• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım koluna ismimi dövme yaptırdı

HiraNaas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
5
0
36
İstanbul
Sıkıntı edilmiycek bir durum biliyorum ve muhtemelen yarına hepsi geçecek ama yinede yazmak istedim iyi gelir diye bir de düşüncelerinizi almak önemli tabii.
Sıkıntıya gelecek olursak;
Erkek arkadaşıma bi gün koluna ismimi yazdırsana dedim o da zaten düşünüyomuş hemen kabul etti bi iki gün içinde koluna yazdırdı ismimi.Aslında güzel bişey mutlu oldum, bi yandan da keşke yaptırmasaydı diyorum.Kalıcı bi dövme.Evlenmek için önümüzde en az bi 5-6 sene var.Seviyorum ve ayrılmayı kesinlikle düşünmüyorum ama böyle diyipte yanılgıya düşen birçok insan var sonuçta hayatın getirilerini bilemeyiz.Sanki şimdi bi yük binmiş gibi omuzlarıma.Kolunu dogru düzgün kullanamıyo bile henüz acısından.Kabuk bağlamış bazı yerler.Öyle görünce daha çok üzüldüm.Baya da para ödedi.Bir de şimdi ayrılırsak falan ne biliyim..gerçi ayrılmayız da işte diyorum ya takdir-i ilahi.Bir de işin dini boyutu var araştırdım tabi gusle mani olsaydı kesinlikle yaptırmazdım o da dövmeyi yapan adama su geçiriyo mu diye sordu, geçiriyomuş.Ama yinede dinimizde hoş karşılanmamış dövme.Sanki onu günaha sokmuşum gibi hissettim bi yandan da ve istediğime pişman oldum.Artık geri dönüşü yok biliyorum ve zorlamadım da kendi de çok istedi şimdi söylüyorum yaptırmasamıydın acaba falan diye, iyiki yaptırmışım diyor.Ben kendi kendime dert edindim sanırım :44: Sizin görüşünüz nedir bu konuda,eşinde ya da sevgilisinde dövme olan var mı,saçma mı sıkıntım :59:

Son düzenleme:
olan olmuş artık,
olumlu yönden düşünmekten başka çaren yok
senin için bunca şeye katlanmış..ayrılmazsınız ayrılmazsınız:16:

Sıkıntı edilmiycek bir durum biliyorum ve muhtemelen yarına hepsi geçecek ama yinede yazmak istedim iyi gelir diye bir de düşüncelerinizi almak önemli tabii.
Sıkıntıya gelecek olursak;
Erkek arkadaşıma bi gün koluna ismimi yazdırsana dedim o da zaten düşünüyomuş hemen kabul etti bi iki gün içinde koluna yazdırdı ismimi.Aslında güzel bişey mutlu oldum, bi yandan da keşke yaptırmasaydı diyorum.Kalıcı bi dövme.Evlenmek için önümüzde en az bi 5-6 sene var.Seviyorum ve ayrılmayı kesinlikle düşünmüyorum ama böyle diyipte yanılgıya düşen birçok insan var sonuçta hayatın getirilerini bilemeyiz.Sanki şimdi bi yük binmiş gibi omuzlarıma.Kolunu dogru düzgün kullanamıyo bile henüz acısından.Kabuk bağlamış bazı yerler.Öyle görünce daha çok üzüldüm.Baya da para ödedi.Bir de şimdi ayrılırsak falan ne biliyim..gerçi ayrılmayız da işte diyorum ya takdir-i ilahi.Bir de işin dini boyutu var araştırdım tabi gusle mani olsaydı kesinlikle yaptırmazdım o da dövmeyi yapan adama su geçiriyo mu diye sordu, geçiriyomuş.Ama yinede dinimizde hoş karşılanmamış dövme.Sanki onu günaha sokmuşum gibi hissettim bi yandan da ve istediğime pişman oldum.Artık geri dönüşü yok biliyorum ve zorlamadım da kendi de çok istedi şimdi söylüyorum yaptırmasamıydın acaba falan diye, iyiki yaptırmışım diyor.Ben kendi kendime dert edindim sanırım :44: Sizin görüşünüz nedir bu konuda,eşinde ya da sevgilisinde dövme olan var mı,saçma mı sıkıntım :59:

canım olan olmus ama hıc anlam vermemısımdır dovme ya yapanlarada orasını burasını delıp bır seyler takanlarada ne dıyım gecmıs olsun...

bir sorun olmaz cnm ayrılsanızda ki inşallah öyle birşey hiç olmaz sonra dövmeciler onu değiştirip istediğin şekle sokuyorlar tabi çok kocaman bişey değilse

Dövme abdeste engel diye bir şey yok. Bunu bir çok din adamı çeşitli televizyon programlarındada dile getirmiştir. Suyuda havayıda tabikide geçiriyor. Aklı mantığı olan her birey bunu düşünebilir. Aksi olsaydı zaten dövme yapılan bölgede ne tüy çıkardı nede başka bişey. Bunun yanı sıra bölgede çürümede meydana gelirdi öyle değil mi? Günah konusu hakkında herhangi bir yorumda bulunmak istemiyorum fakat dinen Allahın yarattığının değiştirilmesine yönelik her türlü müdahale hoş karşılanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
nihat hocam ne derse doğrudur..ama o insanlar ibadet etsin hiçbir durum engel gösterilmesin diye hep olumlu yorumlar yapıyor..zaten rabbim bilmeden yapılan hata ve günahları affeder....

seni üzmek istemem ama hoca demi$tiki insanlar Allah'in kar$isina dövmeyle nasil çikacaklar :( bi nevi insan vücudunu degi$tirmi$ oluyoruz

belki sonradan çikarttirirsiniz :)

cnm benim olan olmuş istersen ilerde sildirebilirsin gusul abdesti kabul oluyor derinin altına yapılıyo ve deriye su geçiyo orda bi sıkıntı yok fakat vucudunun bi yerleriyle oynamak günah bütün heryerimiz bize emanet hiçbiiri bizim değil ama sevgilininde sanki aklında varmış gbi senin demende bahane olmuş gibi yaptırmış hemen biraz zaman geçsin çıkartıyolar onu şimdilik keyfini sür

seni üzmek istemem ama hoca demi$tiki insanlar Allah'in kar$isina dövmeyle nasil çikacaklar :( bi nevi insan vücudunu degi$tirmi$ oluyoruz

belki sonradan çikarttirirsiniz :)

ben etrafımdakilere diyorum abdest geçmez diye bunu duyunca vazgeçiyorlar....öyle değilse bile bence onlar için iyi bişi yaptığımı düşünyorm...sonuçta kimyasal bi madde enjekte ediliyor vucuda .....

Dövme su geçirir ve gusl abdestine mani değildir bunu biliyorum zaten öyle olmasaydı kesinlikle karşı çıkardım,dinen hoş karşılanmadıgı için huzursuzum ve yanlış anlaşılma olmuş dövmeyi ben yaptırmadım kızlar erkek arkadaşım yaptırdı,koluna ismimi yazdırdı :)

Ben dinen insanın kendine acı vermesi günah diye biliyorum.Sonuçta o dövme yapılırken ve sonrasında canı çok acımıştır sevgilinin.

Dövme yaptırma fikrine sen öncü olmuşsun.Şimdi böyle düşünmen normal.Ama sonuçta sevgilin istemese yapmazdı.Bu yüzden rahat ol.Zorla yaptır demedin sonuçta.Kendi mantığıyla karar verdi....

Dövme su geçirir ve gusl abdestine mani değildir bunu biliyorum zaten öyle olmasaydı kesinlikle karşı çıkardım,dinen hoş karşılanmadıgı için huzursuzum ve yanlış anlaşılma olmuş dövmeyi ben yaptırmadım kızlar erkek arkadaşım yaptırdı,koluna ismimi yazdırdı :)

hadis-i şerifte dövme yapan ve yaptıranlara Allah'ın lanet ettiği söylendiği halde sizin arkadaşınızdan bunu istemesi...gerçi kendi son kararı vermiş ama sizin de etkiniz yüksek bunda. ayrıca gusle mani olup olmadığı konusu biraz tartışmalı, bu yüzden böyle net belli olmayan şeylerden uzak durmak daha iyidir.

Dövme derinin altına işlenir.

Haliyle abdestle pek bir ilgisi yok.

Ayrıca kimileri kına yakıyor; sanki o abdeste engel değil mi...

Makinalı dövme en azından derinin altına işleniyor; yani siz her halükarda dövme olsada olmasada ıslatamıyorsunuz orayı.

Din alimlerinin haram dedikleri nokta ise, vücuda zarar vermek ile ilgili kısmıdır.

Her neyse...

Madem bu kadar pişman olacaktınız, neden dövme yaptırmasına mani olmadınız?

Son düzenleme:
Keşke insanlar sevdiklerinin ismini vücuduna yazacağına yüreğine,değerlerine,maneviyatına yazsa.Ve keşke insanlar isimlerini sevgililerinin vücutlarında değil gözlerinde ve davranışlarında görmeyi daha çok arzulasa.

Deri altından yapıldığı için gusül kabul olmaz diye bir şey yok.İnsanlara böyle söyleyipte abdestsiz gezmelerine vesile olabilirsiniz.Günahıda size kalır.İyice araştırmadan bence gusül kabul olmaz demeniz büyük hata.Dövmede gusül kabul olur ama dinen dövme hoş karşılanmıyor.

Deri altından yapıldığı için gusül kabul olmaz diye bir şey yok.İnsanlara böyle söyleyipte abdestsiz gezmelerine vesile olabilirsiniz.Günahıda size kalır.İyice araştırmadan bence gusül kabul olmaz demeniz büyük hata.Dövmede gusül kabul olur ama dinen dövme hoş karşılanmıyor.

İyi de bu dediklerim zaten benim değil; kalkıpta insan vücudunda araştırma yapmadım dövme nereye işlendi diye.

Bunları din hocaları diyor.

Bende bir ara düşündüm dövme yaptırmayı, ciddi bir araştırma yapmıştım. Hatta diyanete telefon açıp sorduk.

Gusül konusunda din adamları sanıyorum ikiye ayrılmış durumda.

Siz nasıl "kabul olur demeniz büyük hata" diyor iseniz; "kesinlikle kabul edilmiyor" demekte büyük hatadır.

Çünkü çoğu din hocası buna gusül olarak değil; insan vücuduna zarar noktasında haram diyor.

Evlilikde 8. senemm

Ne eşimin adını yazdırırım nede o yazdırsın isterim..

Dünya hali..

İsim yazdırmak çok riskli hayatta ne olacağı belli olmaz. İnşallah hiç ayrılmazsınız ama ayrılırsanız erkek arkadaşın için pek hayırlı olmaz.
Başka bir kadının o şekilde onu kabul edeceğini sanmıyorum:)

Back