• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Erkek arkadasim ankilozan spondilit as hastasi ne yapmaliyim ?

Allah şifa versin öncelikle
sevgilinden uzun yasiyacaginin garantisi varmı Canim?

Sizin esiniz kac yillik as hastasi acaba v3 hastalik ne boyutta.Oda cok aktif bir hayat siruyormu deforme vs varmi.Allah hepsine sifa versin ins...
hiç bir deforme yok zaten düzenli sporunu yapıb ilaçlarını alırsa sıkıntı yaşamaz hatta bebişimiz bile olucak.. deforme de yok arada ağrıları oluyor normal oda olması

Konu sahibi, ilişkiyi ilerletip ilerletmemek senin seçimin tabii ama bu hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. Çok sağlıklı görünen insanlar günü geliyor bir anda aramızdan ayrılabiliyor. İleride evleneceğin kişi ile allah korusun böyle bir durum yaşayıp yaşamayacağının garantisi yok bu yüzden şu an hastalıktan ziyade çocuğun karakterine odaklan.

Romatizmal hastalıklar çok zordur düzgün bir tedavisi yok
ne öldürür ne güldürür
o ağrılar hayatı mahvediyor Allah şifa versin

Benim erkek arkadaşımda as hastası...ne hissettiğini anlayabiliyorum canım..ama korkma sakınn seviyosan sahip çık aşkına...sadece destek olmaya çalış ona her konuda..

1,5 yıl oldu (manşAllahh)daha yeni yeni anlıyorum acılarını..anladığımı sanırdımm...adet ağrısı çektiğimi söylediğimde ben yaşadığım her an yaşıyorum o acıyı demişti...üzülmüştümm onun için çok zor diyee..yine beni neden aramıyosun ihmal ediyosun diye üstüne gittiğim bir gün bi anda kafama dank etti ...adet ağrım geldi aklımaaa.. Ordan kalkıp oraya gitmek gelmiyo içimden yatıp ağlamak geliyo ...geçmiceni bile bile..o her zaman bunları yaşıyodu...adet ağrılarım olduğunda sırf ne çektiğini anlıyım diye ilaç içmemeye direnirim ama bi süreden sonra dayanamıyorumm...içiyorum geçiyo sancılarım :(
Bazen Allahın bi lütfü olarak görüyorum onu...çoğu zaman öyle aslında...bir bebek gibi hep sevgime ihtiyacı var destek olmaya yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorumm...
Bunlar çok yorucu canımmm...hep fedakarlık edebileceksen çünkü bazı bazı ağrıları olacak durduk yere bağıracak sana..kaç kez ayrılmanın eşiğinden döndük (çok pişmanım onu anlamadığım için diğer erkeklerle onu kıyasladığım için) ama çok seviyodumm(Allahım ayırmasın bizi )....her kavgamızdan sonra ne zaman ayrılmak istersem istiyim beni bırakma olur mu diyo ayrılmayalım diyo..
istemeden çok bağırıp çağırabiliyo sinirli oluyo sonrasında onun pişmanlığını görmeye dayanamıyorumm çünkü bunları isteyerek yapmadığına adım gibi eminimm..Ama her şeyden önemlisi onun kadar canlılara değer veren bi insan tanımadımm ...çektiği acılar vicdanını hep tertemiz yapmış..

Canım dicem o ki piskoljik olarak çok sıkıntılar yaşayabilirsin ama görmezden gelirsen bazı şeyleri ve neden öyle yaptığını aklından çıkarmazsan her gün daha çok aşık olabilirsin sevdiğine...tedavisine sonuna kadar destek ver mesela ;) onun için bişeyler yapmak seni çok mutlu edecektir...tedavilerin sonuçları boşa değil..işe yarar öyle ya da böyle...benim biriciğim ;) tedaviyi o kadar zor kabul etti ki mesela hiç bi gün yılmadım kapısına dayandım zorla hastaneye götürdümm şimdi iğne tedavine başladı ama düzenli kullanmıyor..uzakta olduğumuz içinde telefonla çok ısrar edip canını sıkmak istemiyorumm...panik atağı var bayağı bi süredir :(

Allahım tüm hastalara şifa versin inşallahhh...

Son düzenleme:
Benim erkek arkadaşımda as hastası...ne hissettiğini anlayabiliyorum canım..ama korkma sakınn seviyosan sahip çık aşkına...sadece destek olmaya çalış ona her konuda..

1,5 yıl oldu (manşAllahh)daha yeni yeni anlıyorum acılarını..anladığımı sanırdımm...adet ağrısı çektiğimi söylediğimde ben yaşadığım her an yaşıyorum o acıyı demişti...üzülmüştümm onun için çok zor diyee..yine beni neden aramıyosun ihmal ediyosun diye üstüne gittiğim bir gün bi anda kafama dank etti ...adet ağrım geldi aklımaaa.. Ordan kalkıp oraya gitmek gelmiyo içimden yatıp ağlamak geliyo ...geçmiceni bile bile..o her zaman bunları yaşıyodu...adet ağrılarım olduğunda sırf ne çektiğini anlıyım diye ilaç içmemeye direnirim ama bi süreden sonra dayanamıyorumm...içiyorum geçiyo sancılarım :KK43:
Bazen Allahın bi lütfü olarak görüyorum onu...çoğu zaman öyle aslında...bir bebek gibi hep sevgime ihtiyacı var destek olmaya yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorumm...
Bunlar çok yorucu canımmm...hep fedakarlık edebileceksen çünkü bazı bazı ağrıları olacak durduk yere bağıracak sana..kaç kez ayrılmanın eşiğinden döndük (çok pişmanım onu anlamadığım için diğer erkeklerle onu kıyasladığım için) ama çok seviyodumm(Allahım ayırmasın bizi )....her kavgamızdan sonra ne zaman ayrılmak istersem istiyim beni bırakma olur mu diyo ayrılmayalım diyo..
istemeden çok bağırıp çağırabiliyo sinirli oluyo sonrasında onun pişmanlığını görmeye dayanamıyorumm çünkü bunları isteyerek yapmadığına adım gibi eminimm..Ama her şeyden önemlisi onun kadar canlılara değer veren bi insan tanımadımm ...çektiği acılar vicdanını hep tertemiz yapmış..

Canım dicem o ki piskoljik olarak çok sıkıntılar yaşayabilirsin ama görmezden gelirsen bazı şeyleri ve neden öyle yaptığını aklından çıkarmazsan her gün daha çok aşık olabilirsin sevdiğine...tedavisine sonuna kadar destek ver mesela :KK66: onun için bişeyler yapmak seni çok mutlu edecektir...tedavilerin sonuçları boşa değil..işe yarar öyle ya da böyle...benim biriciğim :KK66: tedaviyi o kadar zor kabul etti ki mesela hiç bi gün yılmadım kapısına dayandım zorla hastaneye götürdümm şimdi iğne tedavine başladı ama düzenli kullanmıyor..uzakta olduğumuz içinde telefonla çok ısrar edip canını sıkmak istemiyorumm...panik atağı var bayağı bi süredir :KK43:

Allahım tüm hastalara şifa versin inşallahhh...
Cok tsk ederm Allah ins sifa versn

merhaba arkadaşlar. benimde iş yerinden arkadaşım bu hastalıkla uğraşıyor. ilk başta internette araştırdığımızda korkutucu gb geliyor insana ama bu da şeker hastalığı gb kişinin kendisine ömür boyu dikkat etmesi gereken bir hastalık. iltihaplı romatizmanın bir türü. burda iltihap omurga ve etrafında biriktiği için hasta hareketsiz haldığında ağrıya sebebiyet veriyor. omurga arasında iltihap birikiyor. as hastaları bol bol spor yapıcak. bu hastaların hepsinde kamburluk olmuyr arkadaşlar. son 7-8 yıldır bu hastalığın tanısı konulmuş. ondan önceki hastalar ne acısı çektiğinden habersiz ağrı geldiğinde dinleniyorlarmış. bu hastalıkda hareket önemli dinlenmek değil. o yüzden zamanla kamburlaşma olmuş. ama sporla bu kamburlaşma oluşmuyr.
birde ilaç kullanarak da ağrı ve iltahap azalıyr.
arkadaşım bir kür uygulamış uzak doğudan bir doktor önermiş bunu. en son yaptırdığı kan testinde vücudunda hiç iltahap çıkmamış. doktoru bile şaşırmış hatta. şimdi ilaç da kullanmıyr.
yararlanmak isteyenler için yazıyorum. inş şifa bulursunuz arkadaşlar,

as hastalığı için kür;

gerekli mazemeler BAL ve SARIMSAK
HİÇBİR KİMYASAL YOK
yarım kilo sarımsağı hiç yıkamadan (suya değmemesi çok önemli) teşlon tavada kaynatın.
sarımsak kendi suyunu(yani antibiyotiğini) yayacak,
bir güzel kaynasın iyice suyunu salsın.
sonra onu soğutacaksınız. soğuduğu zaman yaklaşık 1 kilo kadar bal ile karıştırıyorsunuz.
bu karışım 24 saat bekleyecek.
sonra 4 ile 6 ay arası her sabah ve akşam bir tatlı kaşığı içiyrsunuz.
sarımsak doğal antibiyotik olduğundan vücuttaki iltahabı kurutuyrmuş.
sedimantasyon değeri 159 muş ve 4 ay sonra ine yaptırmak için gittiğinde kan vermiş ve bu değer 0 çıkmış.

inş iyi gelir arkadaşlar.
Allah yardımcınız olsun,

Hayırlı günler

Cok tsk ederm Allah ins sifa versn

Merhaba
Bazı yorumlarınızda daha yeni ilişki ne yapmalıyım bikemiyorum gibisinden yazmışsınız. Kafanızda korkular mı var. Ayrılmak mı istiyor bir yanınız. Anlayamadım tam olarak.

merhaba bu ayın 30 u yani 30 kasım 2015 veya bir kaç gün daha geç olabilir, BİLGE SALİH adında bir yazarın ANKİLOZAN SPONDİLİT VE ROMATOİD ARTRİT İN BİTKİSEL TEDAVİSİNE dair bitkisel tedavi kitabı çıkacakmış bekliyoruz, kitap kitapyurdu.com da çıkacakmış, yazar adı ile arandığında kalp damar tıkanıklığına dair bu yazarın bir kitabı var kitapyurdu sitesinde. Biraz daha bekleyelim görelim, kim bir zerre fayda görse siz ben dahil ne mutlu bize. selamlar

merhaba bu ayın 30 u yani 30 kasım 2015 veya bir kaç gün daha geç olabilir, BİLGE SALİH adında bir yazarın ANKİLOZAN SPONDİLİT VE ROMATOİD ARTRİT İN BİTKİSEL TEDAVİSİNE dair bitkisel tedavi kitabı çıkacakmış bekliyoruz, kitap kitapyurdu.com da çıkacakmış, yazar adı ile arandığında kalp damar tıkanıklığına dair bu yazarın bir kitabı var kitapyurdu sitesinde. Biraz daha bekleyelim görelim, kim bir zerre fayda görse siz ben dahil ne mutlu bize. selamlar

herkes hastalanabilir, siz şuanda sağlıklısınız yarın öbür gün başınıza birşey gelmeyeceğinin garantisi var mı? sadece iyi günde olan beraberlik bence içi boş bir birlikteliktir. önemli olan kötü günde beraber olabilmektir.

Merhaba ben de ankilozan spondilit hastasıyım. Glüten ve şeker diyeti yaparak ağrılarımdan büyük oranda kurtuldum. Bu hastalıkla ilgili deneyimlerimi blogumda yazıyorum. okumak isteyenler için linki aşağıya bırakıyorum. herkese ağrısız ve sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni baslamk uzere olan bir iliskim var mutluyum sorun yok gibi girunuyr.Ama yaklasik 15 yillik as yani ankilozan spondilit hastasi iltihapli romatizma.Ama vucudunda en ufak bir hasar yada deforme yok.Duzenli olark haftada 3 4 gun 15 20 km spor yapan kosu ve yuruyus yapan biri.Bu hastalikla resmen dalga g3ciyr korkmuyr.Doktorlar hstaliginin bu kdr ileri olmaasina ragmn nasil sekil bozuklugu yasamdigina nasil kosu yaptigina sasirip anlam veremiyorlr.Yani biraz sira disi bir vaka.Ama bu hastalik bazen kalbe vurabiliyorms ve ben bundn cok korkuyrm sizce ne yapmaliyim.Esi yada sevgilisi bu hstaliktn olan varmi.Yada boyle bu kadr ilrri derecede hasta olmasina ragmen bu kdr pozitif olup kosmayi yurumeyi basaran varmi.
Merhabaaa, konu eşimle alakalı olduğundan hortlatıyorum :KK28:

Benim eşim de 15 yıldır ankilozan spondilit hastası ve o da ileri seviyede. Hareketlerinde herhangi bir yansıması yok. Gayet güçlü kuvvetlidir, hareketlidir yani. Yalnızca rahat olmayan bir yerde uyursa belinde ağrıyla uyanır ama kendi evimizdeki yatakta hiç ağrımıyor. Bir ilaç var onu içerse başka yerde yatsa da ağrımıyor. En fazla ileride beli bükük olabilir ama olsa bile ben yanından ayrılmam, yani bir sorun teşkil etmez. Siz de eğer hala birlikteyseniz bunu anlamışsınızdır diye düşünüyorum. İlaç ismi için özelden yardımcı olabilirim. :KK25:

Thai-Chi yapsin cunku ankilozan spondilitte postür, denge ve solunum etkilenir, thai-chi de postür, denge ve solunum komponentleri üzerinde durur.

Back