Merhaba canım sana dün cevap yazıcaktım ama araya başka bişey girdi unuttum.
Bu konuyu uzun zaman önce actm tabi onların üstünden cook şeyler geçti, ee tabi bende anladım erkek tarafının ailesinden (kaynana, kayınpeder, kardeşleri) hayır gelmeyeceğini, ne yaparsa sözlümün yapıp ev kurması gerektiğini öğrendim. Sonuc şu ki nişan yapmamaya karar verdik ailecek, ailem akrabalar uzakta nişana gelirlerse düğüne gelmezler, nişanda harcanıcak parayla evinizin eksiklerini eşyalarini aliriz diye konustuk, nişan olması içimde kalıcak ama olsun herşeyin hayırlısı kınam ve düğünüm güzel olsun başka ne isterim.
Benim sözümde 100 gram altın(bilezik) ve çerceveli 5i bir yerde olarak karar verildi, benim cok istediğimi bilen ailem teyzemler felan kelepçeyide dile getirdi fakat ''kelepçede neymiş '' ifadesiyle karşılaştık ama ben onun gözüne soka soka göstericem ne oldugunu, ayy aklıma gelince yine sinirim bozuldu.
Gel gelelim ben sözleneli 1 yıl 3 ay oldu fakat kaynana-kaynata kırık iğne dahi yapmadılar benim için ogulları için. Tabi cok sükür sözlüm biliyo artık hayır gelmiceğini kendi cabaliyo kendi hazırlamaya calisıyo.
Sözlendim sözleneli cok sorunlar yaşadım, bu süre uzadıkca sinirlerde geriliyo esasen ama sonuc bu..
Çogunlukla gözlemliyorum ki artık damat aileleri kız gibi naz yapar olmus elleri kolları kalkmaz olmus, ben suna inanirim bi cocugu dünyada getirdiysen sen onun geleceğini kurucagı yuvayı hep birlikte hazırlamak zorundasın ama nerdee.
Sözlüm altınları aldı sayılır sıra geldi eşyalar ve düğün parasına, biz elimizden geldigince kendi hayatımızı kurmaya calisiyoruz, ama onların bu yaptıgını ölsem unutmam.
Seni cok iyi anliyorum canım insanın hayatta basına bir kez geliyor ve herşeyin tam olmasını istiyor, inşallah rabbim seninde bundan sonra herşeyi gönlüne göre verir.
Çok uzun yazdım ne dertliymişim (