gönüller bir olsun tabi önemli olan ....
fakat altın kısmını erkek tarafına bırakmış biri olara sonra pişman olma derim bizde denir erke tarafının şanıdır durumu neye müsaitse onu takar ee bizde sordular kız sizin siz bilirsiniz dedik eee sonrasımı utanmasalar hiç takmayacaklardı sanırım 100 gr bile değildi takılanlar ee çok pişmanım yok olsa maddi durumları can kurban var hemde çok ii durumları sevgili kayınvaliden kıyamadım bana takmaya ee olmadımı oldu gelen alınanlar falan ama ne oldu ben bana layık görememsini hiç ama hiç unutmadım hala konuyu görünce üzülürüm ee ne ekerse onu biçer niyet önemli para pul değil az olaydına gönlümü yaparak olaydı
Merhaba canım sana dün cevap yazıcaktım ama araya başka bişey girdi unuttum.
Bu konuyu uzun zaman önce actm tabi onların üstünden cook şeyler geçti, ee tabi bende anladım erkek tarafının ailesinden (kaynana, kayınpeder, kardeşleri) hayır gelmeyeceğini, ne yaparsa sözlümün yapıp ev kurması gerektiğini öğrendim. Sonuc şu ki nişan yapmamaya karar verdik ailecek, ailem akrabalar uzakta nişana gelirlerse düğüne gelmezler, nişanda harcanıcak parayla evinizin eksiklerini eşyalarini aliriz diye konustuk, nişan olması içimde kalıcak ama olsun herşeyin hayırlısı kınam ve düğünüm güzel olsun başka ne isterim.
Benim sözümde 100 gram altın(bilezik) ve çerceveli 5i bir yerde olarak karar verildi, benim cok istediğimi bilen ailem teyzemler felan kelepçeyide dile getirdi fakat ''kelepçede neymiş '' ifadesiyle karşılaştık ama ben onun gözüne soka soka göstericem ne oldugunu, ayy aklıma gelince yine sinirim bozuldu.
Gel gelelim ben sözleneli 1 yıl 3 ay oldu fakat kaynana-kaynata kırık iğne dahi yapmadılar benim için ogulları için. Tabi cok sükür sözlüm biliyo artık hayır gelmiceğini kendi cabaliyo kendi hazırlamaya calisıyo.
Sözlendim sözleneli cok sorunlar yaşadım, bu süre uzadıkca sinirlerde geriliyo esasen ama sonuc bu..
Çogunlukla gözlemliyorum ki artık damat aileleri kız gibi naz yapar olmus elleri kolları kalkmaz olmus, ben suna inanirim bi cocugu dünyada getirdiysen sen onun geleceğini kurucagı yuvayı hep birlikte hazırlamak zorundasın ama nerdee.
Sözlüm altınları aldı sayılır sıra geldi eşyalar ve düğün parasına, biz elimizden geldigince kendi hayatımızı kurmaya calisiyoruz, ama onların bu yaptıgını ölsem unutmam.
Seni cok iyi anliyorum canım insanın hayatta basına bir kez geliyor ve herşeyin tam olmasını istiyor, inşallah rabbim seninde bundan sonra herşeyi gönlüne göre verir.
Çok uzun yazdım ne dertliymişim (
ya ben hiçbişi istemiyorum ya sadece bi adı konsun bi yüzük takılsın
altınından da vazgeçtim tabi bu aptallık oluyo
bi süre sonra kızarım belki kendime niye benim de hakkım değil miydi diye
eşim olacak insan açısından değil de ailesinden beklerim açıkçası
kaldıki kendi hayatımız için kullanıcaz yani
neyse bunlar teferruat..canım sormak istediğim şu bana hep söz uzun tutulmaz diyip duruyolar
seninkide ne güzel 1yılı geçmiş herhangi bi sıkıntısı oldu mu
ben de söz yapmak istiyorum ama 1yıl filan sürer büyük ihtimal
Canımcım öyle düşünme her genç kızın hayalidir o düğünde takıp takıştırılmak, ve tabi gelin damada verilen takılar cok iyi bi yatırım oluyor sonrasında
Malum şimdi kiralar cook pahalı ev için peşinat olur bu anlamda geleceğinide düşünmek zorunda ol tatlım.
Evet canım öyle diyolar ama annecim bana kıyamadıgından erkenden vermek istemedi, ee annem hemen düğün olmasın diyincede erkek ailesinin işine geldi bu süre içinde yukardada bahsettim bizim için kırık iğne dahi yapmadılar. Adamlar ayda bi düğün tarihi istemeye geliyolar, sanki bize ev kurmuslar da düğünümüzü hazırlamıslar gibi sinirden gülüyorum ya
Sözlümle benim açimdan bi sıkıntı olmadı tabi arada ufak tefek tartısmalar yasıyoruz ama bunlarda tuzu biberi, özlemekten kavusamamaktan galiba, 4 seneyi devirdik 5. yılımıza giricez kısmetse.
Canım benim benden sana sözlü tavsiyesi hiçbir şeyde acele etme elinizden geleni yapın ama hayırlısı olsun diyip Allaha bırakın Allahım en iyisini bilir
Calışın kazanın güzelce evinizi kurun düğünüzü ayarlayın, herşey istedigin gibi olsun ilerde keske deme hiçbişey için (
Merak ettim canım kaç yasındasın ve neden madem seviyorsunuz söz yapılmıyor ?
ben 22yaşındayım pzaratesi kısmetse 23olucam :)
bizim de 5.senemiz oldu evet çok seviyoruz birbirimizi ama ne bileyim benimki devamlı çok iyi şekilde gelmek istiyo bizimkilerin karşısına
tamam haklı olabilir ama o çabalıyor çırpınıyor işin içinde bişi yok annesi istiyo görünüyo ama birikim yaptıkları filan da yok
devamlı bahaneler işi yok gücü yok diyolar yarın bigün bu şartlar oluşunca evi arabası yok dicekler ki işi var galerici ve koca dükkan onun elinde
ama malesef kendine harcayamaz bile aşkım sırf biriktireyim diye önceliği biliyor yani
neyse canım ya kafanı şişirmeyim uzun ve saçma mevzular bunlar
benimkilere uzun zamandır açmadım konuyu ama annem askerliğini yapsın diyodu biliyorum ısrarcı olursam sorun çıkarmaz bizimkiler
ha bu arada biz de boş durmadık kısa dönem yapabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz bi yandan
benim ailesinden daha doğrusu ailelerden beklentim yok ama adettendir aileler de illa evladının geleceğini kurması gerekiyor
ben diyorum ki saçma sapan yere harcanana kadar bi taraf evini alabiliyosa alsın diğeri de evi aynı miktarda döşesin olur biter
ha bana kalsa biz ikimiz yapalım istiyorum herşeyi ama malesef bu da mümkün olmuyor başıboş değiliz işte
en azından ev eşyaları bölünür takıları demiyorum bile ne kadar olursa işte..amaç çifte yardım etmek olsun da gerisi boş
bilmiyorum ya ben muhabbeti derine taşıdım canım kusura bakma ama esas istediğim şu kız çocuğu için zor oluyo 5yılı devirdik artık adı konulmalı
olmuyo böyle liseli aşıklar gibi
Yok canım kafamı şişirmedin aşk olsun konusuyoruz ne güzel işte.
Canımm cok haklısın yasın gayet müsait anneni al karşına güzelce bi konus anlat 5 yıl olmus dile kolay, Erkek aileside istiyolarda cabalasınlar ellerinden geleni yapsnlar istemeye gelsinler.
Ailen askerlik yapmamasını biraz kafaya takabilir ama kısa dönem olur inşallah.
Allahım gönlüne göre versin inşallah yakın zamanda sende sözlüler kervanına erişirsin, cok hosuma gidiyor böyle hazırlıklar yapanı görmek (
amin canım hepimizin inşallah..ben de çok seviyorum bu telaşları dünyanın en tatlı telaşı en güzel yorgunluğu bunlar bence
bilmiyorum canım yaa ilk başta hayallerimdi diye çok paylaştım lafını ettim ama sırf hayalini kurar ya insan onun için
sonradan çok istekli çok ısrarcı gibi oldum sanki o yüzden de artık fazla açmıyorum konusunu hem karşı tarafta dünden razı moduna geçmek üzere(ailesi)..
benimki söylüyor ama hep o da çok istekli diyorum ya kazandığı parayı kendine bile harcamıyor ama bunların eline geçince puuffff bu da deli oluyo tabi
ama kararlı bu aralar illa bişi yapıcaz diyor onunda canına tak etti yaşadığımız yerde küçük malum zor buralarda kız çocuğu için
hem rahat da olmak istiyoruz dediğim gibi benim çok beklentim yok en azından basit bi söz için ama özellikle anasının bahaneler türetip arkasına sığınması
ve bunu da bizim iyiliğimizeymiş gibi konuşması hiç hoşuma gitmiyor komikleşiyor bi yerden sonra
Seni cok iyi anlıyorum canım böyle insanları cok gördüm,
Bizimkilerde herşeyi oldu bittiye getirmek istiyolar, anlıcağın herşey lafta kalıyor yalan oluyor artık bizde güvenmiyoruz kendilerinden hiç mi hiç hazetmem.
Çalıştıgını kazandıgını birşey yapmıyorlarsa niye elinden alıyolarki canım vermesin ne olursa olsun, sizinde bi geleceğiniz var sizde bi yuva kurucaksınz sonucta.
valla ne biliim canım yaa karışmak da haddime değil onların aile içi meseleleri sonuçta
ama o çok bunalıyor haklı olarak bilmiyorum nedense bugün konuyu açasım geldi bi şansımı denicem
bakalım kesin tarih verecek mi..ya aslında mesele o değil benim de mesela okulum var son sınıftayım gerçi evliyken de okuyanlar var ama
ailem verir mi beni ondan emin olamıyorum kime konuyu açsam da dur diyip duruyo herkesin gözünde dünkü bebeğim anlayacağın
sence ne yapmalıyım annemlerle nasıl konuşabilirim
Canim bence o önce kendi ailesinde halletmeyi meseleyi, mesela istemeye gîdelim demeliler istekleri nasil önce bunlar çözülmeli. Sana şimdi ailenle konus derim onlar isteksiz isteksiz mecburmuş gibi gelir Hazir olmadan o zaman daha kötü olur ailen kötü düşünür. Erkek arkadaşin ailesiyle ciddî ciddi konusmali bi karar almalilar. Ahh canim Cook zor işler bunlar :))
ben de öyle düşünüyorum ki benm de ailem öyle ister hani haber göndersinler ona göre ağırlayalım filan
ama öbür türlüde bunlar ayarlarlar bizimkiler kabul etmezse diye yada geldiklerinde yok derlerse diye çok korkuyorum
benimki hergün sölüyodur biliyorum ki söylüyo da artık xAyxi isteyin bana filan diye ama diyorum ya annesi hep dur filan diyomuş neyi bekliyolar anlamıyorum
düşün babası bile arada bilezik alıp veriyomuş annesine ki yarın bigün isteyecez kızı bunlar dursun kaldırın diye
ama noluyo sonra bilmiyorum..bi an değersiz miyim diye düşünüyorum üzülüyorum ama
ben böyle düşündüğüm için kaldırıp paraları ne yaptınız beni isteyin bana harcayın da denmiyor ondan daha çok utanıyorum açıkçası
böyle bi isteğim de yok aslında ama ne bileyim türettiği bahanelere çözüm bulmaya kalkıyorum bulamıyorum iş yanlış tarafa gidiyor yani
yanlış anlaşılmaktan korkuyorum
Anladim canim kadin alinanlari kendine sakliyor vermek istemiyor galiba ne tuhaf insanlar varya, onlar böyle yapiyosa sen cok üstüne düşme canim ne zaman hallederler meseleyi istekle size gelmeye karar verirler sende o zaman ailene acarsin durumu iyi biri 5 yıldir görüşüyoruz felan diye canim, ailende umarim anlayişla karşılar ee kız evladi olunca elbet bit gün evlenip gidiyor, eminim onlarda güzel bi yuva kurmanı isterler :))
Bu arada nerelisin canim sen ve erkek arkadaşın ?
ya kendine saklıyo demeyeyim de hani iş için de kullanılıyordur
Allah için hiç bitmiyor masrafları da yerli yersiz herşeyi alıyor annesi kendine
ama diyorum ya benim haddim değil onların evlerinin içindeki mesele bu
ama bana ucu dokununca üzülüyorum değersiz hissediyorum kendimi
açıkçası bize kalsa hazırız yapılır herşey ama senin dediğin gibi beklersek daha çok bekleriz bilmiyorum ya hayırlısı herşey için ne diyeyim
ailem de ister herkes ister evladının mutlu olmasını yuva kurmasını..ben de artık istiyorum zamanı geldi ve mutlulukları tatmak istiyorum sırayla inşallah..
kaç saatini ayırdın bana çok teşekkür ederim canım sayfanı da doldurduk benim konumla kusura bakma nolursun..
Aşk olsun canım olurmu hiç benim için zevkti sohbet etmek, böyle konularda sohbet etmeyi seviyorum. İstediğin zaman dertleşiriz :))
Allahim hep gönlüne göre versin kısa zamanda yoluna girer inşallah, burda söz nişan düğün haberlerini paylaşırsın inşallah :))
Erkek aılesı etraftan da gordugum kadarıysa sadece DERT takar baska bıse takmaz:)
konuşmak benim için de iyi oldu gerçekten canım sağol
ne yazdın acaba diye merakla açıyodum syfayı :)
inşallah dediğin gibi güzel haberlerimi de vericem burdan kısmet olursa
aşk sevgi kolay şeyler değil umarım bizde aşkımızın karşılığını alırız bigün..
Merhaba canım sana dün cevap yazıcaktım ama araya başka bişey girdi unuttum.
Bu konuyu uzun zaman önce actm tabi onların üstünden cook şeyler geçti, ee tabi bende anladım erkek tarafının ailesinden (kaynana, kayınpeder, kardeşleri) hayır gelmeyeceğini, ne yaparsa sözlümün yapıp ev kurması gerektiğini öğrendim. Sonuc şu ki nişan yapmamaya karar verdik ailecek, ailem akrabalar uzakta nişana gelirlerse düğüne gelmezler, nişanda harcanıcak parayla evinizin eksiklerini eşyalarini aliriz diye konustuk, nişan olması içimde kalıcak ama olsun herşeyin hayırlısı kınam ve düğünüm güzel olsun başka ne isterim.
Benim sözümde 100 gram altın(bilezik) ve çerceveli 5i bir yerde olarak karar verildi, benim cok istediğimi bilen ailem teyzemler felan kelepçeyide dile getirdi fakat ''kelepçede neymiş '' ifadesiyle karşılaştık ama ben onun gözüne soka soka göstericem ne oldugunu, ayy aklıma gelince yine sinirim bozuldu.
Gel gelelim ben sözleneli 1 yıl 3 ay oldu fakat kaynana-kaynata kırık iğne dahi yapmadılar benim için ogulları için. Tabi cok sükür sözlüm biliyo artık hayır gelmiceğini kendi cabaliyo kendi hazırlamaya calisıyo.
Sözlendim sözleneli cok sorunlar yaşadım, bu süre uzadıkca sinirlerde geriliyo esasen ama sonuc bu..
Çogunlukla gözlemliyorum ki artık damat aileleri kız gibi naz yapar olmus elleri kolları kalkmaz olmus, ben suna inanirim bi cocugu dünyada getirdiysen sen onun geleceğini kurucagı yuvayı hep birlikte hazırlamak zorundasın ama nerdee.
Sözlüm altınları aldı sayılır sıra geldi eşyalar ve düğün parasına, biz elimizden geldigince kendi hayatımızı kurmaya calisiyoruz, ama onların bu yaptıgını ölsem unutmam.
Seni cok iyi anliyorum canım insanın hayatta basına bir kez geliyor ve herşeyin tam olmasını istiyor, inşallah rabbim seninde bundan sonra herşeyi gönlüne göre verir.
Çok uzun yazdım ne dertliymişim (
umarım herşey gönlünüzce olur ben devamlı açamadığım için gördükçe yazıyorum kusura bakma lütfen eşekten düşenin halinden eşşekten düşün anlamış derler sanırım bizde öyle olduk emin ol bazı olayların böyle gelişmesinde de bir hayır var bizde çok olay yaşadık malaesef benim eşim nişan döneminde görmedi görmek istemedi belkide ama şimdi herşey o kadar net kiii benim bir sözüm vardır ona kötü günümde destek olmayanlar şimdide aynı mesafede dursunlar uzun uzun anlatmayım ama biçtiğinden şikayet etmesin kayınvalideler ektikleri bu biz istemezmiydik hersey ii olsun niyet önemli herkes hakettiğini yaşayor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?