Erkek ailesi düğünde neler alır, takar?

Sedef1

Benim hala umudum var..!
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
595
1
66
İstanbul
Arkadaşlar bi konuda fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Düğünüme cok var ama 3 hafta sonra sözüm olucak ve sözde kesi olayı varmıs onlar yazılıcak ve düğünde neler takılır kaç tane takılır hiç bir bilgim yok.
Ben tokatlıyım, sevgilimde tokatlı ama işte değişiyor iki aile arasında yapılacak durumlar.

Düğünde kaç bilezik takılır bunu merak ediyorum ve bilmek istiyorum, yardımcı olursanız cok sevinirim... (

tatlım öncelikle hayırlı olsun . söz takılmadan önce aile büyükleriniz genelde erkekler konuşur. erkek tarafına alması gerekn ev eşyalarını ve sizin alacağınız eşyaları söyler. ve takıda yöreye göre değişir ama en az 6 bilezik 1 set söylenir genelde . tabi daha fazla söylenen yerlerde var doğu gibi. dediğim gibi anadoluda en az 6 bilezik 1 de set istenir. tabi saat de almaları gerekir isterseniz söyleyin. biz saat söylemeyi unutmuştuk onlarda almadılar keşke söyleseymişiz :) nişan yapılacaksa bileziklerin bi kısmını nişanda takarlar kalanı düğünde. ama seti düğünde takmaları gerekir. ama tabi kayınvalidenin gönlünden koparsa nişan setleri var daha ince nişandada ek olarak takabilr . bu altın konusunda taviz vermemeni tavsiye ederim . ailene bırak onlar konuşsunlar inş. herşey gönlünce olur :)

Canim hayirli olsun

Her yöre de hatta her ailede farkli oluyor. Hem maddi acidan da bakmak lazim konuya. Erkek tarafini fazla zora sokmamaya dikkat edelim insaAllah.

Ben sana örnek vereyim bana gelenler ve gelecek olanlar:

Söz yüzügü, Nisan yüzügü, Saat, Küpe, 50g (iki tane) trabzon sac örmesi burma bilezik

Dügünde 100g bilezik daha takilacak.

Üstelik eltime kaynanam taki seti almis. Biz de de annem ve babam kiz tarafi olarak taki seti aliyorlar kizlarina.
Bu yüzden kaynanamdan rica ettim taki seti yerine bir bilezik daha takacak.

Grami ne kadar olur bilmiyorum. Sormadim.

Bu takilar kimine göre az kimine göre cok olabilir. Bilmiyorum. Biz zaten dügünden bir sene sonra evimiz icin bozduracagiz altinlari :)

Tekrar hayirli olsun.

cok teşekkür ederim, yorumunuz beni mutlu etti
ev eşyaları olayını biliyorum bu konuda sıkıntı yok cok şükür, bizde annemle 6 bilezik 1 set düşündük,
nişanda bende ince hoş bir set ve, 1 de nişanda kelepce istiyorum cok olurmu acaba sonra korkup kaçımayalım milleti
saatimi erkek arkadaşım nişanda alıcak kısmetse, işi aile büyüklerine bıraktım doğruyu onlar daha iyi bilir tabi, tekrar güzel yorumunuz için teşekkür ederim (

güzel dilekleriniz için teşekkür ederim
tabi ailemde takar mutlaka
insanları zor duruma sokmak istemem ama hayatta insanın 1 kez oluyor böyle şeyleri ve kısmet olursa bizde ev yada araba için kullanmayı düşünüyoruz evlenince

Yanlis anlama sakin, ben genel anlamda söyledim o sözü :)
Evet bizde eve yatirim yapariz diyoruz Allah nasip ederse.
Hayirlisi olsun insaAllah.

canm nişanda ince set fikri güzel ama kelepçe biraz pahalı olduğu için almayabilirler tabi maddi durumlarını sen daha iyi bilirsin ama inş. alırlar :) çok çok alsınlar ayy bende çok severim gelinlerine çok altın takan kaynanalar benim için number one :)))

erkek tarafi kiz tarafi sunu yapmali diye bir mecburi yok aslinda
herkesin gücünün yettigince birseyler yapmasi ,daha bir hos diye düsünüyorum
evlenecegim zaman tabi yillar yillar yillar evvel:) set + 6 bilezik deniliyordu,hic birsey dedirtmedim esimin ailesine,
durumunuza göre neyi nasil arzu ederseniz yapin dedik,bizim fikir edindigimizin kat kat fazlasini yaptilar..

Allah dügününüzü her iki tarafin hakkinda hayirli ugurlu eylesin insallah

Benim kayinvalidem bana bunlari takti:
Alyanslarimiz,sözde bir set,dogumgünümde bir bilezik,koluma bileklik ama hep altin dolu(ne denir ona bilmiyorum),bir cerceveli altin takti,ve bir kolye takti o da altin bir tane tasi var sadece..
Biz ankaraliyiz.. Bizde adetler bunlar.. Kiza 10 bilezik bir set alinir.. Bana dügünde birde trabzon takilacak.. Dahada bir sene nisanliyim ve dogumgünümde yine altin takar:) bide akrabalardan topladim bir kac tane ziyarete gittigimizde.. 3de altinim oldu öyle
Benim ailemde bana 10 bilezik takacak ..

yok canım yanlış anlamam (
Allah sizinde gönlünüze göre versin

Sayende merakimdan nisanlima sordum bu eltime takilan taki seti ve bana takilacak olan bilezik olayini :)
Taki setini bozdurunca yari yariya zarar yapiliyormus.
Bilezikte böyle bi durum söz konusu degilmis.
Ama bana takilacak olan bilzekte taki setinin ayni fiyatinda olacakmis gramina göre olmayacakmis.
Bu durumda nasil bir bilezik takilir onu bilmiyorum.
Taki setinin fiyatini soramadim ayip geldi biraz hihi.

o zaman ince setten vazgeçtim sadece nişanda kelepçe taksınlar, kelepcanin olmasını cok istiyorum
ayy evet cok alsınlar, sonucta bi yatırım için kullanıcam ilerde

bende kelepçe çok istiyodum ama olmadı. biz demedik çünkü şu takılcak bu takılcak diye ayıp gelir bize.deseydim takarlardı. Bende nişanlıma soyledim düğünden sonra bileziklerden birini bozdurup ya kelepçe yada künye yapacağım dedim. Bana altın takılınca eğer takı olarak kullanabileceğim bişeyse seviniyorum yoksa sevinmiyorum çünkü aslında oğullarınada takmış oluyolar onu.hani ilerde yatırım olsun diye guya geline takılıyo ama oyle değil bence

evet canım zaten mecburiyet olmaması bunu aileler karşılıklı olarak yapması ve gelenek göreneklere bağlı kalınması gerekir
ne güzel sizin eşinizin ailesi düşünceliymiş ve gerekeni yapmıs
Amin inşallah cok teşekkür ederim (

ohhh maşallah ankaranın adetleri güzelmiş, ve erkek tarafıda düşünceliymiş size güzel şeyler almıslar
mutluluklar dilerim canım sana, güzel günlerde kullan inşallah.. (

ben aileme söyledim onlar söylicek kelepçeyi, kesi olaı varya canım zaten yapılıcaklar listesi yazılıcak mecburen..
sizde yazsaydınız yada söyleseydiniz, bunlar hayatta 1 kez oluyo ve içinde kalmasın. (
evet canım haklısın ama onlar taktıktan sonra gerisine karışmaya hakları yok siz onu nişanlınızla nasıl kullanmak isterseniz öyle kullanırsınız

sor sor canım aklında bişey kalmasın
evet canım takı setinde baya zarar oluyor o yüzden işciliği az sade bişey almak daha makbul.
bilezikler değerini kaybetmiyor aksine kar da edebilirsiniz (
benimde 2 gün önce söz yüzüğümü aldılar, parmağıma büyük geldiği için tadilata yolladık, bakalım yarın alıcaz kısmetse cok merak ediyorum burayada eklerim canım (

Son düzenleme:

Ama birazda tuhaf olacak dimi normal 5 tane kendi bilezigimden bir tane de düsük model. :44:
Ama iste ev almak istedigimiz icin bozdurunca zarar yapmayacagimiz bisey olmasi lazim.
Tamam canim eklersin.
Benim de söz yüzügüm parmagima büyük geliyor artik.
Ilk gün tam olmustu ama simdi cok büyük halbu ki ne kilo aldim ne kilo verdim
Bende eklerim bi ara istersen.

canım içimde kalmaz düğünde olmazsa bile ben bozdurur istediğimi alır takarım zaten. Bizde oyle liste felan olmaz. hep sordular ama biz siz bilirsiniz dedik herşeyide fazla fazla aldılar sağolsunlar. tabi yöreye göre değişiyo kimi aileler şu alıncak vs diyebiliyo tabi

tabi canım sen bilirsin nasıl istersen içine nasıl sinerse öyle yap,
sizinkiler düşünceliymiş ama bazı insanlarda söylemeden hiç bişey yapmıyor,
bizde yazılıyor ama düşünceli ailelerde söylenenden fazlasıda yapılıyor (

yarın bigün böyle düşündüğüm ve fazlasını istemediğim için kendime kızacağımı biliyorum inşallah olmaz tabi öyle bişeyi eşim açısından değil ama ailesi açısından böyle düşünebilirim..benimki ne istesem alır bana ağzımdan harfi çıksın yeter..benim de çok beğendiğim şeyler var hasır bilezikler kelepçeler filan ama ben sözümde bana 3 4bilezik ve alyansla gelseler de kabulüm ha bu arada artık her kuyumcu da alışveriş yapana set hediye ediyolar eğer altın değil de normal taşlı bi setten bahsediyosak tabi ki o da kabulüm bu işlerin ayrı bi boyutu var tabi erkek tarafı ne kadar altınla gelirse o kadar istiyorlardır değer veriyolardır sana vs gibi ama şimdilik buna önem vermiyorum dediğim gibi bi alyansım 3 4tane de düzgün bileziğim olsa yeter o da adettendir diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…