedip panik oluyorum. Sanki herkes bilince kötü şeyler olacakmıs, nazar değecekmiş gibi hislere kapılıyorum. Belki de birilerinin bilmesi, işlerin resmileşmesi bizim o iki kişilik düzenimizi değiştireceği için uyum sağlayamamaktan korkuyorum. Buraya sık giriyorum, içimi dökmek istedim. Bunları yaşayan, atlatan var mı? Sizce böyle panik olmam doğal mı?

Son düzenleme:
Hayır isteğin hiç çocukça değil.
Bende sakin bir ortam çekirdek aile samimi bir tanışma ortamı olsun isterdim.
Annen ve baban yanlış davranmış.
Bu arada sevgilinden emin değil misin?
Bana sanki evlilikten emin değilmişsin de işlerin ciddi boyuta gelmesinden korkuyormuşsun gibi geldi.
Ağırdan almak mı istiyorsun?

Zaten aileler surekli iletisim halindeymis degisen nedir? Isler resmiyete dokulmeden ailelerin bu kadar muhabbette olmasi cok dogru gelmiyor bana ama siz zaten bu kismi coktan asmissiniz. Ortada bir evlilik amaci varsa zaten eninde sonunda herkes ogrenmeyecek mi?

Hayır isteğin hiç çocukça değil.
Bende sakin bir ortam çekirdek aile samimi bir tanışma ortamı olsun isterdim.
Annen ve baban yanlış davranmış.
Bu arada sevgilinden emin değil misin?
Bana sanki evlilikten emin değilmişsin de işlerin ciddi boyuta gelmesinden korkuyormuşsun gibi geldi.
Ağırdan almak mı istiyorsun?
Beni korkutan evlenince her şey değişiyor, bunlar güzel günleriniz tarzı düsünceler açıkcası Bu endişelerimi yakın çevremle paylaşınca da cevap olarak tabii ki öyle, eskisi kadar iyi olmayacak asla aranız, hele aileler bir girsin gör sen tarzı şeyler duyup endiseleniyorum Biliyorum, her ilişkinin kendi dinamiği var ve böyle genel-geçer yorumlar mantıklı değil ama... Sadece gerildim sanırım

Beni korkutan evlenince her şey değişiyor, bunlar güzel günleriniz tarzı düsünceler açıkcası Bu endişelerimi yakın çevremle paylaşınca da cevap olarak tabii ki öyle, eskisi kadar iyi olmayacak asla aranız, hele aileler bir girsin gör sen tarzı şeyler duyup endiseleniyorum Biliyorum, her ilişkinin kendi dinamiği var ve böyle genel-geçer yorumlar mantıklı değil ama... Sadece gerildim sanırım
Yani evet.
Aileler anlayışlı değilse ve çeşitli problemler çıkıyorsa biraz stresli geçiyor.
Bu sizin ailelerinize bağlı bir durum, dediğiniz gibi genel geçer yorumlar bu durumda mantıkdışı kalıyor.
Aileleriniz anlayışlıysa problem çıkacağın sanmıyorum ancak bu konuda rahatsız olduğunuzu ailenize dile getirin, sizden habersiz birine söylememelerini rica edin.

Yani evet.
Aileler anlayışlı değilse ve çeşitli problemler çıkıyorsa biraz stresli geçiyor.
Bu sizin ailelerinize bağlı bir durum, dediğiniz gibi genel geçer yorumlar bu durumda mantıkdışı kalıyor.
Aileleriniz anlayışlıysa problem çıkacağın sanmıyorum ancak bu konuda rahatsız olduğunuzu ailenize dile getirin, sizden habersiz birine söylememelerini rica edin.
Ailemle konustum, savunma olarak da babanın yapısını biliyorsun ya dedi annem. Aileler anlayışlı gerçekten, işler ciddileşince insanların gerilip birbirine girmesi fikri beni gerdi sanırım Güzel yorumunuz için teşekkürler Bu endişelerimi de erkek arkadaşım ve ailemle ayrıntılı şekilde ve uygun bir dille paylaşmayı düşünüyorum

Zaten aileler surekli iletisim halindeymis degisen nedir? Isler resmiyete dokulmeden ailelerin bu kadar muhabbette olmasi cok dogru gelmiyor bana ama siz zaten bu kismi coktan asmissiniz. Ortada bir evlilik amaci varsa zaten eninde sonunda herkes ogrenmeyecek mi?
Yorumunuzu görmemisim, kusura bakmayın
Eninde sonunda tanısılacak tabii, haklısınız

Neden korktugunuzu tam anlayamadim ama aileler burda okuduklarimiz gibi psikopat degilse korkacak bir sey yok

Ben evlenmeden once esimle beraber yasadim , hatta ortak cikacagimiz evin mobilyalarini babamla esim ( o zamanlar sevgiliydik) beraber kurmuslardi , ayni sekilde erkek kardesim de sevgiliyken esiyle bir sure beraber yasadi , gelinimiz evimize girer çıkardı, aile yemeklerimize katilirdi vs vs
Siz ailenize guveniyorsaniz neden endise ediyorsunuz? Hayat bdv den ibaret degil , burda acilan konular ekstrem seyler , dert olduklari icin aciliyor zaten

Ailenin tutumu çok yanlış, tanışma bu, sen değersiz misin ki tanışma olacaksa iş ciddiye binecek diyorlar? Belki hoşlanmayacaklar? Belki ters gördükleri bir şey olacak. Ne demek tanışma oluyorsa ciddileşir. Bu coğrafya da kadına bu kadar değer verilmemesi canımı sıkıyor artık. Sakın ha sevgiline bahsetme bundan. Babam bi tanışalım kızım kiminle hayat sürecek görmek istiyor de. Ailenin arkanda olduğunu acele etmediklerini söyle ki ona göre sana davransınlar. İnan bana bir tavsiye, hem eşin olacak kişi hem onun ailesi ailenin arkanda olup meraklı olmadığını bilsin.

Neden korktugunuzu tam anlayamadim ama aileler burda okuduklarimiz gibi psikopat degilse korkacak bir sey yok

Ben evlenmeden once esimle beraber yasadim , hatta ortak cikacagimiz evin mobilyalarini babamla esim ( o zamanlar sevgiliydik) beraber kurmuslardi , ayni sekilde erkek kardesim de sevgiliyken esiyle bir sure beraber yasadi , gelinimiz evimize girer çıkardı, aile yemeklerimize katilirdi vs vs
Siz ailenize guveniyorsaniz neden endise ediyorsunuz? Hayat bdv den ibaret degil , burda acilan konular ekstrem seyler , dert olduklari icin aciliyor zaten
Çok rahatlattı mesajınız, biz de birlikte yaşadık belli bir süre, ailelerin de haberi vardı.
Çevremde bu tür işler resmiye binince aldatma, küsme, vazgeçme olayları birden fazla oldu Sanırım onun verdiği bir korku olustu buradakilere ek olarak Sağolun

Çok rahatlattı mesajınız, biz de birlikte yaşadık belli bir süre, ailelerin de haberi vardı.
Çevremde bu tür işler resmiye binince aldatma, küsme, vazgeçme olayları birden fazla oldu Sanırım onun verdiği bir korku olustu buradakilere ek olarak Sağolun

Aldatacak karakterdeki bir insan ( kadin ya da erkek ) her halukarda aldatir bunun aileyle tanismasiyla bir ilgisi yok , sevgilinize guveniyorsaniz yersiz endiselerle bu guzel gunlerinizi zehir etmeyin bosuna

Ailenin tutumu çok yanlış, tanışma bu, sen değersiz misin ki tanışma olacaksa iş ciddiye binecek diyorlar? Belki hoşlanmayacaklar? Belki ters gördükleri bir şey olacak. Ne demek tanışma oluyorsa ciddileşir. Bu coğrafya da kadına bu kadar değer verilmemesi canımı sıkıyor artık. Sakın ha sevgiline bahsetme bundan. Babam bi tanışalım kızım kiminle hayat sürecek görmek istiyor de. Ailenin arkanda olduğunu acele etmediklerini söyle ki ona göre sana davransınlar. İnan bana bir tavsiye, hem eşin olacak kişi hem onun ailesi ailenin arkanda olup meraklı olmadığını bilsin.
Ailem arkamda, babam zaten özür de diledi, bu kadar rahatsız olacağımı düşünmemiş. Şu anda da gelmesin yok vazgeçtim desem tamam derler. Herkes bilince ben gerildim sanki herkesin bilmesi kötü olacakmış, illa terslik çıkacakmış gibi... kendisini yüz yüze de olmasa da 5 yıldır tanımaları ve benim erkek arkadaşıma çok düşkün olmam resmi bir şey isteme nedenleri sanırım... Teşekkürler düşünceli yorumunuz için :)

Aldatacak karakterdeki bir insan ( kadin ya da erkek ) her halukarda aldatir bunun aileyle tanismasiyla bir ilgisi yok , sevgilinize guveniyorsaniz yersiz endiselerle bu guzel gunlerinizi zehir etmeyin bosuna
Haklısınız, işler ters gidecekse elbet gider Çok iyi geldi yorumlarınız gercekten Sağolun Tanışma öncesi azıcık heyecan, stres de normal sanırım benim gibi evhamlı birisi icin o zaman :)

Ben bir sorun goremedim, gizli sakli is degil ki neticede. Sevgiliniz tanismaya geliyor, aileniz icin guzel bir sey, onlar da sevdikleri ile paylasmis.
Col gerilecek bir durum yok.
Elbette ailelerin dahil olusu ile bir seyler degisecektir de, cok da korkmayin yani.

Back