Sivilceli Ciltler ergenlik değil 25 yaş sivilcesi

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

kirmizicilek16

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
3.377
1.225
373
37
merhabalar ,

25 yaşındayım evliyim ve bir tane kızım var...
özel bi şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum bunu da belirttim acaba iş stresi de etkili olur mu diye
evlenmeden önce bazen sivilcelerim olurdu çok pürüzsüz bir cilde sahip olmadım hiç ama evlendikten sonra hepsi hortladı resmen.
biri bitmeden biri başlıyor alın çevremde boynuz gibi iri yanaklarımda çenemde vs..
yani aşırı ergen sivilcesi gibi değil ama yüzüm sürekli yaralı ve benekli kırmızı şekilde...
hele bazen öyle azıtıyorlar ki anlatamam..

geçen aile hekimine gittiğmide yüzümü gördü ve su çiçeği çıkarttım sandı sırtlarımda da var mı diye baktı ve var ara ara iltahaplı sivilce çıkıyor...Kendisi doktora gitmemi ve hormon testi yapmamı istedi...
daha sonra iş yeri hekimimize sorduğumda oda kadın doğuma git dedi bana ben o zaman cildiyeden randevu almıştım gitmek için sonra iptal edip kadın doğumdan aldım 11 kasım da randevum ama sizlere de sormak istedim ne şekilde tedavi uygulandı niçin oluyormuş,

benim gibi bu durumu yaşayan var mı?

Son düzenleme:
bende hicbir zaman pürüzsüz bir cilde sahip olmadim ama genel olarak iyi bir cildim vardi
hayatla barisiktim
sorun yoktu
dogumdan sonra bittim mahvoldum
hafif sivilceler var ama sorunum sagliksiz bir cildim olmasi
ve heryer kipkirmizi
cok berbat bir görüntüm var
psk bozdu artik
iki senedir cekiyorum
simdi roaccutaneye basladim bir ay oldu
tek cözüm bu sanitim
bir sürü ilac kullandim banamsin demedi
insan icine cikamiyorum
düsün evliyim ve cogugum var
zaten cocuktan sonra oldu
Allahy ardimcimiz olsun

aynı dertten müzdaribiz yani..
doktora gittiniz de o mu verdi ilacı,
faydasını gördünüz mü ?

aynı dertten müzdaribiz yani..
doktora gittiniz de o mu verdi ilacı,
faydasını gördünüz mü ?

canim ben Almanyada yasiyorum
ve burada tam 4 doktor degistirdim
krem jel antibiyotik ne varsa kullandim ama banamisin demiyor
en son doktoruma roaccutane yaz dedim
ama burasi Almanya her ilaci yazmyiorlar
adama bana o kadar kötü degilsin diyor baska sey demiyordu
bende dedim tek caresi bu kesin iyi gelecek
ama evet iyi gelir dedi ama bunu sana yazamam deyince
ben Turkiyeye gittim sirf ilaci alabilmek icin hemde ziyaret yapaayim dedim
ama cok kisa kaldim
6 kutu aldim geldim ve kendim basladim
yani öyle test falan yaptirma sansim yoktu

ama Almanyada ilk gittigimde doktora kan testim yapildi
hormonlara bakildi
erkeklik hormonum yuksek cikti
sirf bunun icin dogum kontrol hapi verildi bana 5 ay oluyor kullanali yada 6 ay zaten oda ise yaramamisti
benim durumum böyle
sen önce cilt doktoruna git bence
o uygun görürse kadin doguma yönlendirir
ne diyeyim kelin ilaci olsa durumu

aynısefa kremi iyi geliyor sivilcelere bir araştırın isterseniz.Birde aklık kremi varmış ama o civa içeriyor eskiden eczacımız isteene yapardı arnavut göçmenler kullanır o kremi ama zararlı

o kremi kullanmaya başalyınca azalma oldu mu canım.

hm evet hapmış bilmediğmi için karıştırdm

anladım canım bilmiyorum kafam çok karışık inan bende kendimi artık çok kötü hissetmeye başladım psikolojim bozulacak

benim bozuldu bile
cok takintiliyim kafam sürekli cildimde
normal hayatima konsantre olamiyorum o derece
biraz duzelse yinede rahatlayacagim
ergenlikte olsa kolay cekilir bu
ama simdi cok zor
es dost var coluk cocuk
millet aciyor walla

meraba :) sivilceler daha doğrusu akneler karaciğerdeki aşırı yağ salgılanmasından dolayı oluşuyor sizdeki sebebide bu olabilir yada hormon bozukluğundan olabiliyor ilk önce kadın doğum doktoruna gidin orda bir şey çıkmazsa cildiyeye gidip roaccutane kullanmak istediğinizi söyleyin tek çaresi roac çünkü aşırı yağ salgılanmasını durduruyor,geçmiş olsn:)

benim bozuldu bile
cok takintiliyim kafam sürekli cildimde
normal hayatima konsantre olamiyorum o derece
biraz duzelse yinede rahatlayacagim
ergenlikte olsa kolay cekilir bu
ama simdi cok zor
es dost var coluk cocuk
millet aciyor walla

Merhaba, bende 27 yaşında olmama rağmen ergenlikte çıkarmadığım kadar sivilce çıkardım .. tabiki sonuç roaccutane oldu. Şuan ikinci ayım bitti düzelme neredeyse yok aksine kırmızı bir cildim var sadece siyah noktalarımdan hiç eser kalmadı. Onun dışında bol su içerek, spor yaparak yan etkilerini azaltmaya çalışıyorum..
Bende evliyim ve şuanda herkes benden bebek haberi bekliyor, bu ilacı kullandığımı duyunca yine bir sürü moral bozan laf duyuyorum etraftan.. ay yüzün çok kötü olmuş, ay çok zararlıymış falan diye... ama ben inanıyorum bunların hepsi geride kalacak ve bizler bebek gibi bir cilde sahip olacağız. kendimize böyle moral verip yola devam edelim kızlar..

Buarada benim en büyük korkum ileride hamile kaldıktan sonra tekrar çıkar mı? böyle bir durum biliyormusunuz acaba?

arada ben de de çıkıyor cidden büyük bir şekilde ve haftalarca gitmiyor.limon suyu ya da üzüm sirkesi kullanıyorum işe yarıyor.roaccutane de kesnlikle işe yarıyor fakat doktor kontrolü çok çok önemli!

Son düzenleme:
Ben de 26 yaşındayım. Ergenlik döneminde 1 tane bile sivilcem çıkmazken yaklaşık 5 yıldır sivilcelerler uğraşıyorum. Bebeksi olan yüzüm roac. kullandıktan sonra yine eskisi gibi tertemiz oldu ama 1 sene kadar... 1 sene sonra tekrar sivilcelerim başladı, şuan sivilcelerim yok ama izleri kaldı sanırım. İz mi onu da anlayamıyorum kırmızı kırmızı noktalar var yüzümde.. Arada bir de tek tük sivilceler çıkıyor hala ne zaman kurtulacağım bilmiyorum

25 yaşımdayım ama hala sivilce sahibiyim sanki son yıllarda daha çoğaldılar,bıktım sürekli görmekten

canım benim hamilelikte falan hep aynıydı yüzüm kırmızı kırmızı irili ufaklı sivilceler var hele bazen tamamen azıtıyorlar...
Bir ara Aloa veralı bi içeçecek getirmişti kaynım kayısı nektarlı falan bişidi hep içtim ondan o iyi geldi azaldı sivilcelerim ama anladım ki içten bazı organlardan yada hormonlardan gelen bişi...
geçen hafta kadın doğumcuya gittim alttan ultrasonla baktılar sol tarafta 3mm kıst var dedi adetinin 3.günü gel hormon testi yapalım dedi...bakalım haftaya hastalanırım herhalde bide ordan deneyelim

roc.kullanmayı açıkçası bende dşünüyorum ne kadar süre kullandınız...20 aylık kızım var emiyor onu memeden kesince başlasam
tabi doktor tedavsi ile

aynen bende de öyle roac kullandıktan sonra yine mi çıktı offfff ne olacak böyle..

25 yaşımdayım ama hala sivilce sahibiyim sanki son yıllarda daha çoğaldılar,bıktım sürekli görmekten

aynaya bakasım yok...

çok üzgünüm ama malesef roac. belli bir dönem idare etti.. Bugun kk'de bir topic okumuştum sivilce izlerine ve lekelerine çözüm diye 3 tane ilaç ismi vardı.. üşenmedim gittim 3-4 tane eczacıya sordum.. İkisi evet kullanabilrsin dedi ama kesin çözüm olur mu tereddütte kaldılar. Son olarak girdiğim eczacı sakın böyle bir şey yapma yüzünü mahvedersin dedi, umutlarım yıkıldı bir anda.. Daha da berbat edersin yüzünü dedi. Bana 2 tane temizleyici, 2 tane de nemlendirici önerdi ve kesin kurtulursun dedi. Ama fiyatları çok pahalıydı çok kararsız kaldım... :2:

Lekelerle başınız derte ise kremlerle uğraşmayın direk fraksiyonel lazer yaptırın.2 güne iyılesiyor hem hızlı hem etkili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…