Çok haklısın canım, biz onlara iyi davrandıkca onlar bizim iyi niyetimizi kötüye kullanma peşine düşüyolar, o akıllarında kırk tilki dolasıyor vallahi. Erkegin ailesini bilmesi cok cok önemli, ne güzel eşiniz artık görmüş ve sizin için daha iyi olmustur herşey.
Öyle canım valla herdeyde bi hayır vardır bosverrr kötüler yanımızda olucagına hiçç olmasınlar. İyi gününde herkes herkesin yanında ama kötü gün önemli, insanlıgın insanlıgı kötü günde belli olurmus.
Sana eşinle kocaman mutluluklar diliyorum canım cok cok mutlu huzurlu olun inşallah, darisi benim başıma.. (
rabbim sanada hayalllerinden öte mutlu ve huzurlu bir ömür veriri işallah :)
Merhaba canım sana dün cevap yazıcaktım ama araya başka bişey girdi unuttum.
Bu konuyu uzun zaman önce actm tabi onların üstünden cook şeyler geçti, ee tabi bende anladım erkek tarafının ailesinden (kaynana, kayınpeder, kardeşleri) hayır gelmeyeceğini, ne yaparsa sözlümün yapıp ev kurması gerektiğini öğrendim. Sonuc şu ki nişan yapmamaya karar verdik ailecek, ailem akrabalar uzakta nişana gelirlerse düğüne gelmezler, nişanda harcanıcak parayla evinizin eksiklerini eşyalarini aliriz diye konustuk, nişan olması içimde kalıcak ama olsun herşeyin hayırlısı kınam ve düğünüm güzel olsun başka ne isterim.
Benim sözümde 100 gram altın(bilezik) ve çerceveli 5i bir yerde olarak karar verildi, benim cok istediğimi bilen ailem teyzemler felan kelepçeyide dile getirdi fakat ''kelepçede neymiş '' ifadesiyle karşılaştık ama ben onun gözüne soka soka göstericem ne oldugunu, ayy aklıma gelince yine sinirim bozuldu.
Gel gelelim ben sözleneli 1 yıl 3 ay oldu fakat kaynana-kaynata kırık iğne dahi yapmadılar benim için ogulları için. Tabi cok sükür sözlüm biliyo artık hayır gelmiceğini kendi cabaliyo kendi hazırlamaya calisıyo.
Sözlendim sözleneli cok sorunlar yaşadım, bu süre uzadıkca sinirlerde geriliyo esasen ama sonuc bu..
Çogunlukla gözlemliyorum ki artık damat aileleri kız gibi naz yapar olmus elleri kolları kalkmaz olmus, ben suna inanirim bi cocugu dünyada getirdiysen sen onun geleceğini kurucagı yuvayı hep birlikte hazırlamak zorundasın ama nerdee.
Sözlüm altınları aldı sayılır sıra geldi eşyalar ve düğün parasına, biz elimizden geldigince kendi hayatımızı kurmaya calisiyoruz, ama onların bu yaptıgını ölsem unutmam.
Seni cok iyi anliyorum canım insanın hayatta basına bir kez geliyor ve herşeyin tam olmasını istiyor, inşallah rabbim seninde bundan sonra herşeyi gönlüne göre verir.
Çok uzun yazdım ne dertliymişim (
Bende bu konudan bahsedecektim.Babam bi trabzon 5 bilezik dedi.Yemekli içkili nişan yemeği yaptım gençler arasında.Bi tane akrabası gelmedi.Ailesi hiç birşey takmadı.1 senedir söz nişan sürdü daha hiç bi akrabası bile tebrik etmedi bi yere çağırılmadım.Bohça bile yapmadılar daha.5 bileziğide yapmayız.Trabzonun en uygunu neyse onu alıcaz diiyolar.Bgn nişanlımla kavga ettik daha babamda inat etti bilezik olmazsa olmaz diye.Ailemin durumu yok ben tek basıma bütün beyaz esyamı ceyizimi aldım.Ben tek basıma bu kadar yürekliysem onlarında biraz tasın altına ellerini sokmaları lazım.Haksızsam söyleyin.Bi çorap bile gelmedi birinden gelin diye.Abimin ewliliğyle kıyaslamaya çalısıyorlar.Ailem için Oğullarına ne yapmışlarki kızlarına yapalım diyolarmış.Yengem apar topar istedi öle kabul etti.Biraz bekleselerdi herşeyleri olacaklardı zaten.onların konusu cok farklı.Ne yapmalıyım.Babam konusmaya cagırdı ailesini.Nişanlım diyo biz yapamayız dices baban illa olcak derse.Kalkar giderim biter diyo.Ne yapacagım bn
onunki sadece laf bence üzülmeye bile değmez
hele o ortam olsun öyle laflar konuşulsun da bakalım nişanlın kalkıp gidebiliyor mu
tabi ailesiyle önceden planını programını yapıp gardını almadılarsa
Canım benim üzülme herşey hallolur inşallah, sıkma canını.
Keşke nişanlında biraz cesaret olsada ben yaparım herşeyi biz önemliyiz diyebilseydi.
Böyle bi konusma tarzı cok çirkin yapamayız ne demek evlenmek kolay mı kız almak kolaymı, bide kalkar giderim biter demiş töbe estafurullah ya..
İyide senin ailenle kendilerini ne kıyaslıyorlar bu nasıl bi düşünce tarzı anlam veremedim, şimdiki erkek ailelerine zaten korkuyla bakıyorum bu ne hal anlamadım.
Kız aliyosun ya yuva hazırlıyosun kuruyosun kolaymı, onlar senin ufakda olsa geleceğin olucak..
Sen ne güzel çehizini yapmıssın beyaz esyanı almıssın ne mutlu sana, Peki nişanlın ne yaptı canım emek vermiyormu hiç bişeye ?
onunki sadece laf bence üzülmeye bile değmez
hele o ortam olsun öyle laflar konuşulsun da bakalım nişanlın kalkıp gidebiliyor mu
tabi ailesiyle önceden planını programını yapıp gardını almadılarsa
Valla halaları gelmiş nikahtan gidin diyor.Bnm kzlarım nikahtan gitti diyo.ama baştan sona herşeyini düzmüş erkek tarafı tabii nikahtan gider.Nişanlımında beynini yıkıyorlar.Oda borca girmk istemiyor.Elimden gelen bu diyo.Kenarda ne varsa onla yapmaya çalışıyolar kısaca.Nyseki hallettik ama.Nişanlım kabul ettrdi bu sefer.:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?