Erkek arkadaşım testis kanseri. Lütfen yardım edin

samayakrasivayadevushka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2017
279
231
27
Merhabalar. Biz 5 yıldır birlikteyiz. Ailelerimiz tanıştı. Ciddi düşünüyoruz. Birikim yapıyorduk evlilik için fakat hiç hesapta olmayan bir şekilde bir gerçekle yüzleştik. Kan tahlillerimizi vs verdik Erkek arkadaşımdan spermiypgram da bakışmış. İlk şoku bunun sonucuyla yaşadık. Canlı sperm sayısı:0 azospermi.
Erkek arkadaşım kısır. Aşırı üzüldüm. Fakat sebebini araştırmaya başladık. Bu arada kendi ailesine söyledi falat ben aileme söylemedim. Birçok kez doktora gittik. Ve en son erkek arkadaşıma testis kanseri tamısı konuşdu. 1 hafta içinde ameliyat oldu. Tek testisi alındı. Ben yine aileme söylemedim. Çünkü öğrenirlerse asla kabul etmezler ve yol yakınken ayrılmamı isterlerdi. Hiçbir srounumuz yok birbirimizi çok seviyoruz. Neyde, şu an 6 ay oldu amleiyatın üzerinden be sperm değerleri düzeldi. Kanser hücreleri salgılaryla spermleri öldürüyprmuş meğer. Bebeğimiz olabilir. Kanser de evre 1 imiş. Çok erken ve tesadüfi tesbit edilmiş. Kemoterapi almadı şu an takip ediliyor tekrar etmemesi için. Sağlığı gayet yerinde.
Sizlere sorun şu: ben ailemden gizledim. Erkek arkadaşım babanın yüzüne bakamam dedi. Ona da daygı duyuyorum bu onun özeli. Bebeğimiz olmasını etkilemeyeceği için de ilerisi için bir sorun görmüyorum. Ben nolursa olsun ondan ayrışmak istemiyorum ama ailem beni böyle bir ikileme sokarsa diye çok korktum. Ailem ve erkek arkadaşım arasında seçim yapmak istemiyorum. Söylememek yanlış mı? Siz olsanız napardınız? Ben yolumuza devaö etmek istiyorum. Şu an her şey iyi. Ailem onu çok seviyor. Her şey yolunda. Bazen her doğruyu söylemek doğru değildir. Aynısı bana da olabilirdi ve sanırım ben de eşim kabul ettikten sonra ailesinin bilmesini istemezdim.
Böylw bir şey evlendikten sonra da olabilirdi. O zaman ailem boşan demezdi ama şu an yol yakınken ayrılmamı isteyecekler. Malesef destek olmayacaklar. Kuzenimin eşinin omurgasında eğrilik olduğunu duyumca annem; bile bile nasıl kabul etmiş vs demişti.
Ki bu kanser. Asla istemez ve eşimin gururunu kırarlar diye çok korkuyorum. Lütfen akıl verin konuşacak kimsem yok. Sadece sevdiğim insanla mutlu olmak istiyorum. Neden bu kadar zor

İyi yapmışsın, söylesen ne yapacak, en fazla üzülürler belki de dediğin gibi ayrıl derler, hiç huzur bozmaya gerek yok zaten yeterince bozulmuş geçmiş olsun, evlilik için verdiğiniz kanlardan mı belli oldu
Evet o şekilde belli oldu. Aralık ayında öğrendik. Tanısı ameliyatı derken araya corona da girince evlilik de ileri bir tarihe atıldı. Ailemin de dediğiniz gibi bir yardımları kaykıları olmayacak. Hatta belki zarar bile verebilirler istemeden. O yüzden sakladım. Hassas bir konu. Erkeklerin gurur meselesi malesef.

İyi yapmışsın, söylesen ne yapacak, en fazla üzülürler belki de dediğin gibi ayrıl derler, hiç huzur bozmaya gerek yok zaten yeterince bozulmuş geçmiş olsun, evlilik için verdiğiniz kanlardan mı belli oldu
Evet o şekilde belli oldu. Aralık ayında öğrendik. Tanısı ameliyatı derken araya corona da girince evlilik de ileri bir tarihe atıldı. Ailemin de dediğiniz gibi bir yardımları kaykıları olmayacak. Hatta belki zarar bile verebilirler istemeden. O yüzden sakladım. Hassas bir konu. Erkeklerin gurur meselesi malesef.

İyi yapmışsın bence baya özel bir konu gerek yok başka bir yeri olsa söyle derdim ama bunda söylemeye gerek yok geçmiş olsun

Şahsen ailemi etkileyecek bir konu değilse (ve burda değil) söylemezdim. Benim kronik bir hastalığım var ve bazı insanlar sana "sakatc gözüyle bakmaya çok merakli, sanki kendilerine ömür boyu hasta olmama garantisi verilmiş gibi. Siz bildikten sonra ve siz evliliği böyle kabul ettikten sonra başkasını ilgilendiren bir konu görmüyorum.

Şahsen ailemi etkileyecek bir konu değilse (ve burda değil) söylemezdim. Benim kronik bir hastalığım var ve bazı insanlar sana "sakatc gözüyle bakmaya çok merakli, sanki kendilerine ömür boyu hasta olmama garantisi verilmiş gibi. Siz bildikten sonra ve siz evliliği böyle kabul ettikten sonra başkasını ilgilendiren bir konu görmüyorum.
Ailem bunu bir şekilde sonradan öğrenirse ve bana küserse diye çok korkuyorum :KK43: içimde hep bie sıkıntı bu. Ama söylediğim anda dediğiniz givi erkek arkadaşıma sakat, eksik gözüyle bakacaklar. Ya da cinsellik konusunu bana belli etmeseler bile merak edecekler vs. Bilmşyorım. Bunlar sadece tahminlerim ama onun üzülmesini utanmasını gururun kırılmasını hiç istemiyorum. 5 yıl boyunca bir kere bile benim kalbimi koröadı. Her şey mükemmel derken hayat hep bir plan yapıyor male

Aileni ne ilgilendirir onu anlamadım? Çocuğu olmayacak da olabilirdi. Bu ikinizi ilgilendiren bir şey, ne demek asla izin vermezler?
Erkek arkadaşın geçirdiği bir operasyonu evlenmeyi düşündüğü kişinin ailesine söylemek zorunda değil.
Kaç yaşındasınız allah aşkına?
23 yaşındayız. Benim korkum da ailemin saçma sapan bir şekilde bunu bakalarından duyarak öğrenmesi. O zaman bana kırılırlar neden söylemedin diye. Erkek arkadaşımın ailesi kuzenleri vs biliyor hepsi ameliyattan sonra geçmiş olsuna geldi. Düünde vs konuşulurk mu böyle bir ley ? Kestiremiyorum insanlrın ağzına malesef güvenim yok

23 yaşındayız. Benim korkum da ailemin saçma sapan bir şekilde bunu bakalarından duyarak öğrenmesi. O zaman bana kırılırlar neden söylemedin diye. Erkek arkadaşımın ailesi kuzenleri vs biliyor hepsi ameliyattan sonra geçmiş olsuna geldi. Düünde vs konuşulurk mu böyle bir ley ? Kestiremiyorum insanlrın ağzına malesef güvenim yok

Neden bu kadar yayıldı ki konu? ☹️

Neden bu kadar yayıldı ki konu? ☹
Erkek arkadaşımın ailesi bunun saklanılcak bir şey olduğunu düşünmüyorlar. Normal herkesin başına gelebilecek bir şey. O yüzden gizleme çabaları olmadı hiç.ama benim ailem malesef böyle düşünceli bir aile değil :KK43:

Düğünde bunu konuşan da ağır terbiyesizdir.
Kime ne yahu?
Oldu ki öğrendi ailen, söylememi istemedi söylemedin deyin ki yalan da değil. Ne olacak?

Ailem bunu bir şekilde sonradan öğrenirse ve bana küserse diye çok korkuyorum :KK43: içimde hep bie sıkıntı bu. Ama söylediğim anda dediğiniz givi erkek arkadaşıma sakat, eksik gözüyle bakacaklar. Ya da cinsellik konusunu bana belli etmeseler bile merak edecekler vs. Bilmşyorım. Bunlar sadece tahminlerim ama onun üzülmesini utanmasını gururun kırılmasını hiç istemiyorum. 5 yıl boyunca bir kere bile benim kalbimi koröadı. Her şey mükemmel derken hayat hep bir plan yapıyor male

Öğrenirlerse öğrenirler. Burda sizin tutumunuz da önemli. Erkek arkadaşınızın rahatsızlık geçirmesi onu eksik yapmaz. Dediğim gibi benim kronik bir hastalık var. Kendi annem bile başkaları benim hakkımda "eksik" olarak dusunebileceginden korktu. Hatta bana birkaç sefer hastaneye yattığımi gizlememi öğütledi. Ben eşime ilk buluşmamıza herseyi anlattim. Erkek arkadaşınız durumu sizden gizleseydi o zamam durumu başka degerlendirirdim. Ama şu aşamada ailenizi katmanıza gerek duymuyorum çünkü sizin anladığım kadarıyla ondan herhangi bir şüpheniz yok. Ve normal şartlarda bile kimsenin cinsel hayatı başkasını ilgilendirmez. Tamam çocukların fotosentez ile olmadığını hepimiz biliyoruz, ama bu konularda kimseyle prensip olarak bilgi paylaşmam. Sizde sorsalar bile paylaşmayın.

X