• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım ölen babasını sürekli rüyasında görüp uyanıyo

Mellttttt0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2022
3
0
1
21
Arkadaşlar erkek arkadaşımın babası yaklaşık 7 8 Ay önce vefat etti. Bu aralar çok sık rüyasında gördüğünü söylüyo ve sürekli çok üzülüp ağlıyo ona nasıl yardımcı olabilirim rahat rahat uyuması içim bi dua var mıdır ya da başka ne yapabilirim lütfen yardım edin

Arkadaşlar erkek arkadaşımın babası yaklaşık 7 8 Ay önce vefat etti. Bu aralar çok sık rüyasında gördüğünü söylüyo ve sürekli çok üzülüp ağlıyo ona nasıl yardımcı olabilirim rahat rahat uyuması içim bi dua var mıdır ya da başka ne yapabilirim lütfen yardım edin

Allah rahmet eylesin. Vefat eden kişi dua istiyor derler genelde. Bu hayatta iken ödenmemiş bir borcu vs kaldı ise bu da rahatsız edebilir derler.

Konu dini konuya kaymasın diye ancak bu kadar söylenebilir sanırım.

Eger inançlı birisi ise arkadasin soylemen gerekli dua istiyor babası bol bol dua etsin babası adına sadaka versin kuran okusun

Evden birilerinin kayıpları çok ağır. Psikolojik destek şart ama buda tek başına yeterli değil sizlerde yanında onu acısına ortak olmaya çalışın. Rüyaların altında yaşanmış yada yaşanmamış birçok şey de etkili oluyor. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız.

Allah rahmet eylesin. Vefat eden kişi dua istiyor derler genelde. Bu hayatta iken ödenmemiş bir borcu vs kaldı ise bu da rahatsız edebilir derler.

Konu dini konuya kaymasın diye ancak bu kadar söylenebilir sanırım.
Aynen bunlara dikkat etsin kanu sahibi bende bunları diyecektim

Yas süreci genelde iki ay olur diyorlar.
Tabi ki acısı devam eder bir ömür ama daha dinginleşerek, baş etmeyi öğrenir insan.
Eğer günlük hayatını etkiliyorsa profesyonel destek alabilir. Rüya görmemek için değil de yas sürecini azaltmak için babası için bir şeyler yapabilir. Elbette hayr olabilir ama en iyisi iyi bir evlat olarak hayatını devam ettirmektir.
Bunun dışında Kurani Kerim okuyabilir arkasından.

Acının kabullenme aşamaları bunlardı
1. İnkâr
2. Kızgınlık/öfke
3. Pazarlık
4. Depresyon
5. Kabullenme
Depresyon döneminde heralde arkadaşınız
Bence acıyı bastırmaya çalışmak depresyonu ağırlaştırır
Arkadaşınız bu acıyla başa çıkmanın yolunu kendini acılarını bastırmak olduğunu sanıyor
Aynı şeyleri annemde yaşıyoruz

psikiyatrik desteğe yönlendirebilirsiniz, kişinin kendi içinde çözeceği durum bu

Nasıl bir tepki vermesini istiyorsunuz? Acı çekmesin, ağlamasın?
Babam vefat etti 6 ay müzik açmadım. Sesine tahammül edemiyordum. Üzerinden 2 sene geçti annem hala balığa ağzını sürmez. Babamın en sevdiği yemekti balık. Tabii ki rüyalarıma sık sık geliyor babam. Çünkü artık sadece rüyalarda buluşuyoruz.
Zamanla ölümün kabulleniyorsun ama hiç bir zaman, hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Ben babam yaşasın diye kendi ömrümde ömür verirdim. Babamı özlemediğim bir gün bile yok.

Kardeşimi kaybettiğimde aynı sorunu yaşamıştım..Psikologla uzun bir terapi süreci sonrası çözüldü.

Back
X