Erkek arkadaşım deniz subayı!

şöyle ki ben henüz okuyorum erkek arkadaşım da öyle ama zaten benim hedefimde kamu da olduğundan evlendiğimizde atama acısından sıkıntı olucağını zannetmiyorum. Aslında okul sürecinde de erkek arkadaşım cok zorlanıyor ona hep destek oluyorum. Genel olarak güçlü bir kişiyim karakterimde öyledir benim kendime güvenim var ancak erkek arkadaşımın cok yıpranmasından ve etkilenmesinden korkuyorum. Onun mutsuz olmasını istemiyorum. Ve güveniyorum ona sadık birisi olduğunu biliyorum

Yengemin kardeşinin eşi denizci, 9 ay seferde 3 ay karada. Maaşı çok iyi yabancı bandrollü bir gemideydi. Çocukları da var, hamile olduğunda adam sefere çıkmıştı hatta sms atmıştı da telefonun çektiği bir limana yaklaştığında adam öğrenmişti. Babası uzakta büyüdü çocuk ama mutlulat hallerinden bir şikayetleri yok bu durumdan ailece

Siz şuan onun dert etmesi gereken şeyleri dert etmişsiniz:) onun çözüm üretmesi gereken şeyler için done topluyorsunuz neden kendinizi şimdiden gerdiniz? kendinize güveniniz tamsa bırakın kalanı erkek olarak o halletsin.
Annemin kuzeni bir denizci ile evliydi ve çocukları da olmuyordu normal yollarla. Tüp bebek tedavisine başladılar ama adam 6 ay ortada olmadığı için hep yarım kaldı olmadı tutmadı vs. En son 10 senelik evliyken adam mesleği bıraktı ve tedaviyle 3 çocuk sahibi oldular. Lakin duyduğuma göre adam pek mutlu değil. Denizciliğin sanırım bağımlılık gibi bir durumu var, karaya adapte olamıyorlar.

3 4 ay olduğunu bilsek inan bunla yetiniriz ancak daha uzun sürelerden bahsediliyor gerçekten de bu kadar uzun süreler söz konusumu merak ediyoruz açıkçası
Çok özür dilerim incitmek için sormuyorum ama erkek arkadaşınız asker kıyafetlerinin büyüsüyle bir hevesle garantili meslek diye mi girdi harp okuluna, denizci, karacı veya havacı fark etmez asker olmak demek her daim göreve hazır olmak demek, kara harp de okusaydı doğu görevlendirmesi olurdu, deniz subayı olmak demek her daim bir ayağı denizde olmak demek, gemide görevlendirileceğini bilerek seçmiş olmalı değil mi?
Yeri gelir birkaç ay gemide olur yeri gelir yurtdışı eğitimleri için uzun süreli seferleri olur, yeri gelir karada olur.

Askerliği severek isteyerek yapamayacaksa size de ona da zor gelecektir, asker olmak da asker eşi olmak da yeri geldiğinde evlilik hayatından bile fedakarlık etmektir.

Son düzenleme:
Evet çalışmayı düşünüyorsan memur olman lazım yoksa iş bulmakta çok sıkıntı yaşarsın tayine bağlı olarak taşındığın zaman küçük bir ilçede de yaşayabilirsin İstanbul gibi büyük bir şehirde de. Memurken eş durumu tayin hakkı var diye biliyorum. İşte atıyorum bazı görevi 1 ay olur bazısı 2 yıl. Asla bilemezsiniz bunu. Denizci olup fazla mutlu olan birini ben çevremde görmedim ama illa vardır tabii ki genelleme yapılamaz. Bunları bilerek seçmiştir diye düşünüyorum. Zyen herkes başta sevgilisine güveniyor sadık diye evleniyor. Kötüyü çağırmak istemiyorum sadece gördüğümü anlatıyorum lütfen yanlış anlamayın. Hem askerlik hem asker eşi olmak büyük bir fedakarlık gerektiriyor. Aynı şekilde ilerde çocuklarınız için de. Benim babam mesela kardeşim bebekken göreve gitmek zorunda kaldı ve yurtdışına gitmişti. bebekliği çocukluğu kaçabilir

Yani güçlü bir iradeye sahip olursak yapamayacağımız bir sey yok

aslında dert etmek değil de onun mutlu olmadığı durumda bende olamam o yüzden bu kadar merak ediyorum. Yoksa o da cozüm üretmeye calışıyor.

Erkek arkadaşımın bu tarz bir özentisi hiç olmadı. Kendisinin hayaliydi asker olmak ve aslında mesleğini sevdiğini de düşünüyorum. sadece cevremizde duydugumuz olumsuz yorumlar bizi ilerdeki hayatımızda korkuttugu için yasayan kişilerden duymak istediğim için burada konu açtım.

Başlığı görünce aklıma şey geldi. Her limanda manita dalgasıı

teşekkür ederim yorumunuz için. Hayırlısı diyelim.

O zaman gemi görevlendirmeleri uzun da sürse bunu dert etmeyecek zira dediğim gibi gemi subayı olacağına göre vazifesi gemide olacak, yeri gelecek deniz tatbikatları için gidecek aylarca gemide kalacak, şimdilerde yurtdışı eğitim görevlendirmeleri oluyor mu bilmiyorum ama kayınpederimin zamanında yurtdışına gidiyorlardı aylarca dönmüyorlardı, bazen gemisi kıyıya bağlanır aylarca karada kalırlar, askerlik zaten böyle bir şey, bazen aylarca evde olmazsın, eşini çocuğunu göremezsin, eşin hamiledir bebeğin doğumuna yetişemezsin.
Asker bir adamla evlenecekseniz bunları bilmelisiniz, evlenecekseniz eşiniz görevdeyken evin hem kadını hem erkeği, doğacak çocuklarınızın hem annesi hem babası olacağınızı bilin isterim.

Doğru söylüyorsunuz tabiki, ben bunları her zaman düşünüyorum ve kendime de güveniyorum. Peki aile hayatları nasıldı kayınpederiniz?

teşekkür ederim yorumunuz için. Hayırlısı diyelim.
ne getirir ne götürür asla bilinmez bence yani ben kendimi düşünüyorum şuan aşık olsaydım sevgilim de asker olsaydı evet devam ederdim ilişkime gördüğüm tüm olumsuzluklara rağmen. Çünkü herkesin hayatı bir değil. Korkma gittiği gibi izinleri de ona göre olacak Ama normal bir aile hayatı bekleme böyle bir beklenti çok üzer. Yeri gelir ondan daha fazla fedakarlık yapmak zorunda kalırsın. Doğum yaparsın hasta olursun kaza yaparsın başında olmaz görevde olur o olur bu olur. Ama tabii ki bunlar sadece ihtimal. Ama yaşamları malum.

çok sevindim. Aile hayatları nasıldı peki? çok zorlandılar mı?

Zaten bırakmak ve ya ayrılmak gibi bir düşüncemiz asla yok. ben ona hep destek olmak istiyorum aksine onu ben motive ediyorum mesleki yonden de. Normal bir aile beklentimde yok, herşeye hazırladım kendimi açıkçası. Fedakarlık yapmaya da alışıyorum ilişki ilerledikçe önümüzde uzun bir yol var yapmaya da devam edeceğim inşallah.

Doğru söylüyorsunuz tabiki, ben bunları her zaman düşünüyorum ve kendime de güveniyorum. Peki aile hayatları nasıldı kayınpederiniz?
Valla benim bildiğim kadarıyla yıllarca birbirlerini gayet güzel idare etmişler, çocuklar babayı özlemiş ama kayınpederin evde olduğu zamanlar o özlem giderilmiş, eşimin en güzel anıları babasıyla askeriyeye gittiği, gemisini gezdiği zamanlar, asker eşi çocuğu olmak demek biraz da disiplinli olmak demek, bazı asker babalar evde askeriye düzeni isteyebiliyor.

çok sevindim. Aile hayatları nasıldı peki? çok zorlandılar mı?
Zorlanmıyorlar desem yalan olur. Kadın genelde kardeşlerini annesini falan yanına alıp öyle yaşıyor 9 ay. Çocukla tek kalmasınlar diye, 9 ay hasretler işin kötüsü telefon da çekmediğinden o da sınırlı. Bazen okyanusun ortasındayken 1 hafta iletişim yok. Ama işte adam da işini denizi seviyo, maaş yüksek dövizle. Evleri var kendilerine ait hayatları rahat. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Fazla özlüyorlar birbirlerini hele çocuk küçükken unutuyodu adamı :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…