Sivilceli Ciltler ergenlikte çıkmayıp,20 yaşında çıkan hain sivilcelerim: (

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
selam kızlar,
başlıktanda anlaşılacağı gibi derdim sivilcelerim.
inanın bu yaşıma kadar sivilce nedir bilmezdim,yüzüm pürüzsüzdü,hiç bi leke yoktu.
çevremdekiler imrenirlerdi.nazar mı değdi bilmiyorum ama 1 aydır yüzümde sivilce çıkmaya başladı: (
iki kaşımın arasında halka oluşturdular :KK30:
şimdide dudağımın altında bi sivilce kendini çıkmaya hazırlıyor :KK47:
20 yaşındayım ve hiç alışık olmadığım bi durum,ne yapacağımı şaşırdım :KK50:
naıl kurtulurum bu sivilcelerden :18:
yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden teşekkür ederim :KK71:

selam kızlar,
başlıktanda anlaşılacağı gibi derdim sivilcelerim.
inanın bu yaşıma kadar sivilce nedir bilmezdim,yüzüm pürüzsüzdü,hiç bi leke yoktu.
çevremdekiler imrenirlerdi.nazar mı değdi bilmiyorum ama 1 aydır yüzümde sivilce çıkmaya başladı: (
iki kaşımın arasında halka oluşturdular :KK30:
şimdide dudağımın altında bi sivilce kendini çıkmaya hazırlıyor :KK47:
20 yaşındayım ve hiç alışık olmadığım bi durum,ne yapacağımı şaşırdım :KK50:
naıl kurtulurum bu sivilcelerden :18:
yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden teşekkür ederim :KK71:

canım benimde suratımda cok sivilce yani akne olurdu.
suanda hamile kalamıyorum.
nedeni ise yumurtlama tembelliği..
belirtilerinde sivilce cıkması da var. bu yaşta sivilce olması hakketen pek normal değil az doktorlara gitmedim ne antibiyotikler kullandım.
canım bence bi kadın doğum doktoruna görün derim. gerci yumurta takibi yaparlar .. evli değilsen gerci bakmayabilirlerde. ne biliyimaklıma gelmişken söyleyeyim dedim..

canım benimde suratımda cok sivilce yani akne olurdu.
suanda hamile kalamıyorum.
nedeni ise yumurtlama tembelliği..
belirtilerinde sivilce cıkması da var. bu yaşta sivilce olması hakketen pek normal değil az doktorlara gitmedim ne antibiyotikler kullandım.
canım bence bi kadın doğum doktoruna görün derim. gerci yumurta takibi yaparlar .. evli değilsen gerci bakmayabilirlerde. ne biliyimaklıma gelmişken söyleyeyim dedim..

sağol canım cevabın için :KK71:
çok geçmiş olsun sanada,Allah şifa versin :KK16:
henüz evli değilim.o kadar vahim olabilir mi gerçekten :44:

rastgele bi ilaç yada krem kullanma derim ben uzmanından yardım almak daha iyi sonuç verir.bende de ergenlik sivilceleri var doktora gittim yüzde 80 azaldılar allaha şükür.bilmeden kullandığın şeyler daha kötü yapabilir..inşallah en kısa zamanda geçer canım...

rastgele bi ilaç yada krem kullanma derim ben uzmanından yardım almak daha iyi sonuç verir.bende de ergenlik sivilceleri var doktora gittim yüzde 80 azaldılar allaha şükür.bilmeden kullandığın şeyler daha kötü yapabilir..inşallah en kısa zamanda geçer canım...

yüzüme hiç bişey sürem krem olarak,sadece aklıma estikçe,kil maskesi veya yoğurt limon sürerim,doğal yani,ona rağmen neden çıkıyor anlamadım :KK59:
sözlüm eczacı.o da bi krem yollayacak öbür aya.bide imeks diye bi krem varmış,onu al dedi.
umarım iyi gelir :18:

Ben de aynı dertten muzdaribim.Ben de şu anda 20 yaşındayım ve bu zaman kadar yüzümde tek bir sivilce çıkmadı.Herkesin harita gibi bir yüzle dolaştığı dönemlerde pürüzsüz cildim herkesi imrendirirdi.Yaklaşık 2 ay önce başladı sivilce problemim.Yanlızca çenemde çıkıyor ve biri geçmeden biri çıkıyor.Limon ve yoğurdu ben de denedim ama limon asitli olduğu için kısa vadede işe yarasa da uzun vadeli sonuçları kötü olabilir dediler.Yüzde deliklere neden oluyormuş.Benim de kafam karıştı.Aslında limon iyi de geldi,kurutuyo sanki ama bilmiyorum.İlk başlarda çıkanlar leke bırakmadan geçti ama ya sürekli bu şekilde çıkarsa diye endişeleniyorum açıkçası.Etrafımdakilerde abarttığımı gerek olmadığını söylüyolar ama ben sanırım alışkın olmadığım için gözüme çok batıyor.Ben de yarın bir eczacıya gidicem.

Ben de aynı dertten muzdaribim.Ben de şu anda 20 yaşındayım ve bu zaman kadar yüzümde tek bir sivilce çıkmadı.Herkesin harita gibi bir yüzle dolaştığı dönemlerde pürüzsüz cildim herkesi imrendirirdi.Yaklaşık 2 ay önce başladı sivilce problemim.Yanlızca çenemde çıkıyor ve biri geçmeden biri çıkıyor.Limon ve yoğurdu ben de denedim ama limon asitli olduğu için kısa vadede işe yarasa da uzun vadeli sonuçları kötü olabilir dediler.Yüzde deliklere neden oluyormuş.Benim de kafam karıştı.Aslında limon iyi de geldi,kurutuyo sanki ama bilmiyorum.İlk başlarda çıkanlar leke bırakmadan geçti ama ya sürekli bu şekilde çıkarsa diye endişeleniyorum açıkçası.Etrafımdakilerde abarttığımı gerek olmadığını söylüyolar ama ben sanırım alışkın olmadığım için gözüme çok batıyor.Ben de yarın bir eczacıya gidicem.

aynı durumdaymışız canım.
etrafımdakiler abartacak boyutta olmadığını söylüyor fakat ben öncesinden hiç alışık olmadığım için tek bi sivilce bile beni tedirgin ediyor.
iz kalır diye korkuyorum.
sözlümde,yüzüne alkollü bişey sür dedi.kolonyada aynı işlevi görürmüş.kolonya ve gül suyunu her gece yatmadan önce yüzüme sürüyorum.
pamuklada temizliyorum,yüzün bayağı bi kirini alıyor.
fakat sivilcelerin birinden kurtulunca,diğeri çıkıyor :95:

Hormonlarla alakalı olabilir bu durum. Özellikle çene bölgesinde olan sivilceler hormonal düzensizlik belirtisi. Endokrinoloji ya da kadın doğum dr una kontrole gidip gerekli tahlilleri yaptırınca ortaya çıkar eğer varsa. Ayrıca öyle bir şey varda baktırmazsanız daha da ilerleyebilir. 20 yaşından sonra her kızın en azından yılda 1 kere bir kadın doğum dr'una muayene olması gerekli tahlil ve kontrolleri yaptırılması öneriliyor. Yoksa da cildiye uzmanından yardım alırsanız kısa sürede geçer. Belki de stres kaynaklı ya da beslenme düzeninde olan bi değişiklikle de ilgili olabilir. En iyisi bir an önce uzmandan neyin ne olduğunu öğrenmek. Geçmiş olsun :)

aynı durumdaymışız canım.
etrafımdakiler abartacak boyutta olmadığını söylüyor fakat ben öncesinden hiç alışık olmadığım için tek bi sivilce bile beni tedirgin ediyor.
iz kalır diye korkuyorum.
sözlümde,yüzüne alkollü bişey sür dedi.kolonyada aynı işlevi görürmüş.kolonya ve gül suyunu her gece yatmadan önce yüzüme sürüyorum.
pamuklada temizliyorum,yüzün bayağı bi kirini alıyor.
fakat sivilcelerin birinden kurtulunca,diğeri çıkıyor :95:

Gerçek gül suyu gerçekten faydalı ancak alkol daha çok tahriş yaratabilir eğer hassas bir cildiniz varsa.

Hormonlarla alakalı olabilir bu durum. Özellikle çene bölgesinde olan sivilceler hormonal düzensizlik belirtisi. Endokrinoloji ya da kadın doğum dr una kontrole gidip gerekli tahlilleri yaptırınca ortaya çıkar eğer varsa. Ayrıca öyle bir şey varda baktırmazsanız daha da ilerleyebilir. 20 yaşından sonra her kızın en azından yılda 1 kere bir kadın doğum dr'una muayene olması gerekli tahlil ve kontrolleri yaptırılması öneriliyor. Yoksa da cildiye uzmanından yardım alırsanız kısa sürede geçer. Belki de stres kaynaklı ya da beslenme düzeninde olan bi değişiklikle de ilgili olabilir. En iyisi bir an önce uzmandan neyin ne olduğunu öğrenmek. Geçmiş olsun :)

çok teşekkür ederim cevabınız için :KK71:
benimki çenemde değil daha çok iki kaşımın arasında çıkıyor.
normalde her regli dönemimde bir sivilce çıkardı alnımda zaten fakat hemen geçerdi önemsemezdim o yüzden.
imeks kremi kullanacağım 1 2 hafta.o da etkili olmazsa uzmana görüneceğim başka çare yok :97:

Gerçek gül suyu gerçekten faydalı ancak alkol daha çok tahriş yaratabilir eğer hassas bir cildiniz varsa.

gerçekten mi :26:
kolonya sürüyorum yüzüme 1 haftadır zararı olmadı.hatta yüzüm bayağı açıldı,sivilceler kurudu fakat tabiki kesin çözüm değil bu :KK25:

yüzüme hiç bişey sürem krem olarak,sadece aklıma estikçe,kil maskesi veya yoğurt limon sürerim,doğal yani,ona rağmen neden çıkıyor anlamadım :KK59:
sözlüm eczacı.o da bi krem yollayacak öbür aya.bide imeks diye bi krem varmış,onu al dedi.
umarım iyi gelir :18:

yorumunu yeni gördüm canım.bende çoook kil maskesi yaptım yoğurt sürdüm ama inan bunlar çare değil..sözlün eczacıysa emin ellerdesin ozaman imexi bende duydum soyucu bi krem sanırım inşallah bi faydası olur canım..banada geçen bi eczacı la roche posayın yüz yıkama jelinin testırını verdi baya iyi gibi geldi bana ama doktoruma sormadan kullanmak istemedim pazartsi gidicem tekrar.sende bu seriyi sözlüne bi sor istersen canım...

yorumunu yeni gördüm canım.bende çoook kil maskesi yaptım yoğurt sürdüm ama inan bunlar çare değil..sözlün eczacıysa emin ellerdesin ozaman imexi bende duydum soyucu bi krem sanırım inşallah bi faydası olur canım..banada geçen bi eczacı la roche posayın yüz yıkama jelinin testırını verdi baya iyi gibi geldi bana ama doktoruma sormadan kullanmak istemedim pazartsi gidicem tekrar.sende bu seriyi sözlüne bi sor istersen canım...

bugün aldım imeks kremi canım.fondoten gibi aynı :KK1:
bugün başladım kullanmaya,sürünce sivilcelerin üstü tamamen kapanıyor.sözlüm her gece yatmadan sür dedi,şimdi gene sürdüm.
umarım iyi gelirde kurtulurum :96:
yüz yıkama jelini daha öncede duymuştum ama faydası var mı bilmiyorum :44:
bi sorayım benimkine.

sor canım bende doktoruma sorcam...insanın pisikolojisini bozuyo özgüvenini yok ediyo resmen ne illet bişey olduğunu çok iyi bilirim seninkilerde en kısa zamanda geçerler inşallah....

sor canım bende doktoruma sorcam...insanın pisikolojisini bozuyo özgüvenini yok ediyo resmen ne illet bişey olduğunu çok iyi bilirim seninkilerde en kısa zamanda geçerler inşallah....

çok sağol canım,seninkilerde en kısa zamanda geçer inşallah :KK31:
gerçekten insanın psikolojisinide etkiliyor :KK59:
kendimi çok çirkin hissediyorum :KK50:

la roche posayın hangi yüz temizleme jeli?bende aynı dertten muzdaribim bana da la roche önerildi ama almadım daha...

Bu yazımı yazdıktan sonra bir eczacıya gittim.Durumu anlattım.Daha önce sivilce ilacı kullanıp kullanamdığımı sordu.Sivilce problemiyle ilk defa karşılaştığımı anlattım ve bana cleosin t verdi.Diğerlerini karıştırmak istemiyorum çünkü geçici gibi duruyor dedi.Sabah akşam kullanmamı söyledi.2 gündür kullanıyorum ve sivilcelerim gözden kaybolmak üzere diyebilirim.Hepsi söndü.Hiç kızarıklık kalmadı ama ben bu kadar kısa süreli etki edebileceğini zannetmiyorum.Aynada sürekli yüzüme bakıp duruyorum ve inanamıyorum.Aslında o kadar etkili bi ilaç olmadığını söylemişti.Ben eczacıya gitmeden önce kendimce bir takım yöntemler denedim.Yoğurt ve limon maskesi yaptım.Limonu yanlız başına tonik olarak kullandım.Bepanthene plus aldım.Sivilcelerimin üzerine onu sürüyodum.Bal sürdüm.Kısacası sivilcenin verdiği bunalımlı halimle her gün farklı bi yöntem denedim.Bi gün birini,b, gün birini yapıyodum.Hangisi işe yara dı bilmiyorum ama şu anda yüzümde hiç sivilce kalmadı diyebilirim.2 gündür herkes sivilcelerine ne yaptın diye soruyolar.Bu kadar karılştırdığım için hangisi işe yaradı ben d ebilmiyorum ama yine de yazmak istedim.

X